راه ترقی

آخرين مطالب

کاهش 50 درصدی مجروحین حریق در سال 1403 اجتماعی

کاهش 50 درصدی مجروحین حریق در سال 1403
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / نایب‌رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر با اشاره به ناایمنی بازار بزرگ تهران گفت: صنف کفاشان در بازار تهران هر روز دچار حریق می‌شوند چرا که کارگاه‌های بسیار ناایمنی در این بازار وجود دارد؛ باید این صنف را از بازار خارج کنیم و آن‌ها هم اعلام آمادگی کردند اما باید جایی برای آن‌ها معین کنیم.
مهدی بابایی با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به آخرین وضعیت ساختمان‌های ناایمن پایتخت اظهار کرد: چهار بیمارستان در لیست ساختمان‌های ‌بحرانی قرار دارد؛ ما حدود 120 بیمارستان در تهران داریم و آمار کلینیک‌های بزرگ به 162 مرکز می‌رسد؛ از این 162 مرکز فقفط 13 مرکز تاییدیه ایمنی دارند، 78 مرکز در حال طی کردن مراحل تاییدیه ایمنی هستند و بقیه متاسفانه هیچ گونه مراجعه‌ای برای دریافت مجوز ایمنی به آتش نشانی نداشتند.
وی با بیان این‌که متولی امر ایمنی مراکز و بیمارستان‌های درمانی وزارت بهداشت است، عنوان کرد: وزارت بهداشت باید تمدید مجوز درمانگاه‌ها را منوط به مجوز آتش نشانی کند. البته پای کار آمدند و کار را شروع کردند اما به دلیل اعتراضات بعضی از بیمارستان‌ها و مسائل دیگر، وزارت بهداشت مهلت یک ساله به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها داد و نتیجه این تصمیم اتفاقی ناخوشایندی مثل درمانگاه مشیریه بود.
بازار
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حادثه درمانگاه مشیریه گفت: این درمانگاه ابتدای سال 1403 برای ایمنی مراجعه کرده بود و اقدامات اولیه‌ای نیز انجام داد؛ یک مجوز موقت از آتش نشانی دریافت کرد و موظف بود از شهریور ماه سال گذشته برای دریافت ایمنی به آتش نشانی مراجعه می‌کرد اما این اتفاق رخ نداد. دلیل این که مراجعه‌ای صورت نگرفت این بود که سختگیری از سوی وزارت بهداشت کاهش پیدا کرد. اگر سخت گیری منطقی و قانونی از سوی وزارت بهداشت انجام شود، آتش نشانی آماده همکاری خواهد بود.
وی ادامه داد: باتوجه به قدمت برخی از ساختمان‌های قدیمی، آن سختگیری و ضوابط برای ساختمان جدید دیده نشود اما به هر حال ایمنی باید رعایت شود. در بیمارستان گاندی تلفات ندادیم چرا که خود بیمارستان دچار حریق نشد و در ساختمان هتلینگ مجاور آن که در حال تعمیرات و خالی از سکنه بود، این اتفاق افتاد و آتش نشانی نیز به موقع رسید. اگر این اتفاق در بیمارستان گاندی رخ می‌داد شاید با یک فاجعه روبرو می‌شدیم. این بیمارستان در فرآیند اخذ ایمنی است اما هنوز مجوز ایمنی را دریافت نکرده است.
بابایی با بیان این‌که یکی از سیاست‌های جدی در دوره ششم شورای شهر تهران توجه به موضوع پیشگیری و کاهش ریسک بود، گفت: مساله مهم ما این بود مدیریت شهری هم در این مساله ورود کند؛ در دهه‌های مختلف بیشترین توجه به افزایش تعداد ایستگاه آتش نشانی و تکمیل تجهیزات بود؛‌ این هدف محقق شد و آتش نشانی تهران رتبه یک در تعداد ایستگاه آتش نشانی در میان ابر شهرهای دنیا را به خود اختصاص داد. اکنون در حال خرید 60 خودروی آتش نشانی سنگین به مبلغ 500 میلیارد تومان هستیم و از امکانات خوبی برخورداریم.
وی ادامه داد: با این حال افتخار برای ما زمانی است که رتبه اول در کمترین حادثه را داشته باشیم؛ خوشخبتانه حمایت و همکاری رسانه‌ها منجر به نتایج خوبی شد. ما در برنامه چهارساله چهارم برنامه‌ای را تدوین کردیم که در سال 1401 و 1402 رشد حوادث را متوقف کنیم و در کاهش حریق‌های درون ساختمانی سالی یک درصد رشد داشته باشیم و در حریق‌های برون ساختمانی این درصد بیشتر باشد.
رییس کمیته ایمنی شورای شهر اضافه کرد: همچنین سازمان آتش نشانی و شهرداری را برای کاهش حادثه الزام کردیم و مصوبه‌ای داشتیم که نواحی و مناطق شهرداری هم به کمک آتش نشانی بیایند. پیگیری کردیم تا در دو سال 1403 و 1404 بتوانیم کاهش یک درصدی حادثه در هر سال را داشته باشیم. باتوجه به گزارشات روند تغییرات ماموریت‌های حریق شهر تهران از 8 هزار حریق در سال 1384 به 24 هزار و 931 حریق در سال 1400 رسید و از سال 1401 روند نزولی جدی اتفاق افتاد؛ در سال 1402، 24 هزار و 524 حریق و در سال 1403 به 14 هزار حریق رسیدیم. این یعنی نزدیک به 40 درصد کاهش ماموریت‌های حریق نسبت به سال 1402 در پایتخت اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: در مساله حریق‌ها در معابر، گذرگاه‌ها، فضای سبز و سطح زباله از 18 هزار و 518 حادثه در سال 1402 به 10 هزار حادثه رسیدیم و حریق‌های درون ساختمانی‌ از 4 هزار و 900 حریق به 3 هزار و 500 حریق رسید. همچنین در روند تغییرات فوتی در سال 1403 نسبت به 1402 سیر نزولی داشتیم و آمار مجروحین در سال 1403 نسبت به سال 1402، 50 درصد آمار کاهش پیدا کرده است. این نشان می‌دهد وقتی رویکرد کاهش ریسک و پیشگیری را در دستور کار قرار می‌دهیم چه اتفاقاتی رخ می‌دهد و امیدواریم بتوانیم این روند را پیش ببریم.
بابایی با اشاره به وضعیت ایمنی بازار تهران عنوان کرد: حضور همه دستگاه‌های خدمات رسان را در حوزه بازار نیاز داریم؛ متولی قرارگاه ایمنی در شهر تهران استانداری است و برنامه اقدام نیز آماده است؛ تعدادی از دستگاه‌ها نیز کارشان را شروع کردند اما می‌طلبد با محوریت استانداری جلسات مستمر برگزار شود و پیگیری‌های لازم انجام شود.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات بازار، انتقال یکی از صنوف پر خطر از بازار است و استانداری در این خصوص باید ورود پیدا کند. صنف کفاشان در بازار هر روز دچار حریق می‌شود چرا که کارگاه‌های بسیار ناایمنی در این بازار وجود دارد؛ باید این صنف را از بازار خارج کنیم و آن‌ها هم اعلام آمادگی کردند اما باید جایی برای آن‌ها معین کنیم. قرارگاه باید به صورت هفتگی جلسه‌ای تشکیل دهد تا بتوانیم به نتیجه برسیم.
نایب رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر در پایان درباره ایمنی مراکز آموزشی پایتخت گفت: مراکز آموزشی یکی از گروه‌های هدف ماست؛ سال گذشته سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران 2 هزار و 800 مرکز در شهر را بازدید کرد و موارد ناایمن را احصا کرد و به آموزش و پرورش شهر تهران ارائه کرد. تعدادی از مدارس رفع ناایمنی را شروع کردند و تاکنون شهرداری تهران در این حوزه بیش از 10 میلیارد تومان هزینه کرد تا کار به نتیجه برسد. البته نیاز است آموزش و پرورش هم کمک کند تا کار ایمن سازی مدارس بهتر پیش برود.
وی بااشاره به اقدامات در خصوص ایمنی ساختمان‌های شهرداری تهران بیان کرد: در خود شهرداری بودجه‌ای برای ایمن سازی ساختمان‌های شهرداری وجود نداشت اما در سال گذشته به این موضوع پرداختیم تا بتوانیم ایمنی این ساختمان‌ها را برطرف کنیم. خوشخبتانه آتش نشانی طی این دوره با همه دستگاه‌های مهم جلسات مختلفی را برگزار کرده است تا همه عینک ایمنی بزنند و وضعیت را بهبود ببخشند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1065340/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رد ادعاها درباره هندوانه صادراتی ایران به روسیه

افتتاح مرکز تجاری ازبکستان در ایران

بورس روی موج نوسان

پایان بحث؛ بهترین دروازه‌بان حال حاضر جهان!

خداحافظی مسی با اینترمیامی،‌ خیلی دور،‌ خیلی نزدیک!

تقدیر ستاره تراکتور از مجیدی؛ مدیون او هستم

مدیر رسانه هوادار از زد و خورد جنجالی گفت

ربیعی هم‌نشین علیرضا دبیر شد

اریک گارسیا حق را به فلیک داد

تمجید عجیب و غریب کروس از همبازی طارمی

مهاجرانی: ترامپ می‌میرد، اما خلیج فارس همیشه خلیج فارس می‌ماند

پیشنهاد ویژه بهزاد نبوی درباره مذاکره ایران و آمریکا

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

شیرین به امیر گفت: دوستت دارم

«رای‌های پاک و بی‌آلایش» شعار جشن منتقدان سینمایی

فیلم آوای «هدیه» با صدای شهاب مظفری

وام ودیعه مسکن به مجردها هم تعلق گرفت

خرید تضمینی گندم از 1.5 میلیون تن گذشت؛ پیش‌بینی تولید 12 میلیون تن

مأمور مهار یامال در ال‌کلاسیکو مشخص شد

پرونده «تبرکِشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی فدراسیون

دو بازی حساس هفته سی‌ و سوم لیگ یک با VAR

هزینه ژابی برای رئال مادرید مشخص شد

مشعل بازی‌های یونیورسیاد وارد آلمان شد

اینزاگی منتظر تعیین تکلیف طارمی است

سیدورف بین گزینه‌های مدیریت ورزشی استقلال

زواری: برابر پرسپولیس با تمام وجود بازی خواهیم کرد

واکنش کمدین معروف آمریکایی به صحبت‌های ترامپ در خصوص تغییر نام خلیج فارس

پیش‌بینی غضنفری از آینده مذاکرات

علی مطهری: مخالفان داخلی برجام پاسخ دهند که چرا با ترامپ در انهدام برجام شریک شدند؟

بروجردی: ویتکاف پیشنهادی مطرح نکند که زحمات آمریکا بر باد رود

«علیرام» به چه معناست؟

واکنش حامد آهنگی به تماس مادرش در برنامه زنده

اخبار بد زندگی «همسران» را بهم می ریزد!

داریوش ارجمند چند فرزند دارد؟

نسخه جدید آهنگ «وقت پرواز» با صدای پازل بند

نگاهی به زندگی عبدالله دوامی موسیقی‏‌دان و استاد برجسته موسیقی سنتی

فروش دیپلم کاملا قانونی!

امکان دورکاری برای این دسته از کارمندان

اشیای 5 هزار ساله در داراب فارس کشف شد

حضور سرپرست حجاج ایرانی در جمع مسافران پرواز تهران-مدینه

آمار هولناک فوتی‌ها و مسمومان با قارچ سمی در سال جاری

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند

سرمقاله سازندگی/ تاملی در پسامذاکرات

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

رشد 25 درصدی مصرف برق در اردیبهشت

گل عجیب خیبر با جروبحث گولسیانی و فرجی

امیرحسین حسین‌زاده: مدیون فرهاد مجیدی هستم، برای من پدر و برادر است!

احمدی: حدادی‌فر می‌تواند نویدکیای ذوب‌آهن شد