راه ترقی

آخرين مطالب

تولید دانش باید به سمت حل مشکلات سلامت سوق پیدا کند انديشه

تولید دانش باید به سمت حل مشکلات سلامت سوق پیدا کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی- یونس پناهی در جمع اعضای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان اینکه بیماری های غیرواگیر تهدید بزرگ سلامتی بشر است، افزود: اگر نتوانیم در حوزه پیشگیری این بیماری ها به درستی عمل کنیم در آینده باید هزینه های بالایی را برای کنترل بیماری های افسارگریخته غیرواگیر هزینه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه تربیت نیروهای کارآمد در حوزه های مختلف پزشکی همچون ظرفیت علمی که امروز در پژوهشگاه غدد شاهد هستیم و تولیدات پژوهشی چشمگیری که در کشور انجام شده، نشان می دهد به عنوان دانشگاه های نسل اول و دوم کارنامه موفقی داشته ایم، اما آن چه که بیش از پیش لازم است کاربست نتایج پژوهش در راستای رفع نیازهای داخلی و ارتقای سلامت مردم است تا کشور را از بیگانگان بی نیاز کند.

پناهی افزود: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تولید دانش هایی که به سمت ثروت آفرینی، محصول محور بودن و شبکه سازی در حرکت باشد استقبال می کند. امید است تجربه اندوخته پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بتواند در جای جای کشور با مراکز کمتر برخوردار به اشتراک گذاشته شود تا شاهد گسترش مدل هایی از جنس پژوهشگاه غدد باشیم.

پناهی با تاکید بر نیاز کشور به سر و سامان دادن وضعیت داروهای موجود، بررسی کارآیی، اثربخشی و عوارض جانبی داروهای موجود را با اهمیت عنوان کرد. 

وی با اشاره به لزوم خودکفایی در تولید دارو ابراز امیدواری کرد که هر یک از تولیدات علمی بتواند به تغییر در رفتار درمانی، کمک به سیاستگذاری های سلامت و کاهش هزینه های بهداشتی منجر شود.

در بخش دیگری از این جلسه، حسین قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با ابراز خرسندی از لایه های مختلف فعالیت های انجام شده در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، کاربست نتایج تحقیقات در ارتقای سلامت عمومی مردم را تاثیرگذار خواند.

وی با تاکید بر لزوم معرفی مدل های موفق اظهار داشت: یکی از وظایف بخش تحقیق و توسعه دانشگاه این است که مدل انجام تحقیقات در مراکز موفق را به دیگران معرفی کند تا شاهد رشد همه مراکز باشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اهمیت مساله بازاریابی بیان کرد: باید ترتیبی اتخاذ شود تا محصولات کاربردی پژوهش محور در بازارهای محلی و جهانی معرفی شوند. یکی از مسئولیت های مراکز تحقیقاتی این است که راه های اثر گذاری بر جامعه و کاربست نتایج پژوهش در عمل را شناسایی و جهت سیاست گذاری در اختیار مراجع قرار دهند.

قناعتی همچنین درباره آینده نگری در تحقیقات پزشکی عنوان کرد: از آنجا که قرن جدید با تغییر و تحولات سریع و عظیم در عرصه های مختلف مواجه است؛ مراکز تحقیقاتی برای تحقق شایسته اهداف خود باید بتوانند ضمن شناسایی این تحولات و برنامه ریزی برای مواجهه با آنها، خود را به دانش و مهارت هایی مجهز کنند تا بتوانند تحولات و مسایل آینده را شناسایی کرده و برای آن آماده شوند.

باقر لاریجانی رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم نیز اظهار داشت: این پژوهشگاه فعالیت خود را از سال 1372 در بیمارستان دکتر شریعتی آغاز کرد. پژوهشگاه با برخورداری از زیرساخت های پژوهشی مانند آزمایشگاه های تخصصی تحقیقاتی، بیوبانک، سامانه رجیستری و کلینیک های فوق تخصصی، در چهار حوزه علوم سلولی- مولکولی، علوم بالینی، علوم جمعیتی و پزشکی ترجمان غدد در قالب 13 مرکز تحقیقاتی و 6 گروه پژوهشی در سطح ملی و بین المللی فعالیت می کند.

وی در خصوص همکاری های گسترده پژوهشگاه با دانشگاه ها، انجمن ها و جوامع ملی و بین المللی گفت: پژوهشگاه به علت رعایت ضوابط و استانداردهای سازمان جهانی بهداشت برای چهارمین دوره متوالی به عنوان مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی (WHO) در منطقه مدیترانه شرقی (EMRO) انتخاب شده است.

لاریجانی انتشار بیش از 4200 مقاله با بیش از 80 هزار بار استناد در نشریات معتبر ملی و بین المللی و رتبه یک ایران در حوزه تولیدات علمی مرتبط با غدد درون ریز در منطقه خاورمیانه را  از فعالیت های شاخص  پژوهشگاه توصیف کرد و افزود: این پژوهشگاه با حضور تعداد محدود اعضای هیات علمی اما با همکاری در قالب شبکه ای از اعضای هیات علمی در سطح دانشگاه و  سایر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی فعالیت های خود را گسترش داد.

رییس پژوهشگاه یادآور شد: بزرگترین مطالعه حوزه استئوپروز در منطقه به عنوان بخشی از پروژه کوهورت سلامت سالمندی بوشهر با همکاری این پژوهشگاه به انجام رسید.

لاریجانی با بیان این که مطالعات جمعیتی تاثیر گذاری در این مرکز علمی به انجام رسیده است، تصریح کرد: از آن میان می توان به انجام دو دوره پیمایش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر در ایران اشاره کرد که طی آن بیش از 588 میلیون رکورد داده مرتبط با بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر آنها را در سه سطح ملی، استانی، شهری و دانشگاهی گردآوری شد که اطلاعات دقیقی را در مورد وضعیت هر شهر کشور در اختیار قرار می دهد.

رییس پژوهشگاه اظهار داشت: ثبت پتنت های داخلی و بین المللی و مشارکت در تولید محصولات دارویی از دیگر فعالیت های این پژوهشگاه است. ایجاد مرکز رشد و شتاب دهنده در توسعه اکوسیستم دانش بنیان و تکمیل چرخه پژوهش نیز ارزنده است.

لاریجانی همچنین ایجاد مراکز جامع تخصصی و فوق تخصصی دیابت و بیماری های متابولیک، پوکی استخوان، غدد و چاقی با استفاده از متخصصان و کارشناسان آموزش دیده را نیز حاصل نگاه پژوهشگاه به ارایه خدمات به روز و مبتنی بر شواهد در حوزه سلامت کشور خواند و افزود: مدل کلینیک های دیابت در سطح کشور قابل گسترش است و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است.

پناهی با همراهی دکتر حسین قناعتی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در جمع اعضای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم حاضر و در جریان روند تولید علم و ارائه خدمات در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفتند.

در این دیدار، روسای مراکز تحقیقاتی و اعضای هیات علمی پژوهشگاه به بیان فعالیت های پژوهشگاه در سطوح علوم پایه، علوم بالینی و علوم جمعیتی و حیطه های نوآوری، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان پژوهشگاه پرداختند.

در پایان، معاون تحقیقات وزیر بهداشت به صورت مجازی با ظرفیت های کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی دیابت و بیماری های متابولیک، بخش بستری پای دیابتی و اتاق های تمیز پژوهشگاه آشنا شد و به صورت حضوری از آزمایشگاه ها، آزمایشگاه زبرافیش، بیوبانک و دیتاسنتر پژوهشگاه دیدن کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/332585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

موزیک ویدئوی متفاوت از قطعه وطنیِ همایون شجریان

موسیقی بی‌کلام زیبا و آرامش‌بخش «بهشت» با هنرمندی پیدر بی هلند

نماهنگ تماشایی آرون افشار بنام «شب رویایی»

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

کشف مکان دقیق دفن افلاطون

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ سامانه بارشی جدی سه شنبه وارد کشور می‌شود

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969