راه ترقی

آخرين مطالب

تولید مصالح ساختمانی سبز با استفاده از باکتری و ادرار! دانش

تولید مصالح ساختمانی سبز با استفاده از باکتری و ادرار!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /دانشمندان در آلمان با موفقیت ادرار را به عنوان بخشی از پروژه‌ای که با هدف ایجاد تحولی در ساخت و ساز پایدار با ایجاد مصالح ساختمانی از زباله انجام می‌شود، به بتُن زیستی تبدیل کرده‌اند.
یک گروه از دانشمندان با استفاده از اوره صنعتی، به مقاومت فشاری بیش از 50 مگاپاسکال دست یافتند که به طور قابل توجهی از مواد زیست‌کانی‌سازی شده قبلی پیشی گرفت.
به نقل از آی‌ای، این گروه تحقیقاتی به رهبری لوسیو بلاندینی (Lucio Blandini)، رئیس موسسه سازه‌های سبک و طراحی مفهومی (ILEK) در دانشگاه اشتوتگارت، از زیست‌کانی سازی میکروبی که یک فرآیند زیست‌فناوری که در آن باکتری‌ها اوره موجود در ادرار را به کریستال‌های کربنات کلسیم تبدیل می‌کنند، استفاده کردند.
این کریستال‌های دایره‌ای بزرگ با شیارهای شعاعی با سطوح صاف، ذرات شن را به هم متصل می‌کنند و در نتیجه یک زیست‌کانی سازی قوی و سازگار با محیط زیست ایجاد می‌شود که از نظر شیمیایی شبیه ماسه سنگ طبیعی است.
این پروژه با نام SimBioZe، زمانی آغاز شد که محققان ادرار را به عنوان یک منبع فراوان اما کم استفاده تشخیص دادند و آنها را بر آن داشت تا زیست‌کانی سازی میکروبی را به عنوان جایگزینی پایدار برای تولید بتن سنتی مورد بررسی قرار دهند.
با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و هنر ایالت بادن-وورتمبرگ، مطالعه امکان‌سنجی اولیه با موفقیت امکان تبدیل ادرار به بتن زیستی سازگار با محیط زیست را نشان داد.
مصالح ساختمانی سبز
در حالی که بتن با تولید سالانه تقریبا چهار میلیارد تُن، پرکاربردترین مصالح ساختمانی در سطح جهان است، قیمت بالای زیست‌محیطی آن، بخش ساخت و ساز را به سمت یافتن جایگزین‌های پایدارتر سوق می‌دهد.
تولید سیمان که ماده اصلی بتن است، نیاز به گرم کردن سنگ آهک تا دمای حدود 2642 درجه فارنهایت (1450 درجه سانتیگراد) دارد که منجر به مصرف مقادیر زیادی انرژی و انتشار قابل توجه گازهای گلخانه‌ای می‌شود.
در تلاش برای مقابله با این چالش زیست‌محیطی، محققان از طریق روشی نوآورانه، یک محصول زائد رایج را به طور همزمان به مصالح ساختمانی و کودهای ارزشمند تبدیل کردند و بتن زیستی را به عنوان یک جایگزین امیدوارکننده توسعه دادند.
مایا اسمیرنووا (Maiia Smirnova)، کارشناس ارشد علوم توضیح می‌دهد که بتن زیستی از طریق کانی‌سازی زیستی تولید می‌شود، فرآیندی که در آن موجودات زنده از طریق واکنش‌های شیمیایی مواد معدنی تولید می‌کنند.
او ادامه داد: ما پودری حاوی باکتری را با شن مخلوط می‌کنیم، مخلوط را در قالب قرار می‌دهیم و سپس آن را در طول سه روز در یک فرآیند خودکار با ادرار غنی‌شده با کلسیم شستشو می‌دهیم. تجزیه اوره توسط باکتری‌ها، همراه با افزودن کلسیم به ادرار، باعث رشد کریستال‌های کربنات کلسیم می‌شود.
این فرآیند، مخلوط شن را به بتن زیستی تبدیل می‌کند و در نهایت ماده جامدی تولید می‌کند که از نظر شیمیایی شبیه به ماسه‌سنگ آهکی طبیعی است. او افزود: بسته به قالب، عناصر را می‌توان در اشکال و اندازه‌های مختلف و با حداکثر عمق 15 سانتی‌متر ایجاد کرد.
آزمایش‌ها نتایج برجسته‌ای به همراه دارند
به گفته محققان، هنگام استفاده از اوره با درجه صنعتی، بتن زیستی به مقاومت فشاری بیش از 50 مگاپاسکال (MPa) دست یافت که آن را به طور قابل توجهی از مواد معدنی زیستی موجود محکم‌تر می‌کند.
در همین حال، آزمایش‌ها با ادرار مصنوعی، استحکامی معادل 20 مگاپاسکال ایجاد کرد، در حالی که ادرار واقعی انسان به دلیل کاهش فعالیت باکتری‌ها در طول فرآیند، استحکامی حدود 5 مگاپاسکال ایجاد کرد. محققان قصد دارند این مقاومت را بیشتر افزایش دهند و استحکامی معادل 30 تا 40 مگاپاسکال را هدف قرار دهند که برای ساختمان‌هایی تا سه طبقه کافی است.
این گروه در حال حاضر در حال ارزیابی مقاومت بتن زیستی در شرایط انجماد و ذوب و تعیین مناسب بودن آن برای کاربردهای فضای باز است. فاز دوم این پروژه که به تازگی برای سه سال دیگر تأمین مالی شده است، بر بهینه‌سازی فعالیت باکتری‌ها و اصلاح بیشتر فرآیند تولید تمرکز خواهد داشت.
علاوه بر این، دانشمندان برای آزمایش کاربردپذیری این بتن در دنیای واقعی، قصد دارند یک مرکز آزمایشی در فرودگاه اشتوتگارت بسازند. این مرکز، ادرار جمع‌آوری‌شده از مناطق عمومی با تراکم بالا را پردازش می‌کند، آن را به بتن زیستی تبدیل می‌کند و همزمان کودهای ارزشمند را استخراج می‌کند. این پروژه با ایجاد یک اقتصاد چرخشی که مواد مغذی را بازیابی و ضایعات را به حداقل می‌رساند، نمونه‌ای از زیرساخت‌های پایدار شهری است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1074583/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازار خودرو در سراشیبی رکود؛ نوسان محدود قیمت‌ها

پای تاجیک‌ها بعد از پایتخت به چابهار باز شد

تراژدی در برزیل؛ مرگ 4 جوان در زمین فوتبال!

خبری از فرصت کارتال به رانده شده‌های پرسپولیس نیست

واکنش باشگاه استقلال به پخش بازی این تیم از شبکه نسیم

اینتر با خستگی زیاد به جام باشگاه‌های جهان می‌رود!

اینتر - پاری‌سن‌ژرمن؛ 10 خرداد در آلیانز آرنا!

هشتمین جدال حنیف و استقلال آرام‌تر از همیشه

اظهارات رئیس جبهه اصلاحات درخصوص مذاکرات

آوانگارد بودن با دهان پُر نمی‌شود!

چهره ها/ عکسی از سالار پایتخت در آغوش مستانه مهاجر

پشت صحنه «پایتخت 7» آخر هفته پخش می‌شود

آهنگ جدید/ «شهزاده» با صدای افشین آذری منتشر شد

ساعت کاری قوه قضاییه تغییر می‌کند

جنایت هولناک درکشاکش طلاق!

سمنان لرزید

ماجرای مردی که خودروی دزدی خود را خرید!

رونمایی از ربات انسان‌نمای آلمانی برای کار در کارخانه‌ها

کتاب کودکانه «پرواز وارونه» در نمایشگاه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در دفاع از هویت ایرانی

کارشناس فوتسال زنان: دوست داریم تیم ملی ایران با جام قهرمانی برگردد

رکوردشکنی شبکه تلویزیونی ایتالیا با پخش اینتر-بارسا

ریسک مشترک استقلال و جباری؛ قهرمانی حذفی نباید مبنای تصمیم باشد

پاسخ صریح مبینا به ناهید و مربی‌اش!

بارسا باید هرچه زودتر پست یامال را عوض کند

از برلین تا مونیخ؛ مسیر 10 سال انریکه برای فینال دوباره

واعظی: تحریف نام «خلیج فارس» از ابزارهای جنگ نرم است

کارگردان ایرانی برنده جایزه از فستیوال کالیفرنیا شد

حسادت مادرشوهر به عروسش

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

آفتابی که بر آمد به غدیر از یادت

سرمقاله خراسان/ مقدمه «زیارت متعالی»

کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد؛ جدول قیمت کالاهای اساسی

جایزه 18 هزار یورویی تور دوچرخه‌سواری ایران - آذربایجان

ولین مصاحبه ستاره فولاد پس از جدایی غیرمنتظره

ادامه رقابت داغ نایب‌ قهرمانی

فولاد سومین باشگاه دارای VAR اختصاصی

خداداد یا پیروانی، دوربرگردان سپاهان

اولین واکنش رسمی به آینده فرهاد مجیدی

مشاور پیشین پنتاگون: درگیری با ایران می‌تواند به جنگی مشابه جنگ جهانی دوم تبدیل شود

شمخانی: با لغو کامل تحریم‌ها و حق غنی‌سازی توافق در دسترس است

پریناز ایزدیار عزادار شد

من از زن های جلف خوشم نمیاد

آهنگ جدید/ «عاشق پسند» با صدای یوسف زمانی

بی‌ادبی توسط کودکان؛ تقلید، جلب توجه یا زنگ خطر؟

وضعیت جوی ارتفاعات کشور در روزهای پایانی هفته

اینفوگرافی/ آن‌چه باید از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بدانید

تعیین تکلیف بانک آینده؛  تصمیمی سیاسی یا ضرورتی اقتصادی؟

88 درصد از ارزش بازار سهام در دست 10 صنعت بزرگ

گوندوگان می‌خواهد دستیار گواردیولا شود!