قالیباف: تصمیمات خوبی برای حل مشکلات کتاب خواهیم گرفت
اجتماعی
بزرگنمايي:
راه ترقی - ایسنا / رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همه تلاشمان این است که بتوانیم مشکلات حوزه کتاب را حل کنیم و تردید نکنیم که کتاب و کتابخوانی همین امروز هم باید در اولویت کشور و در سبد خانوادهها قرار گیرد و در برنامه هفتم این فرصت وجود دارد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز - 17 اردیبهشت - در مراسم افتتاحیه سی و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب، با تبریک ایام ولادت امام رضا (ع) و گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت به ویژه شهید سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان، اظهار کرد: توفیق داشتم از سال 1356 و قبل از انقلاب با شهید رئیسی دوست باشم تا لحظه شهادت که همکار هم بودیم جز زحمت و اخلاص و صمیمیت در او چیزی ندیدیم.
وی ادامه داد: در دوران ریاست جمهوری حداقل با آشنایی که من دارم، ندیدم کسی را که این چنین در میدان و در تلاش و دغدغه برای اداره کشور و معیشت مردم باشد. ان شاءالله که ایشان با شهدای کربلا محشور شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تشکر از دست اندرکاران نمایشگاه کتاب، بیان کرد: تربیت در هر فرهنگی مهم و اساسی است. امام (ره) می فرمایند تربیت اساس دنیا و عالم است و اگر تربیت انسان انجام نشود و یا بد انجام شود و برای جامعه مضر باشد، این موضوع از هر شیطانی مضرتر است. اما اگر تربیت برای انسان صحیح باشد، از همه چیز مفیدتر خواهد بود.
قالیباف خاطرنشان کرد: کتاب و کتابخوانی ارتباط مستقیمی با موضوع تربیت دارد. یکی از مسئولیتهایی که متوجه حکومتهای اسلامی است، بحث تفکر است. در نظام اسلامی ما، کتاب و کتابخوانی عصاره و معارف بشریت است. کتاب و کتابخوانی انسان را در نقطهای قرار میدهد که در نقطه صحیح زندگی و اثرگذار قرار گیرد.
قالیباف تاکید کرد: ابتکار، فهمیدن، درک کردن و خلاقیت، فرصتی است که کتاب در اختیار انسان قرار میدهد. ما ایرانیها با دارا بودن تمدنی کهن و به عنوان یک مسلمان میدانیم که معجزه پیامبر اسلام قرآن کریم بود که برای زندگی کردن و تربیت شدن و معنویت و مادیات به ارمغان آورده شده است. بدون شک کتاب یک عمق راهبردی در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما است. در این 17 سال اخیر نامگذاری هایی که مقام معظم رهبری برای سالها داشتند، تاکید بر اقتصاد بوده است و موضوع مهم جامعه ما اقتصاد است.
وی ادامه داد: اولویت ما اقتصاد است، اما مهم ترین شاخص رشد کشور، فرهنگ است. بنده به عنوان خدمتگزار و نماینده مردم باید بدانم که باید به فرهنگ کشور توجه کنیم. حتی اقتصاد ما هم که از ناترازی در موضوعاتی همچون ناترازی در انرژی و دیگر موارد رنج میبرد، برای حل مشکلاتش نیازمند فرهنگ کار، تولید و مصرف هست. یکی از شاخصهای مهم سرمایه گذاری و بهره وری در شرایط تحریم، نگاه فرهنگ پایه به اقتصاد است. این موضوع در کمترین زمان و با کمترین هزینه، رشد اقتصادی را برای ما به ارمغان میآورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امروز فرهنگ عمومی کشور وابسته به موضوع کتاب و کتابخوانی است. در برنامه هفتم و خیلی از تصمیمات خود در مجلس، توجه و اولویت ما به خانواده است. فرهنگ کتاب و کتابخوانی در خانواده و به ویژه در زنان و مادران که پایههای اصلی خانواده هستند، بیشترین اثر در موضوع تربیت را دارد. در تصمیم گیریها و در تصویب قوانین این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. رسالت اصلی حکومت اسلامی، تفکر و اندیشه ورزی و گسترش دانایی است. خودم را موظف می دانم همان طور که امسال مقام معظم رهبری بر نهج البلاغه و کتاب توجه داشتند، نهج البلاغه را مورد توجه جدی قرار دهم. این کتاب مبتنی بر عقلانیت اسلامی و انقلابی و معنویت است. امیرالمومنین (ع) یک انسان کامل بود و امامی بود که در میدان کنش کرد و در راس حکومت بود. نحوه مواجهه امام اول با پیچیده ترین حوادثی که در دوران ایشان بود، برای ما درسی است در نحوه حکمرانی خودمان.
رئیس مجلس با بیان اینکه در دورهای که در شهرداری تهران توفیق خدمت داشتم، سعی کردم دغدغه فرهنگی داشته باشم و با نگاه فرهنگ پایه به موضوعات خود نگاه کنم، عنوان کرد : در دوران خدمتم در شهرداری تهران به موضوع کتاب و کتابخوانی به طور جدی توجه کردم. در زمان خدمتم در شهرداری تهران بیش از 300 کتابخوانه عمومی در تهران گسترش پیدا کرد. سعی کردیم در کمک به اصحاب نشر و نویسندگان تا جایی که در توان بود،توجه کنیم.
وی ادامه داد: خودم را مکلف می دانم در عرصه کتابخوانی گام بردارم و موضوعات را در سختیها فراموش نکنم و اولویتهای خود را کنار نگذارم. در حوزه دانشجویی، کتابخانهای دیجیتالی نیز راه اندازی کردیم.
قالیباف یادآور شد: چالشهایی مثل شمارگان پایین چاپ در کتاب وجود دارد که یکی از دلایل آن موضوعات اقتصادی است که باید آن را حل کنیم. ممیزیهای غیرشفاف و فرمایشی شدن و طولانی شدن صدور مجوز کتاب نیز با اراده دکتر صالحی حل خواهد شد. عدم رعایت حقوق نویسنده و ناشر نیز حائز اهمیت است و نیاز به قانون و هماهنگیهایی جدی دارد. به کاهش سرانه مطالعه کتاب نیز باید توجه کنیم. در توزیع کتاب نیز دچار مشکلاتی هستیم. همه تلاشمان این است که بتوانیم این مشکلات را حل کنیم و تردید نکنیم که کتاب و کتابخوانی همین امروز هم باید در اولویت کشور قرار گیرد و در سبد خانوادهها قرار گیرد و در برنامه هفتم این فرصت وجود دارد. در نشستی که در خدمت وزیر فرهنگ و دیگر ذی نفعان هستیم، تصمیمات خوبی برای حل مشکلات کتاب و خواهیم گرفت.
بازار ![]()
-
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰:۳۳
-
۱۶ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1074390/