راه ترقی

آخرين مطالب

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت نوشتارها

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت
  بزرگنمايي:

راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قائم‌مقام ستاد تبلیغاتی پزشکیان در انتخابات 1403، ضمن ابراز نگرانی درباره عملکرد دولت، خواستار اصلاح در کابینه شد.
جواد آذری‌جهرمی سال گذشته، عضو شورای راهبری کابینه بود و در چیدن تیم دولت هم نقش‌آفرینی می‌کرد اما اکنون در یادداشتی از رئیس‌جمهور خواسته که بدون رودربایستی در تغییر کابینه پیش‌قدم شود. او می‌نویسد: «هفت ماهی از عمر دولت جدید می‌گذره؛ دولتی که بعد از فقدان ناگهانی رئیس‌جمهور سیزدهم سکان اداره کشور رو با رأی مردم به دست گرفت، اما شاید اون آمادگی لازم برای یه شروع پرقدرت رو نداشت.
تو این مدت، وسط سهم‌خواهی‌های سیاسی حامیان و مدعیان وفاق، قوانین فرصت‌کُشِ دست‌وپاگیر و مجلسی که انگار با دولت هم‌جهت نیست، رئیس‌جمهور چهاردهم [نهم!] یه لیست وزرا به مجلس فرستاد که شاید خودش هم ته دلش به کارایی‌شون مطمئن نبود.
نُه ماه پر از التهاب و نگرانی گذشت؛ اتفاقات سنگین سیاسی تو منطقه، ناترازی‌های انرژی که حسابی مردم رو کلافه کرده و البته ناآمادگی دولت برای مدیریت این بحران‌ها، روزگار سختی رو برای ملت امیدوار به دولت جدید رقم 
زد.
حالا اما، رئیس‌جمهور کم‌کم داره به معادلات سیاسی و اقتصادی کشور و منطقه مسلط می‌شه و شناخت بهتری هم از تیمش پیدا کرده، از اون طرف، جریان غالب تو مجلس، که انگار بیشتر دنبال رقابت سیاسیه، شمشیر اصلاح رو کشیده و می‌خواد با استیضاح وزرا، خودش رو قهرمان تغییر و ناجی مردم نشون بده.
پیشنهاد من به دکتر پزشکیان اینه: بدون رودربایستی، خودتون پیش‌قدم بشید برای اصلاح و ترمیم کابینه. شما جراح ماهر و دلسوز این ملتید، نه اونایی که تو مجلس فقط صداشون بلنده. مشکل اداره کشور با شمشیر اونها حل نمیشه، نیاز به تیغ جراح ماهر داره. آقای رئیس‌جمهور! به صلاح شماست که خودتون پرچم اصلاح و ارتقای اثربخشی و کارآمدی دولت رو بلند کنید».
بازار
جهرمی با وجود اینکه در چیدن کابینه نقش‌آفرین بوده، رویش نشده که بگوید کدام وزرا و معاونین ضعیف و ناکارآمد هستند و باید تغییر بکنند و این در حالی است که دولت، پس از دو ماه نتوانسته جایگزین همتی برای وزارت اقتصاد را معرفی کند و برنامه اقتصادی چندان روشنی هم ندارد که بر اساس آن، از وزرا و معاونین مطالبه مسئولیت شود. به عبارت دیگر، مادام که تکلیف برنامه دولت از جمله در حوزه اقتصاد مشخص نشود، تغییر وزرا به خودی خود عایدی چندانی در پی نخواهد داشت.
یادآور می‌شود آذری جهرمی، چند هفته قبل هم هشدار داده بود: با وجود بازشدن مسیر مذاکره و امیدبخش بودن این خبرها برای بازارها و با امید و آرزوی این‌که ان‌شاءالله نتایج مطلوب و تأمین‌کننده منافع ملی نیز حاصل شود؛ اما قطعاً در طول مذاکرات پیش ‌ر‌و، نوسانات زیادی رخ خواهد داد. لذا فضای نوسانی پیش روی مذاکرات را در تصمیمات اقتصادی نادیده نگیرید تا متضرر نشوید.
او همچنین اواسط تیرماه سال گذشته، خبر از «کاسبی پست» در دولت داده و نوشته بود: «روال شفاف و مدل علمی و بروز انتخاب وزرا توسط رئیس‌جمهور منتخب بزودی اعلام خواهد شد. اما چرا این اخبار دست به دست می‌شود؟ عده‌ای از شوق خدمت! حاضرند هر وعده‌ای به هر کسی بدهند تا مثلاً وزیر شوند. عده‌ای هم طالب این وعده‌هایند و امروز روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل می‌گیرد».
قبل از آذری جهرمی، محمد باقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی) دوبار به آقای پزشکیان و دولت تذکر داده است: «با وجود آگاهی حضرتعالی از سه سال فشار تورم بالای ٤٠ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخ‌‌های ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟» و «نظریه ‌های اقتصادی لیبرال مبتنی بر بازار، رافع مشکلات اقتصادی مردم نیست. دولت باید برای رفاه نسبی مردم تا عادی شدن شرایط، وظایف اجتماعی خود را مسئولانه انجام دهد».
همزمان و در حالی که روزنامه سازندگی خواستار برکناری برخی وزرا مثل وزیر راه و صمت شده،‌ سیدحسین مرعشی دبیرکل کارگزاران ضمن سرمقاله‌ای در سازندگی نوشت: شبهه‌ای که اخیراً در فضای سیاسی مطرح شده، مبنی بر اینکه حزب کارگزاران سازندگی و روزنامه سازندگی در مقام اپوزیسیون دولت ظاهر شده‌اند، نیازمند روشنگری است. 
این سوء‌برداشت به دنبال چند انتقاد سازنده از برخی وزارتخانه‌ها به‌ویژه شیوه اطلاع‌رسانی در ماجرای بندرعباس شکل گرفت. اما حقیقت آن است که چنین برداشتی نادرست و دور از واقعیت است. کارگزاران سازندگی نه ‌تنها از حامیان جدی و مصمم دکتر پزشکیان به‌ شمار می‌رود بلکه همواره تلاش کرده است با رویکردی مسئولانه، خلأها و کاستی‌های موجود در عملکرد بخش‌هایی از دولت را یادآور شود. روزنامه سازندگی نیز در همین راستا، زبان گویای بخش وسیعی از جامعه و حامیان دولت است؛ رسانه‌ای که دفاع کورکورانه و بی‌چون‌وچرا از دولت را در شأن خود نمی‌داند و ترجیح می‌دهد با چشمانی باز، گوش‌هایی شنوا و اراده‌ای شجاعانه به تقویت واقعی دولت کمک کند. این تقویت، تنها از مسیر نقد مصلحانه و مشفقانه می‌گذرد؛ نقدی که نه با نیت تخریب بلکه با هدف اصلاح عملکرد آن دسته از نهادهای دولتی مطرح می‌شود که ناخواسته کشور را با چالش‌هایی مواجه کرده‌اند. حزب کارگزاران سازندگی ایران و روزنامه سازندگی همچنان در کنار دولت خواهند بود اما برای آنان، منافع مردم و مصالح کشور اولویت دارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1072427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متهم ردیف اول کمبود روغن مشخص شد

بانک مرکزی: سرمایه بانک‌ها نباید کمتر از 20 هزار میلیارد تومان باشد

وزیر صمت: سالانه 7 درصد تقاضای مصرف برق کشور بالا می‌رود

رئال مادرید با شکست سلتاویگو در کورس قهرمانی ماند

اقدام سازمان لیگ برای جلوگیری از تبانی در مسابقات!

بهترین خبر به فلیک در تمرین امروز بارسلونا

تاج: باید وی‌ای‌آر را به خود باشگاه‌ها بسپاریم

جان مرشایمر: تجزیه ایران هدف نهایی اسرائیل است

نگرانی سخنگوی وزارت خارجه در تداوم حملات به اهداف غیرنظامی در سودان

ترامپ: توافق با ایران ساده است/ من نمی‌خواهم آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند

سومین نشست شورای طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

گریه خانم بازیگر برای «ایران» اشک‌هایمان را درآورد

اجرای بدون میکروفون حجت اشرف زاده در کنسرت اصفهان

انفجار منزل مسکونی 3 کشته و زخمی بر جا گذاشت

اطلاعیه شماره 2 کمیته بررسی علل حادثه بندر شهید رجایی؛ یک مدیر دولتی بازداشت شد

آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا

غزل زیبای فروغی بسطامی

قالیباف و نقد حکمرانی از درون

پشت پرده ارسال پیامک‌های حجاب

سرباز وفادار ترامپ در سیاست خارجی

بیشترین مقاصد صادرات ایران چه کشورهایی هستند؟

گل سوم رئال مادرید توسط کیلین امباپه

گل اول منچستریونایتد به برنتفورد توسط میسون مانت

گل اول برنتفورد به منچستریونایتد توسط دامسگارد

گل اول سلتاویگو توسط رودریگوئز

گل دوم برنتفورد به منچستریونایتد توسط شیده

توسعه همکاری‌های فناورانه هسته‌ای ایران و ونزوئلا

امیر واحدی: نیروی هوایی خط مقدم پاسخ سریع به هر تهدیدی است

داوران جشنواره فیلم 100 اعلام شدند؛ از مصطفی زمانی تا احمدرضا درویش

ماجرای سانسور «پایتخت 7» که سیروس مقدم فاش کرد

«استیون اسپیلبرگ» بزرگ‌ترین فیلم آمریکایی تاریخ را معرفی کرد

آمادگی چند فیلم جشنواره فجر 43 برای اکران

اقدام هیجان‌انگیز آمریکا، عاشقان کی‌پاپ را سورپرایز کرد!

همدردی با مردم بندرعباس در کنسرت ارکستر «آلنام»

حذف تمام نمرات منفی خلافی امکان پذیر شد

قتل مسلحانه کارگر با انگیزه سرقت وسایل کشاورزی

ویژه‌های حوادث/ پدری که دخترش را در خیابان سلاخی کرد!

درمان قارچ ناخن با یک قطره نانو ساخت ایرانی

«شاعرالدین شاه» در نمایشگاه کتاب؛ از نازک‌خیالی بیدل تا زبان سعدی

رد آتش از بندر شهید رجایی پاک شد

تخلیه و بارگیری بیش از 3300 کامیون از گمرک رجایی طی 2 روز

گل اول رئال مادرید توسط آرداگولر

گل دوم رئال مادرید توسط کیلین امباپه

معمای بزرگ راموس در لحظه سرنوشت‌ساز

غرق ناراحتی؛ لشگر ماتم‌زده کمپانی در مونیخ

تغییر فرمانده کل سپاه تکذیب شد

علی لاریجانی: برای ارزیابی در مورد مذاکرات زود است

ترانه بختیاری «مر جنگه» با صدای حسین نورشرق

تغییر در آمار تلفات حادثه بندرشهید رجایی؛ 46 فوتی و 11 مفقودی

قتل 3 فرزند به دلیل اختلافات خانوادگی؛ مرد جنایتکار دستگیر شد