راه ترقی

آخرين مطالب

نرخ سود بین بانکی ثابت ماند اقتصاد

نرخ سود بین بانکی ثابت ماند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آخرین خبر / نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 10 اردیبهشت ماه نسبت به هفته قبل از آن ثابت ماند و معادل 23.98 درصد اعلام شد.

راه ترقی

بازار
بر اساس داده‌های بانک مرکزی در پایان هفته دوم اردیبهشت ماه، نرخ بهره (سود) بین بانکی بدون تغییر نسبت به هفته قبل خود 23.98 درصد ثابت ماند، با این حال این نرخ بالاترین نرخ بهره بین بانکی در ماه‌های اخیر و در حال نزدیک شدن به 24 درصد است.
نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته دوم اردیبهشت ماه (چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه)، بدون تغییر نسبت به هفته قبل خود (چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه) در محدوده 23.98 درصد ثابت ماند. این نرخ بهره در اولین هفته فروردین ماه 23.96 درصد بود و در پایان هفته دوم (فروردین) با کاهش 0.01 درصدی به 32.95 درصد رسید و در پایان هفته سوم نیز در همان دامنه (23.95 درصد) بدون تغییر و ثابت ماند. در آخرین هفته فروردین ماه، نرخ بهره بین بانکی با افزایش 0.01 درصدی به 23.96 درصد رسید و یک هفته پس از آن در سوم اردیبهشت ماه با جهش 0.02 درصدی به محدوده 23.98 درصد وارد شد.
در آذرماه سال 1403 بود که نرخ بهره بین بانکی به کانال 23.9 درصد وارد شد و از آن زمان تا امروز در همین محدوده و نزدیک به 23 درصد متغیر بوده و طی دو هفته اخیر نیز به 23.98 درصد رسیده است. البته این نرخ در دی ماه و بهمن ماه سال گذشته به 23.98 درصد رسید اما هیچ زمانی از مرز آن عبور نکرد و وارد کانال 24 درصد نشد و طی چند ماه اخیر نرخ بهره بین بانکی به نزدیک ترین محدوده خود با کانال 24 درصد رسیده است.
بازار بین بانکی چیست؟
بازار بین بانکی، بازاری است که برای مبادلات مالی میان بانک‌ها و سایر مؤسسات اعتباری با یکدیگر و برای اعمال سیاست‌های پولی از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است. این بازار عمق بسیار و معاملات پرحجمی دارد و برای کاهش اضافه برداشت بانک‌ها، کاهش استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی، مدیریت صحیح نقدینگی از سوی بانک‌ها، کاهش یا افزایش نقدینگی کشور و کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد می‌شود.
بازار بین بانکی دو کاربرد مهم دارد؛ اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاست‌های پولی و دومین کاربرد آن، تامین مالی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و مالی از طریق یکدیگر است و بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع می‌کند.
حجم معاملات در این بازار بسیار بالاست و اثر بسیاری بر نرخ سود دارد و نرخ سودی که بانک مرکزی به صورت هفتگی اعلام می‌کند، بر اساس میانگین موزون معاملات بین بانکی روزانه به دست می‌آید.
بازار بین بانکی در ایران از تیرماه 1387 رسما شروع به کار کرد. نظارت کامل و تعیین نرخ سود بر این بازار به عهده بانک مرکزی است و بانک مرکزی در پایان هر هفته نرخ بهره بین بانکی را در روز پنج‌شنبه (هر هفته) به صورت رسمی اعلام می‌کند.
در پایان این هفته، همچنین حداقل نرخ توافق بازخرید نیز مانند سال گذشته 23 درصد، نرخ اعتبارگیری قاعده‌مند 24 درصد و نرخ سپرده‌گذاری قاعده‌مند 17 درصد به صورت ثابت اعلام شده است.
در سال 1403 نرخ بهره بین بانکی در کانال 23 درصد بود و آنچه که آمارهای بانک‌ مرکزی نشان می‌دهد، نرخ بهره بین بانکی در دو سال گذشته یعنی سال‌های 1402 و 1403 در کانال 23 درصد حفظ شده است، با این حال نرخ بهره بین بانکی در سال 1401 دامنه‌های 20.3 تا 23.1 درصد را شاهد بود که بیشترین تغییر در نرخ بهره بین بانکی در سال‌های گذشته را نشان می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071219/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی: پیگیر افزایش سود صندوق هستیم

آمادگی صندوق ضمانت صادرات برای حمایت از صادرکنندگان فرش

والورده: داور اجازه نداد یونایتد را ببریم

جدایی ستاره انگلیسی بایرن قطعی شد

فرار از شکست با شیوه خاص؛ مدافع در نقش مهاجم!

هافبک یونایتد سومین گلزن برتر لیگ اروپا

«اورست» از توریست‌ها پس گرفته‌ می‌شود!

10 بازیکن باید از پرسپولیس جدا شوند

عربستان اسم و رسم رونالدو را خراب کرد!

آسوشیتدپرس: نتانیاهو نمی‌تواند با ترامپ درباره مذاکرات تهران-واشنگتن مخالفت کند

ستاره پسیانى در «خانه ارواح»

مقایسه لهجه فهیمه از پایتخت 2 تا پایتخت 7

آهنگ احساسی «تصویر» با صدای فریدون آسرایی

یک لنج باری در خلیج‌فارس غرق شد

توقیف خودروی پژو پارس با خلافی 196 میلیون ریالی

4 جانباخته دیگر حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند

گودالی که در محل انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس باز شده است

اولین ساعت اتمی که 100 میلیون سال متوالی دقیق می‌ماند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

ادعای جالب ستاره میلان: آنالیزور شخصی دارم!

سرپرست فدراسیون کاراته: به عهدم وفا کردم

رد پیشنهاد هنگفت برای مبارزه با محافظ مسی

پوستر تراکتور همراه با جام قهرمانی برای بازی مقابل شمس‌آذر

راز عثمان دمبله در قلب پاریس

آخرین روزهای سخت جانشین پیاتزا در ایران

هشدار به جباری: حواست باشد استعدادت نسوزد!

کلیپ باشگاه ملوان به بهانه درگذشت بهمن صالح نیا

صدیقی: در فاجعه انفجار بندر شهید رجایی مسامحاتی بوده است

سیامک صفری با کدوم کار شناخته شد؟

مجید یوسفی: خیلی به مادرم وابسته بودم

سانحه دلخراش واژگونی خودرو 3 نفر را به کام مرگ کشاند

آخرین وضعیت محل حادثه در بندر شهید رجایی اعلام شد

جولان سگ‌های ولگرد؛ میش قربانی شد

چین برای اولین بار، در روز روی ماه لیزر انداخت

شعری از حسین خزائی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

برنامه‌ریزی برای رشد 50 درصدی سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد

خسارت 673 خودروی آسیب‌دیده در انفجار بندر شهید رجایی پرداخت شد

رشد 5.5 درصدی سرمایه گذاری بخش کشاورزی در برنامه هفتم

ونسان کمپان: برای بازی آماده می‌شویم، نه جشن!

خوردن تخمه آفتابگردان در این استادیوم ممنوع است!

اخبار فوری و اختصاصی از مذاکرات ماتزاری

بررسی پرونده پیوستن ماتزاری به استقلال

ریاض محرز: خوشحالم در تیمی هستم که برای قهرمانی می‌جنگد

تیم منتخب آسیا بدون رونالدو و رئیس عربستان

قوی‌ترین مرد ایران: کنار «هافتور افسانه‌ای» کوچک به نظر می‌رسیدم!

پیروزی بنیامین فرجی در نخستین گام تنیس روی میز استار کانتندر تایلند

خطر محرومیت از ال‌کلاسیکو برای سه ستاره بارسا

برنامه ویژه اینزاگی برای بارسا به سود طارمی

واکنش یک تحلیلگر سیاسی به برکناری مشاور امنیت ملی آمریکا

السودانی: گفت‌وگو میان ایران و آمریکا گامی مهم است