راه ترقی

آخرين مطالب

ناوگان تلسکوپ‌های فضایی در 10 سال آینده دانش بشر را متحول می‌کنند دانش

ناوگان تلسکوپ‌های فضایی در 10 سال آینده دانش بشر را متحول می‌کنند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیجیاتو / محققان قصد دارند تا در دهه آینده، برای ساخت ناوگانی از تلسکوپ های فضایی پیشرفته تلاش کنند.
طرح بررسی و مطالعه علم نجوم و اخترفیزیک، قصد دارد پیش‌نمایشی از ده سال آینده علوم فضایی ایالات متحده را ارائه دهد. هر دهه، کارشناسانی که توسط آکادمی‌های ملی علوم، مهندسی و پزشکی دورهم جمع می‌شوند، اطلاعاتی را از ستاره‌شناسان سراسر کشور کسب می‌کنند تا به کمک آن فهرست اولویت‌بندی شده پروژه‌ها را به سیاست‌گذاران و آژانس‌های فدرال ارائه دهند. لیست کارهای گذشته درصدر موارد ویژه‌ای قرار گرفته‌اند. به عنوان مثال می‌توان به تلسکوپ فضایی «جیمز وب» و تلسکوپ فضایی «روم نانسی گریس» اشاره کرد. اما امسال، ستاره‌شناسان برنامه‌ای متفاوت را پیش رو قرار داده‌اند.
آخرین نظرسنجی انجام شده در این زمینه که مسیر نجوم و اخترفیزیک ایالات متحده را از سال 2022 تا پایان 2032 ترسیم می‌کند، توصیه می‌کند که ناسا برنامه جدیدی برای توسعه چندین تلسکوپ فضایی بزرگ ترتیب ببیند. براساس گزارشی که در 4 نوامبر منتشر شد، سرمایه‌گذاری اولیه روی مفاهیم چندین ماموریت پیش رو، می‌تواند خطرات و ضررهای مالی این ماموریت‌ها را کاهش دهد.
«اسکات گائودی»، ستاره‌شناس دانشگاه ایالتی اوهایو که در کمیته آکادمی ملی، تنظیم کننده این گزارش عضو است، می‌گوید: «موارد ذکر شده توصیه‌های بسیار مهمی هستند. آن‌ها واقعا نجوم را در ایالات متحده و به نوعی در جهان متمرکز می‌کنند، زیرا ما مشارکت‌های بین‌المللی زیادی داریم.»
تلسکوپ های فضایی جاه‌طلبانه و پیچیده هستند
برنامه چند ماموریتی پیشنهادی، نحوه برنامه‌ریزی ماموریت‌های فضایی بزرگ را تغییر خواهد داد. «جاناتان فورتنی»، اخترفیزیکدان دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «در گذشته یک پروژه به عنوان اولویت شناخته می‌شد، ساخته می‌شد و پس از راه‌اندازی و بهره‌برداری، دانشمندان تازه به این فکر می‌افتادند که پروژه بعدی چیست؟ اما تلسکوپ‌های فضایی جاه‌طلبانه‌تر، پیچیده‌تر و گران‌تر هستند. پس برنامه‌ریزی، ساخت و به کارگیری آن چندین دهه به طول می‌انجامد که در این مدت زمان نباید پروژه‌های دیگر را از دست داد.»
او ادامه داد: «در دست داشتن همزمان چندین پروژه، آینده را برای ما تضمین می‌کند. اگر محققان برای چند سال روی یک ماموریت کار کنند و متوجه شوند که این فناوری پاسخگوی سوالات بشر نیست، می‌توانند به راحتی به سمت پروژه دیگری بروند و تلسکوپ جدیدی را به فضا پرتاب کنند. توسعه ماموریت‌های متعدد به صورت موازی نیز می‌تواند زمان انتظار طولانی بین پرتاب‌ها را کاهش دهد.»
گانودی می‌گوید: «من از این موضوع بسیار هیجان‌زده هستم. این بهترین نتیجه ممکن است. این برقراری نظم میان انجام چندین پروژه می‌تواند اطمینان را افزایش دهد که ماموریت‌های فضایی بزرگ می‌توانند مطابق بودجه و برنامه‌ریزی پیش روند. این یک استراتژی جدید برای رسیدن به پاسخ سوالات است و این همان روشی است که برای پیشرفت نجوم در دهه آینده واقعا به آن نیاز داریم.»

راه ترقی


طبق گزارش بررسی، اولین ماموریت در برنامه جدید باید یک تلسکوپ فضایی باشد که جهان را در طول موج‌های فروسرخ و فرابنفش مشاهده می‌کند و شکاف باقی‌مانده از اطلاعات توسط ابزارهای دیگر پر می‌شود. تلسکوپ فضایی هابل عمدتا به نور مرئی و فرابنفش نگاه می‌کند، درحالی که تلسکوپ جیمز وب عمدتا جهان را در مادون قرمز رصد می‌کند.
پنجره مادون قرمز به کیهان
این رصدخانه نوظهور با پهنای بیش از دو برابر به نسبت هابل در جمع‌آوری نور، می‌تواند سیاره‌هایی را در منظومه‌های ستاره‌ای دیگر درحالی شناسایی کند که تنها به اندازه یک دهم میلیاردم ستاره‌های پیشین درخشندگی دارند. همچنین قادر است طول موج‌های خاص نور یا طیف‌هایی را شناسایی کند که توسط سیارات فراخورشیدی منتشر شده است. به کمک این تلسکوپ می‌توان ستاره‌ها، کهکشان‌ها و سایر اجرام آسمانی را نیز رصد کرد. با قیمت تخمینی 11 میلیارد دلار، قرار است این تلسکوپ در اوایل دهه 2040 به فضا پرتاب شود.
از دیگر برنامه‌های پیش‌رو می‌توان به این نکته اشاره کرد که ناسا باید پنج سال پیش از شروع کار روی اولین ماموریت پرچم‌دار در این سری، توسعه یک ماموریت مادون قرمز دور و یک ماموریت پرتو ایکس را در دستور کار خود قرار دهد. هرکدام از این پروژه‌ها 3 تا 5 میلیارد دلار هزینه خواهند داشت.
فورتنی می‌گوید: «یک پنجره مادون قرمز دور به کیهان می‌تواند به اخترشناسان کمک کند تا چگونگی رفتار آب در تشکیل منظومه‌های سیاره‌ای را مطالعه کنند. جانشین رصدخانه پرتو ایکس چاندرا 22 ساله ناسا می‌تواند جزئیات جدیدی از تکامل کهکشان، رفتار سیاهچاله‌های عظیم و دیگر پدیده‌های پرانرژی را آشکار کند.»
براساس نظرسنجی‌های انجام شده در تعیین برنامه‌های دهه آینده، بالاترین اولویت اخترشناسان روی زمین، ادامه ساخت دو رصدخانه بزرگ نوری، تلسکوپ غول پیکر ماژلان در شیلی و تلسکوپ سی متری در هاوایی است – اگرچه این پروژه اخیرا با بحث‌هایی در زمینه حفاظت از محیط زیست روبرو شده است.
این نظرسنجی همچنین اشاره می‌کند زمان آن فرا رسیده است که آرایه بسیار بزرگ در «نیومکزیکو» با آرایه بسیار طولانی از تلسکوپ‌های پراکنده در سراسر ایالات متحده جایگزین شود. جانشین پیشنهادی برای این رصدخانه‌های رادیویی در سطح جهانی، آرایه بسیار بزرگ نسل بعدی است که ده برابر حساس‌تر است.
فورتنی خوشبین است که ناسا و سایر آژانس‌های فدرال اولویت‌های رتبه‌بندی دهه‌ای را به واقعیت تبدیل کنند. او می‌گوید: «این رکورد از نظر برجسته‌ترین توصیه‌ها بسیار خوب بوده است. من واقعا اطمینان دارم که این برنامه به خوبی پیش خواهد رفت.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/326980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟