راه ترقی

آخرين مطالب

افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای اقتصاد

افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای
  بزرگنمايي:

راه ترقی - لیست قیمت محصولات 16 تولیدکننده داخلی لوازم خانگی حاکی از افزایش 7 تا 15 درصدی قیمت‌ها، درست پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای به کشور است.

بیش از دو هفته پیش نامه رهبری برای ممنوعیت واردات محصولات لوازم خانگی از کره به ایران در رسانه‌ها منتشر شد. گفته شد این ممنوعیت برای حمایت از تولید داخل و به‌ دنبال درخواست تعدادی از شرکت‌های داخلی اعمال شده است. طبق لیست قیمت محصولات 16 شرکت داخلی ارسال‌شده به بازار، به‌ نظر می‌رسد همین شرکت‌ها در نامه به رهبری خواستار جلوگیری از واردات لوازم خانگی شده بودند. طبق اطلاعاتی که به دست زومیت رسیده، اسامی این شرکت‌ها به شرح زیر است: ایکس ویژن تی‌سی‌ال هیمالیا پارس آبسال پاکشوما امرسان کلور مادیران سورن هافنِر بی‌اس‌اچ بُن سای ایران شرق پلاتینه لیمون چینی آراد در لیست این شرکت‌ها افزایش قیمت 7 تا 15 درصدی محصولات مشاهده می‌شود. مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت می‌گوید به این شرکت‌ها تذکر لازم داده شده و هرگونه افزایش قیمت در حوزه لوازم خانگی غیر قانونی است؛ اما بررسی‌ها از بازار شرایط مطلوبی را نشان نمی‌دهد. حسین شهرستانی ، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه لوازم خانگی، ضمن تأیید گران ‌شدن قیمت محصولات برخی شرکت‌های داخلی، به زومیت می‌گوید این موضوع باعث متشنج شدن جو روانی بازار لوازم خانگی شده است. به‌ گفته شهرستانی، اگر این رویه ادامه پیدا کند، ممکن است باعث ایجاد تقاضای کاذب شود و برای بازار مشکلات جدی ایجاد کند. شهرستانی در مورد دلیل این افزایش قیمت اضافه می‌کند: قیمت بسیاری از مؤلفه‌های تولید از ابتدای سال بالا رفته و هزینه‌های تولید را افزایش داده است؛ بااین‌حال به خاطر رکود و عدم تقاضایی که در بازار وجود داشت، اکثر تولیدکننده‌ها قیمت‌ها را ثابت نگه داشته و لیست قیمت‌های خود را افزایش نداده بودند. عضو هیئت‌مدیره اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه افزایش قیمت‌ها بلافاصله پس از حمایت سیاست‌گذاران کشور از تولید داخلی باعث ایجاد بی‌اعتمادی در مردم می‌شود، به خبرنگار زومیت می‌گوید: «نکته کلیدی و قابل توجه اینجا است که تولیدکننده‌های ما از فرصتی که به آن‌ها داده و اعتمادی که شده، به‌ نحوی استفاده کنند که برای اذهان عمومی و مردم ذهنیت سوءاستفاده را به وجود نیاورند. اگر قرار است صنعت لوازم خانگی حمایت شود و پیشرفت کند، نباید جامعه و مصرف‌کننده به‌تنهایی هزینه آن را پرداخت کند.»

راه ترقی

شهرستانی اضافه می‌کند که عملکرد شایسته آن بود که تولیدکننده‌های داخلی به پاس حمایت سیاست‌گذار از آن‌ها و اعتماد مردم، قیمت‌ها را ثابت نگه می‌داشتند و حاشیه سود خود را کم می‌کردند. او می‌گوید این شرکت‌ها می‌توانستند با این کار چنین حسی به جامعه، مصرف‌کننده و سیاست‌گذار منتقل کنند که ما در کنار هم هستیم و این حمایت‌ها یک‌طرفه نیست. او در انتها اضافه کرد: امیدوارم که تولیدکننده‌ها جانب انصاف را رعایت کنند و سهم خود را از این کارزار پرداخت کرده و تمام هزینه‌ها را متوجه مردم و مصرف‌کننده نکنند. چرا لوازم خانگی ایرانی گران شد؟
با اینکه این اتفاق پس از اعلام ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای رخ داده است، افزایش قیمت به‌طور مستقیم به این موضوع مربوط نمی‌شود؛ چرا که در این طرح واردات مواد اولیه ممنوع اعلام نشده است. احسان فدایی، کارشناس صنعت لوازم خانگی، پیش‌تر در گفت‌وگو با زومیت در مورد دلیل قیمت بالای لوازم خانگی داخلی به افزایش هزینه‌های سربار، گران‌ شدن قیمت مواد اولیه، افزایش نرخ دستمزد، نوسان قیمت دلار، افزایش هزینه‌های گمرکی واردات و افزایش قیمت حمل‌ونقل کالا اشاره کرده بود. فدایی توضیح داد: «زمانی که کالاها فروش نمی‌رود و کالاهای قبلی هم مدت طولانی در بازار می‌مانند، هزینه‌هایی به تولیدکننده تحمیل می‌شود که به آن‌ها هزینه سربار می‌گوییم. این مبالغ شامل افزایش هزینه‌های جاری، افزایش تورم در این مدت‌زمان، هزینه‌های گمرکی، هزینه نگه‌داری کالا، انبارگردانی و ... می‌شود.» شهرستانی: شایسته بود تولیدکننده‌های داخلی به پاس حمایت سیاست‌گذار از آن‌ها و اعتماد مردم، قیمت‌ها را ثابت نگه می‌داشتند
علاوه‌ بر این موضوع، برخی قطعات را به هیچ عنوان نمی‌توان در کشور تولید کرد؛ چرا که ممکن است برای کشور ما مزیت رقابتی نداشته باشد یا تکنولوژی آن هنوز به بلوغ نرسیده باشد. به همین دلیل هنوز هم برد الکترونیکی، کمپرسور، کیت و پنل و حتی تعداد زیادی در یخچال به کشور وارد می‌شود. فدایی در این زمینه به زومیت توضیح داد: مسئولان کشور تأکید زیادی بر تأثیر ممنوعیت واردات بر «پا گرفتن صنعت لوازم خانگی» و تحقق خودکفایی در تولید لوازم خانگی می‌کنند؛ اما به‌ نظر نمی‌رسد هنوز تولید واقعی در این صنعت در کشورمان انجام شده باشد. تکنولوژی تولید برخی قطعات لوازم خانگی و نبود صرفه اقتصادی در تولید این قطعات با تیراژ کم موجب شده تا خودکفایی در این عرصه فقط یک شعار برای دریافت تسهیلات و رانت دولتی باشد و پول‌های به‌دست‌آمده هم به‌جای وارد شدن به چرخه تولید و سرمایه در گردش، در بخش‌های غیر مولدی همچون بازارهای ارز و دلار و واردات مواد پتروشیمی خرج شود. وی عنوان کرد با وجود شعارهای متعدد در خودکفایی تولید لوازم خانگی ملی، مردم توقع کاهش قیمت‌ها را دارند؛ اما اصرار فعلی بر تولید داخلی اکنون به شعاری تبدیل شده که به‌ جای تمرکز روی افزایش مزیت‌های رقابتی، فضای پوپولیستی در کشور ایجاد کرده است. فدایی در این مورد به زومیت توضیح داد: مقاله‌ی مرتبط:
رکود بازار لوازم خانگی داخلی و رونق قاچاق؛ چگونه به این نقطه رسیدیم؟
مردم باید آنچه شعار می‌دهیم را در واقعیت لمس کنند؛ در‌ غیر‌ این‌ صورت به هیچ‌ چیز اعتماد نخواهند کرد و متأسفانه ما در‌ حال‌ حاضر با سوخت سرمایه‌های اجتماعی به حداقل اعتماد عمومی رسیده‌ایم. وقتی شعار خودکفایی می‌دهند، باید خروجی هم داشته باشند؛ یعنی مردم وقتی نگاه می‌کنند، باید ببینند در پسِ خودکفایی شرایط خوبی ایجاد و افزایش تیراژ تولید باعث شده قیمت‌ها کاهش یابد؛ اما در یک سال اخیر، برخی محصولات حتی 10 برابر افزایش قیمت داشته‌اند. نمی‌توان چنین چیزی را به‌عنوان خودکفایی پذیرفت. فدایی با اشاره به جذابیت خرید و فروش کالای قاچاق در بازار، گفت فروشندگان در ماه‌های اخیر به‌اندازه‌ای که انتظار می‌رفت، موفق به فروش لوازم خانگی با برند ایرانی نشدند و به‌ناچار برای جبران هزینه‌های جاری خود، تمرکز بیشتری روی فروش کالاهای بدون گارانتی کرده‌اند که عمدتاً حاشیه سود بیشتری از کالاهای شرکتی دارد. در شرایط فعلی گرانی و رکود بازار لوازم خانگی و عدم تمایل به خرید، باید دید آیا شرکت‌های ایرانی از تصمیم خود عقب‌نشینی خواهند کرد یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/310629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

گل سالم الدوساری به العین

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان