راه ترقی

آخرين مطالب

تلقین مسمومیت در غبار شایعات/می‌خواهند آینده جوانان را به چالش بکشند گفتگو

تلقین مسمومیت در غبار شایعات/می‌خواهند آینده جوانان را به چالش بکشند
  بزرگنمايي:

راه ترقی- مجید ابهری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه  درباره مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان دختر در برخی مدارس و جو ایجاد شده در میان دانش‌آموزان و خانواده‌ها، اظهار کرد: دانش آموزان سرمایه اصلی و آینده‌سازان هر جامعه هستند که کشورها برای رسیدن به اهداف عالی در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاستی و باورهای معنوی بر روی آنها برنامه‌ریزی‌های اساسی می کنند.

وی افزود: وقوع حوادث تلخی که در هفته های اخیر به مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در شهرستان‌های مختلف منجر شد، به تزلزل روحی و روانی دانش‌آموزان و ایجاد اضطراب، دلهره و چالش‌های روحی و روانی در خانواده‌های آنها منجر شده است.

این رفتارشناس ادامه داد: متاسفانه این حادثه بیشتر از آنکه آثار مادی یا زیان‌های جانی داشته باشد، آثار روحی و روانی روی دانش‌آموزان دارد و آنها را نسبت به حضور در مدارس و ادامه تحصیل دلسرد کرده است.

ابهری با بیان اینکه این حادثه می‌تواند برای دانش‌آموزان ما خاطرات تلخی نسبت به دوره تحصیلی و اجتماعی برجای بگذارد، یادآورشد: با توجه به اینکه رسانه‌هایی با برنامه‌ریزی‌های اساسی قصد آشوب سازی در ذهن و روان دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها را دارند، با مضاعف کردن آثار این حرکت نادرست و غیرمنطقی توانسته‌اند تا حدی ایجاد تزلزل در اراده تحصیلی و اجتماعی نوجوانان و جوانان کشور کنند.

رسانه‌ها باید با روشن سازی موضوع و بیان حقایق برای خانواده‌ها و دانش آموزان اجازه ندهند، دروغ‌های موجود بتواند نوجوانان و امیدهای آینده این کشور را نسبت به آینده سازی و تقویت علمی خود ناامید کند.

وی عنوان کرد: این رسانه‌ها می‌خواهند آینده جوانان را به چالش بکشند. وقتی دانش‌آموزان با دلهره و ترس به مدرسه بروند و هر لحظه منتظر وقوع حادثه تلخی در خانه دوم خود، یعنی در مدارس باشند نمی توان به پیشرفت و رشد علمی آنان امیدوار بود.

این آسیب‌شناس اجتماعی عنوان کرد: متاسفانه از حیث رفتارشناسی آثار نادرست و غلطی که این حادثه در ذهن و روح دانش‌آموزان می‌گذارد، بسیار عمیق و طولانی مدت خواهی بود و حتی اگر همین امروز این مسائل برطرف شود، آثار شوم آن که به وسیله تبلیغات برخی از دشمنان ادامه پیدا می‌کند، از بین نخواهد رفت.

ابهری ادامه داد: هر لحظه انتظار خانواده‌ها و فرزندان آنها می‌تواند برای وقوع حادثه‌ای تلخ آنها را دچار تزلزل می‌کند، بنابراین رسانه‌ها باید با روشن سازی موضوع و بیان حقایق برای خانواده‌ها و دانش آموزان اجازه ندهند، دروغ‌های موجود بتواند نوجوانان و امیدهای آینده این کشور را نسبت به آینده سازی و تقویت علمی خود ناامید کند.

وی اظهار کرد: متاسفانه این حادثه بسیار تلخ توانسته در روح و روان فرزندان ما آثار نامطلوبی بگذارد چراکه با بیان حقایق می توان از قسمتی از این حادثه جلوگیری کرد و با این حرکت می‌توان ریشه یابی این موضوع توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی صورت پذیرد و حقایق پشت پرده برای جامعه بیان شود.

این رفتارشناس با بیان اینکه شایعات تلخ در غیبت واقعیات رشد کرده و باعث ایجاد رکود فکری و تنش‌های روحی و عصبی می‌شوند، یادآورشد: اکنون شایعات مختلفی توسط بعضی از رسانه‌های خارج از کشور بیان می‌شود که همین شایعات ایجاد ناامیدی نسبت به آینده، ترس و وحشت و ایجاد تردید و دودلی در دانش‌آموزان را به همراه دارد و می‌تواند آینده آنها را به چالش کشیده و آنها را دچار تردید کند.

اکنون شایعات مختلفی توسط بعضی از رسانه‌های خارج از کشور بیان می‌شود که همین شایعات ایجاد ناامیدی نسبت به آینده، ترس و وحشت و ایجاد تردید و دودلی در دانش‌آموزان را به همراه دارد و می‌تواند آینده آنها را به چالش کشیده و آنها را دچار تردید کند

ابهری گفت: رسانه‌ها و نهادهای متولی باید با ریشه‌یابی حقایق و بیان آن اجازه ندهند تا هرکس بتواند با مقداری دروغ و راست جامعه را به چالش بکشد، درحال حاضر ریشه یابی حقایق می‌تواند به امنیت روانی خانواده‌ها و فرزندان کمک کند و آینده آنها را در مورد وقوع این گونه حوادث تضمین و تامین کند.

وی ادامه داد: واکسیناسیون واقعی فرزندان کشور در مقابل این گونه حوادث می‌تواند آنها را در ادامه حرکت علمی و تحصیلی خود استوارتر و امیدوارتر کند.

این آسیب‌شناس اجتماعی افزود: همچنین نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور می‌توانند اینگونه حوادث و دست‌های پشت پرده آن و برنامه‌هایی که قصد ایجاد و تولید وحشت در جامعه دارند را برای افراد جامعه اعم از خانواده‌ها و دانش‌آموزان روشن و آشکار کنند.

گاهی از دود یک خودرو هم شایعه‌سازی می‌کنند

ابهری همچنین درباره تاثیر تلقین و ترس دانش‌آموزان در این موضوع توضیح داد: از نگاه رفتارشناسی اجتماعی در جامعه به ویژه اقشار جوان می توان گفت که با مشاهده هرگونه دود یا استشمام هر بویی نسبت به ایجاد فضای خطرناک، مرگ‌آور و بیماری‌زا برای دانش‌آموزان اخطار می‌دهند؛ بطور مثال گاهی اوقات از یک خودرو دودی خارج می‌شود که شایعه‌سازان و دانش‌آموزان ادعا می‌کنند که این دود باعث مسمومیت شده است.

وی افزود: اینگونه شایعات تضعیف کننده روح و روان، باعث ایجاد تزلزل در اراده فرزندان ما می‌شود، متاسفانه وقتی فضای دروغ و شایعه در جامعه تقویت شود، هر بو و حرکتی را می‌توان در این مورد حمل کرد که باعث ایجاد مسمومیت شده است.

این آسیب‌شناس اجتماعی ادامه داد: در واقع وقتی واقعیات مخفی بماند یا بطور آشکار برای جامعه کالبدشکافی نشود، افراد برنامه‌ریز و ساماندهی کننده برای به آشوب کشیدن روان جوانان ، به هدف‌های خود می رسد.

ابهری خاطرنشان کرد: در مقابل اینگونه حرکات، بیان واقعیات و آرام سازی جامعه و امیدواری به مقابله با اینگونه مسائل در کوتاه مدت می‌توان دانش آموزان را از ترس و وحشت جدا کرد.

دانش‌آموزان به آینده‌سازی خود ادامه دهند

وی همچنین درباره راهکار مقابله با این ترس در جامعه اظهار کرد: به عنوان کسی که 40 سال در زمینه آسیب‌شناسی اجتماعی و رفتارشناسی در جامعه فعالیت‌های میدانی و پژوهشی کرده‌ام از خانواده‌های دانش‌آموزان درخواست می‌کنم که توجهی به شایعات و دروغ‌سازی‌ها نکنند و اجازه دهند که مقامات رسمی کشور با قاطعیت و سرعت این موضوعات را ریشه یابی و با آنها مقابله کنند.

ابهری با تاکید بر اینکه دانش آموزان نباید به شایعات توجه کنند، یادآورشد: دانش‌آموزان باید با اتکا به راهنمایی‌های مربیان و نهادهای تربیتی و فرهنگی به راه آینده سازی خود ادامه دهند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/460284/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1

شرط عجیب رونالدو برای تمدید: اخراج پیولی!

کونسیسائو: تمدید نه، الان زمان قهرمانی میلان است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

سیاست مذاکراتی جدید آمریکا؛ به مرگ بگیر تا به تب راضی شود/ صحبت‌های ویتکاف جنجالی شد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

گزارشی از پیام رهبر انقلاب به همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه

عمان: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا یکشنبه در مسقط برگزار می شود

ویتکاف: موضع ما درباره ایران نداشتن غنی‌سازی است

سقوط 8 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 7 نفر جان باختند

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

جواد خیابانی استاد دانشگاه شد

تیم منتخب بوندسلیگا در تسخیر شاگردان کمپانی!

دانشجوی ایرانی پس از 40 روز بازداشت، تصمیم به ترک آمریکا گرفت

نماینده ترامپ: ایران نه می‌تواند غنی‌سازی کند، نه سانتریفیوژ داشته باشد

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام «خلیج فارس» نگرفته است

از بلاتکلیفی سینماهای قدیمی تا یادآوری خلیج همیشه پارس در سینما

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی توسط تهیه کننده معروف!

رضا بابک و بهرام شاه محمدلو به اکران یک فیلم آمدند

استوری بی نظیر محسن چاوشی درباره خلیج‌فارس

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی