راه ترقی

آخرين مطالب

وضعیت قرمز آب شرب در گرگان و گنبدکاووس؛ مردم آب ندارند! اقتصاد

وضعیت قرمز آب شرب در گرگان و گنبدکاووس؛ مردم آب ندارند!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم /در پی خشکسالی‌های چند سال اخیر در گلستان و کاهش ذخیره آبخوان‌های این استان، سطح آب‌های زیرزمینی به شدت کاهش یافته و با توجه به وابستگی 97 درصدی آب شرب استان به چاه‌ها، حالا شهرهای گرگان و گنبدکاووس در تأمین آب شرب در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند.
خشکسالی‌های چند سال اخیر فشار را بر منابع آبی استان گلستان به شدت زیاد کرده و پیامدهای منفی آن هم در بخش کشاورزی و محیط زیست و هم در بخش شرب، تشدید شده است. وابستگی حدود 97 درصدی آب شرب استان به آب‌های زیرزمینی سبب شده تا این خشکسالی‌ها، شرایط را برای تأمین آب سخت و سخت‌تر شود.
مشکلات آب شرب در شهرها و روستاهای استان گلستان به دلیل پایین افتادن سطح چاه‌های آب حالا به حدی بغرنج شده که استاندار گلستان می‌گوید شرایط شهرهای گرگان و آق قلا وارد وضعیت قرمز شده است. با این اظهارنظر استاندار گلستان به نظر می‌رسد تابستان امسال شرایطی به مراتب سخت‌تر از گذشته در حوزه تأمین آب شرب داشته باشیم.
در حال حاضر در مرکز استان گلستان، مردم بیش از 10 ساعت در شبانه روز با قطعی آب مواجه هستند. آنهایی که تمکن مالی دارند با خرید پمپ و تانکرهای آب و آنهایی که شرایط اقتصادی مناسبی ندارند با ذخیره سازی آب در دبه‌ها، نیاز خود را برطرف می‌کنند.
این قطعی‌های آب در زمستان و تابستان همچنان پابرجاست، هرچند احداث سد و پروژه‌هایی مانند آب شیرین کن نیز برای رفع تنش آبی در استان پیش بینی شده اما احداث آنها حداقل 5 سال زمان می‌برد و آنطور که رئیس مجمع نمایندگان استان گفته چاره ای جز حفر و تجهیز چاه‌های جدید برای تأمین آب شرب در کوتاه مدت وجود ندارد.

راه ترقی

موضوعی که استاندار گلستان در نشست با معاونان وزارت نیرو نیز به آن اشاره کرده است، بررسی سخنان طهماسبی، وضعیت نگران‌کننده‌ای در خصوص وضعیت آب شرب در استان ترسیم می‌کند. به گفته طهماسبی 95 درصد آب مصرفی استان از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود که این امر نشان‌دهنده وابستگی شدید به این منابع است.
کمبود آب شرب در برخی شهرهای استان وضعیت حادتری دارد. آمارها نشان می‌دهد که در حال حاضر نیاز آب شرب استان بالغ بر 5 هزار و 825 لیتر در ثانیه است که متأسفانه 1500 لیتر بر ثانیه کمبود آب وجود دارد که این مسئله در دو شهر بزرگ استان به وضعیت قرمز منجر شده است.
طهماسبی گفته است که در روزهای پایانی سال گذشته 72 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های اضطراری تأمین آب شرب به استان اختصاص داده شده که این اعتبار برای اجرای طرح‌های فوری در شهرهای گرگان و گنبدکاووس هزینه می‌شود.
کمبود آب شرب تنها مربوط مرکز استان نیست در شرق و غرب استان هم مردمی که در جوار دریای خزر قرار گرفته‌اند، تشنه‌کام هستند. از سدهای نیمه کاره‌ای که معلوم نیست قرار است کی به نتیجه برسد تا آب شیرین کنی که باید منتظر سرمایه گذار بود، نشان می‌دهد مسئله آب شرب چندان به این زودی‌ها حل نخواهد شد.
نمونه آن سد چایلی است که 19 سال است که در بلاتکلیفی به سر می برد. سد نرماب که از اوایل دهه 90 آغاز شده و هنوز خبری از آبگیری آن نیست، سد شصت کلاته که خبری از اجرایی شدن آن در دست نیست از دیگر موضوعاتی است که در این استان وجود دارد.
از طرفی شبکه‌های فرسوده آب شرب در شهرها و روستاها نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که باید به آن پرداخت. آنطور که مسئولان می‌گویند 30 درصد هدررفت آب در شبکه توزیع به دلیل فرسودگی لوله‌ها و تجهیزات وجود دارد که با بهینه سازی آنها بخشی از مشکلات حل خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1065059/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

بازی خیرخواهانه تیم ملی پیشکسوتان

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

بازگشت مهرداد محمدی بعد از 200 روز

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

قلعه‌نویی: درخواست ما بازی با تیم های بزرگ دنیا است.

فرجی و دستور ویژه کارتال؛ 11 نفره تمام می‌کنیم

گروسیان علیه غول‌کشی دوباره شمس‌آذر

مهاجم پرسپولیس در آستانه توافق با فولاد

تغییر موضع آموریم؛ کاسمیرو دیگر فروشی نیست!

نوبخت: گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به 110 هزار تومان می‌رسد

ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

روایت رضا کیانیان از حکم اعدامش در دهه شصت!

فراخوان رامبد جوان برای ثبت نام شرکت کنندگان «کارناوال»

توضیح قوه قضاییه درباره خبر حکم اعدام «تتلو»

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی به بیانیه مس رفسنجان

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

تمدید قرارداد دروازه‌بان جوان بارسلونا تا 2028

سرمربی جدید تیم ملی عراق معرفی شد

آزادی بازی سپاهان را از دست داد

آقایی‌پور برای دیدار با استقلال آماده شد

کارشناس ضدانقلاب، «خلیج فارس» را هم فروخت!

عراقچی به پاپ جدید پیام داد

خفت‌گیری خانم از آقا؟

از مسابقه «کارناوال» رامبد جوان چه می دانید؟

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

ز دور باش حوادث دلم

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

مهندس ذوب‌آهن همچنان رکورد می‌زند

تازه‌ترین واکنش به استوری جهرمی

انتقال تاریخی در بوندسلیگا؛ بایرن با ویرتز توافق کرد!

یوپ هاینکس رئیس بایرن را به خانه‌اش راه نداد!

تابستان شلوغ؛ ناپولی به دنبال دو ستاره لیگ برتر

طلاق همسر لمان پس از رسوایی اره برقی!

پیشنهاد عجیب به لینه‌کر؛ اجرای برنامه آشپزی!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

گل باقری به تراکتور تکرار شد!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد