راه ترقی

آخرين مطالب

دانشمندان چینی ادعا می‌کنند که از بیگانگان سیگنال دریافت کرده‌اند اقتصاد

دانشمندان چینی ادعا می‌کنند که از بیگانگان سیگنال دریافت کرده‌اند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - براساس گزارشی از دانشمندان چینی که به‌تازگی منتشر و بعدا حذف شد، تلسکوپ عظیم «چشم آسمان» ممکن است سیگنال‌هایی را از تمدن بیگانه‌ای دوردست دریافت کرده باشد.

به‌نقل از گزارشی که روز سه‌شنبه در ساینس اند تکنولوژی دیلی، روزنامه‌ی رسمی وزارت علوم و فناوری چین منتشر شد، اخترشناسان دانشسرای عالی پکن «چند مورد از آثار فناورانه‌ی احتمالی و تمدن‌های فرازمینی را کشف کرده‌اند.» سیگنال‌ها به‌وسیله‌ی تلسکوپ رادیویی کروی با دیافراگم پانصد متری چین (FAST) با نام مستعار چشم آسمان که بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی جهان محسوب می‌شود، دریافت شده است. در سال 2019، چشم آسمان برای کاوش اعماق فضا به‌کار گرفته شد تا سیگنال‌های رادیویی را که می‌توانند نشانگر حیات فرازمینی باشند، پیدا کند. پژوهشگران با غربالگری داده‌ها در سال 2020 اعلام کردند که دو سیگنال رادیویی باندباریک و بالقوه مصنوعی مشکوک را شناسایی کرده‌اند. سپس در سال 2022، با پیدا شدن یک سیگنال باندباریک عجیب دیگر حین مطالعه‌‌ی هدفمند سیاره‌های فراخورشیدی شناخته‌شده، شمار سیگنال‌های مشکوک به سه عدد رسید. ازآنجاکه سیگنال‌ها، امواج رادیویی باندباریکی هستند که معمولاً فقط به‌وسیله‌ی هواگردها و ماهواره‌های انسان‌ساخت استفاده می‌شوند، احتمال داشت که فناوری بیگانه، عامل تولید آن‌ها باشد. بااین‌حال دانشمندان می‌گویند یافته‌هایشان اطلاعاتی اولیه هستند و باید تا زمان تکمیل تجزیه‌وتحلیل با احتیاط به آن‌ها نگاه شود. ژانگ تونجی ، دانشمند ارشد گروه پژوهشی تمدن فرازمینی در دانشسرای عالی پکن به روزنامه‌ی ساینس اند تکنولوژی دیلی گفت: «یافته‌ها چند سیگنال الکترومغناطیسی باندباریک هستند که با گذشته تفاوت دارند و تیم درحال‌حاضر مشغول کار روی پژوهش‌های بیشتر است.» احتمال اینکه سیگنال‌های مشکوک نوعی تداخل رادیویی باشند نیز بسیار زیاد است. تأیید یا رد این مسئله می‌تواند فرایندی طولانی باشد. گزارش دانشمندان پس از انتشار به سرعت در شبکه‌ی اجتماعی چینی ویبو دست به دست شد و شماری از رسانه‌های دولتی نیز آن را پوشش دادند. بااین‌حال، دلایل حذف ناگهانی آن مشخص نیست. این نخستین‌بار نیست که سیگنال‌های دریافت‌شده از اعماق فضا دانشمندان را سردرگم می‌کنند. در اوت 1977، هنگام جستجوی هوش فرازمینی (ستی) با تلسکوپ گوش بزرگ دانشگاه ایالتی اوهایو، انفجار الکترومغناطیسی یک دقیقه‌ای فوق‌العاده قدرتمندی شناسایی شد. این انفجار در فرکانسی نمایان شد که دانشمندان گمان کردند ممکن است به دست تمدن‌های بیگانه‌های استفاده شده باشد. جری امان ، دانشمندی که آن شب با تلسکوپ کار می‌کرد، به‌محض مشاهده‌ی سیگنال روی پرینت داده‌ها، عبارت Wow را با عجله با قلم قرمز روی صفحه نوشت. سپس این یافته با نام سیگنال واو معروف شد. جستجوهای بیشتر در همان منطقه از فضا همگی بی‌نتیجه ماندند. پژوهش‌های بعدی نشان داد که سیگنال واو ممکن است از ستاره‌ای خورشیدمانند در صورت فلکی کمان ساطع شده باشد. بااین‌حال منبع سیگنال هنوز هم به صورت یک راز باقی مانده است. مقاله‌های مرتبط: کشف سیگنال‌هایی تکرارشونده از اعماق فضا؛ فرازمینی‌ها به ما پیام می‌دهند؟ معمای 40 ساله سیگنال Wow حل شد
اخترشناسان چینی مایل‌اند که تداخل رادیویی را منتفی بدانند؛ زیرا این امر پیش‌تر دیگر دانشمندان جستجوگر بیگانگان را به دردسر انداخته بود. در سال 2019، اخترشناسان سیگنالی را یافتند که از پروکسیما قنطورس، نزدیک‌ترین منظومه‌ی ستاره‌ای به خورشید به زمین ارسال شده بود. این منظومه که تقریباً 4٫2 سال نوری از ما فاصله دارد، خاستگاه دست‌کم یک سیاره‌ی بالقوه سکونت‌پذیر است. سیگنال یادشده نیز یک موج رادیویی باندباریک بود که معمولاً با اجسام انسان‌ساخت مرتبط است و از این‌رو ایده‌ی نشئت‌گرفتن آن از سمت بیگانگان را تقویت کرد. بااین‌حال مطالعات جدیدی که دو سال بعد منتشر شد، نشان داد که یک فناوری انسانی معیوب به احتمال زیاد عامل تولید این سیگنال است. به‌طرز مشابه، مجموعه‌ای از سیگنال‌های معروف دیگر که بین سال‌های 2011 و 2014 شناسایی شدند و گمان می‌رفت از جانب بیگانگان باشند، معلوم شد درواقع به‌وسیله‌ی دانشمندانی که وعده‌ی ناهارشان را در مایکروفر گرم می‌کردند، ایجاد شده بودند. تونجی اضافه کرد که تیم او درحال برنامه‌ریزی برای انجام مشاهدات مکرر از سیگنال‌های عجیب است تا به‌طور قطعی احتمال هرگونه تداخل رادیویی را رد کند و تا حد امکان اطلاعات بیشتری درباره‌ی آن‌ها به‌دست آورد. او گفت «مشتاقانه منتظریم که [تلسکوپ فست] نخستین ابزاری باشد که وجود تمدن‌های فرازمینی را کشف و تأیید می‌کند.» اختلاف بین گستره و سن کیهان و فقدان شواهد از اشکال حیات هوشمند در فراسوی زمین که با عنوان «پارادوکس فرمی» شناخته می‌شود، از مدت‌ها پیش ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است. این پارادوکس نام خود را از انریکو فرمی ، فیزیکدان مشهور برند‌ه‌ی جایزه نوبل گرفته که معروف است پس از تفکر درباره‌ی معمای بیگانگان، گفت «پس بقیه کجا هستند؟»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/357335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک