راه ترقی

آخرين مطالب

موفقیت در درمان آلرژی به بادام زمینی با کمک فناوری‌نانو دانش

موفقیت در درمان آلرژی به بادام زمینی با کمک فناوری‌نانو
  بزرگنمايي:

راه ترقی- آلرژی‌ به بادام زمینی از هر 50 کودک، یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شدیدترین موارد مربوط به این آلرژی منجر به یک واکنش ایمنی بالقوه کشنده به نام شوک آنافیلاکتیک می‌شود.

در حال حاضر، تنها یک روش درمان تایید شده برای این مشکل وجود دارد که شدت واکنش آلرژیک را کاهش می‌دهد اما ماه‌ها طول می‌کشد تا اثربخش باشد. گروهی از ایمنی شناسان دانشگاه کالیفرنیا به دنبال حل این مشکل هستند.

این گروه با الهام از واکسن‌های ضدکرونا و همچنین تحقیقات خود در مورد این بیماری، نانوذراتی ایجاد کردندکه mRNA را به سلول‌های خاصی در کبد منتقل می‌کند. این سلول‌ها به نوبه خود به بدن برای دفاع طبیعی و تحمل پروتئین‌های بادام زمینی آموزش می‌دهند.

در آزمایش روی موش‌ها، نانوذرات نه تنها آلرژی‌های بادام زمینی را معکوس کرده، بلکه مانع از پیشرفت میزان آلرژی در بدن شدند. نتایج این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شده است.

آندره نل از محققان این پروژه گفت: تا جایی که ما می‌دانیم، mRNA هرگز برای درمان بیماری آلرژیک مورد استفاده قرار نگرفته است. ما نشان دادیم که این پلتفرم می‌تواند برای آرام کردن آلرژی‌های مربوط به بادام زمینی استفاده شود. ما معتقدیم که ممکن است بتوان همین کار را برای سایر آلرژن‌ها، در مواد غذایی و همچنین شرایط خود ایمنی انجام داد.

  mRNA یا Messenger RNA (آران‌ای پیام‌رسان) گونه مهمی از آران‌ای‌ها است که یک الگوی ژنتیکی را برای ساخت یک محصول پروتئینی (پلی‌پپتید)، به‌صورت رمزه (کدون) (توالی 3 نوکلئوتیدی در آران‌ای پیک) رمزگذاری می‌کند.

محققان در این پژوهش به 2 دلیل روی کبد متمرکز شده اند اول اینکه کبد آموزش دیده است که به هر چالشی پاسخ ندهد زیرا بارها با مواد خارجی از جمله آلرژن‌ها بمباران می‌شود. دوم اینکه این اندام حاوی آنتی ژن است که پروتئین‌های خارجی را جمع می‌کنند و سیستم ایمنی بدن را آموزش می‌دهد تا به جای حمله در هنگام شناسایی، آن‌ها را تحمل کنند.

در این نانوذرات، محققان بخشی از mRNA برای رمزگذاری اپی توپی انتخاب شده که پروتئین بادام زمینی را ایجاد می‌کند و این پروتئین در سلول‌های کبدی باعث می‌شود تا این اندام دستور تحمل این پروتئین را در بدن صادر کند.

برای ارزیابی اینکه آیا نانوذرات آنها از آلرژی بادام‌زمینی جلوگیری می‌کند، محققان آن را روی موش‌ها آزمایش کردند. موش‌هایی که با نانوذرات به روز شده تحت درمان قرار گرفتند، علائم خفیف‌تر نسبت به گروه کنترل نشان دادند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/694942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهدی تاج در پاراگوئه به جای تبریز!

مارسکا: داور خیلی آسان چلسی را 10 نفره کرد

گوهری در وضعیت بیرانوند قرار گرفت!

شاگردان ربیعی سومین تیم برتر سال 1404

گل سوم بارسلونا به رئال توسط رافینیا

گل دوم بارسلونا به رئال توسط یامال

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

گل چهارم بارسلونا به رئال توسط رافینیا

از بارسا 2-0 جلو نیفتید؛ رمونتادای دوباره تیم فلیک

پاداش درخشش برابر بارسا؛ طارمی دوباره فیکس شد

حضور ظریف در نمایشگاه کتاب تهران

دولت متن لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه را منتشر کرد

تکذیب سفر وزیر امور خارجه به امارات

ان‌بی‌سی: ایران، بزرگترین اختلاف‌نظر نتانیاهو و ترامپ است

انتشار فیلم مهمانی لاکچریِ خانم‌های بازیگر در کشتی! ​

جذاب‌ترین سریال‌های کره‌ای که حتما باید آن‌ها را دید!

موزیک ویدئوی تماشایی «به رسم یادگار» با صدای محسن چاوشی

مرگ تلخ دختر دانش آموز پیش از آغاز امتحان بر اثر ایست قلبی

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

فلیک: این آخرین فرصت رئال برای قهرمانی است

حنیف: از استقلال بهتر بودیم

جلسه کارتال با مدیرعامل پیش از تمرین

بیفوما- پرسپولیس؛ هم‌تیمی‌ها منتظر پول!

حکم میلیاردی مدافع محبوب کی‌روش از آبادان

استقلال و وسوسه بزرگ مامه‌تیام با 14 گل

بازیکنان سویا از ترس هواداران به خانه‌شان نرفتند!

مدیران استقلال پلی‌استیشن بازی می‌کنند

نقی‌زاده: همدل شدیم تا جشن بگیریم

گل اول رئال مادرید به بارسلونا توسط امباپه

پایان دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا؛ وزارت خارجه: مذاکرات سخت اما مفید بود

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا

رویترز: توافق شد مذاکرات با ایران ادامه پیدا کند

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ رویترز: توافق شد گفت‌وگوها با ایران ادامه پیدا کند

چهره ها/ متن ناراحت‌کننده پولاد کیمیایی در سوگ گیتی پاشایی

تیزر قسمت جدید سریال پربحثِ تلویزیون منتشر شد

وقتی گرشا رضایی در کنسرت از «خلیج فارس» می خواند

سارقان برای دزدیدن طلای بدلی، سر زن جوان را بردیدند!

مراجعه 400 مصدوم انفجار بندر شهید رجایی به پزشکی قانونی

جاسازی 2.5 کیلو کوکایین در معده؛ مسافر ایران در فرودگاه بازداشت شد

پیکر یکی دیگر از جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شد

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

خلاصه بسکتبال گلدن استیت واریرز - مینه سوتا تیمبرولوز

فراتر از اینتر؛ دشوارترین چالش جانشین کنده