راه ترقی

آخرين مطالب

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند دانش

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - گجت نیوز / فعالیت متمرکز 75 دانشمند از سرتاسر جهان به یک دستاورد بزرگ منجر شد. آنها تمامی ماده گمشده جهان را در مکانی که انتظار نمی‌رفت کشف کردند.
 با وجود تمامی محدودیت‌هایی که در زمینه سفر فضایی داریم، دانشمندان موفق شده‌اند تمامی ماده گمشده جهان هستی را پیدا کنند. این ماده گمشده هیچ ارتباطی با ستاره‌ها، سیاره‌ها یا کهکشان‌ها ندارد. همچنین مسئله به ماده تاریک نیز مربوط نمی‌شود.
ماده گمشده جهان به‌صورت سرگردان در هستی

راه ترقی

بازار


انسان‌ها از همان ابتدا با حیرت به جهان اطراف خود نگاه می‌کردند. تا قرن‌ها این باور وجود داشت که ما در مرکز جهان قرار داریم و تعداد کمی ستاره و سیاره به دور ما می‌چرخند. بعدها متوجه شدیم که چندان هم مهم نیستیم و در منظومه شمسی جا گرفته‌ایم. کمی بعد به کهکشان راه شیری رسیدیم. اکنون هم آنقدر اطلاعات به‌دست آورده‌ایم که از شنیدن تعداد کهکشان های جهان هستی حیرت خواهید کرد.
 به‌دست آوردن نوعی دید کلی از جهان باعث شد که دانشمندان سراغ بررسی نحوه تکامل و ترکیب جهان بروند. آنها متوجه شدند 85 درصد از ترکیب جهان را ماده تاریک تشکیل داده است و 15 درصد باقیمانده نیز به ماده عادی تعلق دارد. ماده عادی به‌معنی تمام چیزهایی است که ستاره‌ها، سیاره‌ها و سایر اجرام آسمانی را شکل می‌دهند.


مشکل اینجاست که اگر تمام کهکشان‌ها، ستارگان و سیاره‌ها را در یک سمت قرار دهیم، تنها 7 درصد از ماده عادی جهان به‌دست می‌آید. این مسئله برای سال‌ها دانشمندان را درگیر کرده بود و آنها می‌خواستند بفهمند ماده گمشده جهان کجاست.
برای کشف ماده گمشده جهان 75 دانشمند از موسسه‌های علمی مختلف سرتاسر جهان دست‌به‌دست هم دادند. آنها تصاویر مربوط به 7 میلیون کهکشان که در فاصله 8 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشتند را بررسی کردند. تصاویر این کهکشان‌ها به واسطه ابزار DESI که در رصدخانه ملی کیت‌پیک آریزونا قرار دارد به‌دست آمده بود.
دانشمندان متوجه شدند راز ماده گمشده جهان در ابرهای سرگردان گاز هیدروژن یونیزه شده که کهکشان‌ها را احاطه کرده است قرار دارد. آنها ابتدا داده‌های مرتبط با تابش زمینه کیهانی (CMB) را بررسی کردند. تابش زمینه کیهانی نوری است که پس از انفجار بیگ بنگ در سرتاسر جهان پراکنده شد. گذشتن این نور از گاز هیدروژن یونیزه شده سبب می‌شود که نور در برخی مناطق ضعیف و در برخی مناطق تقویت شود. این پدیده با نام اثر سونیایف-زلدوویچ شناخته می‌شود.

راه ترقی

تیم پژوهشی متوجه شد که سیاه‌چاله‌های مرکز کهکشان‌ها بسیار فعال‌تر از چیزی هستند که پیشتر تصور می‌شد. فعالیت آنها باعث شده گازهای یونیزه‌شده در اطراف کهکشان‌ها بسیار پراکنده شوند و از مرکز فاصله بگیرند. آنها تخمین می‌زنند که این گاز تا 5 برابر بیشتر از تخمین پیشین از مرکز کهکشان فاصله گرفته است.
با نگاهی به اخبار علمی می‌توان داده‌های جالبی را در رابطه با سیاه چاله‌های مرکزی کهکشان‌ها به‌دست آورد. دانشمندان فکر می‌کردند که این غول‌های کیهانی در روزهای اولیه شکل‌گیری کهکشان فعال بوده‌اند و اکنون چندان فعالیت خاصی ندارند. هرچند بررسی داده‌های DESI نشان می‌دهد که آنها در چرخه‌های مختلف زندگی خود بارها به‌شدت فعال شده‌اند.
همین فعالیت دوره‌ای نیز باعث شده ابهامات زیادی برای دانشمندان ایجاد شود. رفتار این سیاه‌چاله‌ها به گونه‌ای است که گویی سر زمان خاصی برای انجام یک وظیفه مشخص بیدار می‌شوند. کشف راز ماده گمشده جهان همچنین می‌تواند درک بهتری از ماده تاریک ارائه کند. اخترشناسان پیشتر فکر می‌کردند که گاز یونیزه‌ شده به‌سمت ماده تاریک حرکت می‌کند. هرچند حالا دلیل موقعیت خاص این گازها مشخص شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1076661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بنیاد مستضعفان: ساخت و ساز را از 5 -6 سال به 2 سال کاهش می‌دهیم

قیمت حیوانات خانگی در ایران؛ سگ پودل 75 میلیون تومان!

آلمان‌ها شاکی از خداحافظی مولر؛ بایرن نورچشمی است!

هشدار هیئت فوتبال تهران به مدارس فوتبال بدون مجوز

واکنش به ادعاها؛ بایرن اهل تبانی نیست

انتقال گل‌زن آلومینیوم به پرسپولیس نهایی شد

وی‌ای‌آر در آبادان فعال شد

قضاوت داور جنجالی در فینال لیگ اروپا

کنداکتور پخش زنده مسابقات هفته سی‌ام لیگ برتر از تلویزیون

بازگشت دورسون و گندوز به تمرینات گروهی پرسپولیس

پیروزی الوحده با پاس گل احمد نوراللهی

پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند

دیدار تخت‌روانچی با معاون وزیر خارجه ژاپن

عراقچی با همتای اماراتی دیدار کرد

تصویر دیدار آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی در نجف

گروسی: هیچ‌کسی نمی‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند

افشاگری آشنا درباره حاشیه‌های سفر روحانی به سیستان و بلوچستان/ می ترسم دوباره احضار شوم

دلاوری و سلحشوری شهدای مدافع حرم موجب حفظ آرمان ها و ارزش ها شد

اعلام برنامه‌های سراسری بزرگداشت هفته شهدای خدمت / 25 اردیبهشت ماه؛ آغاز مراسم بزرگداشت شهدای خدمت

شیلا خداداد و همسرش در یک قاب عاشقانه

22 فیلم مدعی نخل طلای کن

تیزر فیلم« خانه ارواح»

ترانه «ای کاش» از فریدون آسرایی

جاده چالوس تا پایان اردیبهشت‌ماه مسدود شد

جزئیات تغییر ساعت کار مدارس اعلام شد

سرقت 40 میلیاردی از 4 خانه؛ 2 سارق دستگیر شدند

کشف جهش ژنتیکی نادر که به افراد امکان می‌دهد شب‌ها فقط چهار ساعت بخوابند

حضور تخت‌روانچی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

روزبه بمانی به نمایشگاه کتاب آمد

اظهارات وزیر فرهنگ درباره برخورد با کتابسازان

دیپلماسی در راه ناهموار

گردنه غنی‌سازی

کنسرسیوم هسته‌ای یکی از طرح‌های روی میز

تداوم افت قیمت‌ سکه و طلا؛ دلار در جا زد

«شمال تهران: برق بیشتر، جنوب تهران: قطعی بیشتر؟»

رئیس بانک مرکزی: تورم نقطه به نقطه پایان سال 1403 به 39.7 درصد رسید

ثبت‌نام 16 تیرانداز ایرانی در جام جهانی آلمان

وینیسیوس و واسکز مصدوم شدند؛ رئال با 8 غایب مقابل مایورکا

ماجرای عکس بیرانوند و حجازی

عراقچی وارد ابوظبی شد

آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران وضع کرد

تخت روانچی: پیش بینی در مورد مذاکرات آسان نیست

گروسی: بازرسی‌ها از ایران هرگز قطع نشده است

شنونده آهنگ «من» از شهاب مظفری باشید

شمار پیکرهای شناسایی شده حادثه بندر شهید رجایی افزایش یافت

مقایسه عجیب کیفیت آب‌های لوله‌کشی با آب معدنی!

مرکز غیرمجاز فرآوری گوشت گراز وحشی توقیف شد

زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت مشخص شد

خبر خوش در مورد حج؛ مرگ و میر 30 درصد کاهش یافت

آموزش و پرورش: ساعت امتحانات نهایی تغییر نمی‌کند