راه ترقی

آخرين مطالب

فرمول کاهش تورم نوشتارها

فرمول کاهش تورم
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کشور‌های دیگر مانند آرژانتین و روسیه که تورم بالا دارند، چه کاری انجام می‌دهند؟ مگه بعد از شروع کرونا و حمله به اوکراین تورم اروپا به 7 درصد نرسید؟ مگه تورم آمریکا به 9 درصد نرسید؟ آن‌ها چه کردند؟ همه این‌ها سریعا با تسهیل زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تورم را مهار و بعد هم کاهش دادند؛ بنابراین کاملا فرمول ساده و روشنی برای کاهش تورم وجود دارد
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: «دیگر اهمیتی ندارد که بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار چه می‌کنند و چه اختیاراتی دارند. مهم این است که دولت چه تصمیماتی می‌گیرد. تا اینجای کار هم دولت هیچ برنامه و تصمیمی نداشته که تورم شکن باشند. واقعیت این است که تورم یک معلول رفتار‌های اقتصادی است نه علت. در هیچ اقتصادی تورم به عنوان یک عامل مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این از اصول و مسائل ابتدایی علم اقتصاد است. حالا اگر دولت قصد دارد تورم‌شکنی کند، فرمول‌های آن هم کاملا مشخص است. یعنی هر جوانی که اقتصاد خوانده باشد می‌داند که فرمول‌های کاهش تورم چیست.»
 مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «برای خیلی از مردم این سوال وجود دارد که در نهایت دولت و بانک مرکزی باید چه اقداماتی در راستای کاهش تورم در کشور انجام دهد. ببینید در خصوص بانک مرکزی به عنوان صندوق دولت نه به عنوان بانک مرکزی اقدام خاصی نمی‌تواند انجام دهد. زیرا بانک مرکزی به عنوان مدیر بازار پولی باید استقلال عمل داشته باشد تا بتواند فرمول‌های بازار‌های پولی را در مسیر افزایش و حفظ ارزش پول ملی در دستور کار قرار دهد. ولی در حال حاضر بانک مرکزی ایران صرفا صندوق دولت است. بانک مرکزی مستقل آن است که به مجلس پاسخگو باشد نه دولت. زیرا در این صورت است که می‌تواند در برابر زیاده‌خواهی و انتظارات بی مورد دولت ایستادگی کند و پاسخ منفی دهد.»
بازار

راه ترقی

وی افزود: «از طرف دیگر شورای پول و اعتبار نیز در کشور ما کاملا دولتی است. حتی ترکیب آن هم از وزرا و اعضای دولت است و به همین دلیل خیلی نمی‌توان از آن هم انتظار خاصی داشته باشیم. علاوه بر این آنچه که در این شورا اجرایی می‌شود، همانی است که در هیات دولت تصویب می‌شود. البته از نهاد‌های دیگر مانند قوه قضائیه و مجلس هم در این شورا حضور دارند، اما عملا تاثیر چندانی در رویه این شورا ندارند.»
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تاکید کرد: «با توجه به این‌ها که گفتم، دیگر اهمیتی ندارد که بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار چه می‌کنند و چه اختیاراتی دارند. مهم این است که دولت چه تصمیماتی می‌گیرد. تا اینجای کار هم دولت هیچ برنامه و تصمیمی نداشته که تورم شکن باشند. واقعیت این است که تورم یک معلول رفتار‌های اقتصادی است نه علت. در هیچ اقتصادی تورم به عنوان یک عامل مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این از اصول و مسائل ابتدایی علم اقتصاد است. حالا اگر دولت قصد دارد تورم‌شکنی کند، فرمول‌های آن هم کاملا مشخص است. یعنی هر جوانی که اقتصاد خوانده باشد می‌داند که فرمول‌های کاهش تورم چیست.»
وی افزود: «کشور‌های دیگر مانند آرژانتین و روسیه که تورم بالا دارند، چه کاری انجام می‌دهند؟ مگه بعد از شروع کرونا و حمله به اوکراین تورم اروپا به 7 درصد نرسید؟ مگه تورم آمریکا به 9 درصد نرسید؟ آن‌ها چه کردند؟ همه این‌ها سریعا با تسهیل زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تورم را مهار و بعد هم کاهش دادند؛ بنابراین کاملا فرمول ساده و روشنی برای کاهش تورم وجود دارد.»
دانشمند تصریح کرد: «حالا اگر در دولت قصد کاهش تورم وجود دارد باید در اولین گام تولید را سامان دهیم. وقتی تولید سامان پیدا می‌کند، نرخ اشتغال هم بالا می‌رود. وقتی اشتغال افزایش پیدا می‌کند، به تبع آن درآمد دولت هم بالا می‌رود. وقتی درآمد دولت افزایش پیدا می‌کند، از افزایش نقدینگی در کشور جلوگیری می‌شود. به همین دلیل است که می‌گویم اصلا اختیارات و برنامه‌های بانک مرکزی اهمیتی ندارد. زیرا آن‌ها نمی‌توانند بخش تولید را سامان دهند. دلیلش این است که علاوه بر همه این‌ها که تا اینجا گفتم، یک عامل بسیار مهم در اقتصاد ما وجود دارد که آن «سیاست زدگی اقتصاد» ما است. یعنی اگر ما الان بخواهیم تولید را سروسامان بدهیم و یک کالا تولید کنیم، به دلایل سیاسی امکان ورود به بازار جهانی را نداریم. ما حتی نمی‌توانیم مواد اولیه مناسب برای تولید وارد کشور کنیم؛ بنابراین ریشه همه مشکلات اقتصادی ما در عمق به سیاست برمی‌گردد.»
این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: «ما حتی نمی‌توانیم سرمایه گذار خارجی جذب کنیم. بر اساس آمار‌ها دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تا امروز ما میانگین سالانه حدود 2/5 میلیارد سرمایه خارجی جذب کردیم ودر مقابل حدود 10 میلیارد سرمایه از کشور خارج شده است. این یعنی ما بستر لازم برای سرمایه گذاری در کشور نداریم. الان رتبه ما در فضای کسب و کار را بررسی کنید. یا ببینید رتبه ایران در شفافیت مالی و فساد اقتصادی چقدر است. در همه این‌ها ما رفوزه هستیم؛ بنابراین طبیعی است که نه سرمایه گذار داخلی برای ما بماند نه سرمایه خارجی وارد شود. تازه به ماند که ما مشکل FATF هم داریم؛ بنابراین همانطور که گفتم مسیر اصلاح اقتصاد از دالان سیاست می‌گذرد.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/572389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حواشی بازی آلومینیوم و ملوان

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم و ملوان

درگیری حامد لک دروازه بان مس رفسنجان با مدافع خودی

حواشی بازی ذوب آهن و مس رفسنجان

حواشی بازی نفت آبادان و پیکان

حواشی بازی استقلال 0-0 چادرملو

پنالتی دادن به روش پت و مت!

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی هوادار 1-1 سپاهان

حواشی بازی هوادار 1-1 سپاهان

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

گل نهم النصر به الاخدود توسط مارن

میثاقی: استقلال برای پست دفاع وسط با یک لژیونر و یک استقلالی شاغل در لیگ ایران صحبت کرده

میثاقی: «بیفوما» را فصل بعد باید در پیراهن پرسپولیس دید

گل دوم آتالانتا به رم توسط سولمانا در دقیقۀ 77

میثاقی: چرا شعار «از خوب به عالی» سپاهان عملی نشد؟

تیم منتخب دنیای فوتبال از نگاه پیمان یوسفی با حضور پر تعداد لیورپولی ها

کارشناسی داوری بازی خیبر و پرسپولیس

عصبانیت علی علیپور از تعویض شدن مقابل خیبر و لگد زدن به بطری آب معدنی

خاطره پیمان یوسفی از تجربه لغو شدن گزارش بازی به دلیل سرقت از خانه او!

مشکلات عجیب هواداران پیش از آغاز بازی خیبر و پرسپولیس

اظهارات خصمانه وزیرخارجه آمریکا علیه ایران

پلمب کارگاه تولید غیرمجاز سوسیس و کالباس با گوشت گراز!

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

لعنت بر پدر و مادر ناترازی

کالاهای اساسی یا لوکس؟

بازگشت به خانه اول؟

بلومبرگ گزارش داد: بازی استراتژیک بن‌سلمان در برابر ترامپ

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

پیش بینی متفاوت یک کارشناس از آینده قیمت طلا و ارز

ثبت یک رکورد در بورس تهران؛ آیا بازار سرمایه فردا هم مثبت خواهد ماند؟

خاطره‌ی جالب عابدینی از هواداران آلمانی