راه ترقی

آخرين مطالب

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی اقتصاد

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به دپوی 200 هزار تن برنج در گمرکات کشور، به دلیل معوقات ارزی و انقضای ثبت سفارش، خواستار تسریع در تخصیص و تامین ارز و تمدید ثبت سفارش شد. وی ضمن رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج توسط واردکنندگان، از سیاست ارز ترجیحی انتقاد کرد و حذف آن را راهکاری مؤثر برای بهبود وضعیت بازار دانست.
به گزارش ایسنا، برنج از جمله کالای اساسی است که چالش‌های بسیار زیادی را متحمل شده و طی ماه‌های اخیر افزایش قیمت چشم‌گیری را تجربه کرده است. طی روزهای گذشته، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با گذشت 5 ماه از لغو ممنوعیت‌ واردات برنج نخستین کشتی حامل برنج در سال 1404 در بندر امام (ره) پهلو گرفت، ‌اقدامی که برخی معتقدند می‌تواند قیمت برنج ایرانی را تا حدودی کاهشی کند. محموله این کشتی با 27 هزار و 500 تن برنج به سفارش شرکت بازرگانی دولتی ایران و به منظور تأمین نیاز بازار داخلی و تنظیم بازار، خریداری و از طریق بندر امام (ره) وارد کشور شده است که درباره این موضوع و تاثیرات آن به بازار برنج به گفت‌وگو با دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران پرداختیم.
مجیدرضا خاکی - دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت برنج‌های وارداتی اظهار کرد: برنج 27 هزار تنی که اخیراً خبر وصول آن منتشر شده، مربوط به واردات شرکت بازرگانی دولتی است و تنها به میزان محدودی می‌تواند نیاز بازار را پاسخگو باشد. در حالی که مسئله اصلی، دپوی حدود 200 هزار تن برنج در گمرکات کشور است. این محموله‌ها یا به دلیل منع ریلیز در انتظار ترخیص مانده‌اند یا به دلیل انقضای ثبت سفارش امکان ترخیص ندارند.
بازار
وی درباره مشکل ریلیز توضیح داد: در این فرایند، فروشنده خارجی باید اجازه ترخیص محموله را صادر کند، اما به علت مطالبات ارزی معوق از واردکنندگان ایرانی، اجازه ترخیص داده نمی‌شود و این مسأله موجب انباشت قابل توجهی از برنج در پشت مرزها و داخل گمرکات شده است. برای رفع این چالش‌ها، تسریع در هر دو فرآیند تخصیص و تامین ارز و همچنین تمدید ثبت سفارش‌ها امری ضروری است.
خاکی تأکید کرد: با ورود این 200 هزار تن برنج به داخل کشور، شاهد تأثیر ملموس و مثبتی بر بازار خواهیم بود و در نتیجه می‌توان به بازگشت آرامش به بازار امیدوار بود.
پاسخ به اتهام عرضه قطره‌چکانی
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در واکنش به اظهارات یک مقام صنفی به ایسنا که مدعی شده بود واردکنندگان برنج را به صورت قطره‌چکانی و دو فاکتوره در بازار عرضه می‌کنند، گفت: چندین نکته در این زمینه وجود دارد. نخست اینکه شرکت‌های عضو انجمن طی 20 روز پایانی اسفند و 15 روز ابتدایی فروردین حدود 50 هزار تن برنج در بازار توزیع کرده‌اند که به هیچ وجه نمی‌توان این میزان را عرضه قطره‌چکانی نامید.
وی افزود: زمانی که بازار دچار آشفتگی می‌شود، وقوع تخلفات طبیعی است. این ناهماهنگی‌ها ناشی از برآورد اشتباه تولید داخلی و محدودیت‌های واردات است که در نهایت به نوسانات شدید قیمتی منجر شده است. اما متهم کردن واردکنندگانی که تحت نظارت نهادهای بازرسی به عرضه کالا مشغولند، به دور از انصاف است.
خاکی ادامه داد: تخلفی هم اگر باشد عمدتاً در حلقه‌های بعدی زنجیره تامین رخ می‌دهد و چه بسا احتمال تخلف در این بخش‌ها بیشتر باشد.
ارز ترجیحی؛ چالشی فراتر از تسهیل واردات
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به مشکلات ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومانی گفت: ما به عنوان تنها تشکل تخصصی و رسمی این حوزه بارها از رئیس‌جمهور تا معاونان وزارتخانه‌ها درخواست کرده‌ایم که ارز ترجیحی برای واردات برنج حذف شود، چرا که به جای تسهیل، به مانعی جدی تبدیل شده است.
وی توضیح داد: محموله‌هایی که از مهرماه سال گذشته وارد شده‌اند، هنوز موفق به دریافت ارز ترجیحی خود نشده‌اند. حتی پس از تخصیص ارز نیز فرایند دریافت آن توسط واردکنندگان دو تا سه ماه به طول می‌انجامد. این رویه، نه تنها کارآمد نیست بلکه بر مشکلات بازار دامن زده است.
خاکی در پایان خاطرنشان کرد: رفع چالش‌های ارزی، تمدید ثبت سفارشات معوق و حذف ارز ترجیحی می‌تواند به بهبود وضعیت بازار برنج کمک کند و التهابات موجود را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1069221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات افزایش 4 تا 14 میلیونی دریافتی کارمندان

ثبت نام طرح چکاپ رایگان سلامتی در منزل !

عثمان دمبله به رکورد مسی و بازیکن سپاهان رسید!

آلومینیوم در حسرت یک پیروزی مقابل استقلال

تیم‌های کشتی نوجوانان راهی ترکیه شدند

اقدام عجیب در اعزام فوتسال بانوان به چین

تکلیف سربازی آرمین سهرابیان مشخص شد

موسوی: 70 درصد بازیکنان استقلال آماتور هستند

سپاهان برای همیشه وی‌ای‌آر دارد

گلزن‌ترین برزیلی حال حاضر دنیا

برنامه فرنگی‌کاران تا پیش از آوردگاه جهانی

گزینه ایتالیایی رئال مادرید برای پر کردن جای خالی کروس

اظهارات مهم عراقچی درخصوص مذاکرات؛ از جلسه با سه کشور اروپایی تا اعلام مکان بعدی گفتگو‌ها

حضرتی: عراقچی مسائل قبل، حین و بعد از مذاکرات را بلافاصله به اطلاع ما می‌رسانند

حضور جمعی از نمایندگان مجلس عراق در صحن پارلمان ایران

سوال از وزیر کار در مجلس اعلام وصول شد

9 سریال جدید در راه نمایش خانگی با بازیگران معروف

چطور مثلث تارانتینو، فینچر و برد پیت شکل گرفت؟

زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی کنکور مشخص شد

پاسخ سخنگوی دولت به شایعات درباره حادثه بندرعباس: احتمالا قصور انسانی بوده است

تولید اولین ژنراتور فضایی برای تولید برق هسته‌ای

پیاده‌روی سریع، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

سرمقاله شرق/ مدیریت بحران یا بحران‌ساز

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

تایید عجیب محرومیت مدافع سپاهان!

شکایت پرسپولیس از بیرانوند رد شد

کارترون راز از دست دادن قهرمانی را فاش کرد!

فرشاد پیوس: به تراکتور تبریک می‌گویم

رد پیشنهادهای میلیاردی عربستان و چین از سوی حسن رنگرز

محرومیت شجاع خلیل‌زاده از بازی قهرمانی تراکتور!

رئال و آنچلوتی به اختلاف خوردند؛ توافق با برزیلی‌ها روی هوا!

توصیف ویتکاف از دیدار با عراقچی

حضور نمایندگان مجلس بلغارستان در مجلس؛ نادری به زبان انگلیسی خوش آمدگویی کرد

بازگشت استاد دلهره به پرده سینما

همه‌چیز درباره فصل دوم سریال «وِنزدی»

اجرای قطعه زیبای «ملا محمد جان» توسط استاد شیر محمد اسپندار⠀⠀

آخرین وضعیت حادثه انفجار بندر شهید رجایی

سرقت ضبط خودرو در ده ثانیه!

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر

کابوس تل‌آویو

سرمقاله کیهان/ دو خطا از یک تجربه تلخ

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

داداش‌زاده: درویش باید از تجربه استیلی بیشتر استفاده کند

جعفری: می‌خواهیم یک شادی از ته دل به مردم انزلی هدیه بدهیم

میرشاد ماجدی: خانواده‌ها پول خارج از عرف به مدارس فوتبال ندهند

وین رونی: باخت آرسنال تقصیر رایس بود

کیکر مدعی شد؛ ژاوی جانشین احتمالی ژابی در لورکوزن

برگزاری اردوی تیم ملی فوتبال بانوان

گل زیبای پل اسکولز به بارسلونا در نیمه‌نهایی فصل 8-2007