راه ترقی

آخرين مطالب

وزیر نیرو: اصلاح اقتصادی لازمه حل مشکل ناترازی است اقتصاد

وزیر نیرو: اصلاح اقتصادی لازمه حل مشکل ناترازی است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو می تواند به الگویی موفق برای تحقق شعار وفاق ملی باشد، بیان کرد: اصلاح اقتصادی صنعت آب و برق یکی از لوازم اصلی حل مشکلات موجود در صنعت آب و برق و رفع ناترازی‌ها است.
عباس علی آبادی در جلسه هم اندیشی با مدیران مسئول رسانه‌های کشور درباره آخرین وضعیت صنعت آب و برق و اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت این دو حوزه گفت: وزارت نیرو یک دستگاه تخصصی است که رسالت تولید و تأمین دو کالای استراتژیک و حیاتی جامعه یعنی آب و برق را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: با اینکه صنعت برق ایران به لحاظ فنی و در مقایسه با شاخص های منطقه و جهان جزو کشورهای برتر جهان است و در برخی موارد مانند زیرساخت‌های نیروگاهی سرآمد و صادر کننده تجهیزات به کشورهای همسایه و منطقه است، اما هم اکنون در حوزه مصرف با مشکلاتی مواجه است که لازم است در این خصوص اقدامات ویژه‌ای در دستور کار قرار گیرد.
وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: به عنوان نمونه بسیاری از کشورها مانند پاکستان، عراق، روسیه و کشورهای آسیای میانه در حال حاضر مشتریان تجهیزات و تولیدات زیرساختی صنعت برق ایران هستند و به جرأت می‌توان گفت که صنعت برق کشور یکی از نقاط قوت کشور است.
وزیر نیرو اظهار داشت: در ایران به صورت تقریبی روزانه یک میلیارد کیلووات ساعت برق، 800 میلیون مترمکعب گاز، همچنین روزانه 120 میلیون لیتر بنزین و 100 میلیون لیتر گازوئیل تولید و مصرف می‌شود و در حوزه آب نیز سالانه 100 میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان اعداد بسیار بالا و شاخصی است.
وی در عین حال ناترازی را ار چالش های مهم مطرح در این حوزه برشمرد و تأکید کرد: مشکلاتی که هم اکنون وزارت نیرو در حوزه پاسخ به تقاضای مضاعف آب و برق با آن مواجه است تنها با تلاش جمعی و همت ملی قابل حل است و برای حل کامل این مشکلات لازم است همه ظرفیت‌های موجود در کشور بکار گرفته شود.
علی آبادی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم افتخار دارد که با شعار وفاق ملی در حال خدمتگزاری به ملت ایران است، بیان کرد: با توجه به رسالت هایی که وزارت نیرو در حوزه تأمین آب و برق کشور دارد و ذکر این نکته که حل کامل این چالش ها نیاز به هم افزایی و تلاش جمعی دارد، این وزارتخانه می تواند به یکی از الگوهای موفق وفاق و همدلی برای خدمتگزاری و حل چالش ها باشد.
استفاده از ابزار تعرفه برای تامین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور
وی در بخش دیگر سخنان خود به تشریح سیاست‌های کلان وزارت نیرو برای حل چالش های صنعت آب و پرداخت و در این خصوص گفت: سیاست کلان وزارت نیرو در حوزه تأمین آب و برق بخش‌های مختلف به ویژه بخش خانگی این است که برای مشترکانی که در چارچوب الگو آب و برق استفاده می‌کنند یارانه تخصیص دهد، اما مشترکانی را که بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند و بسیار پرمصرف هستند، از طریق اقداماتی مانند افزایش تعرفه و ابزارهای فنی محدود کند تا امکان تأمین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور فراهم شود.
علی آبادی با اشاره به لزوم اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات کنونی و توسعه این دو صنعت یادآور شد: به عنوان نمونه یکی از چالش های صنعت برق در حال حاضر اقتصاد این صنعت است، مثلاً در حالی که در مناطق گرمسیری کشور قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان خانگی 36 تومان و برای برخی مصارف مانند مصارف آموزشی رایگان محاسبه می‌شود که قیمت تمام شده تولید برق به بسیار بالاتر است.
وی در همین رابطه افزود: یکی از اقدامات وزارت نیرو برای کنترل مصرف برق در بخش‌های مختلف نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است که امکان مدیریت و محدود سازی این مشترکان را فراهم خواهد کرد و این مشترکان دیگر نمی‌توانند با مصارف بالا و تحمیل بار مضاف به شبکه به تشدید ناترازی برق دامن بزنند.
بازار
وزیر نیرو به استخراج غیرقانونی رمز ارز به عنوان یکی از مشکلات صنعت برق که به ناترازی برق دامن می زند، اشاره و بیان کرد: از جمله مشکلات بزرگ وزارت نیرو برای مقابله با مشترکان پرمصرف به ویژه در بخش خانگی و صنعتی فعالیت‌های غیرمجاز در حوزه استخراج رمز ارز است که کشف و امحای ماینرهای فعال در این حوزه بسیار دشوار بوده و تاکنون وزارت نیرو 220 هزار ماینر غیرمجاز کشف کرده است، اما پیش بینی این است که تا 3 برابر این ظرفیت همچنان به صورت غیرمجاز در حال فعالیت و استفاده از برق غیرمجاز هستند.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو بنا دارد تا از طریق پیگیری طرح‌هایی برای تسهیل در فرایند تشکیل سرمایه در صنعت آب و برق و جذاب کردن این دو صنعت از بخش خصوصی برای حل مشکلات این حوزه کمک بگیرد، افزود: کلید حل مشکلات صنعت برق کشور اصلاح اوضاع اقتصادی و اولین گام در این مسیر آن است که باور کنیم مشکلاتی در این حوزه وجود دارد که برای حل آن نیاز به استفاده از ابزارهای اقتصادی و فنی داریم.
وزیر نیرو از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از راهکارهای مهم رفع ناترازی برق در اوج مصرف تابستان یاد کرد و در همین رابطه گفت: یکی از اقدامات مورد تأکید وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است که در این حوزه گام های مهمی برداشته شده و این مسیر با جدیت تا رسیدن به اهداف تعیین شده دولت استمرار خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه چالش های موجود در بخش آب و مدیریت آن به مراتب نسبت به بخش برق سخت تر است، اظهار داشت: در حوزه آب نیز به دلیل عمق بسیار زیاد مشکلات که ناشی از خشکسالی‌های پی در پی و افت شدید منابع آبی است، اقدامات عمده بر روی توسعه زیرساخت های بازچرخانی آب، شیرین سازی آب دریا و هدفمند کردن مصارف متمرکز است و در تلاش هستیم با استفاده از نظرات کارشناسی نسبت به کاهش چالش ها در این حوزه نیز اقدام کنیم.
علی آبادی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر لزوم همکاری اصحاب رسانه برای آگاه سازی افکار عمومی نسبت به واقعیت‌های صنعت آب و برق، ابراز امیدواری کرد در سایه تعامل رسانه ها با وزارت نیرو امکان حل چالش های صنعت آب و برق بیش از پیش فراهم شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1061567/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سازمان ملل در آستانه فروپاشی مالی

رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد

واکنش فدراسیون به درگیری‌های نساجی و مس

بانوی ملی‌پوش دوچرخه‌سواری: رده سنی پایه برای فدراسیون اهمیت زیادی دارد

شمشیربازی ایران همچنان درانتظار مربی خارجی؛ مذاکرات بی نتیجه مانده است

امیدواری سرمربی به صعود شاگردش به جمع 16 نفر برتر جهان

چالش جدید برای والیبال ایران؛ لیگ برتر ظرفیت چند تیم را دارد؟

6 وزیر به کمیسیون‌های مجلس می‌روند

ساده‌زیستی «محمود بصیری» حسابی وایرال شد

بحث مسعود فراستی با تهیه کننده «دایناسور»/ من این زباله‌هارا دیدم!

مواجهه جالب محسن یگانه با یک هوادار در برلین

بیشترین میزان شکایت از قصور پزشکی مربوط به کدام رشته‌ها است؟

روندهای جدید در فناوری دارورسانی پس از 2025 چگونه است

سرمقاله هم میهن/ ساعت به وقت بی‌نظمی

الزام ادارات به تنظیم دمای محیط کار بر روی 27 درجه

جزئیات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات

جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در 1404

دعوت خداداد و مظفری‌زاده به مالزی

تایید گواردیول توسط گواردیولا

تمرین امروز استقلال تعطیل شد

قلب تپنده والیبال ایران در حسرت لیگ برتر

استکی: 30بوکسور امید داریم

عواملی که باعث قهرمانی تراکتور شد

جوانی که سودای جانشینی یزدانی دارد

زلنسکی تحریم‌هایی را علیه ایران و روسیه اعمال کرد

سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات روز یکشنبه با ایران حضور نخواهد داشت

ادعای رویترز: ایران در تدارک ارسال پرتابگرهای موشک فتح-360 به روسیه است

انگلیس یک مرد 31 ساله ایرانی را بازداشت کرد

تجلیل فرمانده نیروی هوایی ارتش از مقام سه شهید

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده شهدای عشایر

چهره ها/ عکس های جذاب بهرام رادان و پسرش غوغا کرد

موتورسواری الناز شاکردوست در خیابان‌های تهران

توضیح قوه قضاییه درباره خبر حکم اعدام تتلو

زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی برای سال تحصیلی جدید اعلام شد

سراب فضای مجازی زوج جوان را به جدایی کشاند

اگر دنیا نابود شود، این 4 خوراکی نجات‌تان می‌دهد!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیچیدگی مذاکرات ناشی از چیست؟

بازی مالیاتی شرکت های بزرگ با معافیت‌های رسمی

واکنش فرمانده نیروی دریایی ارتش به اظهارات ترامپ درباره نام خلیج فارس

آهنگ زیبای «ماه تابانم» با صدای علی منتظری

برخورد پژو 206 با گاردریل دو قربانی گرفت

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به عربستان رفت

دختر بچه 3ساله ، مادر و مادربزرگش اعضای باند سرقت بودند

سرمقاله خراسان/ ضرورت ‌کتاب‌بازی رسانه

کیهان: مذاکراه با آمریکا را متوقف کنید

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var