سرمقاله اعتماد/ نافی ضروری حجاب مصوبه مجلس یا یادداشت من؟
نوشتارها
بزرگنمايي:
راه ترقی - اعتماد / «نافی ضروری حجاب مصوبه مجلس یا یادداشت من؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم عباس عبدی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
یادداشت دیروز من در «اعتماد» گویا موجب عصبانیت تندروها شده و دنبال این هستند که بگویند این یادداشت اصل ضرورت حجاب را منکر شده است. متأسفانه تندروها نهتنها به هیچ صراطی مستقیم نیستند، بلکه بسیار هم کمحافظه هستند. آن یادداشت میگوید که اگر میخواهید براساس شرع عمل کنید همین قانون موجود یعنی تبصره 638 ق.م.ا. را اجرا کنید. اگر نه و میخواهید از آن عدول کنید، به معنای آن است که مبنای دیگری جز شرع را برای قانونگذاری انتخاب کردهاید. که البته از این موارد در ق.م.ا فراوان است. اتفاقا مصوبه مجلس درباره حجاب پیشاپیش این کار را محقق نموده و از حجاب شرعی عدول کرده است. در مصوبه مجلس از حجاب به معنای شرعی آن عبور شده است و اگر عبور نشده بود که نیازی به آن همه توضیحات نداشت. یکی از نمایندگان و بانیان اصلی آن مصوبه در تلویزیون به وضوح درباره حجاب یک خانمی که در آنجا آوردند، گفت حجاب وی از نظر قانون مشکلی ندارد در حالی که آن خانم فاصله زیادی با حجاب شرعی داشت.
در آن مصوبه رسما و البته بهطور ضمنی فقدان حجاب شرعی مجاز شناخته شده است چون موارد حاد بیحجابی را جرم دانستهاند و برای موارد عادی جرمانگاری نکردهاند و اتفاقا برخی از تندروها به همین نکته معترض بودند و من نیز همان زمانی که مصوبه منتشر شد؛ این مساله را متذکر شدم که این قانون عدول از حجاب شرعی است. به علاوه کسی نگفته که قانون حجاب را کنار بگذارید، اگر میتوانید همان تبصره موجود را اجرا کنید و میلیونها زن ایرانی را دارای سوءسابقه کنید. انتخاب با شماست؛ همین نمایندگان تندرو مجلس هستند که حد و حدود حجاب را در مصوبه خود نقض کردند، حالا دوره افتادهاند که فلان یادداشت نافی ضرورت دین است!! متولیانی که از موضع دین و به جای نقد و گفتوگو با مردم دنبال کینهورزی علیه مطبوعات هستند، هیچگاه نمیتوانند اندکی از واقعیت را هم ببینند. اگر آنان در جلسات رسمی که پیگیر این مساله هستند شرکت داشتند، میدانستند که مساله جلسات برهنگی است و نه حجاب به معنای شرعی آن. کلا مسوولان از اجباری کردن پوشش زنان مطابق تبصره مذکور عبور کردهاند، دنبال مقابله با برهنگی هستند، حالا تندروها دنبال انتقامگیری از انتخابات 1403 هستند و برای این کار حجاب را بر سر نیزه کردهاند و فریاد «لا حکم الا لله» سر میدهند. چرا متوجه نیستید، نظام از شما عبور کرده است که آقای پزشکیان را تأیید کرد، چون میدانستند او انتخاب میشود و افکارش را هم میدانستند و دو روز پیش هم در اجلاس خبرگان به وضوح در پاسخ به اظهارات مدیریت محترم اجلاس درباره حجاب گفت: «هرگز حاضر نیستم کشور بهم بریزد، از اقداماتی که دشمن از آن سوءاستفاده کند پرهیز کرده، کاری نمیکنم انقلاب زیر سوال رود و مردم ضددین شوند» و در جلسات دیگر هم به خوبی توضیح داده است. اگر نمیتوانید یا جرأت مقابله با این تصمیم نظام را ندارید، دنبال بازی نگردید. از سوی دیگر تندروها دنبال آن هستند که اعتبار و وجاهت نسبی کسب شده دستگاه قضایی از جانب آقای اژهای را با شلوغکاریهای خود و فشار وارد کردن به قوه قضاییه ناچیز کنند. همچنین در پی بیاعتبار کردن نهاد هیات نظارت بر مطبوعات هستند. اگر برای تندروها خواندن یک یادداشت سخت و از آن سختتر فهمیدن آن است، پس بدانند که آن یادداشت گفته است که: «اگر میتوانید همین قانون مبتنی بر شرع موجود را اجرا کنید؛ و اگر نمیتوانید و از آن عدول کردهاید، به این معناست که به مبنای عرف مراجعه کردهاید. پس از خود مردم بپرسید که چه چیزی را جرم میدانند یا نمیدانند و روشن است که این ربطی به شرعی دانستن و ندانستن یک فعل تا ترک فعل ندارد. همچنان که دروغ گفتن گناه کبیره هست، ولی جرم نیست. امیدواریم این حد از سادهنویسی نیز قابل فهم برای تندروهایی باشد که در همه عرصهها شکست خوردهاند و فعلا به هر چیزی برای پرهیز از غرق شدن آویزان شدهاند.
-
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵:۵۷
-
۱۷ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1074292/