راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ مذاکره با موضع روشن نوشتارها

سرمقاله جام جم/ مذاکره با موضع روشن
  بزرگنمايي:

راه ترقی - جام جم / «مذاکره با موضع روشن» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم رامین مهمانپرست است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
همان‌طور که قبل از شروع دور اول مذاکرات اشاره شد، موضع طرف ایرانی کاملا مشخص است و چهارچوب‌هایی که آماده‌ایم براساس آنها وارد مذاکره شویم نیز مشخص بوده و هیچ موضوع پنهانی در آن موجود نیست.
آنچه مسلم است این‌که ما دانش هسته‌ای را برای اهداف صلح‌آمیز در نظر داریم و برای پیشرفت درحوزه‌های کشاورزی، انرژی، پزشکی و صنعت به آن نیازمندیم. بنابراین هرگونه تلاش برای محدود کردن بهره‌برداری‌ صلح‌آمیز ما از دانش هسته‎ای قطعا قابل پذیرش نیست.
بازار
البته تیم مذاکره‌کننده می‌تواند درباره درجه غنی‌سازی در مقابل رفع تحریم‌ها انعطاف نشان دهد اما تعطیلی کامل فعالیت‌های غنی‌سازی یا این‌که سوخت موردنیاز ازکشورهای دیگر دراختیار ما قرارگیرد، به دلیل آن‌که کشورهای غربی نشان داده‌اند قابل اعتماد نیستندبه هیچ‌وجه قابل قبول نخواهد بود.
پیشتربرای رآکتورتحقیقاتی تهران به سوخت 20درصدی نیاز داشتیم و طبق معاهده NPT سازمان بین‌المللی انرژی اتمی باید این سوخت را در اختیار ما می‎گذاشت. قبلا دو بار سوخت 20درصدی را در اختیار ما قرار داده بودند ولی وقتی مسائل سیاسی وارد قضیه شد و آژانس در قبال آن رفتار سیاسی از خود نشان داد جلوی انتقال این سوخت را گرفتند. همه مطلع بودند که این رآکتور تحقیقاتی پیش از انقلاب با حمایت آمریکا ایجاد شده و محصولات آن برای موضوعات پزشکی - به‌ویژه درمان بیماری‎هایی که مردم دربحث سرطان با آن درگیر بودند - مورداستفاده قرارمی‌گرفت.
بااین حال جلوی انتقال سوخت 20درصدی گرفته شد.درآن زمان این محدودیت، دانشمندان جوان ما را مجبور کرد خودشان برای غنی‎سازی 20درصدی اقدام کنند.بنابراین کشورهای غربی و آژانس امتحان خود را به‌خوبی پس ندادند طوری‌که شرط‌گذاری آنها بر توقف غنی‎سازی ما با عنوان ارائه سوخت مورد نیاز از خارج قابل اطمینان باشد.
زمانی‌که خودمان توانایی غنی‎سازی داریم حتما آن را انجام خواهیم داد و به هیچ‌وجه وعده‌هایی را که کشورهای غربی متخلف می‎دهند و ثابت شده به هیچ قانونی پایبند نیستند نمی‎پذیریم. مسأله هسته‎ای ایران کاملا روشن است.
اگر طرف مقابل واقعا نگرانی‌هایی درباره فعالیت‌های هسته‎ای نظامی داشته و ‌دنبال رفع این نگرانی ازطریق تفاهم باشد، تیم مذاکره‌کننده ایران همراه کارشناسان فنی آمادگی دارد فرمولی را طراحی کند که این نگرانی‌ها برطرف شود. در مقابل باید راجع به رفع تحریم‎ها تضمین‌هایی داده شود. اگر قرار باشد بحث‌های دیگری جدا از موضوعات هسته‎ای مطرح شود، باید بگوییم مواضع کشورمان از ابتدا مشخص بوده و شروط ظالمانه به هیچ عنوان پذیرفته نخواهد شد.
 نه موضوع موشکی، نه فعالیت‌های پهپادی و نه قدرت دفاعی کشور قابل مذاکره نیست. این مسأله محدود به کشورهای منطقه غرب آسیا خواهد بود و کشورهای خارج از این منطقه نمی‎توانند دخالتی در آن داشته باشند. بنابراین مواضع ما از ابتدا روشن بوده و تاکنون سه دور مذاکره انجام شده، چهارچوب‌هایی مورد گفت‌وگو قرار گرفته و دو طرف از روند مذاکره راضی بوده‌اند.
 ادامه موفقیت این جریان به عملکرد طرف آمریکایی بستگی دارد. اگر واشنگتن دنبال رسیدن به تفاهمی باشد که منافع طرفین را تأمین کند، مسیر مذاکرات برای رسیدن به یک چهارچوب منطقی از موضع برابر باز خواهد بود ولی اگر کسانی بتوانند بر تصمیم‎گیری‎های مقامات آمریکایی تأثیر بگذارند یا سیاستمداران واشنگتن رفتارهای متناقض و خواسته‌های غیرمنطقی داشته باشند، آنها از مسیر رسیدن تفاهم با کشور ما دور خواهند شد. 

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1074387/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوناروما: پی‌اس‌جی بدون امباپه متحد شده است

ساکا تا آخر عمر حسرت این موقعیت را می‌خورد

تسلیم نشدند، فوق‌ستاره آمد تا زنده بمانند!

پابان کابوس‌وار برای تیمی که مدعی اول قهرمانی بود

ترکیب احتمالی استقلال بدون چند ستاره مهم

لوبه 2-3 ترنتینو؛ پایان، جام به پسر ایرانی پشت کرد!

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با خیبر

3 گزینه بزرگ روی میز غول یونانی میلواکی

ساکا آخرین امیدهای آرسنال را زنده نگه داشت

پنالتی ویتینیا در حد نیمه‌نهایی سی‌ال نبود!

کشف اسناد جدید در پرونده مرگ مشکوک مارادونا

بیانیه تند استقلال علیه شبکه نسیم؛ به ما توهین کردید!

چرا بازی استقلال به شبکهٔ نسیم رفت؟

اعلام برنامه رقابت‌های قهرمانی بسکتبال بانوان آسیا

پاری‌سن‌ژرمن - اینتر مسافران نهایی مونیخ؛ تکلیف فینال لیگ قهرمانان مشخص شد

گل دوم پاری‌سن‌ژرمن به آرسنال توسط حکیمی

گل اول آرسنال به پاری‌سن‌ژرمن توسط ساکا

درگیری شدید بازیکنان النصر و الاتحاد در انتهای بازی

خشم رونالدو از هم‌تیمی‌ها؛ همه‌تون خوابید!

برای بازی با آرسنال؛ الخلیفی با دشمنش آشتی کرد!

آقا جلال در گوش حردانی چه می‌گوید

گزارش زنده؛ پی‌اس‌جی‌ 2-1 آرسنال

چرا ترامپ تغییر نام خلیج فارس را مطرح کرد؟

پاسخ آموریم به ونگر؛ من فقط قانون را می‌شناسم

پیروزی بزرگ الاتحاد در خانه النصر؛ الهلال بعد از ژسوس‌ راه افتاد

ترامپ: درباره تغییر نام خلیج فارس فعلا تصمیمی نگرفته‌ام

ترامپ: توافق قوی و قابل راستی‌آزمایی با ایران را ترجیح می‌دهم

فرزندآوری معکوس؛ بررسی رشد منفی موالید در سال 1403

پیشنهادهای بی‌شرمانه!

اشغالگری در روز روشن

توافقِ در سایه آمریکا و یمن با تسهیل‌گری ایران

دوپینگ سپاهانی‌ها با هت‌تریک لیموچی!

اولین خرید فصل سپاهان توافق کرد!

فریاد اینتر در آپیانو جنتیله؛ ویوا مهدی طارمی

یادداشت احساسی پرسپولیس برای مهدی طارمی

محمد صلاح: پی‌اس‌جی بهترین تیم اروپاست

گل اول پاریسن ژرمن به آرسنال توسط فابیان رویز

گزارش زنده؛ پی‌اس‌جی‌ 0-1 آرسنال

اهدای جام تراکتور لغو شد!

عضو ایرانی کنگره آمریکا در واکنش به شایعات درباره اعلامیه ترامپ در ریاض: تلاش‌ برای تغییر نام خلیج فارس هرگز به نتیجه نخواهند رسید

بازی زوج بایگر معروف در فیلم دایره زنگی

خوانندگی محمود شهریاری در عروسی نعیمه نظام‌دوست

مه‌لقا از مدار خارج شد!

علت ممنوع‌التصویری محمود شهریاری فاش شد!

تلاش نعیمه نظام‌دوست برای نشستن علیخانی در جایگاه داماد!

قطعه بیکلام و اسرارآمیز «سیندرلا» کاری از الکسی آرخیپوفسکی

همدستی 4 زن برای دزدی 8 میلیاردی آجیل

آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده

عکس روز ناسا از تقابل دو کهکشان متفاوت

خوشم من با تب عشقت، طبیب آمد جوابش کن