راه ترقی

آخرين مطالب

امواج خورشیدی چگونه روی زمین تاثیر می گذارند؟ دانش

امواج خورشیدی چگونه روی زمین تاثیر می گذارند؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - سیناپرس / احتمالا تاکنون در اخبار با پدیده امواج و شعله های خورشیدی و تاثیرات آن روی سیستم های مخابراتی و ناوبری، مطالبی را شنیده اید. در این گزارش تلاش می کنیم به بررسی ابعاد این پدیده و تاثیرات واقعی آن بپردازیم.
خورشید یک ستاره سوزان و در حال اشتعال است که همین ویژگی آن را به منبع نور و انرژی منظومه شمسی تبدیل کرده است. در حقیقت بدون خورشید، زندگی وجود نداشته و حیات روی زمین شکل نمی گرفت. مطالعات متعددی نشان داده اند که شعله‌ های قوی خورشیدی می ‌توانند جریانی از ذرات زیر اتمی پرانرژی را آزاد کنند که اغلب نمایش‌های شفقی تماشایی به ما می ‌دهند.
از نظر علمی، شعله های خورشیدی انتشار پرانرژی تابش الکترومغناطیسی و گاهی ماده، از سطح خورشید هستند که تصور می شود ناشی از چرخش موضعی و تنظیم مجدد میدان مغناطیسی خورشید باشد. خوشبختانه باید اذعان داشت که بیشتر این تشعشعات الکترومغناطیسی توسط یونوسفر در جو زمین جذب شده و تأثیر کمی بر سیاره دارد.
با این حال، شعله ‌های قوی خورشیدی می ‌توانند یونیزاسیون اتمسفر فوقانی را افزایش داده و الکترون‌ ها را از اتم ‌های آن‌ ها خارج کنند. این فرایند در انتشار سیگنال‌ های رادیویی موج کوتاه مورد استفاده برای ارتباطات اختلال ایجاد می‌ کند. شراره های خورشیدی همچنین بر اساس ذات خود، یونوسفر را گرم کرده و باعث انبساط آن می شوند که تهدیدی بالقوه برای ماهواره های قرار گرفته در مدار پایین زمین است.
برای ارائه بهترین مثال در رابطه با این نوع آسیب ها می توان به طوفان خورشیدی جدیدی اشاره کرد که برخی ماهواره های استارلینک را دچار آسیب کرده و از بین برد. سناریوی خطرناک تر زمانی است که یک شراره خورشیدی جریانی از ذرات زیراتمی پرانرژی را به سمت زمین آزاد می کند.
این پرتاب ‌های جرم تاجی یا CME، میدان مغناطیسی زمین را تحت تأثیر قرار داده و آن را فشرده کرده و تکان می ‌دهد. در نهایت این پدیده می تواند جریان‌ های الکتریکی عظیمی را در خطوط تلفن و شبکه‌ های توزیع الکتریکی در سطح سیاره ما ایجاد کند. CME ها همچنین می توانند فضانوردان را در معرض سطوح خطرناک تشعشع قرار دهند.
البته همه جنبه های این امواج خورشیدی، منفی نبوده و یکی از نتایج مثبت CME ها این است که آنها اغلب مسئول نمایش شفق های چشمگیر در مناطق قطبی زمین هستند. با این حال، به طور کلی، هیچ اثر بلندمدتی از شراره های خورشیدی یا CME ها، چه برای انسان و چه برای سیاره زمین وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/374186/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بازی دیدارهای روز پایانی هفته دوازدهم لیگ برتر ایران

دربی 102 هم بدون سیستم کمک داور ویدئویی!

حواشی بازیهای روز نخست هفته دوازدهم لیگ برتر ایران

حسرت گل‌گهری‌ها از اولین شکست خانگی

گلهای برتر آرسنال در ماه نوامبر 2023

کری خوانی سنگین کارشناس سپاهانی صدا و سیما برای مدعیان لیگ برتر

باخت فنی پرحاشیه‌ترین تیم این روزهای والیبال ایران

پاسخ جنجالی سخنگوی فولاد به اظهارات نکونام

نظر سیدصالحی درباره اتفاقات پرسپولیس و حذف از آسیا

صحبت‌های سیدصالحی درباره رفتن ساکت از سپاهان

تیم‌های ایرانی می‌توانند بهتر از عربستانی‌ها باشند

غیبت دوندگان روسیه در المپیک پاریس

هافبک جنگنده، سد راه تکنیکی‌های ذوب‌آهن

حرف های تند و عجیب علیه داور بازی پرسپولیس - هوادار

انتقاد کارشناس قطری از کی‌روش با استناد به عملکردش در ایران

انتظار برای گلزنی قائدی مقابل غول امارات

شجاع خلیل‌زاده: اتفاقات ورزشگاه آزادی را دیدم، تاسف خوردم

واکنش ایران به وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا

سرلشکر باقری: به‌نفع رژیم صهیونیستی است که دست از جنایت بردارد

شعرخوانی ناصر فیض در حمایت از فلسطین؛ همیشه راه رسیدن به حق سیاسی نیست

هنرمند شلنگ تخته‌اندازی که یگانه‌ترین فیلم جهان را ساخت!

مشکی رنگ چیه بی بی؟!

به مناسبت سالروز تولد هوشنگ ظریف/ برای مردی که افسانه بود!

معاون وزیر بهداشت: به ندرت مریضی هست که نیاز داشته باشد به خارج از کشور اعزام شود

ازدواج عجیب دختر جوان با خواستگار خواهرش

ضرب و شتم دومین پرستار بیمارستان جلیل یاسوج

قدرت باد چه بلایی بر سر بوئینگ 747 در باند فرودگاه آورد

جزئیاتی از گواهینامه 2 زبانه رانندگی

لغزندگی جاده چه بلایی سر خودرو ها می آورد

اسپیس‌ایکس ویدیویی تماشایی از دومین پرواز آزمایشی استارشیپ منتشر کرد

کتاب «دفاع تبیینی از خداباوری» روانه بازار نشر شد

چرا ژست مبارزه با فساد به مدعیان اصلاحات نمی‌آید؟

یک سفر و چند روایت

اینتر به دنبال فرصت طلایی در جذب طارمی

سبک بازی کلوپ، گواردیولا و ژاوی را بشناسید

هواداران هشت باشگاه فرانسوی مجازات شدند

صعود یک پله‌ای حسین وفایی در رنکینگ جهانی اسنوکر

تن‌هاخ به سیم آخر زد

ترکیب متفاوت استقلال پیش از دربی

بنزما آماده حضور در جام جهانی باشگاه‌ها شد

دعوتنامه‌ای که خبر از تغییرات در ژیمناستیک می‌دهد

هافبک ناپولی: باخت ما تقصیر رئال است!

تحقیر بازنده‌ها در آلیانز؛ پخش سرود قهرمانی!

هیات رییسه فدراسیون فوتبال تشکیل جلسه می‌دهد

توهین رئیس به ناپولی‌ها؛ یک مشت بازنده بی‌لیاقت!

ستاره جنجالی و مغضوب منچستریونایتد جریمه نشد

پرسپولیس از عملکرد مدیریت ضربه خورد

مربی کوبایی بوکس به ایران می‌آید؟

استقبال رسمی معاون اول رئیس جمهور از نخست وزیر سوریه

سفیر ایران استوارنامه خود را تقدیم رئیس جمهور کنیا کرد