راه ترقی

آخرين مطالب

سود قیمت‌گذاری دستوری به جیب دلالان رفته است اقتصاد

سود قیمت‌گذاری دستوری به جیب دلالان رفته است
  بزرگنمايي:

راه ترقی- این وزارتخانه در پاسخ به گزارش «روزنامه صمت» با عنوان «به نام مردم به کام صاحبان سرمایه» توضیح داد: نویسنده یا نویسندگان این گزارش، مطلب را با خبری از احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد درباره «تهیه ماده واحده پیشنهادی برای تصحیح سازکار قیمت گذاری دستوری» آغاز کرده که قطعا این خبری خوش برای اقتصاد برای رهایی از ساختار نادرست قیمت گذاری دستوری است.

دولت سیزدهم از ابتدای کار خود تاکنون گام های بزرگی را برای حذف قیمت‌های دستوری از بخش‌های مختلف اقتصاد برداشته که حذف ارز ترجیحی یکی از این قدم‌های بزرگ و مثبت بود که با حمایت فعالان اقتصادی و صاحبان کسب وکار و تولیدکنندگان همراه شد.

قیمت گذاری دستوری یک معضل چندین ساله در اقتصاد ایران است که تمام اقتصاددانان به آن اذعان و بر اصلاح آن تاکید دارند. از چهار دهه گذشته اعمال قیمت گذاری دستوری با هدف کنترل تورم و حمایت از اقشار ضعیف انجام شد اما بیش از هر منفعتی برای اقشار ضعیف، به نفع دلالان و واسطه گرانی تمام شد که سودهای کلانی از فاصله‌های قیمتی ایجادشده نصیب آنها شد.

باتوجه به تبعات سنگین اجرای قیمت گذاری دستوری در کشور، اقتصاددانان آن را آفتی در اقتصاد کشور می دانستند و حذف قیمت گذاری دستوری را الزامی برمی‌شمردند که بالاخره مسئولان باید به سمت آن حرکت کنند. باتوجه به ضرورت حذف قیمت گذاری دستوری و آسیب‌های آن، دولت سیزدهم اجرای این اقدام را در کالاهایی همچون سیمان، فولاد، پتروشیمی و به مرور خودرو از طریق عرضه‌های منظم در بورس کالا آغاز کرد.

نخستین گام دولت برای تحقق وعده‌هایش در حوزه قیمت گذاری دستوری، اتخاذ برخی از تصمیمات فوری در زمینه عرضه کامل سیمان در بورس کالا و حذف قیمت گذاری دستوری از این محصول بود که با ابلاغیه 9 شهریور 1400 اجرایی و اثرات خروج صنعت سیمان از قیمت گذاری دستوری با ایجاد تعادل در قیمت ها و حذف رانت چند هزار میلیارد تومانی در میان چند نفر محدود را به دنبال داشت.

تداوم این روند درباره فولاد و عرضه خودرو در بورس کاال نشان از عزم دولت برای حل این مشکل قدیمی دارد و در ادامه این تلاش‌ها، وزارت اقتصاد تهیه ماده واحده ای برای اصلاح قیمت گذاری دستوری را در دستور داشته است. اینکه ادعا شود حذف قیمت گذاری دستوری به ضرر مردم و به نفع صاحبان سرمایه است، با الزامات اصلاح رویه های اشتباه گذشته در تضاد است. وزارت امور اقتصادی و دارایی در تلاش است سازوکار اصلی تعیین نرخ در اقتصاد به کار گرفته شود و در خصوص اقلامی که همچنان به طور غیرکارشناسی نرخ گذاری می‌شوند اصلاح رویه انجام شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/375187/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارتال شاگردانش را به دو گروه تقسیم کرد

قهرمانی نکونام در مسابقات آزاد تفنگ

حضور جوکوویچ در ATP - 250 ژنو

بیانیه مس رفسنجان در پی اظهارات مالک باشگاه نساجی

معمای بزرگ داوری در هفته بیست و نهم لیگ برتر

نقش همسر گوندوگان در بازگشتش به منچسترسیتی

حمله با تبر به بازیکنان جوان در آهنگ‌شهر بافق یزد!

بیانیه جدید تیم مدعی صعود؛ وی‌ای‌آر شخصی نیست!

کواچ: هدف دورتموند کسب سهمیه اروپاست

مارسکا: تمرکز ما روی لیگ است نه قهرمانی!

کنایه سخنگوی دولت اصلاحات درخصوص ساعت آغاز به کار ادارات: از نابغه‌های تصمیم‌ساز باید پرسید...

تعریف و تمجید فلامک جنیدی از همسر «بهنوش بختیاری»

روایت استاد محمدرضا لطفی از رابطه ذهنی نزدیکش با استاد شجریان

تصادف سواری و ون، حادثه آفرید

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

یامال: دوست دارم در آنفیلد و اولدترافورد بازی کنم

بازگشت کاپیتان استقلال به محل تمرین

موضع جالب اسطوره فرانس؛ حق اینتر قهرمانی است

پیروزی امیرمحمد یزدانی در وزن 74Kg

انریکه: به پاریس آمده‌ام تا تاریخ‌سازی کنم!

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

سیمئونه: باید به سطح اینتر و پی‌اس‌جی برسیم!

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم

سفیر ایران: فضای مذاکرات ایران و هند مثبت بود

فراخوان حسن شماعی‌زاده برای برگزاری تجمع علیه تصمیم ترامپ درباره خلیج فارس

ماشین پرنده ارشاد چجوری پرواز میکرد

جشنواره «آسمون» فرصتی برای درخشیدن نوجوانان

آموزش کشتی به ارشاد

با خاطره‌نمایی با سریال «دردسرهای عظیم»

زوایای پنهان قتل دکتر زهرا میرزایی

سیگار گران می‌شود

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

مولر: همه می‌خواهند قبل از ناپدید شدنم من را ببینند!

تحلیل هاآرتص از وعده خبر بزرگ ترامپ درباره ایران

سفارت ایران در واتیکان، انتخاب پاپ جدید را تبریک گفت

آماده سازی اتوبوس عمو ارسطو در پشت صحنه پایتخت 7

تمرین جناب خان برای مسابقات جهانی مسابقه محله

حیوان خانگی در آغوش نقی!

ترفند کارگردان، بادکنک سالار رو برد!

تیتراژ ماندگار سریال «ولایت عشق» با صدای محمد اصفهانی

نگاهی به قتل خانم مجری صدا و سیما دکتر زهرا میرزایی

حکم اعدام تتلو تایید شد؟