راه ترقی

آخرين مطالب

فلاحت‌پیشه: اروپایی‌ها از رانده شدن از میز مذاکرات ناراحتند گفتگو

فلاحت‌پیشه: اروپایی‌ها از رانده شدن از میز مذاکرات ناراحتند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرارو / فلاحت پیشه در گفتگویی تاکید کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که کنار گذاشتن اروپا، چین و روسیه از مذاکرات، حاصل یک اراده آمریکایی بود نه ایرانی. به همین دلیل هم است که وقتی وزیر خارجه فرانسه موضعی تند علیه برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ می‌کند، بیش از آن که موضعی تند علیه ایران باشد، خطاب به ایالات متحده است.
حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت‌وگویی به تحلیل شرایط موجود پرداخته و اظهار داشت: تنها دلیلی که باعث شده مسیر تندروی و افراطی گری اسرائیلی‌ها و به ویژه شخص نتانیاهو وارد مرحله نقطی زنی علیه ایران نشود این است که ترامپ می‌داند اگر شرایط جنگی در منطقه شکل بگیرد، زمینه‌های همکاری اقتصادی ایالات متحده در منطقه، از بین می‌رود؛ بنابراین آمریکا به دنبال این است که در راستای شکل دهی یک ساز و کار امنیتی در منطقه، از ایران به عنوان یک کشور ناهمسان با مواضع خود، یک کشور همسان بسازد.
بازار


او در ادامه تاکید کرد: آن چه که اکنون مردم ایران را به عنوان " alt="راه ترقی" width="100%" />

او افزود: باید این واقعیت را بپذیریم که کنار گذاشتن اروپا، چین و روسیه از مذاکرات، حاصل یک اراده آمریکایی بود نه ایرانی. به همین دلیل هم است که وقتی وزیر خارجه فرانسه موضعی تند علیه برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ می‌کند، بیش از آن که موضعی تند علیه ایران باشد، خطاب به ایالات متحده است. اروپایی‌ها از این که آمریکا آن‌ها را از میز مذاکرات بیرون انداخته ناراحتند، اما، چون نمی‌توانند روی سخن را مستقیم به سمت قدرت برتر خود (آمریکا) بگردانند، روی سخن را به سمت ایران، برگردانده و ایران را تهدید می‌کنند. در این میان گروسی نیز نقش مهمی دارد. گروسی شخصی است که بیشتر نقش تهدید نمایی ایران را بر عهده دارد، او می‌خواهد در سابقه کاری خود در آژانس، پایان دادن به پرونده هسته‌ای ایران به عنوان طولانی مدت‌ترین پرونده موجود در دستور کار روسای آژانس را ببندد؛ بنابراین گروسی از رویکرد فنی خارج شده و در تهدیدنمایی ایران اغراق می‌کند. نتیجه این وضعیت، ضربه زدن به دیپلماسی است و در نهایت وزیر امور خارجه فرانسه نیز از این نشست نهایت سوء استفاده را می‌کند. اما در نهایت، نشست با سران اروپایی، نشستی است که بهانه تهدیدنمایی ایران را از بین خواهد برد.
در مسیر توافق، ایران شرایط استثنایی موجود را تغییر می‌دهد
رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس دهم در ادامه گفت: مذاکرات با ایالات متحده، از موانع دشوار خود به مرور گذشته است، اما این به معنای رسیدن به توافق نیست. اگر ایران با طرفین اروپایی و آمریکایی به یک چارچوب برای کاهش تحریم‌ها برسد می‌توان گفت که عملا مذاکرات به سمت توافق پیش می‌رود و ایران می‌تواند «شرایط استثنایی» موجود را تغییر دهد. شرایط استثنایی همان چیزی است که فقط عده معدودی را نافع می‌کند و برای سایرین جز ضرر و آسیب معیشتی چیزی ندارد. من پیشتر هم تاکید کرده بودم که از نوع رفتار مقامات اسرائیل، می‌توان میزان موفقیت مذاکرات را تخمین زد. هر اندازه اسرائیلی‌ها بیشتر عصبی می‌شوند و سعی می‌کنند با لحن خشمگین‌تر و تنش زا تری صحبت کند، مشخص می‌شود که ما در مسیر مذاکرات روندی رو به پیش را طی می‌کنیم. اسرائیلی‌ها اخیرا مواضعی تند با آمریکا را نیز اتخاذ کرده‌اند و حتی ملاحظات ایالات متحده را نیز در نظر نمی‌گیرند. همه این‌ها نشان می‌دهد اسرائیلی‌ها به دنبال بر هم زدن روند مذاکرات هستند.
او افزود: تنها دلیلی که باعث شده مسیر تندروی و افراطی گری اسرائیلی‌ها و به ویژه شخص نتانیاهو وارد مرحله نقطی زنی علیه ایران نشود این است که ترامپ می‌داند اگر شرایط جنگی در منطقه شکل بگیرد، زمینه‌های همکاری اقتصادی ایالات متحده در منطقه، از بین می‌رود؛ بنابراین آمریکا به دنبال این است که در راستای شکل دهی یک ساز و کار امنیتی در منطقه، از ایران به عنوان یک کشور ناهمسان با مواضع خود، یک کشور همسان بسازد. متاسفانه رفتارهایی که از سوی برخی رسانه‌ها به ویژه در صدا و سیمای ملی درباره مذاکرات و جنگ رخ می‌دهد، نشان می‌دهد کماکان یک طیف در کشور در راستای ضربه به مذاکرات حرکت می‌کنند. با همه این‌ها معتقدم با یک فرایند کاری منسجم ایران به جای یارگیری از اروپایی‌ها به سمت یارگیری از همسایگان خود حرکت کند. ضمام اروپایی‌ها در استفاده یا عدم استفاده از مکانیسم ماشه در دست اروپایی‌ها است. وقتی ایران با آمریکا به توافق برسد، دلیلی ندارد اروپایی‌ها به سمت مکانیسم ماشه حرکت کنند. افزون بر این‌ها من معتقدم ایران باید به سمت صلح و ایجاد دیپلماسی قدرتمند با کشورهای منطقه حرکت کند و توسعه روابط و ساز و کارهای مالی با کشورهای منطقه را نیز در دستور کار قرار دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071703/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرهیختگان: پوتین با پیشنهاد سلطان عمان مبنی بر انتقال ذخایر هسته‌ای ایران به روسیه مخالفت کرد

صبح جمعه با جولانی

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

گل اول رئال وایادولید به بارسلونا توسط ایوان سانچس

شکست شباب الاهلی در شب گلزنی عزت‌اللهی

پیام دومنظوره؛ تبریک خطیبی و سایپا به تراکتور

روسیه: ایران طبق ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی دارد

چهره ها/ اولین قاب رسمی ستاره پسیانی و همسرش در یک مراسم

موسیقی کلاسیک و دلنشین اثری از اریک ساتی

هوش مصنوعی با شبیه‌سازی ضربان قلب ابزارهای تشخیص «جعل عمیق» را دور می‌زند!

بخشی از کتاب/ تواضع درباره خرد خاموش بشر

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

لحظه سوت پایان بازی و قهرمانی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا

نقشه جذاب سروش و علیپور برای پرسپولیس

تشکر ژسوس از الهلال؛ تا ابد قدردان‌تان هستم

لژیونر پرسپولیسی در آستانه قهرمانی جدید!

تداوم صدرنشینی ناپولی با غلبه بر لچه

تعویق قهرمانی شباب الاهلی در شب گلزنی عزت‌اللهی

آرسنال بازی برده را به بورنموث باخت

گل اول اینتر به هلاس ورونا توسط کریستین اصلانی

ادوارد مندی، دروازه‌بان الاهلی به عنوان بهترین دروازه‌بان لیگ نخبگان آسیا انتخاب شد

لحظه بالا بردن جام قهرمانی لیگ نخبگان آسیا توسط فیرمینو و بازیکنان الاهلی

حمایت فرزند رئیس جمهور از تدریس با زبان ترکی در‌ مدارس!

مشاور رئیس‌جمهور: نقدپذیری ستون فقرات دولت چهاردهم است

کمیل واعظ؛ چهره‌ای که قراره متفاوت باشه

چهره ها/ قاب عاشقانه خانم بازیگر خوش‌نشین‌ها با همسرش

به من، عشقمون و بچه‌مون خیانت کردی

چهره ها/ استایل متفاوت نوید محمدزاده در خیابان‌های تهران

یادی از فیلم «خدا نزدیک است» به بهانه هفته معلم

وزش باد شدید در تهران آغاز شد

سقوط مرگبار کودک 7 ساله از طبقه هفتم ساختمان

راز قتل دختر و پسر مفقود شده بر ملا شد

کاندیدای جدید سیاره نهم منظومه شمسی کشف شد

نامه جلال به امام خمینی(ره) از سرزمین وحی

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

بانک‌هایی که چوب لای چرخ پرداخت تسهیلات قانونی می‌گذارند؛ دادگاهی می‌شوند

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است

حراج شمش طلای مرکز مبادله فردا برگزار می‌شود

تعویق در پرداخت وام ودیعه مسکن؛ تا شنبه امکان ثبت‌نام وجود ندارد

نان گران می‌شود؟

شاهکار فیرمینو در یک نیمه از فینال آسیا

معجزه اینتر؛ لائوتارو به بازی بارسا می‌رسد!

قلی‌زاده در بازی مرگ و زندگی

ممنوعیت عجیب؛ حق ندارید از سیتی و پپ حرف بزنید!