راه ترقی

آخرين مطالب

امید به مازندران آمد سازمان حفاظت محیط زیست

امید  به مازندران آمد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - امید ، تک درنای سفید سیبری امسال هم در میانه ماه آبان برای زمستان‌گذرانی در تالاب فریدونکنار استان مازندران فرود آمد و چشم دوستداران محیط زیست را روشن کرد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست مازندران، امید که آخرین بازمانده از درنای سفید مهاجر از سیبری به مازندران محسوب می شود، امسال 2 هفته دیرتر از سال گذشته وارد مازندران شد.
امید دوستداران محیط زیست پارسال 29 مهر در تالاب سرخرود در فریدونکنار فرود آمده و پس از 129 روز زمستان گذرانی ، هشتم اسفند به سیبری بازگشته بود.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که امید صبح امروز 14 آبان ماه توسط محیط بانان هنگام گشت زنی در آب های تالاب سرخرود ، مشاهده شد.
کوروس ربیعی افزود : اگر چه امید امسال 2 هفته دیرتر وارد مازندران شد ، ولی پس و پیش شدن ورود و خروج این آخرین بازمانده درنای سفید برای زمستان گذرنی در مازندران همواره به خاطر تغییرات شرایط آب و هوایی در سیبری و ایران وجود داشته است.
وی در باره چشم انتظاری ها و نگرانی های دوستداران محیط زیست نسبت به سرنوشت امید هنگام زمستان گذرانی در مازندران ، گفت : از آن جایی که امسال تیراندازی در دامگاه فریدونکنار ممنوع است و با توجه به این که درنا هیچگاه طی چند ماه ماندگاری در مازندران از تالاب فریدونکنار خارج نمی شود ، امنیتش محفوظ است چون هر روزه در دیدرس محیط بانان قرار دارد.
امید آخرین بازمانده از درناهای سفید سیبری برای زمستان گذرانی در مازندران است. این پرنده وفادار به اقلیم مازندران از 13 سال پیش تاکنون با وجود از دست دادن زوجش " آرزو " همچنان برای زمستان گذرانی به مازندران می آید. البته سال 88 و 94 این درنا برای زمستان گذرانی به مازندران نیامد که باعث نگرانی دوستداران محیط زیست شده بود.
تک درنای سفید سیبری برای رسیدن به مازندران باید مسیر پنج هزار کیلومتری از زیستگاه اصلیش در سیبری را با گذر از روسیه ، قزاقستان و آذربایجان طی کند.
مدت ماندگاری امید در مازندران به طور معمول چهار ماهه است ولی سال گذشته پس از 129 روز مازندران را ترک کرد در حالی که ماندگاریش سال قبل از آن در مازندران 97 روز بود.
دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست و با نام علمی "گروس لئوکوجرانوس Grus leucogeranus " شناخته می شود ؛ پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک ‌و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از 2 متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پاهای بلند سرخ ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته‌ است.
درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی ، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد .
جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است ، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می رود . از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است . زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه " پویانگ " در چین و اطراف آن است.
همه ساله در زمستان 150 گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 500 هزار بال به تالاب و آبنبدان های مازندران از جمله تالاب بین المللی میانکاله می آیند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/190117/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟

واردات گوشت قرمز رکورد زد

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

‏48 ساعت پرتنش آنچلوتی؛ رئال مانع رفتن او به برزیل نشد!‏

اعلام ترکیب النصر؛ رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

هت‌تریک بارسا ممکن نیست، قطعی است!‏

رئیس فدراسیون چوگان: هدف ما صعودبه جام‌جهانی نیست!

دوری محبی از میادین طولانی شد!

مشاور لاپورتا؛ این رفتارهای رئال یعنی قافیه را باخته‌اند!

عصبانیت امیرمحمد هوشمند بعد از تعویض زودهنگام

بررسی لایحه پالرمو در مجمع تشخیص به جلسه آینده موکول شد

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با تجارت فرآورده‌های نفتی ایران اعمال کرد

ایران: حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین غیرقابل مذاکره است؛ اسرائیل تهدید اصلی در منطقه است

داریوش ارجمند در نقش ناخدا خورشید

رونمایی از پوستر نمایش بهاره رهنما، اجرای «باغ عدن» و چند خبر دیگر

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

واژگونی پراید بر اثر خواب‌آلودگی راننده؛ سرنشین خودرو کشته شد

انحراف از جاده خودروی معلمان؛ 5 نفر مصدوم شدند

برخورد پژو و ساینا 6 مصدوم بر جا گذاشت

حادثه برای مینی‌بوس مدرسه؛ 15 مصدوم درمان و ترخیص شدند

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی بر بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

45 درصد از جمعیت ایران در فقر و زیر خط فقر!

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

مرادمند در جام حذفی باز می‌گردد

شهرداری گرگان؛ فاتح نخستین بازی فینال بسکتبال

دیدار وزیر ورزش با اسطوره پرسپولیسی‌ها

فرمول بردن بارسا؛ درس‌های مورینیو از پیروزی مقابل پپ!

در سپاهان اثری از ناامیدی نیست

قابل توجه یامال؛ مسی با عینک رنگی جشن نگرفت!‏

پایان بوکس نوجوانان آسیا با کسب 7 مدال توسط ایران

شکاری جورجینیو را لعنت می‌کند!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

اتفاق عجیب؛ الهلال فکر پرواز برگشت را نکرده بود!

پیام تسلیت وزیر امور خارجه صربستان به «عراقچی»

بقائی: روز ملی خلیج فارس فرصتی برای بازخوانی تاریخ مشترک مردمان منطقه است

الهه کولایی: رابطه متوازنی با روس‌ها در همه وجوه نداریم

تد کروز دعوت موسویان برای مناظره عمومی را رد کرد؛ تنها مناظره‌ای که باید داشته باشید، با مأموران وزارت امنیت داخلی آمریکا است

دبیر شورای عالی امنیت ملی: سلاح اتمی در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد

پشت صحنه دیده نشده از یک سریال خاطره‌انگیز دهه 80