راه ترقی

آخرين مطالب

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین اقتصاد

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم /رییس کل بانک مرکزی گفت: برنامه‌های مشخصی برای اصلاح نظام بانکی داریم که از همان تعطیلات عید برنامه ها را نهایی کردیم و کار یک‌ بانک‌ را بصورت آزمایشی در عید اغاز کردیم.
محمدرضا فرزین در مراسم‌ یکصدسالگی بانک سپه گفت: همه مردم از ابتدای تولد تا لحظه مرگ با نظام بانکی سروکار دارند و نظام بانکی سهم بسیار زیادی در ارایه یک‌ تصویر‌ خوب‌ از‌ نظام اقتصادی کشور دارد.
وی با بیان اینکه نظام بانکی‌ با سنین مختلف سرو‌کار دارد و توسعه آن می تواند به توسعه اقتصادی کشور منجر شود، تصریح کرد: مدیران بانک سپه از بزرگان صنعت بانکداری کشور بودند؛ تقریبا این بانکها نقش اساسی در توسعه کشور داشتند؛ عموم نوآوری هایی که در 100 سال قبل در کشور بوجود امده عموما از بانکهای ملی و سپه شکل گرفته است. حتی بانک مرکزی هم از درون این بانکها بوجود آمده است.
رییس کل بانک مرکزی با بیان‌اینکه بانک سپه در صنایع مختلف نقش افرینی کرده است، افزود: سال 1404 سالی متفاوت در نظام بانکداری خواهد بود چون قانون برنامه هفتم برنامه هایی در دو سال اول برای ما دیده است و مکلف به اجرای آن هستیم.
بازار
وی افزود: برنامه‌های مشخصی برای اصلاح نظام بانکی داریم که از همان تعطیلات عید برنامه ها را نهایی کردیم و کار یک‌ بانک‌ را بصورت آزمایشی در عید اغاز کردیم.
فرزین با اشاره به تامین مالی تولید توسط نظام بانکی گفت: اگر روش های تامین‌مالی را توسعه دهیم قطعا سرمایه گذاری در کشور تقویت می شود؛ طرحی را شروع کردیم که روش تامین مالی هدفمند است؛ اسیب شناسی نشان می دهد پول در جای خود‌ نمی نشیند و کارایی پول کاهش می یابد یا پول به سمت بنگاه های بزرگ می رود و‌ این باعث می شود بنگاه های کوچک ضعیف شوند و اسیب ببینند، به همین دلیل برنامه ای داریم که بصورت هدفمند پول را به بنگاه های کوچک‌ هم برسانیم؛ طرح ازمایشی را برای سه ماه در بانک ملی شروع کردیم.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: پولی که بابت سرمایه در گردش به بنگاه میدهیم‌ حتما باید منجر به تولید و تامین نیازهای تولیدی بنگاه شود؛ جزییات‌ این‌ طرح‌ را هفته اینده به صورت‌ مفصل توضیح میدهیم.
به‌گفته فرزین؛ بخش عمده ای از تسهیلات بانکی‌ به بنگاه های بزرگ داده می شود؛ به همین دلیل دفتری برای کنترل تسهیلات واحدهای بزرگ در بانک راه اندازی می شود.
او به تخصصی کردن بانکها و تقسیم انها به 6 گروه طبق برنامه هفتم اشاره و تصریح کرد: بانکها یا باید تخصصی شوند یا تجاری یا قرض الحسنه یا مسکن و ....
الان‌عموم بانکها همه کاری را انجام میدهند و رقابت گسترده ای به ویژه در سود بانکی هستند. امسال شروع می کنیم و اساسنامه‌ها را تدوین می کنیم تا دو سه سال امیدواریم هر بانکی‌را در جایگاه تخصصی خود بنشانیم.
رییس کل بانک مرکزی به بنگاه داری بانکها اشاره کرد و گفت: بانکهای مختلف وظایف خاص‌ خود‌ را باید داشته باشند و در حوزه تحصصی خود باید کارشان را انجام دهد؛ بانک باید بنگاه را خلق و واگذار کند نه اینکه بنگاه را اداره کند. هر بانکی‌ باید در جایگاه خود کار کند؛ بانک‌های قرض الحسنه باید رشد کنند و هدفمان توسعه این فرهنگ است نه محدودیت آن.
فرزین به کفایت سرمایه بانکها اشاره کرد و گفت: الان بانک سپه هم همین مشکل را دارد؛ 330 همت‌ مجموع سرمایه بانکها بوده است؛ کفایت سرمایه بانکها عملا منفی بوده است، حتی اگر تمام تحریم‌ها حل شود با این صورت‌های مالی اصلا هیچ کاری ممکن‌ نیست؛ بانکها باید از نظر سلامت مالی آماده همکاری با بانکهای دنیا باشند.
وی افزود: ناترازی نظام بانکی ناشی از ورشکستگی نیست بلکه دارایی موجود است ولی نقدینگی لازم را ندارد. همه بانکها را مجبور به افزایش سرمایه کردیم؛ حداقل سرمایه بانک باید 20 همت باشد و زیر 20 همت دیگر بانکی را نخواهیم داشت. 11 بانک داشتیم که کفایت سرمایه 8 و بالای 8 بود که امسال به 16 میرسد؛ 9 بانک کفایت سرمایه منفی دارد؛ مابقی زیر 8 هست.
او با بیان اینکه بانکها باید اهتمام‌جدی برای خروج از بنگاه هایی که مربوط‌ به وظایف شان نیست داشته باشند، افزود: بانکها نباید در عملیات دیگری ورود کنند و‌ خودشان درگیر مدیریت بنگاه شوند؛ باید بنگاه را واگذار کنند؛ امسال حتما این کار تشدید میشود.
فرزین درباره اضافه برداشت نظام بانکی گفت: اگر وارد ریشه شویم بخشی ناشی از مطالبات از دولت است؛ هرچه‌ تحریم‌تشدید شد تامین مالی دولت از بانکها افزایش یافت؛ چندین سال است که مجلس تامین مالی اجتماعی کشور را به دوش نظام بانکی انداخته است، مثل‌ وام‌ ازدواج؛ فشار تامین مالی در نظام بانکی رفته بالا که بخشی منجر به افزایش اضافه برداشت شده است؛ امسال حداقل 200 همت از اضافه برداشت نظام بانکی را کم می کنیم.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: بانکها ورشکسته نیستند ولی مشکل ناترازی نقدینگی دارند‌ که‌ این‌ مشکل باید حل شود؛ بانک ها را نباید با تصویر منفی نشان دهیم؛ برای بانک سپه هم برنامه های اصلاحی داریم که اجرا می کنیم.
او درباره پولشویی هم گفت: 2700 همت تراکنش مربوط به اشخاص مضنون به پولشویی را رصد کردیم و با انها برخورد کردیم؛ منشا بسیاری از پولشویی ها میتواند از طریق نظام بانکی باشد، به همین دلیل سختگیری های ما در این بخش از سال قبل افزایش یافته است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1072527/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خسارت‌های تجار در انفجار بندر شهید رجایی جبران می‌شود

سکه گران شد؛ ثبات نسبی قیمت طلا و دلار

رایج‌ترین روش‌های پولشویی در سال 2025

گل دوم سلتاویگو توسط سودبرگ

گل سوم برنتفورد به منچستریونایتد توسط شاده

گل چهارم برنتفورد به منچستریونایتد توسط ویسا

گل دوم منچستریونایتد به برنتفورد توسط گارناچو

گل سوم منچستریونایتد به برنتفورد توسط دیالو

وقتی رئیس‌جمهور میکروفون را پرت می‌کند

کف دستمزد دستیاران کارگردان اعلام شد

آهنگ زیبای محمدرضا هدایتی به نام «من با تو آرومم»

تشریح اقدامات وزارت بهداشت در حادثه بندر رجایی/25 بیمار همچنان بستری هستند

2 قتل عام خانوادگی مشابه در یک روز؛ دامادها بعد از قتل عام خودکشی کردند

جزئیات آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال 1405 اعلام شد

کشف جرمی در فاصله 105 میلیارد کیلومتری خورشید و مشکوک به سیاره نهم

بخشی از کتاب/ تغییر جهان با نیروی عشق

ائتلاف غافلگیرکننده ایران در راه است

عزای ماندگار بندر

متهم ردیف اول کمبود روغن مشخص شد

بانک مرکزی: سرمایه بانک‌ها نباید کمتر از 20 هزار میلیارد تومان باشد

وزیر صمت: سالانه 7 درصد تقاضای مصرف برق کشور بالا می‌رود

رئال مادرید با شکست سلتاویگو در کورس قهرمانی ماند

اقدام سازمان لیگ برای جلوگیری از تبانی در مسابقات!

بهترین خبر به فلیک در تمرین امروز بارسلونا

تاج: باید وی‌ای‌آر را به خود باشگاه‌ها بسپاریم

جان مرشایمر: تجزیه ایران هدف نهایی اسرائیل است

نگرانی سخنگوی وزارت خارجه در تداوم حملات به اهداف غیرنظامی در سودان

ترامپ: توافق با ایران ساده است/ من نمی‌خواهم آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند

سومین نشست شورای طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

گریه خانم بازیگر برای «ایران» اشک‌هایمان را درآورد

اجرای بدون میکروفون حجت اشرف زاده در کنسرت اصفهان

انفجار منزل مسکونی 3 کشته و زخمی بر جا گذاشت

اطلاعیه شماره 2 کمیته بررسی علل حادثه بندر شهید رجایی؛ یک مدیر دولتی بازداشت شد

آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا

غزل زیبای فروغی بسطامی

قالیباف و نقد حکمرانی از درون

پشت پرده ارسال پیامک‌های حجاب

سرباز وفادار ترامپ در سیاست خارجی

بیشترین مقاصد صادرات ایران چه کشورهایی هستند؟

گل سوم رئال مادرید توسط کیلین امباپه

گل اول منچستریونایتد به برنتفورد توسط میسون مانت

گل اول برنتفورد به منچستریونایتد توسط دامسگارد

گل اول سلتاویگو توسط رودریگوئز

گل دوم برنتفورد به منچستریونایتد توسط شیده

توسعه همکاری‌های فناورانه هسته‌ای ایران و ونزوئلا

امیر واحدی: نیروی هوایی خط مقدم پاسخ سریع به هر تهدیدی است

داوران جشنواره فیلم 100 اعلام شدند؛ از مصطفی زمانی تا احمدرضا درویش

ماجرای سانسور «پایتخت 7» که سیروس مقدم فاش کرد

«استیون اسپیلبرگ» بزرگ‌ترین فیلم آمریکایی تاریخ را معرفی کرد

آمادگی چند فیلم جشنواره فجر 43 برای اکران