راه ترقی

آخرين مطالب

بارش‌های کشور 35 درصد کمتر از نرمال؛ لزوم اصلاح مصرف آب اقتصاد

بارش‌های کشور 35 درصد کمتر از نرمال؛ لزوم اصلاح مصرف آب
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا / رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه 95 درصد بارش‌ها در پاییز، زمستان و بهار اتفاق می‌افتد، گفت: تاکنون مجموع بارش‌ها 35 درصد کمتر از نرمال بوده است و عموم مردم باید ضمن اصلاح و مدیریت مصرف، به همراهی با برنامه‌های دولت بپردازند.
احد وظیفه روز سه شنبه در نشست خبری افزود: امسال یکی از بدترین سال‌ها از نظر موضوع آب ذخیره شده پشت سدها است، با این حال نیازهای آبی در کشور نسبت به سال‌های گذشته نیز بیشتر شده است.
وی بیان‌داشت: این مساله در جایی همچون تهران با جمعیت بالا، بسیار نگران‌کننده تر از سایر نقاط است. فراموش نکنیم جمعیت و نیاز آبی‌مان نسبت به گذشته فرق کرده و باید رفتار مصرفی‌مان نیز به همان نسبت متفاوت باشد.
وظیفه ادامه‌داد: هرچند عمده آب مصرفی پایتخت از منابع آب زیرزمینی تامین می شود، اما وقتی نزولات جوی کاهش می‌یابد، باید در مساله تامین آب نگران باشیم.
وی با بیان اینکه طرح مسائلی همچون جابه‌جایی پایتخت نیز با تکیه بر همین موارد مطرح شده است، یادآور شد: کم‌آبی سدهای تهران در سال‌های گذشته هم مطرح بود و سال گذشته نیز آورد آبی خود در سدهای پنج‌گانه تهران شاهد نبودیم که یکی از عوامل آن تغییر اقلیم است.
رئیس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد:‌ با در نظر گرفتن شاخص سرانه آب، باید گفت تهران از نظر آماری به شرایط بحران آبی رسیده است.
وی اضافه‌کرد: علاوه بر پایتخت، وضعیت آبی در استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی و اصفهان نیز با توجه به کم‌بارشی‌های شدید و بروز خشکسالی‌های پیاپی، وخیم است.
وظیفه گفت: با این حال اگر خوشبینانه نگاه کنیم بارندگی‌ها می‌تواند به جبران بخشی از کمبودها در این زمینه بپردازد.
وی یادآوری ‌کرد: 95 درصد بارش‌ها در پاییز، زمستان و بهار اتفاق می‌افتد، اما تاکنون مجموع بارش‌ها 35 درصد کمتر از نرمال بوده است، با این حال اگر در ماه‌های آینده چند سامانه خوب بارشی از کشور عبور کند می‌تواند سطح تنش بحران را تقلیل دهد.
رئیس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی تصریح کرد: اگر شهروندان با دولت در زمینه مصرف آب و مدیریت مصرف همکاری نکنند، به نتیجه نخواهیم رسید.
بازار
بارورسازی ابرها
وی در ادامه اظهار داشت: بارورسازی ابرها در جهان سابقه ای بیش از 60 سال دارد و نخستین بار در جنوب غرب آمریکا انجام شد.
وظیفه گفت: مطالعه نتایج بارورسازی ابرها در برخی کشورها، موفقیت 15 تا 20 درصدی را نشان می‌دهد اما در بعضس دیگر از کشورها نتایج امیدبخشی نداشته است، به طوری که در یکی از موارد پس از هفت سال این پروژه متوقف شد، چرا که مطابق آمارها فقط منجر به افزایش 1.8 درصدی بارش‌ها شده بود.
وی همچنین عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد اجرای طرح بارورسازی در جنوب غرب آمریکا، فقط 1.5 درصد به رشد بارندگی‌ها منجر شده بود و با گذشت سال‌ها از اجرایی شدن آن، هنوز یک موضوع «تحت مطالعه» محسوب می‌شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی یادآور شد: بارورسازی فقط در «ابرهای سرد کوهساری» که ذخایر قابل توجهی از ابر زیر صفر درجه داشته باشند، پاسخگوست.
تهیه بولتن‌های پیش‌بینی 10 روزه هوا برای 430 شهر
در این نشست صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: با توجه به اینکه در ایام نوروز پدیده‌های جوی همچون طوفان، باد، بارش‌های رگباری و غیره در مدت زمانی کوتاهی به وقوع می پیوندد، به طور معمول خسارات و حتی تلفات زیادی بر جای می گذارد.
وی از اصحاب رسانه درخواست کرد تا به رصد به‌روز اخبار سازمان هواشناسی، اطلاعات لازم را در اختیار عموم مردم قرار دهند.
ضیائیان با اشاره به پیش‌بینی افزایش دمای هوا در ایام نوروز، خاطرنشان‌کرد: با توجه به اینکه قاطبه مردم دوستدار طبیعت هستند و گاهی اوقات در بستر و حریم رودخانه‌ها حضور می‌یابند و اطراق می‌کنند، به‌منظور اجتناب از وقوع حوادث دلخراش باید پیش‌بینی‌های هواشناسی را به‌طور مرتب دنبال کنند.
وی از برنامه‌ریزی برای تهیه بولتن‌های پیش‌بینی 10 روزه هوا برای 430 شهر کشور خبر داد و اظهار داشت: این بولتن‌ها از 23 اسفندماه روی سایت سازمان هواشناسی قرار خواهد گرفت و قابل دسترس خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1072837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عذرخواهی وزیر دادگستری فرانسه از هواداران لیورپول!

اخراج سرمربی وولفسبورگ بعد از تحقیر برابر دورتموند!

قدرت نادیده گرفته شده روسیه

شرط بن سلمان برای سفر ترامپ به ریاض

غیبت در دورهمی قهرمانی؛ نویر با آشپزی جشن گرفت!

حمایت قاطع رئیس هیئت مدیره استقلال از اندونگ

محبی برگشت، بازی مساوی شد

نایب قهرمانی یاران حاج‌صفی پَر شد!

R2 آنتونی، گل بتیس به اسپانیول

درگیری گاسپرینی با یک خبرنگار؛ عجب الاغی هستی!

بولونیا 1-1 یووه؛ جنگ سهمیه هیجان‌انگیزتر شد!

بیانیه استقلال پس از انتشار ویس جنجالی

انگیزه بالا برای شکستن رکورد پرسپولیس

سرمربی جوان 2 سال دیگر تمدید کرد

ایران _ پرتغال؛ شکست شود سبب خیر

هواداران رم اشک ستاره سابق را درآوردند!

توضیح فرزین درباره ناترازی نظام بانکی؛ بانک‌ها ورشکسته نیستند

واکنش انگلیسی‌ها به اولین جام کین؛ احمق‌ها خفه شدند!

گل اول آاس رم به فیورنتینا توسط دووبیک

گل اول بولونیا به یوونتوس

رایزنی فؤاد حسین و فیصل بن فرحان درباره مذاکرات ایران و آمریکا

انتقاد شریعتمداری از صرافی‌هایی که ارز را با کانال تلگرامی نرخ گذاری می‌کنند؛

بحران مسکن در ایران با واگذاری صحیح زمین حل خواهد شد

سرعت تغییر قیمت خودرو تند شد

چطور قسطی صاحب‌خانه شویم؟؛ متقاضیان خرید مسکن حتما بخوانند

داوران لیگ‌برتری در لیگ یک سوت می‌زنند

کیه‌زا شانس آورد؛ 8 دقیقه بازی برای گرفتن مدال!

تبریک ناگلزمان به بایرن؛ سیزدهمین جام مولر مبارک!‏

خلاصه بازی امپولی 0 - لاتزیو 1

گل اول یوونتوس به بولونیا

یونایتد محمد صلاحش را راحت از دست داد!

ادعای مورینیو؛ می‌خواهند تیم خاص را قهرمان کنند!

فلیک بزرگ‌ترین درسش را از مربی سابق بارسا یاد گرفت!

اکبر اوتی بالاخره سقوط کرد!

شگفتانه ایران برای سامانه‌های پدافندی آمریکایی؛ موشکی که از تاد عبور می‌کند

نگاهی به موسیقی سریال‌های در حال پخش شبکه خانگی

روایت یک «ویرانی» در نمایش خانگی با بازی تام هاردی

بازیگران خانمی که به فرش قرمز 2000 نفری سریال «یزدان» رفتند

مسعود فراستی: «جان سخت» از آبان و تاسیان بهتر است

حضور پژمان بازغی با کت و شلواری شیک در اکران یک سریال جدید

پیانونوازی جذاب با ترکیب نور و رنگ

پر کردن باک خودرو به قیمت خالی کردن حساب بانکی

این ربات از پله‌ها بالا می‌رود و 85 کیلو بار را بلند می‌کند

ناشی‌ها

مذاکره در سایه هیاهو

آینده احزاب اپوزیسیون کُرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق

کارگران فاقد مسکن کی صاحبخانه می‌شوند؟

سایپا هم در لیست واگذاری‌ها قرار گرفت

واردات پارچه به 824 میلیون دلار رسید

پیش‌ بینی بورس دوشنبه 15 اردیبهشت 1404