راه ترقی

آخرين مطالب

چرا هیچ پلی روی رودخانه‌ آمازون وجود ندارد؟ اقتصاد

چرا هیچ پلی روی رودخانه‌ آمازون وجود ندارد؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - با اینکه طول رودخانه‌ی آمازون نزدیک به 6920 کیلومتر است به شکل تعجب‌آوری هیچ پلی روی آن وجود ندارد.

رودخانه‌ی آمازون دومین رودخانه‌ی طویل جهان و یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های آبی است. حجم آب شیرین این رودخانه از هر رودخانه‌ای بیشتر است و میزبان بزرگ‌ترین گونه‌های دلفین دریایی، 100 گونه ماهی الکتریکی و 60 گونه پیرانا است. اما با وجود بسیاری از ویژگی‌های متنوع، رودخانه‌ی آمازون چیزی کم دارد: پل‌ها. با توجه به اینکه آمازون در سه کشور پرو، کلمبیا و برزیل جریان دارد و بیش از 30 میلیون نفر در حوضه‌ی این رودخانه زندگی می‌کنند، به نظر غیرممکن می‌رسد که هیچ پلی روی این رودخانه قرار ندارد؛ اما دلیل این مسئله چیست؟ آیا مشکلات بنیادی برای ساخت چنین سازه‌هایی در جنگلی بارانی با باتلاق‌ها، تالاب‌ها و زیرگیاه‌های ضخیم و عمیق وجود دارد؟ آیا مشکلات مالی وجود دارد؟ یا ساده‌تر از آن ساخت پل ارزش تلاش و هزینه را ندارد؟ ناهنجاری آمازون
در مقایسه با برخی از شناخته‌شده‌ترین رودخانه‌های جهان، نبود پل روی رودخانه‌ی آمازون بسیار عجیب است. تنها نه پل روی رودخانه‌ی نیل در محدوده‌ی قاهره قرار دارد؛ بیش از 100 پل هم طی سی سال اخیر روی رودخانه‌ی یانگ‌تسه‌ در آسیا ساخته‌ شده‌اند از طرفی رودخانه‌ی دانوب که از نظر طول یک سوم رودخانه‌ی آمازون است دارای 133 پل است؛ اما چرا آمازون هیچ پلی ندارد؟ به گفته‌ی والتر کافمن رئیس مهندسی سازه (سازه‌های بتنی و طراحی پل) در مؤسسه‌ی فدرال فناوری زوریخ سوییس (ETH): «نیاز ضروری به ساخت پل روی آمازون وجود ندارد.»

راه ترقی

نقشه‌ای از حوضه‌ی رودخانه‌ای آمازون که در آن رود آمازون با رنگ بنفش مشخص شده است. کافمن بر این باور است: باتلاق‌های وسیع و خاک‌های نرم به ساخت پل‌های بتونی بلند نیاز دارند؛ پل‌های بتنی چنددهانه‌ای که از نواحی پست‌ می‌گذارند و به شالوده‌های عمیق نیاز دارند. قطعاً ساخت چنین پلی نیاز به سرمایه‌گذرای کلان دارد. علاوه بر این تغییر موقعیت مسیر رودخانه در فصل‌های مختلف سال با تفاوت‌های مشخص در عمق آب، ساخت و ساز پل را بسیار دشوار می‌سازد. به نقل از Amazon Waters initiative ، دلیل این مسئله بالا و پائین رفتن سطح آب در طول سال و فرسایش رسوب‌های نرم ساحل رودخانه و تغییرات فصلی آن‌ها است. کافمن معتقد است با اینکه مشکلات یادشده منحصر به آمازون نیستند در آمازون شدت آن‌ها بیشتر است. او می‌افزاید: محیط آمازون یکی از دشوارترین محیط‌های جهان است. اگر عمق آب بالا باشد، پل‌سازی روی تنگه‌ها نیز کاری دشوار است اما حداقل می‌دانیم ساخت‌وساز با پانتون امکان‌پذیر است. پانتون‌ها یا سازه‌های شناور در اغلب بخش‌های آمازون نتیجه بخش‌ نیستند زیرا این رودخانه به‌شدت تحت تأثیر تغییرات فصلی قرار دارد و همین مسئله پیچیدگی کار را افزایش می‌دهد. برای مثال در طول فصل خشک (بین ماه ژوئن و نوامبر)، میانگین عرض آمازون بین 3/2 و 9/7 کیلومتر است درحالی‌که در فصل مرطوب (دسامبر تا آوریل) عرض رودخانه می‌تواند به 48 کیلومتر و سطح آب تا 15 متر برسد که بسیار بیشتر از عرض و عمق آب در طول فصل خشک است. به گفته‌ی کافمن: «چالش آمازون منحصر‌به فرد است.» درنتیجه با اینکه نیاز فوری به ساخت پل روی آمازون وجود ندارد، در نظر گرفتن فرایند ساخت پل روی این رودخانه شایان توجه است. پلی در دوردست؟
گرچه هیچ پلی روی آمازون وجود ندارد، یک پل از رودخانه‌ی نگرو، انشعاب اصلی آمازون می‌گذرد. این پل که پونته ریو نگرو نامیده می‌شود در سال 2011 کامل شد و شهرهای مانائوس و ایراندوبای برزیل را به یکدیگر وصل می‌کند. این پل تاکنون تنها پل اصلی است که روی انشعاب‌های آمازون کامل شده است. پل نانای هم از رودخانه‌ی نانای در پرو (انشعاب دیگر آمازون) می‌گذرد که قرار بود در سال 2021 افتتاح شود اما تکمیل آن به تعویق افتاد. به نقل از توییتی که اخیراً توسط وزیر راه پرو منتشر شد، این پل تا پایان 2022 افتتاح خواهد شد. اما با اینکه هیچ طرح منسجمی برای ساخت پل روی آمازون وجود ندارد، فیلیپ فیرنساید، دانشمند زیست‌شناس آمریکایی که بخش زیادی از شغل خود را در برزیل گذرانده است، می‌گوید ساخت پل روی آمازون غیرممکن نیست. در سال 2019، ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهور برزیل از خواسته‌اش برای ساخت پل روی آمازون به‌عنوان بخشی از پروژه‌ی ریو برانکو (Rio Branco) سخن گفت اما تاکنون هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. به نقل از فیرنساید: ساخت پل روی آمازون در مقایسه با منافع اقتصادی آن بسیار پرهزینه خواهد بود.

راه ترقی

علاوه بر این به گفته‌ی فیرنساید در رابطه با توسعه‌ی پیشنهادی BR-319، ساخت چنین پلی باعث می‌شود نابودکنندگان جنگل به نیمی از باقی‌مانده‌ی جنگل‌های آمازون کشور دسترسی داشته باشند و درنتیجه این طرح پیامدهای حفاظتی زیادی برای برزیل خواهد داشت. با تمام این اوصاف، آیا شانسی برای ساخت پل روی آمازون در آینده وجود دارد؟ به نقل از کافمن: معتقدم پل تنها در صورتی ساخته می‌شود که تقاضا و نیاز بر مشکلات و هزینه غلبه کند. شخصاً شک دارم این اتفاق به‌زودی رخ دهد مگر اینکه توسعه‌های اقتصادی غیرقابل پیش‌بینی در منطقه رخ دهند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/357336/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

درگیری هواداران با ستاره‌های میلان

دستاورد جدید ژرمن‌ها در اروپا پس از 29 سال

استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس

دانشگر با کتف در رفته تمرین می‌کند!

پاس گل‌ هفته به نام جانشین گلسازترین بازیکن گل‌گهر!

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات

فرانسه: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپادهای ایران رهگیری کردیم

آژانس اتمی: آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

پایان یکه تازی اردوغان؟

قاطع‌ترین برد پرسپولیس در راحت‌ترین بازی فصل!

پرویز برومند: به خطیر اعتقاد دارم!

تیم روئینگ دونفره بانوان فینالیست شد

آقامیرزایی در کایاک 200 متر برنز گرفت

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت

محمدنژاد جوان در نخستین مبارزه پیروز شد

کابوس آلومینیوم دوباره برای عالیشاه و پرسپولیس

فارس: با بلوف رسانه ای رو به رو هستیم

ایسنا نوشت: حمله خیالی بزرگ به ایران!

امیرعبداللهیان: ایران از طریق سفارت سوئیس به آمریکا درباره اسرائیل پیام داد

استادانی که سن نمی‌شناسند؛ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

نماهنگ «گل پونه» با صدای محسن ابراهیم زاده

جزئیاتیی از زلزله بامداد امروز در خراسان رضوی

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

داستانک/ شنوایی کم

پالس جدید برای انتقال محمد صلاح به عربستان

فنونی‌زاده: پرسپولیس نمونه یک تیم دونده و درنده است

شگرد گلزنی به نساجی در دست ستاره تراکتور

اصلانیان: تیم‌های پایین جدول پیش باخته برابر پرسپولیس هستند

گلر ذخیره تراکتور در مرز آمادگی

اعتراف یورگن کلوپ پس از حذف لیورپول

شورای عالی امنیت ملی، وقوع هرگونه هجوم خارجی را تکذیب کرد

خلیلی: پرسپولیس پا به پای استقلال پیش می‌رود

نبود مسیح در 3 بازی به چشم آمد

رفیعی در تاریخ لیگ جاودانه شد

علیاری: برای حریفان ذوب‌آهن آسان پنالتی می‌گیرند

دهمین بازیکن تاریخ پرسپولیس!

رفع محدودیت‌های پروازی در فرودگاه‌های کشور

بلوف حمله به ایران؛‌ کوه تهدیدات اسرائیل موش زایید

المیادین: هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است

توضیح ارشد نظامی ارتش در مورد شنیده شدن صدای شدید در اصفهان

آخرین وضعیت سامانه‌های پدافندی و مراکز حساس نظامی و امنیتی در کشور