یک نماینده مجلس: آمریکا گفتوگوی مستقیم میخواهد
نوشتارها
بزرگنمايي:
راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» گفت: برجام حاشیههایی داشت که باعث شد تاکنون به نتیجه نرسد. یکی از حاشیهها عربستان بود دیگری صهیونیستها و آمریکا. آمریکا هم جزو برجام است و هم حاشیهساز برجام. آمریکا متاثر از لابی صهیونیستی و عربستان هم بود. اما در حال حاضر با ترمیم روابط با عربستان به نظر میرسد بخشی از این حاشیهها کم میشود که موجب به نتیجه رسیدن برجام خواهد شد. او ادامه داد: البته انتظار ما از عربستان این است که گذشتهاش را جبران کند و این امر موجب توسعه، امنیت و پایداری روابط ایران و عربستان میشود.
آمریکا گفتوگوی مستقیم میخواهد
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تاکید کرد: برجام به سمت به نتیجه رسیدن میرود. در چند وقت اخیر نیز آمریکا پیامهایی را به ایران داده که حاضر به همکاری برای به نتیجه رسیدن برجام هستیم. اما آمریکا به دنبال این است که ما به صورت مستقیم با آنها ارتباط برقرار کنیم. در صورتیکه جمهوری اسلامی به رابطه مستقیم با آمریکا اعتماد ندارد؛ مگر اینکه آمریکا حسن نیتش را ثابت کند در آن زمان میتوانیم به نتیجه برسیم.
حیدری خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی کشورها منتظر هستند تا برجام به نتیجه برسد تا همکاریشان را با ایران آغاز کنند. جمعبندی بنده از تهدیدها، صحبتها و مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم این است که برجام در آینده با میزبانی یک کشور ثالث برقرار میشود و به نتیجه هم میرسد. او ادامه داد: کشورهایی مانند آمریکا به دنبال این هستند که جمهوری اسلامی بیشترین امتیاز را بدهد اما در حال حاضر با صراحت اعلام میکنم که ما امتیاز ندادیم و در مذاکرات آینده برجام نیز هیچگونه امتیازی را به آمریکا نخواهیم داد. ما به دنبال توافق برد-برد هستیم. ما در خصوص برنامه هستهایمان شفافسازی میکنیم و آنها باید تحریمها را رفع کنند. این نماینده مجلس تصریح کرد: در اوایل سال آینده ممکن است که نشست برجام برگزار شود و به نتیجه هم برسد.
بازار

حیدری به نقش چین در ایجاد توافق میان ایران و عربستان اشاره کرد و گفت: چالشهای میان ایران و عربستان با مذاکرات دوجانبه حلوفصل شد. در نشستی که ایران و عربستان در عراق داشتند توافق شده بود که مسائل فیمابین حل شود و دو طرف توافق کردند که کشور ثالثی میزبان باشد. اما پایههای توافق از قبل ایجاد نشده بود. او ادامه داد: نقش چین در ایجاد روابط با کشورهای همسایه و تحولات بینالمللی میان ایران و عربستان و تحولات بینالمللی بر کسی پوشیده نیست. چین هم واسطه شد و هم میزبانی مذاکره ایران و عراق را پذیرفت و هم تلاش کرد که مذاکرات در چین به نتیجه برسد. طبیعی است که چین که میزبان بود میخواست روابط ایران و عربستان شکل بگیرد و در این زمینه نقش ایفا کند.
-
شنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۷:۴۵
-
۶۴ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/500271/