راه ترقی

آخرين مطالب

مانور قدرت رقبای آمریکا نوشتارها

مانور قدرت رقبای آمریکا
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
امروز پوتین بیش از هر زمان دیگر به چین نیاز دارد تا اقتصادش را که هدف تحریم های غرب است، بازسازی کند. از منظر رهبر کرملین، چین به راه نجات برای سرمایه گذاری و تجارت تبدیل شده است. بالاخص بعد از آن که کشورهای غربی خرید نفت خام و گاز طبیعی روسیه را در سال گذشته محدود کردند. حالا پکن با خرید انرژی بیشتر از روسیه می تواند این فقدان را جبران کند.
به گزارش اکوایران، «شی» رهبر چین وارد مسکو شد و با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود دیدار کرد؛ سفری مهم از زمان همه گیری کرونا. پوتین که تنها چند روز بعد از صدور حکم بازداشتش توسط دیوان بین المللی کیفری می گذرد، «شی» را در آغوش گرفت و او را« دوست عزیز من» خواند، چرا که این دیدار برای او فرصتی جهت نمایش قدرتش بود.با این همه واشنگتن این سفر را محکوم کرد و چین را به تلاش برای پوشش دیپلماتیک دادن به فعل چهره ای که چنین حکمی برایش صادر شده، متهم کرد. رسانه های رسمی روسیه می گویند که رهبران چین و روسیه بیش از چهار ساعت با یکدیگر رایزنی غیر رسمی داشتند و قرار بر آن شد تا گفتگوهای رسمی شان را سه شنبه کلید بزنند. پوتین در اظهار نظری گفت که به پیشنهاد چین برای حل مناقشه با اوکراین احترام می گذارد. او افزود: اعتراف می کنم به سیستم موثر پکن برای توسعه اقتصاد و تقویت دولت حسادت می کنم.«شی» نیز در تعارفی معمول ضمن تحسیت همتای روسی اش تاکید کرد که روس ها قطعا در سال آینده بار دیگر او را بر می گزینند.
گزینه های دشوار «شی»
پیش از گذشت یک سال از آغاز جنگ در اوکراین، مقام های غربی به دقت این نشست را رصد می کنند چرا که به دنبال نشانه هایی هستند دال بر این که پکن تا چه اندازه مایل است در قامت میانجی مناقشه اوکراین نقش آفرینی کند. «شی» تلاش دارد تا خود را در قامت واسطه ای بالقوه میان مسکو و کی یف نشان دهد با این همه با توجه به این حقیقت که روسیه و اوکراین هر دو خود را برای نبرد در ابعادی وسیع آماده می کنند و هیچکدام حاضر به صلح تا پیش از تحقق شروطشان نیستند، بعید است این سفر نتیجه بخش باشد.
بازار

راه ترقی

 وال استریت ژورنال در این باب نوشته که به واسطه حمایت های آشکار و پنهان «شی» از پوتین، رئیس جمهوری چین حالا در شرایط دشواری قرار دارد چرا که باید در قامت میانجی صادق در این مناقشه نقش آفرینی کند. به نوشته این نشریه، «شی» بعد از دیدار با پوتین با زلنسکی رایزنی خواهد کرد؛ رهبر اوکراین که صلح با مسکو را منوط کرده به خروج نظامیان روس.
رقابت دو متحد در حیات خلوت کرملین
رهبران چین تلاش دارتد سفر «شی» را در قاب ماموریتی برای ترویج گفتگوهای سازنده میان روسیه و اوکراین توصیف کنند با این همه غرب به این سفر بدبین است. چین و روسیه متحدان رسمی نیستند؛ بدین معنا که متعهد به دفاع از یکدیگر با توسل به اهرم های نظامی نمی باشند. اما شرکای استراتژی نزدیکی هستند که رابطه شان در طول نبرد اوکراین عمیق تر شده است. از همین رو مقام های چین گفته اند که رابطه میان مسکو و پکن به بالاترین سطح خود از زمان همه گیری رسیده است؛ این مشارکت با هدف مشترکی تعریف شده و ان تضعیف قدرت و نفوذ ایالات متحده است.
حقیقت آن است که پکن و مسکو در شرایط کنونی برای نفوذ بیشتر در آسیای مرکزی رقابت می کنند؛ منطقه ای که کرملین مدت ها است آن را حیاط خلوت خود می داند با این همه جاه طلبی های ژئوپلتیکی و اقتصادی چین موجب شده تا مسکو با متحدش درگیر رقابتی پنهان شود. چین امروز در حال ساخت راه آهن، بزرگراه و خطوط لوله انرژی در جمهوری هایی جدا شده از شوروی چون ازبکستان و قزاقستان است؛ دو بازیگری که هنوز روسیه برایشان به سان شریک امنیتی است.
چرایی هم صدایی «شی» و پوتین
امروز پوتین بیش از هر زمان دیگر به چین نیاز دارد تا اقتصادش را که هدف تحریم های غرب است، بازسازی کند. از منظر رهبر کرملین، چین به راه نجارت برای سرمایه گذاری و تجارت تبدیل شده است بالاخص بعد از آن که کشورهای غربی خرید نفت خام و گاز طبیعی روسیه را در سال گذشته محدود کردند. حالا پکن با خرید انرژی بیشتر از روسیه می تواند این فقدان را جبران کند.
امروز پکن هم انرژی بیشتری از روسیه خریداری می کند و هم محموله های الکترونیک، تراشه های کامپیوتری و سایر کالاهای فنی که بدان نیاز دارد را از مسکو وارد می کند، فعلی که آثار تحریم های غرب را می تواند تحت شعاع قرار دهد.در مقابل «شی» خواهان هم صدایی پوتین است تا بدین طریق هژمونی ایالات متحده را هدف قرار دهد بالاخص آن که اخیرا رهبر پکن از شرکت های صنعتی چینی خواسته تا اتکای خود را به فن آوری غربی کاهش داده و به ارزش های غربی پشت پا بزنند.
مخاطب دیپلماسی عمومی «شی»
به نوشته وال استریت ژورنال، تحلیلگران بر این باورند که مخاطبان اصلی کارزار دیپلماسی عمومی چین، کشورهای در حال توسعه ای هستند که پکن در جغرافیای آنها به دنبال نفوذ بیشتر است.از همین رو پکن انگشت اتهام را به جای روسیه، به سمت آمریکا نشانه گرفته است. این کشور فوریه سندی 12 ماده ای با عنوان « موقعیت چین در فرایند حل و فصل سیاسی مسائل اوکراین» منتشر کرد، طرحی کلی بدون اشاره به جزئیات. در این سند آمده که انتقال سلاح به اوکراین صرفا رنج ها را افزایش می دهد.
الکساندر گابویف، عضو ارشد کارنگی در این باره به وال استریت ژورنال گفته که این موضع گیری به چین فرصت می دهد تا ایالات متحده را محرک اصلی درگیری در اوکراین قلمداد کند.
روسیه خود را برای حمله ای گسترده تر به شرق اوکراین آماده می کند و کی یف در تلاش برای حمله ای متقابل است با این امید است که تداوم بسیج و تحویل تسلیحات جدید غرب به این گروه از کشورها کمک کند تا روس ها را به عقب برانند.در این میان پیشنهاد چین برای اوکراین بخشی از تلاش گسترده تر جهت نشان دادن این حقیقت است که آنچه «شی» از آن تحت عنوان دیپلماسی قدرت های بزرگ یاد می کند، موثر خواهد بود. از همین رو ناظران با اشاره به فعل اخیر پکن در احیای روابط دیپلماتیک تهران و ریاض می گویند که تلاش های اخیر چین که حالا شتاب گرفته واکنشی است به تحرکات واشنگتن برای مهار پکن.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/526903/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

گل سالم الدوساری به العین

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان