راه ترقی

آخرين مطالب

مرگ 10 درصد نوزادان با آلودگی هوا نوشتارها

مرگ 10 درصد نوزادان با آلودگی هوا
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
«قانون هوای پاک» قانون زیبایی که با وجود اینکه بیش از 13 نهاد و وزارتخانه، موظف به اجرای آن هستند، اما کسی از آن خبر ندارد و دود آلودگی هوا مستقیم در ریه‌های مردم و عامل مرگ زودرس هزاران نفر می‌شود، بدون اینکه کسی مقصر یا قاتل به‌حساب بیاید. در این میان، مازوت سوزی، خودروهای آلاینده و فرسوده، موتور سیکلت‌ها، سوخت نیروگاه‌ها و سوخت بی‌کیفیت همه سبب شده که آسمان آبی برای بسیاری از مردم کلانشهرها، به یک آرزو تبدیل شود. در این میان آمار ترسناکی از بی‌توجهی به این قانون نیز منتشر شده، که حقوق شهروندی و انسانی را زیر پا می‌گذارد. طبق رسمی اعلام مسئولان، آلودگی هوا در کشور موجب مرگ زودرس حدود 41 هزار نفر می‌شود. آلودگی هوا به عنوان مهم‌ترین فاکتور خطر محیطی بر سلامت انسان و چهارمین عامل مرگ زودرس و دومین عامل مرگ ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های ایسکمیک قلبی، سکته‌مغزی و سرطان ریه در جهان شناخته شده است. اما رتبه ترسناک ایران از نظر آلودگی هوا در آسیا، موضوعی فراتر از این امر را بازگو می‌کند. در شرایطی که هزینه‌ مرگ ناشی از آلودگی هوا 7 میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کند، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اعلام کرد: «10 درصد مرگ نوزادان زیر یک سال منتسب به آلودگی هوا است.» او به اشاره به این موضوع که تعداد کل مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از 2. 5 میکرون در سال‌های 95 تا 98 روند کاهشی و در سال 99 روند افزایشی داشته است، می‌افزاید: «ایران در منطقـــه غــرب آسیا رتبه ششم آلودگی هوا را دارد. همچنین تهران در میان سایر پایتخت‌های جهان رتبه نوزدهم غلظت ذرات معلق PM2. 5 را به خود اختصاص داده است و در تهران به طور میانگین در سال 1399 تعداد 3751 مرگ منتسب به مواجهه با ذرات معلق رخ داده است و همه اهالی شهر تهران هم تحت تاثیر آلودگی هوا بوده‌اند.» شاهسونی به به مرگ‌های زودرس در کشور نیز اشاره دارد و خاطرنشان می‌کند: «در سال 99 مجموع تعداد سال‌های عمر از دست رفته در شهر تهران، 45 هزار سال بوده است.» 
قانون هوای پاک؟‌! 
این آمار در شرایطی بیان می‌شود که ما در کشور قانونی به‌نام «قانون هوای پاک» داریم. قانونی که وضعیت شهرها و آماری که وزارت بهداشت ارائه داده است، نشان می‌دهد که از ضمانت اجرایی برخوردار نیست و در این میان، جان مردم در میان دود و ذرات معلق بی‌ارزش است. قانون هوای پاک طی سال 1396 به تایید مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رسید و قرار شد که مرهمی باشد بر کیفیت هوای شهرهای مختلف کشور اما حالا پس از گذشت چند سال از تصویب این قانون هوای شهرهای مختلف کشور به‌شدت آلوده است و حتی مشاهده می‌شود که دستگاه‌های مختلف وظایف قانونی خود را در جهت اجرای قانون هوای پاک نادیده گرفته‌اند و به تعبیر معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اراده‌ای برای رفع آلودگی هوا وجود ندارد. قانون هوای پاک بر اساس 34 ماده خود دستگاه‌های مختلف اجرایی در کشور از جمله وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری، صدا و سیما و.. را مکلف کرده است که هر یک به‌ تناسب وظایف خود، اقداماتی را برای کنترل آلودگی هوا در کشور اجرایی کنند اما پس از گذشت سه سال از ابلاغ این قانون، بسیاری از دستگاه‌ها نه‌تنها اقدامی برای رفع آلودگی هوا انجام نداده‌اند بلکه قدم‌هایی علیه قانون هوای پاک برداشته‌اند. بر اساس گزارش دیوان محاسبات تنها حدود 10 درصد از احکام قانون هوای پاک در کشور اجرا می‌شود و براساس این گزارش گزارش دیوان محاسبات کشور نشان می‌دهد که از بین 220 حکم قانونی تنها 20 مورد به صورت کامل انجام شده‌اند، 140 حکم ناقص انجام یافته، 60 حکم نیز فاقد عملکرد بوده‌اند. 
تعداد روزهای پاک البرز، صفر 
بر مبنای یافتــه‌های دیوان محاسبات کشور و براساس گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، تعداد روزهای پاک طی سال‌های 1397 تا هشت ماهــه اول 1400 در اکثریت قریب به اتفاق استان‌ها به‌خصوص در استان‌های البرز، اصفهان، خراسان رضوی و تهران کاهش یافته و حتی به صفر رسیده است. تعداد روزهای ناسالم و ناسالم برای گروه‌های حساس (شاخص بالای 100) در اکثر استان‌ها افزایش داشته و در صورت کاهش نیز چندان محسوس نیست. به طور کلی با بررسی کیفیت هوای کشور طی سال‌های اخیر، کیفیت هوا بهبود نیافته است. علاوه بر این، معضل آلودگی هوا که عموما در شش ماهه دوم سال رخ می‌داد، در حال گسترش به شش ماهه اول سال بوده و دامنه بروز آن به سایر شهرها نیز در حال گسترش است. در این شرایط، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در دولت مصمم هستیم که گام‌های بلندی در زمینه حل مشکل آلودگی هوا برداشته شود و تصمیمات خوبی هم در این زمینه گرفته شده است. آن‌طور که مخبر اعلام کرده: این مساله به هرحال زمان بر است و همت عمومی نیاز دارد. مردم باید به جد مراقبت کنند. اگر فکر کنیم با دولت، مجلس و یا یک دستگاه حاکمیتی می‌شود این مشکل را حل کرد، اشتباه است و پایه اصلی قضیه مردم هستند. مردم دو نقش دارند، یکی نقش خودشان و دیگری، نقشِ ناظر بر دستگاه‌های حاکمیتی. او افزود: هوای تهران آسیب‌هایی به افراد مختلف و بیماری ایجاد می‌کند. هم وظیفه دولت و مجلس است که در این زمینه اقداماتی انجام دهند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/336040/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

کلوپ: همان لیورپول ترسناک همیشگی می‌شویم

چهار تراکتوری مورد تشویق هواداران مازنی

سنگ تمام هواداران نساجی برای بقا در لیگ

اعلام ترکیب استقلال برای گذر از پرسپولیس

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل از سوی آمریکا

کنایه همتی به رئیسی با انتشار این ویدئو: مردم همچنان در انتظار چنین دولت کارآمدی هستند

گفتگوی امیرعبداللهیان و فیدان؛ تاکید ایران و ترکیه بر ضرورت آتش‌بس فوری در غزه

جزئیات حادثه امنیتی در بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم، نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست

علت عدم حضور نبویان در پدرخوانده3

وقتی مثل عمه جونت به آشپزی علاقه نداری!

دف نوازی زیبا و شنیدنی در برنامه «معرکه»

آتش سوزی در پایتخت اندونزی 7 کشته برجای گذاشت

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

«خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

نصیرزاده: سرمربی جدید تا پایان فصل بعد می‌ماند

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

نه فرانسه و نه پی‌اس‌جی؛ مقصد زیدان مشخص شد

باقری تک و تنها در جنگ با آلوز و حسینی

در آستانه ال‌کلاسیکو؛ کاپیتان رئال تمرین نکرد

اقدام حمایتی دولت انگلیس از ورزشکاران روسی

زوج دفاعی جدید شجاع؛ حضور کمرنگ اما موثر!

دانشجو: حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس پایان یافت

موضع اردوغان درخصوص حادثه اصفهان

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

تصاویری از بازداشت عامل حمله به کنسولگری ایران در پاریس

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس؛ عامل حمله دستگیر شد

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین از سوی آمریکا

بوسه امیر جعفری بر پیشانی همسرش در یک سریال

بیت باکس زیبای دی جی و بچه ها در حضور آقای طهماسب

واژگونی پراید حادثه آفرید

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

تن‌هاخ: گارناچو از من عذرخواهی کرد

دروازه‌بان جنجالی بازی حساس را از دست داد

احضار دانیال اسماعیلی‌فر به کمیته انضباطی

پیکان، شکست‌ناپذیر غیر از تقابل با پرسپولیس!

درخشش تیکدری روی گل کلاسیک گل‌گهر

ترکیب تراکتور بدون خمس زیر و رو شد!

فلاح: دوست داشتم برای آقای گلی تلاش کنم

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

رنکینگ توپ طلا؛ فرش قرمز برای بلینگام!

ادعای عجیب ویدال؛ دوست داشتم برای رئال بازی کنم!

آمریکا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نکردیم

وقوع حادثه امنیتی در مقابل سفارت ایران در پاریس

مهارت شگفت‌انگیز بازیگر مشهور سینما در کشیدن نقاشی