راه ترقی

آخرين مطالب

حداد عادل، این روزها معلم کلاس هفتمی‌ها شده است! انديشه

حداد عادل، این روزها معلم کلاس هفتمی‌ها شده است!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خبرآنلاین / حداد عادل در آیین نکوداشتش در رادیو فرهنگ، از تدریس خود در دبیرستان برای دانش‌آموزان خبر داد. او در این‌باره گفت: «در 77 سالگی در مدرسه به بچه‌های کلاس هفتم و هشتم و نهم تدریس می‌کنم و با آن‌ها همنشین می‌شوم. در کلاس‌های درس وقتی به چهره هر کدام از این افراد نگاه می‌کنم، یک دانشمند فرهیخته خدمتگزار را برای آینده کشور می‌بینم.»
 به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، مراسم نکوداشت غلامعلی حداد عادل، امروز (سه‌شنبه، 20 اردیبهشت) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون صدای سازمان صداوسیما و جمعی از مدیران فرهنگی کشور برگزار شد.
علی بخشی‌زاده، معاون صدا در این مراسم گفت: «دکتر حداد عادل، مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی است. ایشان چهره ملی و نامدار ایرانی است که قریب به نیم قرن در متن فرهنگ و ادب ایران حضور داشته است. او در کارنامه فرهنگی خود، سابقه همکاری و همفکری با علامه شهیدمرتضی مطهری و بسیاری از شخصیت‌های برجسته تاریخ معاصر ایران را دارد. همچنین در دانشگاه تهران فلسفه تدریس و کتاب‌هایی در این زمینه نیز ترجمه کرده‌اند. لازم به ذکر آن‌که ترجمه جناب دکتر حداد عادل از کتاب تمهیدات امانوئل کانت برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.»
او با اشاره به نقش قرآنی حداد عادل اظهار کرد: «ایشان از مترجمان و پژوهشگران قرآنی هستند و ترجمه قرآن را از سال 82 آغاز و در سال 90 به اتمام رساندند. استاد بهاءالدین خرمشاهی این ترجمه گران‌قدر را یکی از سه ترجمه برگزیده قرآن به زبان فارسی می‌دانند. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان، به دلیل فعالیت‌های سیاسی محکوم به زندان شد. بعد از انقلاب و در دهه 60 نقش کلیدی در تعریف کتاب‌های درسی جدید برای مدارس داشت و بیش از دو دهه ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی را عهده‌دار شد و در کارنامه خود ریاست مجلس شورای اسلامی را نیز به ثبت رساندند. در سال 93 نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر به ایشان اهدا شد.»
معاون صدا همچنین خاطرنشان کرد: «دکتر حداد عادل در مسیر انقلاب همواره خود را در معرض هجمه‌های گوناگون قرار داد و منافع ملی را همواره بر منافع شخصی مدنظر می‌گرفت. وی عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی، نویسنده، شاعر، ادیب، استاد فلسفه، مشاور عالی رهبر معظم انقلاب، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و ... بوده است. از این رو نیز ایشان مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی است.»
در ادامه، علیرضا حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ، طی سخنانی با اشاره به این‌که رادیو فرهنگ حسب مأموریت ذاتی خود با فرزانگان و نام‌آوران عرصه فرهنگ، هنر و ادب ایران برای تبیین و ترویج فرهنگ و تمدن ایران اسلامی دست دوستی فشرده است، گفت: «گنجینه ارزشمندی از فرهنگیان، صاحبان اندیشه که آثار گران‌بهای آن‌ها رهنمون جامعه و کانون ترقی و هدایت هستند، در رادیو فرهنگ برنامه‌های مختلفی دارند.»
حبیبی تصریح کرد: «رادیو فرهنگ با مخاطبان فرهیخته خود، قریب به یک دهه درس‌های مثنوی معنوی مولوی را پنجشنبه ساعت 23 به روایت استاد فرهیخته گرامی دکتر غلامعلی حداد عادل پخش می‌کند. اکنون نیز این مجموعه برنامه به 500 عدد رسیده که همگی در قالب 10 لوح فشرده طراحی شده است.»
مدیر رادیو فرهنگ سپس درباره آیین فرزانگان فرهنگ هم توضیح داد: «تاکنون از علامه مهدی محقق و تلاش‌های ایشان در حوزه فرهنگ ‌و ادب تقدیر کردیم. همچنین رادیو فرهنگ به پاس این سالیان همسفری و هم سخنی با شرح شریف مثنوی و تدوین این مجموعه ارزشمند و فاخر در قالب کتاب صوتی و درسنامه رادیویی در قامت آیین فرزانگان فرهنگ از دکتر حداد عادل را داشته است.»
همنشینی با کلاس هفتمی‌ها
در ادامه این آیین، غلامعلی حداد عادل، ضمن خطاب قرار دادن جوانان و با اشاره به نقش مهم آن‌ها در آینده کشور، در سخنانی گفت: «در ذهن، فکر، دل و جان من دو چیز بسیار اساسی است که به عنوان ستون بنای کار، تلاش و زندگی من بر آن بنا نهاده شده است. یکی اعتقاد اسلامی و دیگری علاقه به ایران است که این دو را از هم جدا نمی‌دانم و در ذهن من بهم گره خورده‌اند. به نحوی که طی 50 سال گذشته در همه فعالیت‌ها، مدیریت موسسات فرهنگی و حتی کارهای سیاسی در انقلاب انگیزه من بر پایه این دو معنا و مقصود بوده است.»
او در ادامه با اشاره به نقش مهم نیروی انسانی کارآمد در پیشبرد کشور گفت: «قبل از پیروزی انقلاب، تشخیص دادم مشکل ما در اداره کشور کمبود نیروی انسانی لازم است. امروز مشکل ما نه اقتصادی و نه سیاسی است، بلکه در درجه اول مشکل مدیریت داریم و در میان مدیریت‌ها از همه فقیرتر حوزه مدیریت فرهنگی است؛ در حالی که فرهنگ مانند هوا برای مردم لازم است و بیش از هر چیزی به مدیر فرهنگی متبحر احتیاج داریم. بنده بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب و علی‌رغم دل بسته بودن به کار دانشگاه، تحقیقات فلسفی و مواردی از این دست، در وزارت آموزش و پرورش با هدف تربیت نیروی انسانی و مخصوصاً تربیت مدیر فرهنگی ورود کردم. همان انگیزه باعث شد که دبیرستان‌های فرهنگ تاسیس شود. در شرایط فعلی که در دانشگاه رسما تدریس ندارم، با افتخار معلم دبیرستان هستم و امروز از رادیو فرهنگ به همه مردم ایران عرض می‌کنم که در 77 سالگی در مدرسه به بچه‌های کلاس هفتم و هشتم و نهم تدریس می‌کنم و با آن‌ها همنشین می‌شوم. در کلاس‌های درس وقتی به چهره هر کدام از این افراد نگاه می‌کنم، یک دانشمند فرهیخته خدمتگزار را برای آینده کشور می‌بینم.»
حداد عادل سپس با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت و نقش آن در آینده کشور تاکید کرد: «به همه توصیه می‌کنم برای آینده ایران از مهدکودک، دبستان و دبیرستان شروع کنند و نیروی انسانی را تربیت کنند. عشق بنده، خواندن، نوشتن و کار علمی است، به همین خاطر من دو راه داشتم. نخست آن‌که از مختصر استعدادی که خداوند به من داده استفاده کنم و در گوشه‌ای مطالعه کرده و کتاب بنویسم. این مسیری بود که خیلی‌ها رفتند اما راه دیگری هم بود که عمده وقتم را صرف رشد دادن جوان‌ها کنم و به جای این‌که تک نفره از جمع جدا و فقط به فکر خودم باشم، کاری کنم که جوان‌ها و نسل آینده، گروه گروه پرورش یابند و وارد میدان شوند.»
او ادامه داد: «گمانم این بود که راه دوم برای کشورم مفیدتر است و از این که بی اعتنا به سرنوشت دیگران باشم این مسیر را انتخاب کردم که از این اتفاق بسیار خوشحالم. همت ما باید صرف پرورش نسل آینده باشد. لازم است علاوه بر تشکری که از معلمانم دارم، از مرحوم پدرم یاد کنم، زیرا ایشان نکات زیادی به من آموخت. شغل پدر من با فرهنگ و ادبیات تناسبی نداشت. زمانی که من 10 سال داشتم، پدر راننده کامیون بین شهری بود اما در همان 10 سالگی بنده بارها پای شعر خوانی‌های ایشان می‌نشستم و ترجیح‌بندهای هاتف اصفهانی را از زبان او می‌شنیدم. همچنین جا دارد از مادر عزیزم، همسرم و خانواده که همه باعث افتخار بنده هستند و به من محبت کردند، قدردانی ویژه کنم.»
اعتلای ایران فرهنگی
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در این مراسم گفت: «در جایگاه مقام نماینده وزارت امور خارجه از تمامی زحمات دکتر حداد عادل که برای اعتلای نام ایران، فرهنگ و تمدن ایران اقداماتی در گستره بزرگ ایران فرهنگی و نه‌ تنها جغرافیایی که همه می‌شناسیم، اقداماتی مهم انجام دادند، تقدیر می‌کنم.»
او با اشاره به نقش حداد عادل اظهار کرد: «مقام معلمی بسیار رفیع است و هرکسی نمی تواند به این جایگاه برسد. دکتر حداد عادل از نسلی است که در ادب، فرهنگ، سیاست، علم، هنر و دانش زحمات زیادی کشدند. درخشش ایشان در حکمت ایرانی جلوه‌گری می‌کند. ایشان فرزند خلف حکیمان و سنت حکمت در ایران هستند و لذا قرآن پژوهی می کنند، مطالعاتی در علم فیزیک داشته‌اند، تفسیر مثنوی می کنند، فلسفه کانت را به بهترین وجه برای شما می‌گویند که همه اینها نشان از حکمت ایرانی و شخصیت بزرگ ایشان است.»
در بخشی دیگر از مراسم نکوداشت حداد عادل، بهاءالدین خرمشاهی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به حضور و نقش‌آفرینی حدادعادل در چندین سازمان و نهادهای علمی و فرهنگی و ادبی همچون بنیاد سعدی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «ایشان نهادها و سازمان‌ها را انتخاب نکردند، بلکه نهادها و سازمان های علمی، فرهنگی و هنری با افتخار ایشان را برگزیدند.»
این نویسنده و پژوهشگر ادبیات، «شرح مثنوی» حداد عادل را یکی از آثار ارزشمند و بزرگ او دانست و افزود: «استاد حدادعادل با این‌که فیلسوف هستند شرح مثنوی را ابرفلسفی نکردند، کارهای عرفانی و صوفیان نکردند، مخاطبان را ادبیات‌زده نکردند و آن را متعادل و معتدل و همه‌فهم کردند، یعنی برای آن‌ها که طلب و خواهش در دل‌شان پیدا شده است، صاحب دل و صاحب نظری چون استاد حداد عادل درس‌ها را به 500 جلسه رساندند و گفتند.»

راه ترقی


صداوسیما با حضور وزیر ارشاد برای حداد عادل نکوداشت گرفت
1401/02/20 - 18:15

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/351518/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟