راه ترقی

آخرين مطالب

ثبت اولین تصویر از «اتم‌های بُرد آزاد» دانش

ثبت اولین تصویر از «اتم‌های بُرد آزاد»
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) موفق به ثبت اولین تصویر از اتم‌های بُرد آزاد(free-range) شده‌اند که می‌تواند به تجسم پدیده‌های کوانتومی کمک کند. این تصاویر با استفاده از روش جدیدی گرفته شده‌اند که ابری از اتم‌ها را قادر می‌سازد آزادانه در فضا حرکت کنند و برهم‌کنش داشته باشند.
دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) در ایالات متحده پس از ثبت اولین تصاویر از اتم‌های منفرد که آزادانه در فضا برهم‌کنش دارند، به دستاورد پیشگامانه دیگری دست یافته‌اند.
این تصاویر که برهمکنش‌های بین ذرات «بُرد آزاد» را نشان می‌دهند که تاکنون فقط نظریه‌پردازی شده بودند، به دانشمندان اجازه می‌دهد تا به طور مستقیم پدیده‌های کوانتومی را در فضای واقعی مشاهده کنند.
این تیم به رهبری مارتین زویرلین(Martin Zwierlein)، فیزیکدان MIT و نویسنده اصلی این مطالعه برای گرفتن تصاویر دقیق از فعل و انفعالات اتمی، روش جدیدی را توسعه دادند که به اتم‌ها اجازه می‌دهد قبل از انجماد کوتاه و درخشش آنها برای ثبت موقعیت خود، آزادانه حرکت کنند.
این تیم از این روش برای مشاهده ابرهایی با انواع اتم‌های مختلف استفاده کرد و برای اولین بار چندین تصویر پیشگامانه را ثبت کرد.
زویرلین گفت: ما می‌توانیم تک‌اتم‌ها را در این ابرهای جالب از اتم‌ها و آنچه که آنها در رابطه با یکدیگر انجام می‌دهند، ببینیم که بسیار زیباست.
کاوش در ابر اتمی
اتم‌ها یکی از ریزترین اجزای سازنده کیهان هستند که هر کدام فقط یک دهم نانومتر عرض دارند یا تقریباً یک میلیون بار نازکتر از یک تار موی انسان هستند. آنها علاوه بر این از قوانین عجیب مکانیک کوانتومی پیروی می‌کنند که مشاهده و درک رفتار آنها را بسیار دشوار می‌کند.
شناخت موقعیت دقیق اتم و سرعت آن به طور همزمان غیرممکن است که یک اصل اساسی از فیزیک کوانتومی به نام «اصل عدم قطعیت هایزنبرگ» را تعریف می‌کند.
این عدم قطعیت مدت‌هاست که دانشمندانی را که تلاش می‌کنند رفتار اتمی را مستقیماً مشاهده کنند، به چالش کشیده است. با این حال، روش‌های تصویربرداری سنتی مانند تصویربرداری جذبی، تنها یک نمای تار ارائه می‌دهند و شکل کلی یک ابر اتمی را ثبت می‌کنند، اما نه خود اتم‌ها.
اکنون محققان برای غلبه بر این چالش، رویکرد جدیدی به نام «میکروسکوپ حل‌شده اتمی» ابداع کردند که با اجازه دادن به ابری از اتم‌ها برای حرکت و تعامل آزادانه در یک تله لیزری شروع می‌شود.
سپس محققان شبکه‌ای از نور را روشن می‌کنند تا اتم‌ها را در جای خود منجمد کند و از یک لیزر تنظیم‌شده برای روشن کردن اتم‌ها استفاده می‌کند و باعث تابش فلورسانس اتم‌ها می‌شود، حالتی که یک اتم یا مولکول‌ها از طریق آرامش ارتعاشی پس از برانگیختگی الکتریکی به حالت اولیه خود شل می‌شوند و موقعیت دقیق خود را نشان می‌دهند.
گرفتن این نور بدون ایجاد مزاحمت در این سامانه ظریف، کار کوچکی نبود.
به گفته زویرلین، چیزی که واقعاً این روش را قوی‌تر از روش‌های قبلی می‌کند، این است که اولین بار است که آنها آن را در محلی با انجماد حرکت اتم‌ها در حالی که به شدت برهم‌کنش می‌کنند و آنها را یکی پس از دیگری مشاهده می‌کنند، انجام می‌دهند.
عکس‌های فوری کوانتومی
زویرلین و همکارانش از روش تصویربرداری جدید خود برای ثبت برهمکنش‌های کوانتومی بین دو نوع بنیادی ذره موسوم به بوزون‌ها و فرمیون‌ها استفاده کردند.
بوزون‌ها از جمله فوتون‌ها، گلوئون‌ها، بوزون-هیگز و بوزون‌های W و Z که تمایل به جذب دارند، در ابری از اتم‌های سدیم در دماهای پایین جمع شده‌اند و یک میعان بوز-اینشتین(BEC) را تشکیل می‌دهند که در آن همه ذرات حالت کوانتومی یکسانی دارند.
این پیش‌بینی طولانی‌مدت مبتنی بر نظریه «لوئیس دو بروگل»( Louis de Broglie) را تأیید کرد که دسته‌بندی بوزون نتیجه مستقیم توانایی آنها در به اشتراک گذاشتن یک موج کوانتومی است. فرضیه‌ای که به عنوان «موج دو بروگل» شناخته می‌شود که به ظهور مکانیک کوانتومی مدرن کمک کرد.
رویرلین اظهار داشت: ما از این طبیعت موج‌مانند چیزهای بیشتری در مورد جهان درک می‌کنیم، اما مشاهده این اثرات کوانتومی و موج‌مانند واقعاً دشوار است. با این حال، ما با میکروسکوپ جدید خود می‌توانیم این موج را مستقیماً نظاره کنیم.
محققان همچنین از ابری با دو نوع اتم لیتیوم تصویربرداری کردند که هر کدام فرمیونی هستند که به طور معمول اتم‌های دیگر را از خود دفع می‌کند، اما می‌تواند به شدت با انواع فرمیون‌های خاص دیگر تعامل داشته باشد. آنها سپس جفت شدن این فرمیون‌های متضاد را ضبط کردند و مکانیزم کلیدی در پشت ابررسانایی را آشکار کردند.
آنها اکنون قصد دارند این روش را برای کشف حالات کوانتومی پیچیده‌تر و کمتر مورد بررسی قرار گرفته، از جمله رفتارهای گیج کننده‌ای که در فیزیک هال کوانتومی مشاهده می‌شود، بسنجند. اینها شامل سناریوهایی است که در آن الکترون‌های برهم‌کنشی، رفتارهای همبسته غیرعادی را تحت تأثیر میدان مغناطیسی از خود نشان می‌دهند.
زویرلین در یک بیانیه مطبوعاتی نتیجه‌گیری کرد: اکنون می‌توانیم بررسی کنیم که آیا این حالت‌های کوانتومی هال واقعی هستند یا خیر، زیرا آنها حالت‌های بسیار عجیبی هستند.
این مطالعه در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1073840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال غیبت کاپیتان استقلال برابر چادرملو

شاهکار جدید رئال؛ شکار کهشکانی جدید با صفر یورو

لیگ یک؛ ضد حمله علیه لیگ برتر بنفش‌ها

تمرین تاکتیکی پرسپولیس با یک اتفاق ویژه

سرمربی سایپا: از نظر بودجه نزدیک تیم‌های بزرگ هم نیستیم!

رونالدو و بنزما؛ شبی برای اثبات بهترین بودن!

یامال برای موفقیت باید برخلاف بلینگام رفتار کند!

استقلال در گرداب ایکس

لیگ یک؛ برد حیاتی شاگردان پیوس

بحران در فدراسیون فوتبال برزیل؛ قرارداد کارلتو روی هوا

تأکید رئیس‌جمهور بر توجه به عدالت منطقه‌ای در مصرف آب و برق

گنده‌گویی نتانیاهو و وزیر جنگ اسرائیل علیه ایران از پناهگاه

پیام تبریک پزشکیان به مناسبت قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری نوجوانان

بازیگران سریال «ناریا» چگونه انتخاب شدند؟

بازیگر سریال «فاصله‌ها» مجری شد

تعریف بهنوش بختیاری از لوطی بودنِ فلامک جنیدی

محمدرضا شریفی‌نیا: بنده حضوری جن آمیز در «ناریا» داشتم!

رضا کیانیان: رازینی حکم تیر غیابی مرا صادر کرد!

اجرای پر شور و حال از اثر مشهور «پاگانینی»

به این اراذل تا قمه دست نگرفته‌اند دستبند بزنید

تناقض عجیب؛ تبلیغ موتورسیکت زنانه!

بالون آنژیوپلاستی NC ایرانی با صرفه‌جویی ارزی 50 درصدی تولید شد

موسیقیِ ابدیِ یک زندگیِ ابدی

وزارت راه و شهرسازی: کمیسیون مسکن و عمران حذف نشده است

ایتالیا حریف احتمالی ایران در نیمه نهایی جام جهانی

سفر جیمز باندی ژول کنده به میلان!

خاطره شیرین طارمی از شزنی؛ گلزنی در دقیقه یک

تیم دوست داشتنی به لیگ برتر برگشت

نویر: قهرمانی دوازدهم خیلی خاص بود

ابراهیم اصغرزاده: سفر وزیر دفاع عربستان و اشتیاق اعراب نسبت به مذاکرات ایران، فرصت فوق العاده طلایی است

سخنگوی وزارت خارجه: تعیین زمان دور بعدی گفتگوهای ایران-آمریکا در دست بررسی است

برگزاری همایش آموزشی بیمه دی با هدف توسعه دانش فنی شبکه فروش شرق کشور

محمدرضا شریفی‌نیا از نقش‌های مثبت و منفی بازیش گفت

چهره ها/ مریم امیرجلالی چرا انقدر عصبانی شد؟!

محمدرضا شریفی‌نیا از بازی علی سرابی در فیلم «صیاد» گفت

اجرای تیتراژ سریال «یزدان» از گرشا رضایی در کنسرت

ورود اندک آب از پرنیان مشترک( رودخانه هیرمند) ایران و افغانستان به سد جریکه منطقه سیستان

روشی موثر برای تشخیص یک نوع سرطان شایع در مردان

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

احتمال تکرار خاطره تلخ؛ بازگشت نفت 50 دلاری؟

افتتاح آبکش آهنین

شیب سبک کاهش قیمت سکه و طلا ادامه پیدا کرد؛ دلار 82 هزار تومان

50 هزار شیبا رایگان بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام بگیر ( فرصت محدود )

مصوبه جدید؛ قرارداد بازیکنان 21 تا 30 بالای دو سال!

شش سال زندان برای مصدوم کردن یک فوتبالیست!

حکم فیفا تایید شد؛ حذف لئون از جام باشگاه‌های جهان

کادرفنی تیم ملی مهم‌ترین بازی‌ لیگ یک را زیر نظر گرفت

مسیر گل‌محمدی به اصفهان نمی‌خورد

دنیامالی: در ساختار فدراسیون جانبازان و توان‌یابان باید تغییرات صورت گیرد

انتقاد چفرین از ایتالیایی‌ها؛ بدترین ورزشگاه‌ها را دارید!