راه ترقی

آخرين مطالب

کشف جهانی از ابَرزمین‌های ناشناخته دانش

کشف جهانی از ابَرزمین‌های ناشناخته
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /دانشمندان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته موفق به کشف تعداد زیاد و بیش از انتظار خود از سیارات «ابرزمین»(super-Earths) شدند.
دانشمندان بر اساس یک مطالعه‌ پیشگامانه با تکیه بر «ریزهمگرایی»(microlensing) و استفاده از «تلسکوپ‌های KMTNet» نشان دادند که «ابرزمین‌ها» و سیارات بزرگتر شبیه به زمین در سراسر کیهان بسیار رایج‌تر از آن چیزی هستند که آنها قبلاً تصور می‌کردند.
«ابرزمین‌ها» دسته‌ای از سیارات هستند که شبیه به هیچ سیاره‌ای در منظومه‌ی شمسی ما نیستند. آنها از زمین، بزرگ‌تر و در عین ‌حال سبک‌تر از غول‌های گازی مانند مشتری هستند.
به نقل از اس‌تی‌دی، محققان کشف کردند که این سیارات می‌توانند در فواصل بسیار دور، شبیه به غول‌های گازی مانند سیاره مشتری به دور ستاره‌های خود بچرخند. این موضوع نشان دهنده فراوانی پنهان جهان‌های ناشناخته است.
این تیم با استفاده از هم‌ترازی‌های کیهانی و ناهنجاری‌های نوری سیارات جدیدی را پیدا کردند و شروع به کنار هم قرار دادن فرآیندهای پیچیده تشکیل سیارات کردند.
کشف تعداد فراتر از انتظار ابرزمین‌ها
طی این مطالعه جدید، یک تیم بین‌المللی از اخترشناسان با استفاده از «شبکه تلسکوپ ریزهمگرایی کره»(KMTNet) موفق به کشف سیارات فراخورشیدی «ابرزمین» فراوان‌تری در سراسر کیهان شدند.
«اندرو گولد»( Andrew Gould) نویسنده این مطالعه و استاد بازنشسته نجوم در «دانشگاه ایالتی اوهایو»(Ohio) می‌گوید: ما با بررسی انحرافات ظریف نور ناشی از ستاره میزبان یک سیاره تازه کشف شده و مقایسه یافته‌ها با مجموعه داده‌های بزرگتر از «KMTNet»، متوجه شدیم که «ابرزمین‌ها» می‌توانند در فواصلی از ستاره‌های خود وجود داشته باشند.
الگوهای پنهان در میان سیارات فراخورشیدی
وی گفت: دانشمندان می‌دانستند که سیارات کوچک بیشتری نسبت به سیارات بزرگ وجود دارند، اما در این مطالعه، ما توانستیم نشان دهیم که در این الگوی کلی، کمبودها و کاستی‌هایی وجود دارد و این بسیار جالب است.
تشخیص سیاراتی که نزدیک به ستاره‌هایشان می‌چرخند نسبتاً آسان است، اما یافتن سیاراتی با مدارهای گسترده‌تر و دورتر بسیار دشوار است. با این حال، این تیم تخمین زد که برای هر سه ستاره در کهکشان، احتمالاً حداقل یک «ابرزمین» با دوره مداری طولانی وجود دارد.
یافته‌های آنها نشان می‌دهد که این سیارات سنگی و عظیم ممکن است یکی از ویژگی‌های گسترده سامانه‌های سیاره‌ای در سراسر کیهان باشند.
آشکار شدن جهان‌های ناشناخته
یافته‌های این مطالعه از طریق «ریزهمگرایی» انجام شده است. این اثر رصدی زمانی رخ می‌دهد که وجود جرم، بافت فضا و زمان را تا حدی قابل تشخیص، منحرف کند. هنگامی که یک جرم در پیش‌زمینه مانند یک ستاره یا سیاره، از بین یک ناظر و یک ستاره دورتر عبور می‌کند، نور دچار انحراف از منبع می‌شود و باعث افزایش روشنایی ظاهری جرم می‌شود که می‌تواند از چند ساعت تا چند ماه طول بکشد.
ستاره‌شناسان می‌توانند از این نوسانات یا برآمدگی‌ها در روشنایی جهت یافتن جهان‌های ناشناخته برخلاف جهان ما استفاده کنند. «ابرزمین OGLE-2016-BLG-0007» با استفاده از سیگنال‌های «ریزهمگرایی» مکان‌یابی شده است. این «ابرزمین» با نسبت جرمی تقریباً دو برابر زمین و مداری وسیع‌تر از زحل است.
این مشاهدات به تیم اجازه داد تا سیارات فراخورشیدی را به دو گروه تقسیم کنند، یکی شامل «سیارات ابرزمین» و دیگری شامل «غول‌های گازی» است. این کشف درهای جدیدی را به روی علم سامانه‌های سیاره‌ای باز می‌کند. درک بهتر از توزیع سیارات فراخورشیدی می‌تواند بینش‌های جدیدی در مورد فرآیند تشکیل و تکامل آنها ارائه دهد.
سرنخ‌های شکل‌گیری سیاره
این مطالعه توسط محققانی در چین، کره و دانشگاه هاروارد و «موسسه اسمیتسونیان»( Smithsonian ) در ایالات متحده انجام شده است.
محققان برای توضیح نتایج خود، یافته‌های خود را با پیش‌بینی‌های حاصل از شبیه‌سازی‌های نظری شکل‌گیری سیاره مقایسه کردند. نتایج آنها نشان داد که اگرچه سیارات فراخورشیدی را می‌توان بر اساس جرم و ترکیب به گروه‌هایی تقسیم کرد، اما مکانیسم‌هایی که ممکن است آنها را تولید کنند، می‌توانند متفاوت باشند.
نظریه‌های رقیب برای تولد سیاره
«گولد» گفت: نظریه غالب برای تشکیل غول‌های گازی از طریق برافزایش گاز است، اما افراد دیگر گفته‌اند که هم می‌تواند برافزایش و هم بی‌ثباتی گرانشی باشد. ما می‌گوییم که هنوز نمی‌توانیم بین این دو تمایز قائل شویم.
«ریچارد پوگ»(Richard Pogge) یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه و استاد نجوم در «دانشگاه ایالتی اوهایو»، گفت: انجام این کار احتمالاً به داده‌های بلندمدت بیشتری از سیستم‌های تخصصی مانند «KMTNet» و سایر ابزارهای «ریزهمگرایی» نیاز دارد.
چالش‌های یافتن رویدادهای ریزهمگرایی
وی گفت: یافتن یک رویداد ستاره‌ای «ریزهمگرایی» دشوار است و یافتن آن با یک سیاره دشوارتر است. ما باید صدها میلیون ستاره را بررسی کنیم تا تنها صد مورد از این موارد را پیدا کنیم.
این هم‌ترازی‌ها آنقدر نادر هستند که تاکنون تنها 237 مورد از 5500 سیاره فراخورشیدی کشف شده با استفاده از روش «ریزهمگرایی» شناسایی شده‌اند.
«پوگ» ادامه داد: اکنون سامانه «KMTNet» با کمک سه تلسکوپ قدرتمند سفارشی واقع در آفریقای جنوبی، شیلی و استرالیا به طور معمول به دانشمندان این امکان را می‌دهد که کیهان را برای یافتن این رویدادهای شگفت‌انگیز جستجو کنند.
دانشمندان آزمایشگاه علوم تصویربرداری «دانشگاه ایالتی اوهایو»، دوربین‌های «شبکه تلسکوپ ریزهمگرایی کره»(KMTCam) را طراحی کرده و ساخته‌اند که این سامانه برای شناسایی سیارات فراخورشیدی به آن متکی است.
بازسازی داستان کیهان
وی خاطرنشان کرد: ما مانند دیرینه‌شناسانی هستیم که تاریخ کیهانی را که در آن زندگی می‌کنیم و فرآیندهای حاکم بر آن را بازسازی می‌کنیم. بنابراین کمک به گرد هم آوردن هر دوی این قطعات در یک تصویر، بسیار رضایت‌بخش است.
این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1072365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شستن فرش در کوچه منجر به قتل یک زن توسط راننده پراید شد

حادثه‌ ای عجیب در پرواز تهران - مشهد

«مین» جدید ارتش امریکا برای نابودی تانک‌های نسل جدید

عرضه «تاجان» در نمایشگاه کتاب؛ قصه دلاوری که مقابل انگلیسی‌ها ایستاد

سرمقاله وطن امروز/ غافلگیری سوریه برای نقشه‌کش‌ها

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب، بدون اعلام دلیل، جُرم است

ریزش 23 هزار واحدی شاخص بورس

سه بازیکن رئال در آستانه از دست دادن ال‌کلاسیکو

با انجام قرعه‌کشی تورجهانی تنیس؛ رقابت مدعیان در تهران آغاز شد

ملاقات قوی‌ترین مرد ایران با علی دایی

وقتی جیمی واردی در نقش داور بازی را متوقف می‌کند

ثبت رکوردی جدید برای ماراتن لندن

آخرین وضعیت مصدومیت کنعانی و اورونوف

لحظه ورود رونالدو به رختکن پس از پیروزی 4-2 مقابل بایرن مونیخ

طهماسبی: امیدوارم جباری، قهرمان حذفی شود

برترین گلزنان سال 2025

سیدحسین حسینی بهترین دروازه‌بان آسیا شد

بازیکنان تیم قهرمان ممنوع‌المصاحبه شدند

آیه نصب شده در دیدار امروز کارگزاران حج با رهبر انقلاب

سلفی گرفتن بازیگر «جان سخت» با هوادارانش

هفت فیلمنامه غیرسینمایی پروانه فیلمسازی گرفتند

مهران مدیری با «جان بی قرار» کنسرت می‌دهد

نگاهی به زندگی هنری امید رحمانی، خواننده و نوازنده مقامی

بیانیه اداره ارشاد بوشهر درباره فستیوال کوچه

سرمقاله جوان/ لزوم هوشمندی مضاعف

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

بانک‌مرکزی: مطالبه بیش از کسری چک تخلف است

قلی‌زاده: بهترین بازی من را دیدید

رئیس تیم ملی، والیبال را سوپرایز کرد

حاجی‌پور: هنوز با انتقال بازی به تبریز موافقت نشده است

رئال می‌خواهد انتقام ال‌کلاسیکو را از ما بگیرد!

مصدومیت وحشتناک؛ ریه بازیکن سوراخ شد

اینتر یک جنگ 30 میلیون یورویی را برد

قایدی بالاتر از آزمون در لیگ فوتبال

حسن روشن جراحی شد

فاتح اصفهان یک پرسپولیسی است

شکاری به پرسپولیس می‌رود؟

ظهره وند: ادامه مذاکرات به صلاح نیست

فرمانده سپاه: ما فقط برای پیروزی ساخته شده‌ایم

صادق الحسینی: احمدی‌نژاد بزرگترین شوک درمانی تاریخ را درست انجام داد

آغاز نمایش فیلم‌های خارجی در «هنر و تجربه» با نوری بیلگه جیلان

یلفی گرفتن بازیگر «جان سخت» با هوادارانش

فهرست داروهای ممنوعه در سفر حج

پزشکیان: هنر این نیست که نخبه تربیت کنیم و به آمریکا بفرستیم

گل آرایی روضه منوره و ضریح امام رضا(علیه‌السلام) توسط خدام در ایام دهه کرامت

چرخش یک سیاه‌چاله کلان‌جرم

بخشی از کتاب/ یک عاشقانه آرام

سرمقاله شرق/ فعالیت سیاستی استادان دانشگاه

7 سد کمتر از 10 درصد آب دارند؛ کاهش 33 درصدی بارش‌ها