کواکبیان: صرف مذاکره کافی نیست؛ باید به دنبال دستاورد واقعی باشیم
سياسي
بزرگنمايي:
راه ترقی - فارس / دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: واقعاً انتظار ندارم که فقط مذاکره کنیم؛ بلکه هدف ما باید دستیابی به دستاوردهای واقعی و ملموس از این مذاکرات باشد. نتایج مثبتی که باید در زندگی مردم دیده شود.
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری، در گفتوگو با فارس، ضمن حمایت از روند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، اظهار کرد: بهشدت طرفدار این مذاکرات هستم. مقام معظم رهبری از این مذاکرات حمایت و پشتیبانی میکنند و تیم مذاکرهکننده حتماً با هماهنگی کامل با ایشان مباحث را پیش میبرند. ضمن اینکه رئیسجمهور مباحث را هماهنگ میکنند.
وی با اشاره بهضرورت تحقق نتایج ملموس از گفتوگوها بیان کرد: واقعاً انتظار ندارم که فقط مذاکره کنیم؛ بلکه هدف ما باید دستیابی به دستاوردهای واقعی و ملموس از این مذاکرات باشد. نتایج مثبتی که باید در زندگی مردم دیده شود.
کواکبیان در ادامه با برشمردن گروههایی که مخالف روند مذاکرات هستند، گفت: متأسفانه سه گروه از این مذاکرات خوششان نمیآید. اول، لابی صهیونیستی که همواره خواهان درگیری و تنش در منطقه است. آنها تلاش زیادی کردند، از جمله دیدارهای متعدد با ترامپ و نتانیاهو، ولی موفق نشدند.
وی ادامه داد: گروه دوم اپوزیسیون خارجنشین هستند که با اصل نظام جمهوری اسلامی مخالفاند. آنها میدانند این مذاکرات میتواند گشایشهایی ایجاد کند و حمایت مردم را از نظام افزایش دهد، بنابراین با آن مخالفت میکنند.
بازار ![]()
کواکبیان بیان کرد: گروه سوم، برخی جریانهای تندرو داخلیاند که شاید ناخواسته در مسیر مذاکرات مانعتراشی میکنند. اگر واقعاً با این روند همراه بودند، باید از پیشرفت مذاکرات خوشحال میشدند.
دبیرکل حزب مردمسالاری گفت: درگذشته شرایط بسیار سختی بود؛ حتی صحبتکردن درباره مذاکره عجیب و غیرقابلقبول به نظر میرسید. بعضیها میگفتند حتی از «میم مذاکره» هم نباید حرف زد. اما امروز خوشبختانه فضا متفاوت شده و مباحث بهخوبی پیش میرود.
وی درباره تعویق یکهفتهای مذاکرات نیز اظهار داشت: این تأخیر دلایل متعددی داشت؛ از جمله نقش اروپاییها، مواضع رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اختلافات در تیم مذاکرهکننده آمریکایی و حملاتی که از سوی انصارالله به اسرائیل انجام شد. در نهایت، واسطههای عمانی تصمیم گرفتند با یک هفته تنفس، فضا را بهتر کنند.
کواکبیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری خارجی گفت: به برخی دوستان گفتهام که حتی اگر کسی مانند ایلان ماسک هم بخواهد در ایران سرمایهگذاری کند، نباید مشکلی ایجاد شود. اگر با حفظ عزت، مصلحت و حکمت فضای سرمایهگذاری را فراهم کنیم، این همکاریها میتواند شکل بگیرد. هر جا هم بخواهند خللی وارد کنند، ما توان مقابله را داریم.
وی به سنت پیامبر اسلام (ص) در مذاکره اشاره کرد و گفت: پیامبر اعظم (ص) در ماجرای صلح حدیبیه 8 بار مذاکره کردند. حتی زیارت مکه را یک سال به تأخیر انداختند، ولی در نهایت این صلح به پیروزی بزرگ ختم شد. خداوند هم در سوره فتح از این رویداد با عنوان فتح مبین یاد میکند؛ یعنی پیروزی، از مسیر صلح حاصل شد.
-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴:۱۳
-
۱۵ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1078227/