راه ترقی

آخرين مطالب

بیماری ام اس با عفونت‌های گذشته ارتباط دارد اقتصاد

بیماری ام اس با عفونت‌های گذشته ارتباط دارد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - پژوهشی جدید شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ابتلا به ام اس با عفونت‌های جدی دوران نوجوانی و به‌خصوص تب غده‌ای در ارتباط است.

از زمانی که مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) برای اولین‌ بار در سال 1868 توصیف شد، علت این بیماری ناتوان‌کننده تا حد زیادی همچنان نامشخص مانده است. در این میان، ژن‌ها به‌عنوان عامل مهم شناسایی شده‌اند و داشتن اعضای خانواده مبتلا به ام‌اس با خطر بالاتر ابتلا به این بیماری همراه است. مطالعه‌ای که ماه مارس سال جاری در مجله‌ی Brain منتشر شد، نشان داد چندین نوع عفونت دوران نوجوانی با خطر ابتلا به ام‌اس پس از 20 سالگی همراه‌اند. این مطالعه‌ به این موضوع نپرداخت که آیا افرادی که از نظر ژنتیکی دارای خطر بالاتر ابتلا به ام‌اس بودند، با احتمال بیشتری دچار آن عفونت‌ها شده بودند. این امر ممکن است توضیح بدهد که چرا افراد مبتلا به ام‌اس دچار عفونت‌های بیشتری می‌شوند که به درمان در بیمارستان نیاز دارد. اگر توضیح فوق درست باشد، عفونت عامل آغازگر ام‌اس نیست و فقط افرادی را مشخص می‌کند که با احتمال بیشتری دچار ام‌اس هستند. مطالعه جدید که در مجله‌ی JAMA Network Open منتشر شده است، این مسئله را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد تب غده‌ای یا مونونوکلئوز عفونی (یکی از عفونت‌های دارای ارتباط زیاد با خطر ام‌اس) در دوران نوجوانی واقعا عامل خطری برای ام‌اس در سال‌های آینده زندگی است. برخی دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که عفونت‌هایی مانند تب غده‌‌ای (که بیماری بوسه نیز نامیده می‌شود) ممکن است در افرادی که در آینده دچار ام‌اس می‌شوند، شدیدتر باشد؛ زیرا سیستم ایمنی متفاوتی دارند. اما توضیح دیگر (که مطالعه جدید آن را بررسی کرد) این است که عفونت موجب آغاز ام‌اس می‌شود. این استدلال نیز مطرح شده است که خانواده‌های با عفونت‌های بیشتر از جنبه‌های مختلفی از خانواده‌هایی که کمتر به عفونت دچار می‌شوند، متفاوت هستند. شاید تفاوت بین این خانواده‌ها (نه خود عفونت‌ها) همان چیزی باشد که به توضیح خطر ام‌اس کمک می‌کند. پژوهشگران برای تأیید این موضوع که آیا عفونت‌ها عامل خطر واقعی برای ابتلا به ام‌اس هستند و روند بیماری ام‌اس را آغاز می‌کنند، فرزندان خانواده‌ها را با هم مقایسه کردند. فرزندان یک خانواده ترکیب ژنتیکی مشابهی دارند و در خانواده مشابه زندگی می‌کنند. اگر یکی از آن‌ها دچار تب غده‌ای شود و به سمت ابتلا به ام‌اس پیش برود، درحالی‌که دیگری دچار تب غده‌ای نشود و به ام‌اس هم مبتلا نشود، نشان می‌دهد این تب غده‌ای است که به ام‌اس منجر می‌شود و نه استعداد ژنتیکی. (از طرف دیگر، اگر فقط یکی از آن‌ها دچار تب غده‌ای شد اما هر دو در آینده دچار ام‌اس شدند، نشان می‌دهد داشتن زمینه ژنتیکی در ابتلا به ام‌اس نقش دارد). اگر الگوی مشابهی را در خانواده‌های زیادی ببینیم، می‌توانیم در مورد این نتیجه‌گیری اطمینان بیشتری به دست آوریم. مقاله‌های مرتبط:
بیماری ام اس چیست و چه درمان‌هایی دارد؟ کشف رویکردی کاملا جدید برای درمان بیماری‌های خودایمنی با پنج بیماری شایع اعصاب و روان آشنا شوید
پژوهشگران تب غده‌ای را در سنین مختلف در نظر گرفتند؛ زیرا ممکن است دوران نوجوانی زمانی باشد که در آن ابتلا به این بیماری با احتمال بیشتری خطر ام‌اس را افزایش می‌دهد. مطالعه شامل 2٫5 میلیون نفر از سوئد بود. بیماری ام‌اس در حدود 6 هزار نفر از افراد مورد مطالعه پس از 20 سالگی تشخیص داده شده بود. در تجزیه‌و‌تحلیل جدید، فرزندان در هر خانواده به‌طور جداگانه مقایسه شدند و سپس نتایج با هم ترکیب شد. تب غده‌ای بین سنین 11 تا 19 سالگی با افزایش قابل‌ توجه خطر ابتلا به ام‌اس پس از 20 سالگی همراه بود. هدف از این طرح، اطمینان از این موضوع بود که علت نتایج آن نیست که افرادی که مستعد ابتلا به ام‌اس هستند، همچنین به علت حساسیت بیشتری که دارند، دارای خطر بالاتر ابتلا به عفونت‌های شدید هستند. نتایج تأیید می‌کند تب غده‌ای و به احتمال زیاد، عفونت‌های دیگر عوامل خطر مهمی برای ام‌اس هستند و می‌توانند آغازگر این بیماری باشند. مطالعه جدید همچنین این امکان را فراهم کرد که بتوان با جزئیات بیشتری بررسی کرد که احتمال اینکه عفونت موجب آغاز ام‌اس شود، در چه زمانی بیشتر است. تب غده‌ای پس از 11 سالگی عامل خطر بزرگ‌تری برای ام‌اس بود. بیشترین خطر ام‌اس در عفونت‌های بین سنین 11 تا 15 سالگی دیده شد (در حدود زمان بلوغ) و پس از آن، خطر با افزایش سن کاهش پیدا می‌کرد و تا سن 25 سالگی تقریبا به‌کلی از بین می‌رفت. تغییر در مغز و سیستم ایمنی همگام با افزایش سن ممکن است به توضیح علت این امر کمک کند. بیماری ام اس پیشرفت کندی دارد
تب غده‌ای اغلب در دوران بلوغ، ممکن است آغازگر ابتلا به ام‌اس باشد؛ اما ممکن است سال‌ها طول بکشد تا ام‌اس تشخیص داده شود. بسیاری از افرادی که بین 11 تا 15 سالگی دچار عفونت شده بودند، تا 30 سالگی تشخیص ام‌اس نداشتند. علت آن است که آسیبی که بر اثر ام‌اس به مغز وارد می‌شود، به‌کندی پیشرفت می‌کند تا زمانی که به حد کافی فرد را بیمار کند که ابتلای او به ام‌اس تشخیص داده شود. تب غده‌ای در دوران نوجوانی ممکن است به این علت موجب آغاز ام‌اس شود که می‌تواند وارد مغز شود و آسیبی که به سلول‌های عصبی وارد می‌کند، ممکن است موجب شود سیستم ایمنی به غلاف میلین حمله کند. (غلاف میلین اعصاب را می‌پوشاند.) به فعال شدن سیستم ایمنی به این شیوه خودایمنی گفته می‌شود. وقتی بیماری ام‌اس آغاز می‌شود، به اعصاب آسیب وارد می‌کند و آسیب با گذشت زمان بدتر می‌شود. خوشبختانه، درمان‌های مدرن در کند کردن این فرایند موفق عمل می‌کنند. مطالعه‌ی جدید شواهد محکم‌تری ارائه می‌دهد که دوره شدیدی از تب غده‌ای (و احتمالا عفونت‌های جدی دیگر) در دوران نوجوانی (به‌خصوص در نزدیکی بلوغ) می‌تواند موجب ام‌اس شود؛ حتی اگر ام‌اس تا حداقل ده سال پس از عفونت تشخیص داده نشود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/310943/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

گل سالم الدوساری به العین

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

چه کسی می داند...

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

خیال کورتوا راحت است؛ لونین به خوبی جایم را پر کرده

عقب‌نشینی یوفا؛ لیست‌‌های اروپایی 26 نفره شد