راه ترقی

آخرين مطالب

چرا مردم اروپا زمانی به خوردن مومیایی‌های مصر علاقه داشتند؟ اقتصاد

چرا مردم اروپا زمانی به خوردن مومیایی‌های مصر علاقه داشتند؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - در اروپا، مومیایی‌ها به‌مدت 500 سال به‌عنوان دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف مصرف می‌شدند و پس از آن به سرگرمی در مهمانی‌ها تبدیل شدند.

چرا مردم فکر می‌کردند هم‌نوع‌خواری (کانیبالیسم) برای سلامتی آن‌ها مفید است؟ پاسخ، نگاهی اجمالی به یکی از گوشه‌های تاریک تاریخ اروپا ارائه می‌دهد؛ زمانی که اروپایی‌ها به خوردن مومیایی‌های مصر علاقه زیادی داشتند. اجساد باندپیچی‌شده مصریان باستان اولین‌بار به خاطر این باور که بقایای انسانی آسیاب‌شده و تنتورشده می‌تواند هر نوع بیماری از طاعون بوبونیک گرفته تا سردرد را درمان کند و سپس به خاطر ایده‌های ترسناکی که مردم دوران ویکتوریا درمورد سرگرمی‌های پس از شام داشتند، از قرون وسطی تا قرن نوزدهم مورد علاقه مردم بودند.
جنون مومیایی
این باور که مومیایی‌ها می‌توانند بیماری را درمان کنند، موجب شده بود مردم قرن‌ها به سمت خوردن چیزی بروند که مزه وحشتناکی داشت. مومیا، محصولی که از اجساد مومیایی‌شده تولید می‌شد، ماده‌ای دارویی بود که برای قرن‌ها توسط فقیر و غنی مصرف می‌شد، در عطاری‌ها دردسترس بود و از بقایای مومیایی‌هایی تهیه می‌شد که از مقبره‌های مصر به اروپا برده می‌شدند. در قرن 12، عطاری‌ها از مومیایی آسیاب‌شده برای خواص دارویی ماورایی‌شان استفاده می‌کردند. مومیایی‌ها تا 500 سال بعد همچنان به‌عنوان دارویی تجویزی مصرف می‌شدند. در دنیای بدون آنتی‌بیوتیک، پزشکان جمجمه‌ها، استخوان‌ها و گوشت آسیاب‌شده مومیایی را برای درمان بیماری‌های مختلفی از سردرد گرفته تا کاهش تورم یا درمان طاعون تجویز می‌کردند. البته همه به این مسئله اعتقادی نداشتند. گاوی دو لافونتِن ، پزشک سلطنتی شک داشت که مومیا داروی مفیدی باشد و مومیایی‌های جعلی ساخته‌شده از دهقانان را در اسکندریه در سال 1564 دیده بود. او متوجه شد که مردم می‌توانند فریب بخورند و همیشه مومیایی باستانی اصل را مصرف نمی‌کردند. اما این کلاهبرداری‌ها نکته مهمی را نشان می‌دهد: تقاضای مداومی برای گوشت مرده به‌منظور استفاده در پزشکی وجود داشت و عرضه مومیایی‌های مصری واقعی پاسخگوی تقاضای مردم نبود. در قرن هجدهم، داروهای مومیایی همچنان در عطاری‌ها توزیع می‌شد.

راه ترقی

شام، نوشیدنی و نمایش
در قرن نوزدهم، مردم دیگر مومیایی‌ها را به‌خاطر درمان بیماری نمی‌خوردند، بلکه ویکتوریایی‌ها اجساد مصری را برای سرگرمی در مهمانی‌های خصوصی باز می‌کردند. اولین سفر ناپلئون به مصر در سال 1798 کنجکاو اروپایی‌ها را برانگیخت و به مسافران قرن نوزدهم مصر اجازه داد تا مومیایی‌های کامل را به اروپا ببرند که از خیابان‌های مصر خریداری می‌شد. مردم آن دوران مهمانی‌های خصوصی برگزار کردند که به بازکردن بقایای مومیایی‌های مصر باستان اختصاص داشت. رویدادهای اولیه باز کردن مومیایی‌ها حداقل تا اندازه‌ای وجهه‌ی پزشکی داشت. در سال 1834، توماس پتی‌گرو در کالج سلطنتی جراحان یک مومیایی را باز کرد. در زمان او، کالبدشکافی‌ها و جراحی‌ها در ملاء عام انجام می‌شد و باز کردن مومیایی هم فقط یک رویداد پزشکی عمومی دیگر بود. خیلی زود، حتی تظاهر به تحقیقات پزشکی از بین رفت. اکنون مومیایی‌ها دیگر جنبه دارویی نداشتند، بلکه هیجان‌آور بودند. میزبانی که می‌توانست حین باز کردن مومیایی حضار را سرگرم کند، آنقدر ثروتمند بود که بتواند یک مومیایی واقعی داشته باشد. هیجان دیدن استخوان و گوشت خشک‌شده هنگام باز کردن بانداژها به این معنا بود که چه در خانه خصوصی، در تئاتر یا در جمع علمی مردم به سمت آن‌ها هجوم می‌آورند و از حضور در آنجا راضی بودند.

راه ترقی

مهمانی‌های بازکردن مومیایی‌ها با آغاز قرن بیستم به پایان رسید. هیجانات خوفناک مرتبط با باز کردن مومیایی‌ها ناپسند به‌نظر می‌رسید و تخریب اجتناب‌ناپذیر بقایای باستان‌شناسی تأسف‌بار می‌نمود. پس‌از‌آن، کشف مقبره توت‌عَنخ‌آمون شور و اشتیاقی را موجب شد که در پی آن طراحی سبک آرت دکو (هنر تزیینی) ریشه گرفت و در همه چیز از نقوش روی درهای ساختمان کرایسلر گرفته تا شکل ساعت‌های طراحی‌شده توسط کارتیه ظاهر شد. مرگ ناگهانی لرد کارنارون در سال 1923، حامی مالی عملیات کشف توت‌عَنخ‌آمون به دلایل طبیعی اتفاق افتاد، اما به‌زودی به خرافات جدیدی یعنی نفرین مومیایی نسبت داده شد. مومیایی‌های مدرن
در سال 2016، جان جی جانستونِ مصرشناس، میزبان اولین بازگشایی مومیایی از سال 1908 بود. در این بازگشایی که تلفیقی از علم، هنر و نمایش بود، جانستون آنچه را که در دوران ویکتوریا انجام می‌شد، به نمایش گذاشت. مومیایی بازیگری بود که باندپیچی شده بود، اما این رویداد ترکیب حسی سرگیجه‌آوری بود. این واقعیت که این کار در بیماستان سنت‌بارت لندن رخ داد، یادآور سفر پرپیچ‌و‌خم مومیایی‌ها و حضور آن‌ها در قلمروهای متفاوتی از پزشکی گرفته تا ابزاری برای هیجان و ترس بود. امروزه، بازار قاچاق آثار باستانی که شامل مومیایی‌ها هم می‌شود، حدود 3 میلیارد دلار ارزش دارد. هیچ باستان‌شناس متفکری مومیایی را باز نمی‌کند و هیچ پزشکی خوردن آن را توصیه نمی‌کند. اما کششی که نسبت‌به مومیایی‌ها وجود دارد، همچنان قوی است. آن‌ها به‌عنوان کالا مورد فروش قرار می‌گیرند و استثمار می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/357039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

پیکان به دنبال اولین پیروزی برابر مس

فرصت ویژه برای گرفتن دو انتقام «اوسمار» از گربه سیاه پرسپولیس

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

تمجید دل‌پیرو از بلینگام؛ جود استثنایی است

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

تقدیر‌ از تیم ملی هاکی داخل سالن بانوان

رزا ابراهیمی برترین ورزشکار پارالمپیکی سال

گل اول منچستریونایتد توسط هری مگوایر در دقیقه 42

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم