راه ترقی

آخرين مطالب

7 مورد از ترسناک ترین چیزهایی که در فضا وجود دارند دانش

7 مورد از ترسناک ترین چیزهایی که در فضا وجود دارند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - گجت نیوز /فضانوردان با محیطی بسیار خطرناک و هولناک رو به رو هستند. در این مطلب به ترسناک ترین چیزهایی که در فضا وجود دارند، اشاره می‌کنیم.
وقتی از مرز سیاره خود خارج شویم با جهان ناشناخته بزرگی رو به رو خواهیم شد که سرشار از رویدادهای هولناک و اجرام عظیمی است که کابوس هر فضانورد هستند. در ادامه این مطلب به 7 مورد از ترسناک ترین چیزهایی که در فضا وجود دارند، اشاره می‌کنیم؛ از دنباله دارهای بزرگ گرفته تا سیاه چاله‌های مرموز.
1- بزرگ‌ترین دنباله دار در منظومه شمسی

راه ترقی


یکی از ترسناک ترین چیزها در فضا، دنباله دارها هستند. بزرگ‌ترین دنباله دار تاریخ در سال سال 2021 میلادی در منظومه شمسی کشف شد. این دنباله دار وحشتناک 137 کیلومتر وسعت داشت و هسته یخی آن 50 برابر بزرگ‌تر از رکورد قبلی ثبت شده بود.
جرم این دنباله دار 100 هزار برابر بیشتر از دنباله دارهای معمولی بود. این دنباله دار به نام C/2014 UN271 (برناردینلی-برنشتاین) به قدری بزرگ بود که به عنوان یک سیاره کوچک طبقه بندی شد.
بر اساس پیش‌بینی دانشمندان، این دنباله دار بزرگ در سال 2031 نزدیک‌ترین فاصله‌اش به زمین را خواهد داشت؛ اما خوشبختانه این فاصله کمتر از 1/6 میلیارد کیلومتر خواهد بود. در تصویر فوق، مقایسه هسته دنباله دار بزرگ اخیر به وسعت 85 مایل (137 کیلومتر) با سایر دنباله‌دارها نشان داده می‌شود.
2- بزرگ‌ترین کهکشان در مسیری ترسناک

راه ترقی


آندرومدا بزرگ‌ترین کهکشان در فاصله 2/5 میلیون سال نوری از زمین است. ترسناک ترین واقعیت در مورد این کهکشان این است که مستقیماً در حال حرکت به سمت زمین است. این کهکشان در آینده با زمین برخورد خواهد کرد. خوشبختانه آندرومدا زودتر از 3 تا 5 میلیارد سال دیگر یا حتی بیشتر به زمین نخواهد رسید.
تقریباً‌ 5 میلیارد سال دیگر این کهکشان با زمین ادغام خواهد شد و قبل از این برخورد در آسمان شب به گونه‌ای بسیار بزرگ ظاهر خواهد شد.
3- شراره خورشیدی فاجعه بار

راه ترقی


ذرات پر انرژی خورشید به طور مداوم زمین را بمباران می‌کنند. بیشتر اوقات میدام مغناطیسی سیاره، این حملات خورشیدی را منحرف می‌کند. با این حال گاهی اوقات یک شراره خورشیدی با مقادیر باورنکردنی پرتو ایکس و انرژی با سرعت نور پرتاب می‌شود. در نتیجه ممکن است باعث خاموشی سیگنال‌های ناوبری و ارتباطات شود.
احتمال یک اتفاق فاجعه بار دیگر نیز وجود دارد و آن پرتاب شدن جرم تاجی به سمت زمین است. در این صورت به مدت چند روز با طوفان‌های ژئومغناطیسی مواجه می‌شویم که توانایی ایجاد اختلال در ارتباطات و شبکه‌های برق را دارند.
قوی‌ترین طوفان ژئومغناطیسی در تاریخ مدرن معروف به رویداد کارینگتون است که در سال 1859 قبل از ظهور تکنولوژی مدرن رخ داد.
گفته می‌شود که اگر اکنون طوفانی به بزرگی کارینگتون رخ دهد باعث آخر الزمان اینترنت خواهد شد؛ یعنی با قطعی اینترنت به مدت چندین ماه رو به رو خواهیم شد. احتمال وقوع چنین طوفان خورشیدی عظیمی بین 1/6 تا 12 درصد در هر دهه تخمین زده شده‌است.
4- سیاه چاله‌ها در کهشکان راه شیری

راه ترقی


سیاه چاله‌ها یکی از ترسناک ترین چیزها در فضا هستند. آن‌ها در واقع بقایای یک ستاره عظیم هستند که به عنوان یک ابرنواختر منفجر شده‌است. سیاه چاله‌ها به قدری عظیم هستند که حتی نور نیز نمی‌تواند از آن‌ها فرار کند. با این حال ابر سیاه چاله در مرکز کهکشان راه شیری (*Sagittarius A) کاملاً امن به نظر می‌رسد؛ زیرا 26 هزار سال نوری از کره زمین فاصله دارد.
اما همه سیاه چاله‌های کهکشان راه شیری به اندازه این هیولا در مرکز کهکشان از ما دور نیستند. تصور می‌شود که 100 میلیون سیاه چاله در کهکشان راه شیری وجود دارند که احتمالاً بسیاری از آن‌ها در کهکشان سرگردان هستند.
امسال دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، یک سیاه چاله سرکش را کشف کردند. این سیاه چاله فقط 5 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد و جرم آن 7 برابر جرم خورشید است.
5- یک ابرنواختر در منطقه کشتار

راه ترقی


یکی دیگر از ترسناک‌ترین چیزها در فضا، پتانسل یک ابرنواختر برای ایجاد فاجعه است. اگر ستاره‌ای در انفجار عظیمی به نام ابرنواختر بمیرد، هر چیزی که در آن محدوده انفجار (منطقه کشتار) وجود داشته باشد بر اثر تشعشعات از بین خواهد رفت.
بر اساس محاسبات ستاره شناسان، منطقه کشتار یک ابرنواختر بین 40 تا 50 سال نوری از آن امتداد دارد. هیچ ستاره‌ شناخته شده‌ای در این فاصله از زمین به این زودی منفجر نخواهد شد.
اما این امکان وجود دارد که پرتوهای ایکس و گاما از یک ابرنواختر در فاصله دورتر با جو زمین برخورد کنند و به لایه اوزون آسیب برسانند. این امر عبور تشعشعات خطرناک فرابنفش خورشید به زمین را آسان‌تر خواهد کرد.
انفجار یک ابرنواختر در نزدیکی زمین بعید است؛ با این حال یکی از مشهورترین ستارگان غول سرخ (بتلگئوس) در آستانه تبدیل شدن به یک ابرنواختر قرار دارد. البته این ستاره تقریباً 650 سال نوری از زمین فاصله دارد و بعید است که بر منظومه شمسی تاثیری بگذارد.
ابرنواختر 1987A (SN 1987A) نزدیک‌ترین ابرنواختر شناخته شده است که توسط ستاره شناسان در سال 1987 مشاهده شد. این ابرنواختر در ابر ماژلانی بزرگ به مدت چندین ماه با قدرت مجموع 100 میلیون ستاره شعله‌ور بود.
6- بیش از 150 هزار سیارک‌ جدید

راه ترقی


بسیاری از اجرام بزرگ در مجموعه شمسی کمین کرده‌اند و ما فقط از تعداد کمی از آن‌ها مطلع هستیم. این امکان وجود دارد که یک سیارک ناشناخته به زمین برخورد کند؛ مانند سیارکی که باعث انقراض دایناسورها شد.
خوشبختانه امروزه تلسکوپ‌ها به ما در کشف بسیاری از این سیارک‌ها کمک می کنند. در واقع ستاره شناسان معتقدند که 90 درصد از اجرام نزدیک به زمین که ظرفیت نابود کردن سیاره را دارند (قطر بیش از 1 کیلومتر) کشف شده‌اند. همچنین 50 درصد از اجرامی که ظرفیت تخریب شهرها را دارند نیز کشف شده‌اند.
با این وجود آژانس فضایی اروپا با استفاده از تلسکوپ فضایی گایا یک راز سرپوشیده را فاش کرد. ظاهراً حدود 10 برابر بیشتر از تصور ستاره شناسان، سیارک در منظومه شمسی وجود دارد. این داده‌های جدید به وجود بیش از 150 هزار جرم در منظومه شمسی اشاره کردند که بیشتر آن‌ها سیارک هستند.
7- پدیده خورشیدگرفتگی کامل
خورشیدگرفتگی کامل یک پدیده ترسناک است. زمانی که ماه 95 درصد از خورشید را می‌پوشاند، آسمان تاریک می‌شود و دما کاهش می‌یابد. اگر هنگام رخ دادن این پدیده در مکانی مرتفع که مشرف به یک چشم‌انداز وسیع است، ایستاده باشید سایه ماه را می‌بینید که به سمت شما می‌دود و سپس همه چیز تاریک می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/364108/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

ترانه زیبای «خنده داره نه» با صدای علی یاسینی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

پیکان به دنبال اولین پیروزی برابر مس

فرصت ویژه برای گرفتن دو انتقام «اوسمار» از گربه سیاه پرسپولیس

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست