راه ترقی

آخرين مطالب

تاکید ایران و چین بر چند جانبه‌گرایی و استقرار حکمرانی عادلانه جهان سياسي

تاکید ایران و چین بر چند جانبه‌گرایی و استقرار حکمرانی عادلانه جهان
  بزرگنمايي:

راه ترقی- متن نوشتار «دوستان قدیمی بهترین شریکان برای آینده روشن هستند» به قلم آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز - دوشنبه - در آستانه سفر رسمی رئیس جمهور به پکن، در روزنامه معروف و پرتیراژ (مردم) ارگان رسمی حزب حاکم چین منتشر شد.

متن این نوشتار به شرح زیر است:

بسیار خرسندم که در آغازین روزهای سال جدید چینی و عید بهاره، به دعوت رسمی جناب آقای شی جین پینگ رئیس محترم جمهوری خلق چین، میهمان ملت صاحب تمدن چین هستم و فرصت دیدار با دولتمردان و صاحبان اندیشه و کسب و کار چین فراهم شد. اینجانب به نمایندگی از ملت صاحب تمدن ایران، ضمن بیان صمیمانهترین تبریکات خود به دولت و مردم چین، آرزوی بهروزی برای آنها دارم و امیدوارم سال جدید شاهد جهش در روابط مستحکم دو ملت باشیم. ایران و چین به عنوان دو تمدن زنده و پویای بشری در ابتکاری تاریخساز از طریق جاده ابریشم باستانی به یکدیگر پیوند خوردند و رفاه و سعادت بشری را به عنوان یک خیر عمومی غیرقابل تقسیم که از طریق تعامل و همکاری قابل تحقق است در حافظه تاریخ به ثبت رساندند.

چین از طریق جاده ابریشم باستانی، جهانی شد و این سعادت و رفاه از رهگذر ایران زمین، پایداری یافت. اینک با احیای این ابتکار در جهان جدید، دو ملت بار دیگر در سرنوشت یکدیگر شریکند. دولتهای ایران و چین که برنامه مشارکت جامع راهبردی را به عنوان الگوی تعامالت پایدار خود انتخاب کرده‌اند دارای اشتراکات و رویکردهای مشابهی به تحولات بین‌المللی هستند. دو کشور با سلطه‌طلبی و یکجانبه‌گرایی مخالفند و بر لزوم احترام به حقوق و منافع همه کشورها تأکید دارند. هر دو کشور ایران و چین باور عمیق دارند که از طریق اولویت دادن به ارزشهای معنوی- انسانی و احترام به حق توسعه ملتها، می‌توان صلح، انصاف و عدالت جمعی را در جهان گسترش داد.

هر دو کشور یکجانبه‌گرایی و توسل به اقدامات قهرآمیز از جمله تحریم ظالمانه را ریشه اصلی بحران و ایجاد ناامنی دانسته و بر ضرورت مساعی مشترک در جهت دستیابی به چندجانبه‌گرایی واقعی و تحقق عدالت و انصاف بین‌المللی و استقرار حکمرانی عادلانه جهانی تأکید دارند.

ایران وچین که در درازای تاریخ با یکدیگر در ارتباط و تعامل بوده‌اند و آشنایی و مفاهمه مستقیم داشته‌ اند اینک نیز شایسته است که در دوران جدید شناخت خود از یکدیگر را بصورت مستقیم تجربه کنند نه آنکه توسط طرف های ثالث همدیگر را بشناسیم. شناخت غیرمستقیم منجر به شکل گیری درک طرفین بر اساس چارچوب ذهنی و منافع طرف های ثالث می‌شود. برای رسیدن به این هدف، دولت من روابط مردم با مردم بخصوص تعامل دانشگاهیان و گردشگری بین ایران وچین را مورد حمایت جدی قرار می‌دهد.

در همین راستا چند نکته را برای شناخت بهتر اهداف والای ملت و دولت ایران مطرح می‌کنم: جمهوری اسالمی ایران بر این باور است که پیشرفت، اصالتا امری درونزا و برونگرا است. بر این اساس ملتها باید بر اساس ارزشها و الگوی حکمرانی بومی و فرهنگ داخلی، برنامه توسعه خود را تدوین و اجرا نمایند. منافع اساسی و حقوق ملتها از جمله حق توسعه، قابل مذاکره نیست و هر چالشی توسط کشورهای قلدر برای سیاسی کردن و نهایتا سلب حقوق ملتها با سوء استفاده از مکانیسم‌های بین المللی، محکوم است.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی اسلامی و احترام به همه ادیان و فرهنگها با افراطگرایی و تروریسم مخالف بوده و آن را مغایر اسالم ناب و سعادت بشری می‌داند.اسلام ناب مخالف تروریسم و اقدامات افراطی و تکفیری است. ما معتقدیم تنها راه تامین امنیت، اتکا به بازیگران منطقه‌ای است. تجربه ما در غرب آسیا نشان داده که مداخله بیگانگان تنها منجر به تشدید ناامنی و گسترش تروریسم می‌شود.

تجربه موفق ایران در مبارزه با تروریسم تکفیری داعش و ممانعت از تسری آن به شرق و غرب عالم، دلالت بر آن دارد که قدرت ایران قدرتی امنیت‌ساز است و ظرفیت‌های منطقه‌ای آن، حامی صلح و ثبات در کشورهاست و فقط برای مقابله با تهدید قدرتهای سلطه‌گر بکار گرفته می‌شود. جمهوری اسلامی به دنبال تعامل حداکثری با همه کشورهای جهان بخصوص قدرت های دوست مثل چین است. پکن همواره نشان داده چگونه یک کشور میت‌واند بدون استعمار -که ویژگی قدرتهای غربی است- پیشرفت و به توسعه دیگران نیز کمک نماید. این رویکرد مورد احترام جمهوری اسلامی ایران است.

روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین همواره روابط حسنه و رو به گسترشی بوده است. همسویی دو کشور در وضعیت جدید نظم بین‌المللی می‌تواند بیش از پیش به تقویت این روابط منجر شود.

مایلم بر این مسأله تأکید کنم که سیاست جمهوری اسالمی ایران در تقویت روابط دوجانبه فارغ از تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی استمرار خواهد یافت. ما روند رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی چین را به نفع مردم این کشور و دیگر ملتها می‌دانیم و از ابتکارهای چین در راستای ترویج صلح، امنیت و توسعه در جهان استقبال می‌کنیم. امیدواریم این روند مثبت با مدیریت رئیس جمهور دوراندیش چین تا دستیابی به اهداف متعالی در چشم‌انداز سالهای آتی استمرار داشته باشد. ما بر این باور هستیم که ایران و چین در کنار همکاریهای سیاسی و احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی، در مسیر رشد اقتصادی، مکملهای راهبردی خوبی برای یکدیگر خواهند بود و می‌توانند خدمات متقابل ارزنده‌ای در زمینه توسعه به یکدیگر ارائه دهند. استقلال سیاسی، قدرت امنیت‌ساز، نیروی انسانی تحصیلکرده، هزینه پایین تولید، ذخایر انرژی، موقعیت ترانزیتی و زیرساختهای صنعتی تنها بخشهایی از ظرفیت‌های ایران هستند که می‌تواند منجر به تقویت مشارکت راهبردی ایران و چین شود. جمهوری اسلامی ایران از نقش چین در عبور از بحران کرونا، پیوستن ایران به سازمان شانگهای و الحاق به بریکس پالس قدردانی کرده و در سایه برنامه مشارکت جامع راهبردی 25 ساله آمادگی تقویت روابط دوجانبه با چین به ویژه در زمینه تولیدات صنعتی و فناوریهای پیشرفته را دارد. اولویت سیاست خارجی دولت من سیاست همسایگی است و در این راستا دست دوستی به تمامی همسایگان دراز کرده و امیدوارم با تالشهای جمعی، همگرایی منطقهای محقق شود.

جناب آقای شی نیز با ابتکار کمربند – راه، مسیرهای نوینی برای توسعه جمعی و مشارکت حداکثری کشورها جهت نیل به سرنوشت مشترک بشری معرفی کرده است. جمهوری اسالمی ایران ابتکار کمربند- راه را نه تنها به عنوان یک کریدور بین‌المللی بلکه بستری برای توسعه و ایجاد یک تحول تمدنی و صنعتی در امتداد این مسیر می‌داند. ملت ایران همزمان با انتشار این یادداشت، چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقالب اسلامی خود را جشن می‌گیرد. انقلاب اسلامی برای رهایی ملت ایران از زیر یوغ هزاران سال حکومتهای استبدادی وابسته به قدرتهای سلطه گر جهانی واقع شد. ملت ایران برای اینکه روی پای خود بایستد هزینه داده است.

ایران روز استقلال ندارد چراکه هیچ وقت مستعمره نبوده است. علت دشمنی قدرتهای سلطه‌گر آنست که ملت ایران اراده کرده است که سرنوشت خود را رقم بزند و در این مسیر موفق بوده است. در طول این سالها ملت ایران پیشرفت و مقاومت را همزمان تجربه کرده است. جمهوری اسلامی ایران توانسته به پیشرفتهای قابل ملاحظه در حوزه‌های مختلف از جمله علم و فناوری دست یابد. امروزه ایران در دانش‌هایی نظیر سلولهای بنیادین، صنایع فضایی، زیست فناوری و نانو فناوری، علوم هسته‌ای و بسیاری علوم روز پیشتاز است. ایران سرزمین دانش و هنر است. به مدد استعداد جوانان و تالش دانشمندان، ایران در تولید علم رتبه پانزدهم جهانی را داراست. ایران در فناوری فضایی با طراحی و پرتاب ماهواره بر اساس فناوری بومی در باشگاه محدود قدرتهای فضایی جهان قرار دارد. در تحقق همه این پیشرفتها بانوان ایرانی همیشه پیشگام بوده و نقش قابل ملاحظه ای در توسعه ایران داشته و دارند. این دستاوردها و ظرفیت عظیم علمی می‌تواند زمینه همکاری گسترده دو ملت ایران و چین در علوم پیشرفته قرار گیرد. فرهنگ دوستی و جوانمردی در ایران به قدمت تمدن آن سابقه دارد. ایران و چین دوستان شرایط سخت یکدیگرند: «دوستان در ضیافت و خنده بسیارند ولی در سختیها معدودند». پیوندهای دوستی دو ملت با اتکاء به اراده مشترک، فرصتهای فراوانی برای تعمیق اعتماد متقابل راهبردی و آیندهای درخشان برای روابط دو کشور ایجاد می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/391706/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد