راه ترقی

آخرين مطالب

زنان 3 استان مردان را از صنعت کنار زدند! اقتصاد

زنان 3 استان مردان را از صنعت کنار زدند!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم صنعت در اشتغال زنان استان‌های کردستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان به نسبت مردان بالاتر است. از همین رو زنان این 3 استان نسبت به مردان صنعتی‌تر هستند. علت این اتفاق چیست؟
در پاییز سال جاری میانگین سهم بخش صنعت از اشتغال مردان 35.2 درصد و از اشتغال زنان 25.2 درصد اعلام شده است. این امر با توجه به وضعیت بازار کار کشور نشان از آن دارد که سهم خدمات از اشتغال زنان به نسبت مردان بالاتر است.
همچنین در فصل گذشته در 42 درصد استان‌های کشور سهم صنعت از جمعیت شاغل زنان و مردان پایین بوده است. به عبارت دیگر این استان‌ها صنعتی محسوب نمی‌شوند. در 26 درصد استان‌ها نیز سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان بالا بوده که این استان‌ها قطعا صنعتی هستند. در 22 درصد استان‌های کشور نیز سهم صنعت از شاغلان مرد بالا و از شاغلان زن پایین بوده است.
 در سه استان نیز سهم صنعت از اشتغال زنان بالا بوده درحالی که از اشتغال مردان پایین محاسبه شده است. در این سه استان به علت مشاغل خانگی و سنتی مانند صنایع دستی و ... سهم صنعت از اشتغال زنان بالا بوده است.

راه ترقی

به روش ارزش افزوده اقتصاد ایران به سه بخش خدمات، صنعت و کشاورزی تقسیم می‌شود. آمارها نشان می‌دهد خدمات بزرگترین سهم را از کیک اقتصاد ایران به خود اختصاص داده و پس از آن صنعت و کشاورزی قرار گرفته‌اند.
کل جمعیت شاغل در کشور که تعداد آن‌ها در پاییز امسال بیشتر از 19 میلیون نفر اعلام شده در یکی از سه بخش خدمات، صنعت و یا کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. در اغلب استان‌های کشور سهم بخش خدمات از جمعیت شاغل چه زن چه مرد نسبت به سایر بخش‌های اقتصاد بالاتر است. بعد از خدمات نیز به ترتیب صنعت و کشاورزی از جمعیت شاغل زنان و مردان سهم داشته‌اند. این امر حاکی از آن است که ترتیب سهم بخش‌ها از اشتغال با سهم آن‌ها از کیک اقتصاد همسو بوده است.
وضعیت سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان در استان‌ها در پاییز 1403
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان در اغلب استان‌های کشور پایین بوده که این امر می‌تواند نشانگر صنعتی نبودن بسیاری از استان‌ها باشد. به زبان اعداد در پاییز امسال در 42 درصد استان‌های کشور یعنی 13 استان، سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان پایین برآورد شده است. استان‌هایی مانند خوزستان، فارس و بوشهر از جمله استان‌هایی هستند که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.
در مقابل در 8 استان کشور سهم صنعت از اشتغال هم در زنان و هم در مردان بالا برآورد شده است. این استان‌ها صنعتی محسوب شده و به همین دلیل سهم صنعت از جمعیت شاغل بالا گزارش شده است. اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی از جمله این استان‌ها هستند. به طور مثال سهم صنعت از اشتغال زنان و مردان در اصفهان در پاییز سال جاری به ترتیب 33.5 و 45.4 درصد محاسبه شده است.
در بعضی استان‌ها نیز سهم صنعت از اشتغال زنان پایین و از اشتغال مردان بالا یا برعکس بوده است. در 7 استان کشور سهم صنعت از جمعیت شاغل مردان بالا و از جمعیت شاغل زنان پایین بوده است. شاخص‌ترین استان‌ها در این میان تهران و مرکزی بوده است. پاییز امسال در تهران صنعت از اشتغال زنان 21.6 درصد و از مردان نزدیک به 36 درصد سهم داشته است. علت این امر در بالا بودن سهم خدمات از اشتغال زنان در این استان است. به عبارت دیگر خدمات در این استان رونق زیادی داشته و از همین‌رو عمده جمعیت شاغل زنان به سمت این بخش سرازیر شده‌اند.
در نهایت نیز در پاییز سال جاری تنها 3 استان بوده‌اند که سهم صنعت از اشتغال زنان در آن‌ها بالا بوده درحالی سهم صنعت از اشتغال مردان پایین بوده است. علت این امر به صنایع مدرن و کارخانه‌ای در این استان‌ها مربوط نیست بلکه به دلیل مشاغل خانگی و سنتی مانند صنایع دستی بوده که در دسته‌بندی مشاغل صنعتی قرار می‌گیرند. سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کردستان از جمله این استان‌ها هستند. در پاییز 1403 در سیستان و بلوچستان سهم صنعت از اشتغال زنان معادل 43.6 درصد محاسبه شده درحالی که سهم این بخش از اشتغال مردان برابر با 35 درصد بوده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1049151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پنالتی دادن به روش پت و مت!

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی هوادار 1-1 سپاهان

حواشی بازی هوادار 1-1 سپاهان

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

گل نهم النصر به الاخدود توسط مارن

میثاقی: استقلال برای پست دفاع وسط با یک لژیونر و یک استقلالی شاغل در لیگ ایران صحبت کرده

میثاقی: «بیفوما» را فصل بعد باید در پیراهن پرسپولیس دید

گل دوم آتالانتا به رم توسط سولمانا در دقیقۀ 77

میثاقی: چرا شعار «از خوب به عالی» سپاهان عملی نشد؟

تیم منتخب دنیای فوتبال از نگاه پیمان یوسفی با حضور پر تعداد لیورپولی ها

کارشناسی داوری بازی خیبر و پرسپولیس

عصبانیت علی علیپور از تعویض شدن مقابل خیبر و لگد زدن به بطری آب معدنی

خاطره پیمان یوسفی از تجربه لغو شدن گزارش بازی به دلیل سرقت از خانه او!

مشکلات عجیب هواداران پیش از آغاز بازی خیبر و پرسپولیس

اظهارات خصمانه وزیرخارجه آمریکا علیه ایران

پلمب کارگاه تولید غیرمجاز سوسیس و کالباس با گوشت گراز!

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

لعنت بر پدر و مادر ناترازی

کالاهای اساسی یا لوکس؟

بازگشت به خانه اول؟

بلومبرگ گزارش داد: بازی استراتژیک بن‌سلمان در برابر ترامپ

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

پیش بینی متفاوت یک کارشناس از آینده قیمت طلا و ارز

ثبت یک رکورد در بورس تهران؛ آیا بازار سرمایه فردا هم مثبت خواهد ماند؟

خاطره‌ی جالب عابدینی از هواداران آلمانی

گل پنجم النصر به الاخدود توسط جان دوران

گل ششم النصر به الاخدود توسط سادیو مانه

گل هفتم النصر به الاخدود توسط مانه

گل اول رم به آتالانتا توسط کریستانته در دقیقه 32

پرچم‌های خلیج فارس در دستان هواداران شیرازی در جشن قهرمانی فجرسپاسی

گل هشتم النصر به الاخدود توسط مانه