راه ترقی

آخرين مطالب

مردم حیات وحش آسیب دیده و سرمازده را به ما گزارش دهند/هوای میهمانان ناخواسته خود را داشته باشیم سازمان حفاظت محیط زیست

مردم حیات وحش آسیب دیده و سرمازده را به ما گزارش دهند/هوای میهمانان ناخواسته خود را داشته باشیم
  بزرگنمايي:

راه ترقی - مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد از مردم خواست کرد: درصورت مشاهده حیات وحش آسیب دیده و سرما زده ضمن مراقبت موضوع را به ادارات شهرستانی گزارش دهند.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ هرساله با شروع فصل زمستان و همزمان با اولین برف در ارتفاعات، حیات وحش مجبوراست برای تامین غذا و علوفه خود به دامنه ی ارتفاعات بیایند و هر از گاهی به ناچار و از روی گرسنگی میهمان ناخوانده باغات و خانه های ما بشوند و گاها" این میهمانی اجباری به مرگشان ختم می شود . 
برهمین اساس سید اسدالله هاشمی مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد از مردم خواست : درفصل سرما هوای حیات وحش را داشته باشند ،در این روزها که هم سرما و هم شکارچیان غیرمجاز در کمین آنان نشسته اند.
هاشمی گفت: اکنون که هوای پارک ملی دنا رو به سردی رفته است و احتمال پوشیده شدن مراتع از برف و یخ زدن روان آبها بیشتر می شود وحوش مجبورند برای تامین علوفه مورد نیاز خود به سوی پایین دست و دامنه های دنا در حومه روستاها حرکت کنند و حالا وظیفه ملی همگان ایجاب می کند از گونه های جانوری دنای سترگ محافظت نمایند. 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به کمبود محیط بان در استان اشاره کرد و گفت : براساس استانداردهای جهانی به ازاء هر هزار هکتار یک محیط بان نیاز است اما این در حالی که اکنون هر محیط بان در منطقه حفاظت شده دنا از چهار هزار هکتار عرصه محافظت می کند ان هم در منطقه ای که تمام عرصه هایش کوهستانی و تردد در آن بسختی صورت می گیرد.
هاشمی از مردم خواسته در حفاظت از حیات وحش سرمازده با محیط بانان همکاری و همیاری نموده و از به دام انداختن و شکار آنان خودداری کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان می گوید هر سال پس از بارش برف در ارتفاعات، حیات وحش مجبور است به سمت پایین حرکت کند تا میهمانان از راه رسیده طبیعت برای ما باشند. میهمانانی که برای آنها خطراتی هم دارد. 
هاشمی با بیان اینکه پناهگاه ها و مناطق میزبان به صورت 24 ساعته توسط پرسنل یگان حفاظت پایش و رصد می شوند به مردم توصیه می کند در صورت رویت هرگونه حیات وحش آسیب دیده موضوع را به نزدیکترین پاسگاه محیط بانی یا به شماره تلفن 2- 07433334441 اطلاع دهند.
وی خاطر نشان می کند در صورت نیاز محیط بانان علوفه دهی به حیات وحش را انجام می دهند.
این روزها حیات وحش به آغوش آدم ها پناه آورده و حفاظت و ضمانت جان آنها نه وظیفه یک سازمان و یک محیط بان که وظیفه همه کسانی است که دل در گرو این طبیعت دارند .
منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیره گاه‌های زیست کره جهان ،ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از 320 گونه جانوری در این منطقه بکر و میراث گرانبهای طبیعی است. این منطقه در شانزدهم تیرماه سال 90 به عنوان پانصد و شصت و یکمین ذخیره گاه زیست کره جهان در سازمان یونسکو ثبت شد. 
وجود کوه، جنگل، بیش از 100 چشمه، رودخانه و 1200 گونه گیاهی دنا را به زیستگاه گونه‌های جانوری مختلف تبدیل کرده است. ذخیره گاه زیست کره دنا یکی از نقاط با ارزش از منظر سیمای سرزمینی و غنای زیستی در جهان محسوب می شود. 
مناطق حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و660 هکتار و دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202هکتار در شهرستان های بویراحمد و دنا در کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته اند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/200675/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر خوش از تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن؛ زمان تحویل واحدها اعلام شد

رئیس سازمان بورس: تامین مالی کوتاه‌مدت بر عهده نظام بانکی و بلند مدت بر عهده بازار سرمایه است

اولین تجربه نیمه‌نهایی برای 10ستاره النصر

مارادونا باید به خاطر ترک اعتیاد بستری می‌شد!

تاج: برگزاری یک مسابقه فوتبال در مشهد کار سختی نیست

پیام تسلیت بازیکنان مس رفسنجان به مردم بندرعباس با گویش محلی

دلار عربستان راه آنچلوتی به برزیل را بست

اینتر سخت‌ترین حریف ممکن برای بارسا بود

محرومیت عادل مجللی و 2 دختر پاورلیفتینگ به خاطر دوپینگ

انتصاب سرمربی تیم ملی بوچیا

توجیه عجیب فدراسیون فوتبال برای سفر بازیکنان خط خورده به چین

ماموریت پزشکیان به وزیر کار درپی حادثه بندر شهید رجایی؛ به خانواده جانباختگان از هر نظر رسیدگی خواهیم کرد

واکنش عارف به فعال شدن سفارتخانه‌های ایران و سودان

پزشکیان: شناسایی علت وقوع حادثه بندر شهید رجایی مقدم بر شناسایی مقصر حادثه است

واکنش سخنگوی دولت به خبر استیضاح وزیر راه

مهاجرانی: این هفته، هفته آخر بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع خواهد بود

گشایش دفتر یادبود قربانیان حادثه بندر شهید رجایی در پایتخت پاکستان

خط درست سیاسی در سیاست خارجی ایران به روایت معاون سیاسی سپاه

بابک در مرخصی/ سخنگوی قوه قضائیه: فعالیت‌های اقتصادی زنجانی منع قانونی ندارد

خیلی سخت زندگی می‌کنیم ولی باید امیدوار باشیم!

بازیگر سوری: کارگردان‌های ایرانی در تولیدات جهانی دغدغه‌مند هستند

توضیحات جبلی درباره اهانت جنجالی به اهل سنت

پیام تسلیت داوود میرباقری به مردم بندرعباس

پخش ویژه‌برنامه «پناه» از حرم مطهر رضوی در دهه کرامت

خاطره سازی گرشا رضایی با اجرای آهنگ معروف ترکی در کنسرت تبریز

جزئیات پرونده «تتلو» از زبان سخنگو قوه قضائیه

طواف کعبه در دومین روز ذی‌القعده

تسلیم مردی که با پتک همسرش را کشت

الیاس حضرتی: اطلاع‌رسانی حادثه بندر شهید رجایی بسیار مطلوب بود

روایت تلخ یک شهروند از جان باختن زوج مشهدی در انفجار بندر شهید رجایی

سوال خبرنگار آخرین خبر از معاون رئیس‌جمهور: نام مادر وارد کارت ملی می‌شود؟

جزئیات جدید از حادثه انفجار بندر شهید رجایی

ساعت کاری کارمندان از 15 خرداد اعلام شد

انجام اولین آزمون چسبندگی پروبیوتیک‌ها به سلول‌های هدف در کشور

دانشمندان یک خانه مریخی را منفجر کردند

هوش مصنوعی بومی به وزیر راه و شهرسازی مشورت می‌دهد

برگزاری روز جهانی نجوم در آسمان‌نمای «گنبد مینا»

آغاز فعالیت‌های بخش مجازی نمایشگاه کتاب

بخشی از کتاب/ ماموریتی برای زندگی

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده

بازار طلا و سکه آرام گرفت؛ دلار در کانال 81 هزار تومان

بورس باز هم رکورد زد

مدیر گل‌گهر: گلر ملوان قطعا محروم است!

اعلام زمان نشست خبری سرمربیان استقلال و آلومینیوم اراک

راهیابی بنیامین فرجی به مرحله حذفی کانتندر تایلند

بازگشت مربیان خارجی بسکتبال به ایران

بازی اصیل ایرانی در پایتخت عربستان

عجیب‌ترین تمدید قرارداد سال در یوونتوس!

خداداد عزیزی: دم کمیته استیناف گرم که بیخیال آن همه فحاشی شد

متحدان ترامپ: 2 گروه می‌خواهند مذاکرات با ایران را از ریل خارج کنند