راه ترقی

آخرين مطالب

خطر ابتلا به بیماری قلبی براثر مصرف چربی‌های اشباع به نوع غذا بستگی دارد اقتصاد

خطر ابتلا به بیماری قلبی براثر مصرف چربی‌های اشباع به نوع غذا بستگی دارد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - طبق پژوهشی جدید، خطر ابتلا به بیماری قلبی براثر مصرف چربی‌های اشباع ممکن است به این مسئله بستگی داشته باشد که آن‌ها از چه غذاهایی می‌آیند.

بیماری قلبی از علت‌های اصلی مرگ‌و‌میر در سراسر جهان است و هر سال جان حدود 9 میلیون نفر را می‌گیرد؛ اما این بیماری قابل‌پیشگیری است و تغییرات رفتاری سالم (مانند ورزش بیشتر و ترک سیگار و مصرف غذای سالم‌تر) اغلب توصیه می‌شود. یکی از تغییرات رژیمی که معمولا کارشناسان توصیه می‌کنند، مصرف کمتر چربی‌های اشباع و به‌جای آن، مصرف چربی‌های غیراشباع با چند پیوند دوگانه است که معمولا در مغزهای گیاهی و روغن‌های گیاهی و ماهی یافت می‌شود و نیز سالم‌تر در نظر گرفته می‌شوند. بااین‌حال، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد به‌جای اینکه فقط به مقدار چربی اشباع مصرف‌شده توجه کنیم، باید منبع غذایی‌ای که چربی‌های اشباع از آن می‌آید، مدنظر قرار دهیم. تابه‌حال، بیشتر پژوهش‌های انجام‌شده در زمینه‌ی چربی‌های اشباع فقط روی بررسی چربی‌های اشباع و ارتباط آن با بیماری قلبی تمرکز کرده‌اند؛ اما غذاها حاوی موادمغذی مختلفی هستند. بنابراین، به‌جای اینکه فقط خود چربی اشباع را در نظر بگیریم، مهم است که بررسی کنیم کدام غذاهای حاوی چربی اشباع با بیماری قلبی در ارتباط هستند. این موضوع را پژوهش جدید درنظر گرفت. در پژوهش جدید ، از داده‌های مطالعه‌ی EPIC-CVD دانشگاه کمبریج استفاده شد. این مطالعه سلامت قلبی‌عروقی افراد میان‌سال را در دَه کشور اروپایی بررسی می‌کند. داده‌ها شامل 10،529 شرکت‌کننده بود که در طول مطالعه به بیماری قلبی مبتلا شدند. داده‌های افراد مبتلا به بیماری قلبی با داده‌های 16،730 شرکت‌کننده که در طول مدت مطالعه به بیماری قلبی مبتلا نشدند، مقایسه شد. مقاله‌های مرتبط: کلسترول چیست؛ هرآنچه باید درباره کلسترول بدانیم تخم مرغ برای سلامتی مفید است یا موجب بیماری قلبی می‌شود؟ چگونه سطح کلسترول طولانی‌مدت به قلب شما آسیب می‌زند یا به آن کمک می‌کند
شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی از میان 385،747 شرکت‌کننده مطالعه EPIC انتخاب شدند تا اطمینان حاصل شود که یافته‌های حاصل نماینده‌ای از کل جمعیت مطالعه است. پژوهشگران اطلاعات مربوط به عادات غذایی را نیز در تجزیه‌و‌تحلیل خود وارد کردند. همچنین، تأثیر عوامل مختلف مانند سن، جنس، سطح فعالیت بدنی، مصرف سیگار و الکل، اضافه‌وزن و چاقی را در نظر گرفتند که ممکن است با بیماری قلبی در ارتباط باشند. با انجام این کار، این احتمال به‌ حداقل رسید که یافته‌های حاصل درباره‌ی مصرف چربی و بیماری قلبی به‌وسیله‌ی عوامل دیگر توضیح داده شود. پژوهشگران ارتباط کلی بین مقدار چربی اشباع مصرف‌شده‌ی شرکت‌کنندگان و خطر ابتلا به بیماری قلبی پیدا نکردند؛ اما وقتی غذاهایی که منبع معمول چربی‌های اشباع بودند، بررسی کردند، تصویر متفاوتی ظاهر شد. احتمال دچار‌شدن به بیماری قلبی در افرادی بیشتر بود که چربی‌های اشباع بیشتری از گوشت قرمز و کره مصرف می‌کردند. حالت برعکس در افرادی وجود داشت که چربی‌های اشباع بیشتری از پنیر و ماست و ماهی مصرف می‌کردند که درواقع، با خطر کمتر بیماری قلبی همراه بود. این یافته‌ها با پژوهش پیشین درباره‌ی ارتباط بین این غذاها و بیماری قلبی سازگار است. براین‌اساس، ارتباط میان بیماری قلبی و چربی‌های اشباع به این موضوع بستگی دارد که آن‌ها از چه غذایی می‌آیند.

راه ترقی

غذاها چیزی بیشتر از مجموع اجزای خود هستند. آن‌ها حاوی مواد‌مغذی، ویتامین‌ها، موادمعدنی و خواص مختلفی هستند که ممکن است برای پیشگیری یا ایجاد بیماری‌های خاصی باهم عمل کنند. به‌عنوان مثال، ماست و پنیر حاوی چربی‌های اشباع و مواد‌مغذی مانند ویتامین K2 و پروبیوتیک‌ها هستند. هریک از این مواد‌مغذی ممکن است ازطریق مسیرهای وابسته و متفاوت بر خطر بیماری قلبی اثر بگذارند؛ مثلا بر قند‌خون یا سطح کلسترول یا التهاب تأثیر بگذارند. مطالعات قبلی نیز نشان داده‌اند که چربی‌های اشباع گوناگون سطوح متفاوتی از خطر بیماری‌های قلبی را به‌همراه دارند. به‌عنوان مثال، اسید پالمیتیک (نوعی چربی اشباع) درمقایسه‌با پنیر و ماست، در گوشت قرمز فراوان‌تر است. این نوع چربی ممکن است اثر مضری روی سطح کلسترول در گردش در خون ما بگذارد که عامل خطر شناخته‌شده‌ای برای بیماری قلبی است. درمقابل، اسید پنتادکانوئیک (نوع دیگری از چربی اشباع که معمولا در محصولات لبنی یافت می‌شود، به‌طورکلی با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط است. بنابراین، سلامتی ما تحت‌تأثیر ترکیب تمام مواد‌مغذی و ترکیبات زیست‌فعال، ازجمله ویتامین‌ها و موادمعدنی و فیتوکمیکال‌ها غذایی قرار دارد که می‌خوریم. به‌همین‌دلیل، مهم است غذاهایی که می‌خوریم، درکنار مواد‌مغذی موجود در آن‌ها درنظر بگیریم. پیشگیری از بیماری قلبی به عوامل متعددی مانند فعالیت بدنی، پرهیز از استعمال دخانیات و داشتن رژیم غذایی سالم‌تر بستگی دارد؛ اما همان‌طور‌که پژوهش جدید نشان می‌دهد، کاهش مصرف چربی اشباع ممکن است برای کاهش خطر کافی نباشد. مسئله‌ی مهم‌تر تأکید بیشتر روی کاهش مصرف غذاهایی مانند گوشت قرمز و کره است که درمقایسه‌با دیگر غذاهای حاوی چربی اشباع با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی همراه هستند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/325943/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!

پرسپولیس با دو مصدوم مهم مقابل آلومینیوم

پاسخ کوبنده مدیر تراکتور به یک برنامه تلویزیونی

سالگرد زادروز یوهان کرویف؛ منتخب حرکات دوران بازی نابغه هلندی

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند