نظر محبعلی درباره میزان اثرگذاری اروپا بر مذاکرات ایران و آمریکا
سياسي
بزرگنمايي:
راه ترقی - نامه نیوز / تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: هر چند اگر ایران و آمریکا توافق کنند و آژانس نیز تأییدیه درباره صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران بدهد، اروپایی ها دیگر دنبال برهم زدن بازی نمی روند، با این وجود بهتر است ایران در مسیر گفتگوها و توافق با آمریکا نباید طوری حرکت کند که اروپایی ها، چین و روسیه را کامل کنار بگذارد.
مدیران سیاسی انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه در رم، پایتخت ایتالیا با همتایان خود از ایران شامل مجید تخت روانچی و کاظم غریبآبادی، معاونان وزیر خارجه ایران دیدار کردند. جمهوری اسلامی ایران به دنبال تقویت روند مذاکرات هستهای با ایالات متحده است که چند هفته است با میانجیگری عمان به صورت غیرمستقیم در حال انجام است و پس از مذاکرات هفته گذشته با روسیه و چین نیز ادامه دارد.
به گفته رسانه انگلیسی، اقدامات ایران برای تماس با بریتانیا، فرانسه و آلمان که بهعنوان تروئیکای اروپایی شناخته میشوند، نشان میدهد که تهران گزینههای خود را باز نگه داشته است اما بهعلاوه میخواهد ارزیابی کند که اروپاییها در مورد احتمال اعمال مجدد تحریمهای سازمان ملل پیش از انقضای قطعنامه 2231 شورای امنیت در اکتبر آینده چه موضعی دارند. اخیرا رئیسجمهور فرانسه ادعا کرد که برنامه هستهای ایران به نقطه بیبازگشت نزدیک میشود.
بازار ![]()
برخی کارشناسان بر این باورند اروپا برای آنکه از جریان مذاکرات هستهای جا نماند، پالسهایی میدهند تا تهران و واشنگتن را متوجه اهمیت نقش خود در این بازی کند.
قاسم محبعلی در گفتوگو با نامه نیوز درباره میزان اثرگذاری اروپا بر مذاکرات ایران و آمریکا گفت: طرف اصلی مذاکرات هسته ای ایران، آمریکا است اما طرف های دیگر به طور مشخص اروپایی ها، روسیه، چین، اعراب و رژیم صهیونیستی در این مسیر ذی نفع هستند و می توانند و تلاش می کنند بر این روند تأثیر بگذارند. اروپا خود را در حل و فصل برنامه هسته ای ایران ذی نفع می داند بنابراین تلاش می کنند بر روند مذاکرات هسته ای تأثیر بگذارند. اگر توافقی بین ایران و آمریکا نشود، در تئوری اروپایی ها می توانند به فعال سازی مکانیزم اسنپ بک اقدام کنند.
وی افزود: اروپایی ها می خواهند کانال مذاکراتی را بین خود و ایران باز نگه دارند تا نقش و جایگاه شان در مسیر گفتگوهای هسته ای با تهران محفوظ بماند. معتقدم ایران نیز باید این موضوع را درنظربگیرد تا اروپایی ها حس نکنند در این ماجرا نادیده گرفته شدند چون روی کاغذ اروپا این امکان را دارد که مستقل از آمریکا عمل کند و حتی با وجود توافق بین تهران و واشنگتن به سمت فعالسازی اسنپ بک بروند. البته در مقام عمل آنها قطعا محاسبه می کنند که رو در روی ترامپ قرار گرفتن به نفع شان است یا خیر.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: دو عضو شورای امنیت سازمان ملل اروپایی هستند و اگر بخواهند برنامه هسته ای ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند، می توانند به دلیل عضویت در برجام این کار را انجام دهند اما سئوال اصلی آن است آیا از این کار سود می برند؟ معتقدم شاید اروپا اقدامی هم در این جهت انجام دهد اما در عمل به توفیقی دست نخواهند یافت.
وی ادامه داد: هر چند اگر ایران و آمریکا توافق کنند و آژانس نیز تأییدیه درباره صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران بدهد، اروپایی ها دیگر دنبال برهم زدن بازی نمی روند، با این وجود بهتر است ایران در مسیر گفتگوها و توافق با آمریکا نباید طوری حرکت کند که اروپایی ها، چین و روسیه را کامل کنار بگذارد.
-
شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴:۴۷
-
۲۲ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071886/