راه ترقی

آخرين مطالب

شبیه سازی فوران های آتش فشانی زیر آب دانش

شبیه سازی فوران های آتش فشانی زیر آب
  بزرگنمايي:

راه ترقی - سیناپرس / پژوهشگران برای نخستین بار موفق شدند با استفاده از روشی جدید، فوران‌ های انفجاری بزرگ آتشفشان‌ ها را به ویژه در مناطق زیر آب شبیه‌ سازی کنند.
مطالعات جدید محققان نشان می دهد:ستون های خاکستر و گاز تولید شده توسط فوران های آتش فشانی می توانند به صورت دوره ای فرو ریخته و امواج خطرناکی از رسوب خاکستر ایجاد کنند. رسوبات این امواج که در زیر آب حفظ می شوند می توانند درک ما را از این فوران ها بهبود بخشند.
بر اساس مطالعات فوق مشخص شد؛ بزرگترین فوران های آتشفشانی انفجاری می تواند یک فرورفتگی گسترده و عمیق یا دهانه آتشفشانی ایجاد کرده و جریان های خاکستر و سنگ آتشفشانی و در برخی موارد سونامی ایجاد کند. با این حال، متاسفانه تا امروز رفتار و خطرات احتمالی این فوران ها به خوبی درک نشده است. به تازگی فوران انفجاری Hunga Tonga-Hunga Ha’apai، یک آتشفشان عمدتاً زیر آب در غرب اقیانوس آرام، دهانه ای به قطر حدود 4 کیلومتر را تشکیل داد. یکی از ویژگی ‌های تغییرات محیطی زیر آب که توسط چنین فوران ‌هایی تشکیل می‌ شوند، تشکیل تراس ‌های متحد المرکز با فاصله منظم در کف دریا است. این تراس ها در مناطقی مانند سانتورینی در یونان یافت شده اند برای آخرین بار حدود 3600 سال پیش میزبان این نوع فوران بوده است.
طی این پژوهش، یوهان گیلکریست و همکارانش با تزریق آب حاوی ذرات ریز و درشت به پایه مخازن آب با اعماق مختلف، ستون های فوران فاجعه بار کالدرا را شبیه سازی کردند و فواره ها و رسوبات ذرات حاصل را تجزیه و تحلیل کردند. آزمایش‌ های آن‌ ها نشان داد که فواره‌ ها به‌ طور دوره‌ ای فرو می ‌ریزند و مواد را در امواج رسوبی به سطح و کف آب می ‌رسانند. فرکانس این فواره ها به سرعت تزریق و شناوری مخلوط فواره بستگی دارد.
نویسندگان پیشنهاد می‌ کنند: در طبیعت، این امواج رسوبی می ‌توانند جریان‌ های خاکستر خطرناکی ایجاد کنند و اگر در زیر آب باشند، سونامی و رسوبات پلکانی کف دریا ایجاد می شود. نویسندگان همچنین به بررسی رسوبات پلکانی در برخی از دهانه‌ های زیر آب از جمله سانتورینی پرداخته و با استفاده از بینش‌های آزمایش‌ های خود، نشان دادند که عمق آب و شدت فوران را می‌ توان از روی معماری و فاصله تراس‌ ها تخمین زد.
بازار

راه ترقی


نویسندگان پیشنهاد می ‌کنند: که یافته‌ های آن ها برای فوران ‌های انفجاری بزرگی که هم در سطح زمین و هم در زیر آب رخ می‌دهند قابل استفاده بوده و می‌تواند درک ما را از فوران‌ های گذشته و در نتیجه خطراتی که فوران ‌های آتش فشانی آینده ممکن است ایجاد کند، بهبود بخشد.
شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Geoscience منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/694881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهدی تاج در پاراگوئه به جای تبریز!

مارسکا: داور خیلی آسان چلسی را 10 نفره کرد

گوهری در وضعیت بیرانوند قرار گرفت!

شاگردان ربیعی سومین تیم برتر سال 1404

گل سوم بارسلونا به رئال توسط رافینیا

گل دوم بارسلونا به رئال توسط یامال

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

گل چهارم بارسلونا به رئال توسط رافینیا

از بارسا 2-0 جلو نیفتید؛ رمونتادای دوباره تیم فلیک

پاداش درخشش برابر بارسا؛ طارمی دوباره فیکس شد

حضور ظریف در نمایشگاه کتاب تهران

دولت متن لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه را منتشر کرد

تکذیب سفر وزیر امور خارجه به امارات

ان‌بی‌سی: ایران، بزرگترین اختلاف‌نظر نتانیاهو و ترامپ است

انتشار فیلم مهمانی لاکچریِ خانم‌های بازیگر در کشتی! ​

جذاب‌ترین سریال‌های کره‌ای که حتما باید آن‌ها را دید!

موزیک ویدئوی تماشایی «به رسم یادگار» با صدای محسن چاوشی

مرگ تلخ دختر دانش آموز پیش از آغاز امتحان بر اثر ایست قلبی

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

فلیک: این آخرین فرصت رئال برای قهرمانی است

حنیف: از استقلال بهتر بودیم

جلسه کارتال با مدیرعامل پیش از تمرین

بیفوما- پرسپولیس؛ هم‌تیمی‌ها منتظر پول!

حکم میلیاردی مدافع محبوب کی‌روش از آبادان

استقلال و وسوسه بزرگ مامه‌تیام با 14 گل

بازیکنان سویا از ترس هواداران به خانه‌شان نرفتند!

مدیران استقلال پلی‌استیشن بازی می‌کنند

نقی‌زاده: همدل شدیم تا جشن بگیریم

گل اول رئال مادرید به بارسلونا توسط امباپه

پایان دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا؛ وزارت خارجه: مذاکرات سخت اما مفید بود

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا

رویترز: توافق شد مذاکرات با ایران ادامه پیدا کند

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ رویترز: توافق شد گفت‌وگوها با ایران ادامه پیدا کند

چهره ها/ متن ناراحت‌کننده پولاد کیمیایی در سوگ گیتی پاشایی

تیزر قسمت جدید سریال پربحثِ تلویزیون منتشر شد

وقتی گرشا رضایی در کنسرت از «خلیج فارس» می خواند

سارقان برای دزدیدن طلای بدلی، سر زن جوان را بردیدند!

مراجعه 400 مصدوم انفجار بندر شهید رجایی به پزشکی قانونی

جاسازی 2.5 کیلو کوکایین در معده؛ مسافر ایران در فرودگاه بازداشت شد

پیکر یکی دیگر از جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شد

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

خلاصه بسکتبال گلدن استیت واریرز - مینه سوتا تیمبرولوز

فراتر از اینتر؛ دشوارترین چالش جانشین کنده