بزرگنمايي:
راه ترقی - ایسنا / رسانه آمریکایی ادعا کرد که تهران بهعنوان بخشی از میانجیگری عمان برای آتشبس میان آمریکا و یمن، در حصول این اتفاق نقش داشته است. در پی اعلام توقف عملیات نظامی ارتش آمریکا علیه یمن از سوی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، رسانه آمریکایی نوشته این آتشبس در میان تلاشهای مقامهای آمریکایی برای مذاکره با ایران درباره محدود کردن برنامه هستهای آن رخ داده و آتشبس ارتش آمریکا با انصارالله یمن در پیشبرد این مذاکرات موثر خواهد بود.
این در حالی است که «تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری بامداد چهارشنبه خود هرگونه ارتباط میان آتشبس واشنگتن با ارتش یمن و گفتوگوهای دیپلماتیک با ایران را رد و تاکید کرد که «اتفاقات تنها به صورت همزمان رخ میدهند.»
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی در این باره مدعی شد: 2 مقام ایرانی سهشنبه (دیروز) گفتند که ایران از نفوذ خود در میان حوثیها (انصارالله یمن) به عنوان بخشی از تلاشهای عمان برای برقراری توافق آتشبس استفاده کرده است.
این روزنامه در حالی ادعای غرب مبنی بر حمایت تسلیحاتی و مالی ایران از یمن به عنوان بخشی از گروههای «محور مقاومت» و «نیروی نیابتی» ایران را تکرار کرد که مقامهای ایران با رد کردن این ادعا بارها تاکید کردهاند گروههای مقاومت منطقه به طور مستقل و طبق صلاحدید خود عمل میکنند.
دولت آمریکا در کارزار حملات متجاوزانه خود علیه یمن به بهانه جلوگیری از حملات انصارالله علیه کشتیها و نیروهای آمریکایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن، اقدامات انصارالله را با ایران مرتبط دانسته و آن را تهدید به اقدام نظامی کرده بود.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص اتهامزنیها به ایران درباره عملیاتهای ارتش یمن گفت: این اتهامزنیها در ادامه مفهوم انحرافی است که در سالهای اخیر ایجاد کردهاند و ظاهرا خودشان هم «مفهوم نیابتی» را باورشان شده است. بارها اعلام شده جمهوری اسلامی ایران نه نایبی دارد و نه نیازی به نایب در منطقه دارد. تنها طرفی که در منطقه نایب یک قدرت دیگر است، رژیم صهیونیستی است که متاسفانه منطقه ما را دچار ناامنی و آشوب کرده است.
بقائی افزود: مردم یمن بنا به حس انسانی و همبستگی دینی خود با مردم فلسطین و البته در راستای دفاع از خود در برابر تجاوز مکرر آمریکا، تدابیری را اتخاذ کردند. این، تصمیم مستقل یمن است و همه اتهامها و ادعاهایی که در رابطه با فعالیتهای یمنیها علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود، بیاساس بوده و در جهت فرافکنی و تحتالشعاع قرار دادن مشکل و معضل اصلی منطقه که ادامه نسلکشی در غزه و فلسطین است. مطرح میشود.

دیدار «محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله و عراقچی، بهمن 1403، مسقط
تصمیم هماهنگنشده ترامپ
نیویورک تایمز نوشت: رئیسجمهور ترامپ و میانجیهای عمانی سهشنبه اعلام کرند که آمریکا و حوثیها پس از آن که این گروه یمنی با متوقف کردن حملات علیه کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ موافقت کرد، به توافقی برای متوقف کردن حملات هوایی آمریکا علیه یمن دست پیدا کردند.
ترامپ خبر این آتشبس را در یک دیدار غیرمرتبط در کاخ سفید با «مارک کارنی» نخستوزیر کانادا اعلام کرد که حتی مقامهای پنتاگون را نیز بهتزده کرد.
سه مقام ارشد پنتاگون سهشنبه(دیروز) گفتند ارتش آمریکا هنوز دستور توقف این عملیات تهاجمی علیه انصارالله یمن را از کاخ سفید دریافت نکرده است. این مقامها در تلاش بودند پی ببرند اظهارات ناگهانی ترامپ چگونه سیاست نظامی ارتش را تغییر داده است.
فرماندهی مرکزی آمریکا (سازمان تروریستی سنتکام) که مسئول عملیات علیه یمن است، پرسشها درباره این توافق را به کاخ سفید ارجاع داد اما کاخ سفید از توضیح بیشتر درباره اظهارات ترامپ یا پاسخ به پرسشها درباره اقدامات احتمالی دولت در صورت ادامه یافتن حملات یمن به کشتیهای رژیم صهیونیستی خودداری کرد.
اما به رغم ادعای موفقیتآمیز بودن حملات آمریکا علیه یمن، مشخص نیست که واشنگتن پس از یک کارزار هفت هفتهای بمباران این گروه در یمن، به اهداف خود در متوقف کردن حملات علیه کشتیرانی بینالمللی دست پیدا کرده باشد.
نیویورکتایمز نوشته انصارالله یمن هنوز آتشبس کامل را اعلام نکرده و گفته است به نبرد با رژیم صهیونیستی ادامه میدهد. مقامهای این گروه و حامیان مقاومت این توافق را یک پیروزی بزرگ برای صنعاء و شکستی برای ترامپ دانستند و در شبکههای اجتماعی از هشتگ «یمن آمریکا را شکست داد» استفاده کردند.

پیشینه اقدامات تلافیجویانه انصارالله یمن در دریای سرخ
در ادامه این مطلب آمده است: حوثیها بیش از یک سال است که برای نشان دادن همبستی با ساکنان غزه و حماس علیه کشتیهای تجاری و نظامی در دریای سرخ(که مرتبط با رژیم صهیونیستی و حامیان آن هستند) موشک و پهپاد شلیک کردهاند.
آمریکا در اواسط مارس حمله به صدها نقطه در یمن حمله کرده و هدف آن را تلاش برای بازگشایی خطوط کشتیرانی بینالمللی عنوان کرد. مقامهای کنگره گفتند در نشستهای محرمانه خود با مقامهای پنتاگون مطلع شدهاند که این کارزار نظامی حدود بیش از یک میلیارد دلار هزینه داشته اشت. سرعت مصرف مهمات در این کارزار نیز باعث نگرانی برخی از ایدهپردازان نظامی درباره احتمال تضعیف آمادگی رزمی ارتش آمریکا برای یک نبرد احتمالی با چین شده است.

حملات متجاوزانه آمریکا به یمن، مارس 2025
موضع انصارالله یمن درباره متوقف شدن حملات آمریکا
نیویورکتایمز نوشت: «محمد البخیتی» یکی از سیاستمداران ارشد انصارالله گفت که اگر آمریکا حملات خود علیه یمن متوقف کند، این گروه حملات خود به «کشتیها و منافع آمریکایی» را متوقف خواهد کرد.
اگرچه، البخیتی گفت که انصارالله تا زمانی که رژیم صهیونیستی به محاصره غزه پایان ندهد، به عملیات نظامی خود ادامه خواهد داد. او افزود: «مهم نیست چه چیزهایی را باید فدا کنیم، حتی اگر مجبور باشیم تا روز قیامت بجنگیم.»
نیویورکتایمز نوشته اظهارات او مشخص نکرد که آیا انصارالله حمله به سایر کشتیها در این مسیر حیاتی کشتیرانی را متوقف خواهد کرد یا خیر. انصارالله گفته فقط کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی یا آمریکا را هدف قرار میدهد.
از سوی دیگر، «محمد المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن به وضوح اعلام کرد که این گروه قصد دارد به بمباران فرودگاه بینالمللی اصلی یمن از سوی رژیم صهیونیستی پاسخ دهد. به گفته او، پاسخ انصارالله «ویرانگر، دردناک و خارج از تحمل دشمن اسرائیلی و آمریکایی خواهد بود.»
«محمد علی الحوثی» یکی از اعضای ارشد انصارالله نیز اظهارات ترامپ را یک «پیروزی» برای این گروه دانسته و در پیامی در شبکههای اجتماعی گفت که این توافق به معنای متوقف شدن حمایت آمریکا از درگیری رژیم صهیونیستی با انصارالله یمن است.