راه ترقی

آخرين مطالب

واشنگتن به فروپاشی توافق تهران و ریاض امید دارد؟ نوشتارها

واشنگتن به فروپاشی توافق تهران و ریاض امید دارد؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تلاش برای احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، نخستین نقش میانجیگرانه پکن خارج از شرق آسیا و در قلب خاورمیانه بود؛ منطقه‌ای که سال‌هاست تحت کنترل ایالات متحده قرار دارد. پس بی‌دلیل نیست اگر بگوییم نقش‌آفرینی اخیر پکن سیگنالی روشن برای واشنگتن داشت.
چین با میانجیگیری برای احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان - دو قدرت منطقه و در عین حال رقیب - شاید فصل تازه‌ای در خاورمیانه و در راستای منافع خود رقم زد.
تلاش برای احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، نخستین نقش میانجیگرانه پکن خارج از شرق آسیا و در قلب خاورمیانه بود؛ منطقه‌ای که سال‌ها است تحت کنترل ایالات متحده قرار دارد. پس بی‌دلیل نیست اگر بگوییم نقش‌آفرینی اخیر پکن سیگنالی روشن برای واشنگتن داشت.
بازار

راه ترقی

پایگاه خبری المانیتور به همین بهانه با انتشار یادداشتی نوشت: به نظر می‌رسد چین با یک حرکت هوشمندانه ردای میانجی صلح را بر تن کرد تا گفت‌وگوهای چندساله را به سرانجام برساند و در عرض سه ماه فصل تازه‌ای را برای خاورمیانه رقم زند. دولت بایدن پیام را دریافت کرد و تلاش داشت تا آنچه محقق شده را کمرنگ جلوه دهد؛ با این همه تاکید داشت که تحقق ثبات در خاورمیانه همسو با منافع واشنگتن است.
ارتش آمریکا در قیاس با دهه های گذشته در خاورمیانه ضعیف تر شده و هرگونه حمله ای بزرگ توسط گروه های رادیکال می تواند برنامه زمانی پنتاگون را از مسیر اصلی خارج کند. فرمانده ارشد سنتکام به قانونگذاران سنا هشدار داده که قدرت های جهان باید خود را برای رقابت با چین در آینده سازماندهی کنند.در این یادداشت همچنین آمده که دولت بایدن هراس دارد که توافق ایران و عربستان، جایگاه پکن در منطقه را بهای کم رنگ شدن نقش واشنگتن برجسته کند.
به ادعای این پایگاه خبری، مقام های آمریکایی امید دارند که تهران به تعهداتش در برابر ریاض پایبند نباشد. فعلا این ادعا رسانه‌ای شده که ایران قرار است مانع از حمله انصارالله به مواضع عربستان شود. این در حالی است که به ادعای واشنگتن، تهران در ماه های اخیر با سرعت بیشتری انصارالله را مسلح کرده است؛ ادعایی که تهران بارها رد کرده و تاکید داشته که پایان جنگ در یمن به دیپلماسی و گفت‌وگوها و رایزنی‌های یمنی- یمنی منوط است.
المانتیور در ادامه گزارش ادعایی خود این سوال را مطرح کرده که چرا ایران با چنین شرطی موافقت کرده و در پاسخ به حمایت های اقتصادی پکن اشاره داشته و خروج ایران از انزوایی که ایالات متحده برای این کشور تعریف کرده است.
این رسانه نوشته معنای توافق برای احیای روابط دیپلماتیک تهران و ریاض، آینده نامشخصی را برای تلاش های واشنگتن جهت متقاعد اعراب برای برقراری رابطه دیپلماتیک با اسرائیل رقم زده است. بنیامین نتانیاهو به درستی گفته که محاسبات و ضعف های آمریکا و اسرائیل، ریاض را واداشته تا به کانال های دیگری روی بیاورد.
حال این که تقویت نفوذ دیپلماتیک پکن می تواند بستری باشد برای فروش تسلیحات چینی بیشتر به منطقه، به متغیرهای بسیاری بستگی دارد. در صورت پیشرفت در روابط تهران و ریاض، طبیعتا اقدام های تلافی جویانه اسرائیل و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران نیز با چالش‌های جدی‌تری روبرو خواهد شد.
با این همه آنگونه که جسی مارکس در فارین پالسی نوشته، هنوز قضاوت در باب آینده توافق ایران و عربستان خیلی زود است. علیرغم مانور دریایی ایران، روسیه و چین در عمان، برای آن که در باب محور اوراسیا در راستای منافع آمریکا نظر بدهیم، باید در انتظار تحولات تازه بود؛ اما اگر نظم چندقطبی در دهه‌های آینده پدیدار شود، چنین اخباری نشان می‌دهد که هند و اقیانوس آرام نیز ممکن است معامله‌ای مشابه را تجربه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/523659/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حواشی بازی آلومینیوم و ملوان

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم و ملوان

درگیری حامد لک دروازه بان مس رفسنجان با مدافع خودی

حواشی بازی ذوب آهن و مس رفسنجان

حواشی بازی نفت آبادان و پیکان

حواشی بازی استقلال 0-0 چادرملو

پنالتی دادن به روش پت و مت!

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی هوادار 1-1 سپاهان

حواشی بازی هوادار 1-1 سپاهان

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

گل نهم النصر به الاخدود توسط مارن

میثاقی: استقلال برای پست دفاع وسط با یک لژیونر و یک استقلالی شاغل در لیگ ایران صحبت کرده

میثاقی: «بیفوما» را فصل بعد باید در پیراهن پرسپولیس دید

گل دوم آتالانتا به رم توسط سولمانا در دقیقۀ 77

میثاقی: چرا شعار «از خوب به عالی» سپاهان عملی نشد؟

تیم منتخب دنیای فوتبال از نگاه پیمان یوسفی با حضور پر تعداد لیورپولی ها

کارشناسی داوری بازی خیبر و پرسپولیس

عصبانیت علی علیپور از تعویض شدن مقابل خیبر و لگد زدن به بطری آب معدنی

خاطره پیمان یوسفی از تجربه لغو شدن گزارش بازی به دلیل سرقت از خانه او!

مشکلات عجیب هواداران پیش از آغاز بازی خیبر و پرسپولیس

اظهارات خصمانه وزیرخارجه آمریکا علیه ایران

پلمب کارگاه تولید غیرمجاز سوسیس و کالباس با گوشت گراز!

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

لعنت بر پدر و مادر ناترازی

کالاهای اساسی یا لوکس؟

بازگشت به خانه اول؟

بلومبرگ گزارش داد: بازی استراتژیک بن‌سلمان در برابر ترامپ

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

پیش بینی متفاوت یک کارشناس از آینده قیمت طلا و ارز

ثبت یک رکورد در بورس تهران؛ آیا بازار سرمایه فردا هم مثبت خواهد ماند؟

خاطره‌ی جالب عابدینی از هواداران آلمانی