راه ترقی

آخرين مطالب

ارتش آمریکا در سومالی چه می‌خواهد؟ نوشتارها

ارتش آمریکا در سومالی چه می‌خواهد؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دولت بایدن وعده داده بود تا به "جنگ‌های همیشگی" در خاورمیانه پایان دهد. پس چرا ایالات متحده در اوایل سال جاری میلادی سربازان آمریکایی را بار دیگر در سومالی مستقر کرد؟
به گزارش میدل ایست آی، رئیس جمهوری آمریکا در آستانه سفری به عربستان در سال جاری میلادی اعلام کرده بود که وی نخستین رئیس جمهوری است که از زمان حملات تروریستی 11 سپتامبر سال 2009 میلادی، در شرایطی به خاورمیانه سفر می‌کند که هیچ نیروی آمریکایی در هیچ ماموریت جنگی در آنجا مشارکت ندارد.
اما عدم حضور نیروهای آمریکایی در ماموریت‌های جنگی بدان معنا نیست که آمریکا به حضور نظامی خود در منطقه ادامه نمی‌دهد. یکی از مناطقی که شاید این موضوع بیشترین اهمیت را در آنجا دارد، سومالی است؛ کشوری که در آن آمریکا درگیر مبارزه‌ای طولانی علیه گروه های شبه‌نظامی بوده است.
با این حال فراتر از تیترهای منتشر شده، اطلاعات زیادی درباره ماهیت واقعی عملیات نظامی آمریکا در سومالی، یک منطقه جنگی تحت‌ تاثیر و از قلم افتاده در "جنگ علیه ترور" آمریکا در دسترس نیست.
پایگاه خبری میدل ایست آی علت حضور ارتش آمریکا در سومالی و اینکه واشنگتن مشغول انجام چه نوع عملیات نظامی در شاخ آفریقاست، بررسی می‌کند.
آمریکا در سومالی چه می‌کند؟
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال 2020 میلادی اقدام به خارج کردن کل 700 نیروی آمریکایی از سومالی پس از سه دهه حضور در این کشور کرد.
کمی بعد، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی آمریکا روی کار آمد و در این اقدام ترامپ تجدیدنظر کرد و در مه 2022 مقامات آمریکایی اعلام کردند که بایدن با برنامه استقرار مجدد نیروها در سومالی موافقت کرده است.
دلیل این اقدام استراتژی دولت بایدن برای کاهش تهدیدات الشباب، گروه شبه‌نظامی مرتبط با القاعده ذکر شده است؛ گروهی که در سال‌های اخیر مجددا در سومالی ظاهر شده است.
یکی از مقامات آمریکا به روزنامه نیویورک تایمز گفت، واشنگتن "کادر کوچک رهبری" را هدف گرفته و به ویژه به دنبال هدف گرفتن افراد مظنون است که نقشی در انجام توطئه‌های خارج از مرزهای سومالی ایفا می‌کنند.
حضور ارتش آمریکا چطور به نظر می‌رسد؟
حضور فیزیکی ارتش آمریکا در سومالی کوچک و در حد 500 نیرو است.
با این حال، عملیات مقابله با تروریسمی که آمریکا در حال انجام است، بسیار گسترده است و تاکتیکی را اتخاذ کرده که انتقاد گروه‌های حقوق بشری را طی دو دهه گذشته برانگیخته است: جنگ پهپادی.
و به‌رغم نگرانی‌های مطرح شده به خاطر استفاده از پهپادهای مسلح در مناطقی که آمریکا رسما در آنها ماموریت نظامی انجام نمی‌دهد، دولت بایدن سیل سریعی از حملات هوایی را در این کشور به راه انداخته است.
فرماندهی آمریکا در آفریقا در ژوئن سال جاری میلادی حمله هوایی را در سومالی ترتیب داد که طبق گزارش‌ها پنج عضو الشباب را به هلاکت رساند. در ژوئیه حمله هوایی دیگری جان دو شبه‌نظامی را گرفت. یک ماه بعد فرماندهی آمریکا در آفریقا دست‌کم پنج حمله هوایی انجام داد که 17 تروریست الشباب را به هلاکت رساند. در سپتامبر این فرماندهی آمریکا در جریان یک حمله هوایی جان 27 شبه‌نظامی را گرفت.
در اکتبر سال جاری میلادی بایدن سیاست محرمانه جدیدی را برای محدود کردن حملات پهپادی مقابله با تروریسم در خارج از مناطق جنگی امضا کرد. این سیاست جدید قصد دارد محدودیت‌هایی را که دولت پیش‌تر اعمال کرده، محکم کند.
با این حال، سارا هریسون، یکی از مقامات ارشد در گروه بین‌المللی بحران گفت، این سیاست جدید به خاطر روزنه‌هایی که دارد و اجازه می‌دهد فرماندهی آمریکا در آفریقا طبق معمول در سومالی فعالیت کند، احتمالا تاثیر اندکی بر عملیات‌های آمریکا در سومالی خواهد داشت.
ارتش آمریکا چه مجوزی در سومالی دارد؟
کنگره آمریکا شاخه‌ای از دولت آمریکاست که اجازه اعلام جنگ دارد.
علی‌رغم اینکه کنگره در سومالی جنگی اعلام نکرده، اما دولت بایدن از مجوز سال 2001 میلادی برای استفاده از نیروی نظامی استفاده کرده تا محدودیت‌ها را دور بزند.
ماهیت پایان باز این مجوز به روسای جمهور مختلفی اجازه داد تا علیه تعدادی از گروه‌های از جمله القاعده، طالبان، الشباب و داعش جنگ راه بیندازند.
این مجوز در کشورهایی چون افغانستان، عراق، سوریه، لیبی، سومالی و یمن اجرا شده است.
در حالی که دولت بایدن اعلام کرده که از پایان این مجوز به ویژه در عراق حمایت می‌کند اما هیچ حمایتی از ابطال این مجوز به‌رغم درخواست‌های قانون‌گذاران انجام نداده است.
دولت سومالی اخیرا از آمریکا خواسته حملات پهپادی‌اش را علیه اهداف الشباب افزایش دهد. دولت بایدن در حال بررسی این درخواست است.
وضعیت آمریکا در سومالی چگونه است؟
لوید آستین، رئیس پنتاگون در اوت سال جاری میلای عملیات نظامی این کشور در آفریقا را تحسین کرد و گفت: نیروهای نظامی آمریکا در کنار دوستانمان به عنوان شرکایی تمام عیار برای تقویت پیوندها، مقابله با تهدیدات رایج و پیشبرد دیدگاه مشترک آفریقایی که همه مردم در آن در امنیت و رفاه باشند، فعالیت می‌کند.
اما گزارش اخیر مرکز مطالعات استراتژیک پنتاگون در امور آفریقا کاملا متفاوت با این اظهارات بود و در آن آمده است: خشونت گروه‌های افراطی در آفریقا طی دهه گذشته به طرز غیر قابل اجتنابی افزایش یافته و در این مدت 300 درصد بیشتر شده است.
پنتاگون تنها در سومالی 2221 "رویداد خشونت‌آمیز" ثبت کرده که درگیری‌ها بین شبه‌نظامیان الشباب و نیروهای امنیتی دولتی این کشور 72 درصد از آنها را تشکیل می‌دهند.
در این گزارش آمده است، الشباب سومالی به 36 درصد از خشونت‌های کل این گروه در آفریقا در سال گذشته مربوط می‌شود.
براساس داده‌های مرکز سیاست بین‌المللی، آمریکا 2.5 میلیارد دلار کمک امنیتی به سومالی کرده است. از سال 2007 میلادی آمریکا دست‌کم 265 حمله هوایی در این کشور انجام داده است.
ترجمه سپیده هاشمی

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/375113/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد