راه ترقی

آخرين مطالب

اولین داروهای ضد پیری تا 5 سال آینده به بازار می‌آیند دانش

اولین داروهای ضد پیری تا 5 سال آینده به بازار می‌آیند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند اولین قرص‌های ضد پیری تا سال 2028 وارد بازار شوند. سم آلتمن، رئیس چت‌بات «ChatGPT» حدود 180 میلیون دلار در یک شرکت بیوتکنولوژی فعال در حوزه توسعه داروهای ضدپیری سرمایه‌گذاری کرده است. جف بزوس نیز سه میلیارد دلار در استارت آپ فعال در این حوزه سرمایه‌گذاری کرد.
به نقل از دیلی‌میل، به گفته یک متخصص سلامت و نویسنده کتاب «جاودانه: علم جدید بالا رفتن سن بدون پیر شدن» در سال 2020، قرص‌هایی که می‌توانند به افراد کمک کنند اثرات پیری را معکوس کند، می‌توانند تا پنج سال آینده وارد بازار شوند.
گزارش‌ها حاکی از اینست سم آلتمن 37 ساله و رئیس شرکت سازنده ربات گفتگوگر «ChatGPT» ماه گذشته 180 میلیون دلار در استارتاپ بیوتکنولوژی «Retro BioScience» سرمایه‌گذاری کرده است. او آخرین نفر در صف طولانی میلیاردرهای سیلیکون ولی است که ثروت قابل توجه خود را برای پیشبرد علم جوانسازی سرمایه‌گذاری کرده است.
گزارش شده است که جف بزوس صاحب آمازون نیز سه میلیارد دلار در استارتاپ «Altos Labs » سرمایه‌گذاری کرده است. پیتر تیل، یکی از بنیانگذاران« PayPal» در بنیاد «Methuselah » سرمایه‌گذاری کرده است.
با وجود تمام این منابع برای درمان پیری، «اندرو استیل»(Andrew Steele) نویسنده کتاب «جاودانه: علم جدید بالا رفتن سن بدون پیر شدن»، معتقد است که قرص‌های جلوگیری از پیری ممکن است ظرف پنج سال آینده در قفسه داروخانه‌ها موجود باشند. او به داروهای موجود - مانند قرص دیابت متفورمین - اشاره می‌کند که می‌تواند به عنوان درمان‌های ضد پیری مورد استفاده قرار گیرد.
استیل گفت: با این میلیاردرها، من مطمئن هستم که برخی از آن‌ها این کار را صرفاً برای منافع شخصی انجام می‌دهند چرا که آن‌ها این همه پول دارند و احتمالاً نمی‌توانند آن را تنها برای خود خرج کنند. اما اگر سرمایه‌گذار باهوشی هستید، می‌توانید ببینید که داروهای ضد پیری یک فرصت تجاری بزرگ است. من فکر می‌کنم که این بزرگترین انقلاب در حوزه پزشکی از زمان کشف آنتی بیوتیک‌ها خواهد بود و به عنوان یک فرد باهوش، شما می‌خواهید در بخش اصلی آن انقلاب باشید. در حالی که افزایش سن به طور مستقیم باعث مرگ افراد نمی‌شود، افراد مسن در معرض خطر بسیاری از بیماری‌های کشنده مانند آلزایمر، بیماری قلبی و سرطان هستند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، روزانه حدود 100 هزار نفر بر اثر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن جان خود را از دست می‌دهند.
آقای استیل می‌گوید: پیری بزرگترین چالش بشردوستانه در تمام دوران است. او توضیح داد که 20 تا 30 شرکت در حال توسعه داروهای جدیدی هستند که به نام «سنولیتیک»(senolytics) شناخته می‌شوند و سلول‌های پیری را در بدن از بین می‌برند. در موش‌ها، این داروها باعث می‌شوند حیوانات مسن به طور ناگهانی سرزنده و سالم شوند.
استیل افزود: بسیاری از این داروها، داروهایی هستند که ما از قبل آنها را می‌شناسیم و برای اهداف مختلف استفاده می‌کنیم، بنابراین ما مجبور نیستیم داروهای جدیدی تولید کنیم. نمونه‌ای از درمان سنولیتیک ترکیبی از داساتینیب(انگلیسی: Dasatinib) که برای شیمی درمانی استفاده می‌شود و کوئرستین(به انگلیسی: Quercetin)، مولکولی است که در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود. با استفاده از آنها، سلول‌های پیر که بسیاری از مشکلات مرتبط با پیری را به همراه دارند، حذف می‌شوند. یکی دیگر از داروهای ضد پیری عمومی بالقوه متفورمین(metformin) است. این دارو برای اولین بار در سال 1994 برای دیابت نوع 2 تایید شد، این دارو با بهبود سلامت رگ‌های خونی باعث افزایش طول عمر می‌شود.
این نویسنده بیان کرد: برخی از آن شرکت‌ها در تلاشند داروهای جدید و مؤثرتری تولید کنند که می‌توانند همین کار را بهتر انجام دهند. این چیزی است که بسیار بسیار نزدیک به تحقق بالینی است و اگر پنج سال دیگر در کلینیک مقداری داروی سنولیتیک نداشته باشیم، شوکه خواهم شد. احتمالاً در ابتدا برای پیری نخواهد بود. این برای یک بیماری خاص خواهد بود و شاید تا 10 سال دیگر، ما از آن برای پیری استفاده کنیم. این چیزها بسیار بسیار نزدیک هستند.

راه ترقی

استیل معتقد است، سرمایه‌گذاری جف بزوس در آزمایشگاه‌های Altos - بزرگترین شرکت بیوتکنولوژی در تمام دوران‌ها - شانس کمی برای موفقیت دارد. این شرکت متخصص یافتن و توسعه سلول درمانی است که می‌تواند روند پیری را متوقف کرده و در نهایت معکوس کند.
آقای استیل می‌گوید: این به فرآیندی به نام برنامه‌ریزی مجدد سلولی متکی است. نشان داده شده است که این آزمایشگاه روی سلول‌ها کار می‌کند و شواهدی وجود دارد که روی موش‌ها کار می‌کند اما این یک قطعه علمی فوق العاده پیچیده است. این مانند علمی است که به نظر می‌رسد از طریق یک کرم چاله از آینده افتاده است و حتی اگر کار کند، آیا ما درک کاربردی بیولوژیکی در دهه 2020 داریم تا آن را به یک درمان قابل اجرا تبدیل کنیم؟
زمانی که سرمایه‌گذاری جف بزوس در آزمایشگاه Altos اعلام شد، ایلان ماسک در توییتر به طعنه گفت: اگر کار نکرد، او از مرگ شکایت خواهد کرد.
استیل می‌گوید که به‌طور واقع بینانه، درمان‌هایی که احتمالاً در کوتاه‌مدت شاهد آنها هستیم، با مقابله با بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، طول سلامت را افزایش می‌دهد و شروع مشکلاتی مانند زوال عقل را به تأخیر می‌اندازد.
دکتر «کتی اسلک»(Cathy Slack) زیست‌شناس از دانشگاه استون در بریتانیا، با این موضوع موافق است و می‌گوید: هدف افزایش تعداد سال‌های طول عمر سالم به جای طولانی‌تر کردن دوره‌های اواخر عمر و سلامت ضعیف در افراد است.
او گفت در حال حاضر مطالعات منتشر شده زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد تغییرات ژنتیکی یا محیطی می‌تواند طول عمر سالم را در افراد افزایش دهد.
او می‌گوید: بسیاری از سیستم‌های بیولوژیکی که نشان داده شده است در پیری سالم در این مدل‌های حیوانی نقش دارند، در انسان نیز وجود دارند و عملکردهای مشابهی را انجام می‌دهند بنابراین دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم همین فرآیندها بر پیری انسان تأثیر می‌گذارند. هدف نهایی واقعا تلاش و دستکاری این سیستم‌ها در طول پیری انسان برای حفظ سلامت و کیفیت زندگی اوست.
دکتر اسلک معتقد است که درمان‌های موفق احتمالاً ترکیبی از داروها و تغییرات سبک زندگی هستند. ما می‌دانیم تغییراتی که در سبک زندگی به وجود می‌آید می‌تواند به حفظ جنبه‌های مختلف سلامتی در طول پیری کمک می‌کند. مثلاً ورزش کنید. اما مصرف مکمل با داروهایی که چندین پارامتر فیزیولوژیکی پیری را هدف قرار می‌دهند، می‌تواند تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی افراد مسن داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/694576/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهدی تاج در پاراگوئه به جای تبریز!

مارسکا: داور خیلی آسان چلسی را 10 نفره کرد

گوهری در وضعیت بیرانوند قرار گرفت!

شاگردان ربیعی سومین تیم برتر سال 1404

گل سوم بارسلونا به رئال توسط رافینیا

گل دوم بارسلونا به رئال توسط یامال

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

گل چهارم بارسلونا به رئال توسط رافینیا

از بارسا 2-0 جلو نیفتید؛ رمونتادای دوباره تیم فلیک

پاداش درخشش برابر بارسا؛ طارمی دوباره فیکس شد

حضور ظریف در نمایشگاه کتاب تهران

دولت متن لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه را منتشر کرد

تکذیب سفر وزیر امور خارجه به امارات

ان‌بی‌سی: ایران، بزرگترین اختلاف‌نظر نتانیاهو و ترامپ است

انتشار فیلم مهمانی لاکچریِ خانم‌های بازیگر در کشتی! ​

جذاب‌ترین سریال‌های کره‌ای که حتما باید آن‌ها را دید!

موزیک ویدئوی تماشایی «به رسم یادگار» با صدای محسن چاوشی

مرگ تلخ دختر دانش آموز پیش از آغاز امتحان بر اثر ایست قلبی

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

فلیک: این آخرین فرصت رئال برای قهرمانی است

حنیف: از استقلال بهتر بودیم

جلسه کارتال با مدیرعامل پیش از تمرین

بیفوما- پرسپولیس؛ هم‌تیمی‌ها منتظر پول!

حکم میلیاردی مدافع محبوب کی‌روش از آبادان

استقلال و وسوسه بزرگ مامه‌تیام با 14 گل

بازیکنان سویا از ترس هواداران به خانه‌شان نرفتند!

مدیران استقلال پلی‌استیشن بازی می‌کنند

نقی‌زاده: همدل شدیم تا جشن بگیریم

گل اول رئال مادرید به بارسلونا توسط امباپه

پایان دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا؛ وزارت خارجه: مذاکرات سخت اما مفید بود

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا

رویترز: توافق شد مذاکرات با ایران ادامه پیدا کند

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ رویترز: توافق شد گفت‌وگوها با ایران ادامه پیدا کند

چهره ها/ متن ناراحت‌کننده پولاد کیمیایی در سوگ گیتی پاشایی

تیزر قسمت جدید سریال پربحثِ تلویزیون منتشر شد

وقتی گرشا رضایی در کنسرت از «خلیج فارس» می خواند

سارقان برای دزدیدن طلای بدلی، سر زن جوان را بردیدند!

مراجعه 400 مصدوم انفجار بندر شهید رجایی به پزشکی قانونی

جاسازی 2.5 کیلو کوکایین در معده؛ مسافر ایران در فرودگاه بازداشت شد

پیکر یکی دیگر از جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شد

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

خلاصه بسکتبال گلدن استیت واریرز - مینه سوتا تیمبرولوز

فراتر از اینتر؛ دشوارترین چالش جانشین کنده