راه ترقی

آخرين مطالب

میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسان‌ها جان سالم به در برده‌اند؛ اما چگونه؟ دانش

میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسان‌ها جان سالم به در برده‌اند؛ اما چگونه؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /شفق‌های قطبی زمین معمولا در نزدیکی قطب‌ها دیده می‌شوند، اما 41 هزار سال قبل، آسمان شمال آفریقا و استرالیا را روشن کردند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی زمین به طور چشمگیری در جریان رویدادی به نام لاشامپ ژئومغناطیسی (Laschamps) تضعیف و جابجا شده و به طور بالقوه بر تکامل انسان‌ها در یک لحظه مهم در تاریخ ما تأثیر گذاشته است.
در طول رویداد لاشامپ، میدان مغناطیسی زمین تنها به 10 درصد از قدرت فعلی خود کاهش یافت و این در حالی بود که قطب‌های مغناطیسی به طور چشمگیری از قطب‌های جغرافیایی دور می‌شدند.
به نقل از اس‌اف، محققان به رهبری آگنیت موخوپادهای (Agnit Mukhopadhyay) از دانشگاه میشیگان در مقاله علمی خود نوشتند: این تغییرات حدود 2000 سال به طول انجامید.
بازار


محققان با استفاده از مدل‌سازی رایانه‌ای پیشرفته، مغناطیس کره زمین را در پنج دوره کلیدی در طول این رویداد بازسازی کردند. حباب مغناطیسی محافظ زمین در اوج خود در حدود 40977 سال پیش به طور چشمگیری کاهش یافت و از وسعت طبیعی خود یعنی 51هزار تا 70 هزار کیلومتر معادل هشت تا 11 شعاع زمین به تنها 2.43 برابر شعاع زمین معادل 15498 کیلومتر کاهش یافت.
میدان مغناطیسی همچنین از یک موقعیت شمالی-جنوبی به یک موقعیت پیچیده با چندین قطب مغناطیسی پراکنده در سراسر سیاره تبدیل شد.
موخوپادهای می‌گوید: در این مطالعه، ما تمام مناطقی را که میدان مغناطیسی در آنها متصل نبوده، ترکیب کردیم و به تشعشعات کیهانی یا هر نوع ذرات پرانرژی خورشید اجازه دادیم تا به زمین نفوذ کنند.
‌ظهور شفق‌های قطبی در همه جا
این تغییرات مغناطیسی تأثیرات شگفت‌انگیزی بر شفق‌ها داشته است. شفق‌های قطبی از خانه همیشگی خود در قطب شمال از طریق اوراسیای غربی به شمال آفریقا سفر کردند، در حالی که در نیمکره جنوبی، شفق‌های قطبی بر فراز شرق استرالیا و نیوزلند ظاهر شدند.
این نشان می‌دهد که نور نیز به شدت در اندازه گسترش یافته است. قطر بیضی شفق‌های معمولی معمولا کمتر از 3000 کیلومتر است، اما در طول رویداد لاشامپ، آنها به بیش از 8000 کیلومتر گسترش یافتند که تقریبا سه برابر بزرگ‌تر است.
در اوج رویداد، شفق‌های قطبی احتمالا در سطح جهانی ظاهر شدند.


این تغییرات فراتر از منظره بصری که ایجاد کردند، سطح زمین را در معرض سطوح بالاتری از تشعشعات کیهانی و ذرات پرانرژی قرار داد که به طور بالقوه جو را تغییر داده و زندگی روی سطح زمین را تحت تأثیر قرار دادند.
تکامل انسان در طول این تحولات مغناطیسی
رویداد لاشامپ مصادف با یک دوره حساس در تاریخ بشر بود و با گسترش انسان مدرن در سراسر اروپا، نئاندرتال‌ها ناپدید شدند و انسان‌ها اولین هنر غارشناسی شناخته شده را ایجاد کردند.
هنگام نقشه‌برداری از مناطق تحت تأثیر شفق‌های سرگردان در کنار شواهد باستان‌شناسی، محققان به همبستگی‌های قانع کننده‌ای به ویژه در اوراسیای غربی پی بردند.
موخوپادهای توضیح داد: ما دریافتیم که بسیاری از این مناطق در واقع با فعالیت‌های اولیه انسان از 41 هزار سال پیش، به ویژه افزایش استفاده از غارها و افزایش استفاده از ضدآفتاب‌های ماقبل تاریخ، کاملا مطابقت دارند.
ریون گاروی (Raven Garvey)، دانشیار انسان‌شناسی در دانشگاه میشیگان، خاطرنشان می‌کند که انسان‌های مدرن در این دوره به طور فزاینده‌ای از یک ماده معدنی که به‌عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می‌کند، استفاده می‌کردند.
افزایش تولید آن و ارتباط آن عمدتا با انسان‌های مدرن از نظر آناتومی در طول دوره لاشامپ نیز حاکی از استفاده مردم از آن برای این منظور دارد.

راه ترقی

انسان‌های امروزی نیز در این دوره لباس‌های متناسب اختراع کردند که امکان تحرک بیشتر را فراهم می‌کرد و در عین حال پوشش و به طور بالقوه محافظت در برابر تشعشعات افزایش یافته را فراهم می‌کرد.
به نظر می‌رسد نئاندرتال‌ها فاقد این فناوری‌ها بوده‌اند و احتمالا آنها در این دوره از قرار گرفتن در معرض تشعشعات در امان نبوده‌اند.
یک رویداد مشابه برای دنیای امروزی ما که به فناوری وابسته است، چه معنایی خواهد داشت؟ عواقب آن شدید خواهد بود.
موخوپادهای هشدار می‌دهد که اگر چنین رویدادی امروز رخ دهد، شاهد خاموشی کامل در چندین بخش مختلف خواهیم بود. ماهواره‌های ارتباطی ما کار نمی‌کنند. بسیاری از آرایه‌های مخابراتی ما که روی زمین هستند، به شدت تحت تاثیر کوچکترین رویدادهای جوی فضایی قرار خواهند گرفت.
در حالی که رویدادی شبیه به لاشامپ قریب‌الوقوع نیست، روندهای نگران کننده‌ای وجود دارد. میدان ژئومغناطیسی زمین در سال‌های اخیر در حال کج شدن بوده است و در 180 سال گذشته به طور پیوسته هر دو دهه یک درصد کاهش یافته است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1064415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

سیاست مذاکراتی جدید آمریکا؛ به مرگ بگیر تا به تب راضی شود/ صحبت‌های ویتکاف جنجالی شد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

گزارشی از پیام رهبر انقلاب به همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه

عمان: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا یکشنبه در مسقط برگزار می شود

ویتکاف: موضع ما درباره ایران نداشتن غنی‌سازی است

سقوط 8 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 7 نفر جان باختند

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

جواد خیابانی استاد دانشگاه شد

تیم منتخب بوندسلیگا در تسخیر شاگردان کمپانی!

دانشجوی ایرانی پس از 40 روز بازداشت، تصمیم به ترک آمریکا گرفت

نماینده ترامپ: ایران نه می‌تواند غنی‌سازی کند، نه سانتریفیوژ داشته باشد

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام «خلیج فارس» نگرفته است

از بلاتکلیفی سینماهای قدیمی تا یادآوری خلیج همیشه پارس در سینما

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی توسط تهیه کننده معروف!

رضا بابک و بهرام شاه محمدلو به اکران یک فیلم آمدند

استوری بی نظیر محسن چاوشی درباره خلیج‌فارس

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی

اجرای احساسی قطعه «اسکله» از محسن یگانه در کنسرت اروپا

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

حمایت بهتاش فریبا از جباری در صورت قهرمانی جام حذفی

مهدوی: حق تراکتور قهرمانی بود چون خداداد را داشت

پوکر قهرمانی 2 ستاره تیم ملی در کنار خلیج فارس!

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد