راه ترقی

آخرين مطالب

ایده یک استارت‌آپ اردنی برای جذب آب از هوا دانش

ایده یک استارت‌آپ اردنی برای جذب آب از هوا
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / یک استارت‌آپ واقع در اردن، دستگاه‌هایی را طراحی کرده است که می‌توانند با جذب آب از هوا، مشکل دسترسی به آب تمیز را رفع کنند.
به نقل از فست کمپانی، خانواده‌های اردنی روز خود را با توجه به وجود آب برنامه‌ریزی می‌کنند و سعی دارند تا پیش از اینکه آب قطع شود، کارهایی مانند آشپزی، تمیز کردن خانه و شستن لباس‌ها را به پایان برسانند. منبع آب نامطمئن که اغلب تنها 36 ساعت در هفته در مناطق شهری جریان دارد، اردنی‌ها را مجبور می‌کند تا مخازن پلاستیکی آب را خریداری کنند و آنها را روی پشت بام خانه خود قرار دهند. در این میان، کشاورزان با حفر چاه‌های غیرمجاز یا سیفون کردن آب، به سرقت آب متوسل می‌شوند. همه این کارها بخشی از یک هفته معمولی در اردن هستند.
از آنجا که آب در منطقه تمام می‌شود و اردن منابع آبی خود را از رودخانه‌ها، سفره‌های زیرزمینی و باران تامین می‌کند، بسیاری از جوامع سرتاسر اردن مشمول جیره‌بندی آب هستند و کمپین‌های دولتی در دو سال گذشته از اردنی‌ها خواسته‌اند که مصرف آب خود را محدود کنند. وزارت آب و آبیاری این کشور تخمین می‌زند که کمتر از 200 متر مکعب در سال برای هر شخص در دسترس است؛ عددی که «سازمان جهانی بهداشت»(WHO) هشدار می‌دهد می‌تواند به سلامت انسان آسیب برساند و توسعه اقتصادی را مختل کند. مردم ساکن در شهرها برای دریافت آب، به طور فزاینده‌ای به منابع گران‌قیمت مانند آب‌معدنی موجود در بطری یا تانکرهای کامیون روی می‌آورند.
در بحبوحه کمبود آب، جمعیت اردن طی دو دهه گذشته به شدت افزایش یافته است و هجوم بیش از یک میلیون سوری که از جنگ فرار می‌کنند، فشار بیشتری را بر منابع محدود اردن وارد می‌آورد. «تامر الصلاح»(Tamer Al-Salah)، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری «بیاند کپیتال»(BeyondCapital) مستقر در اردن که با چندین شرکت زیست‌محیطی کار کرده است، گفت: این وضعیت با توجه به کمبود منابع طبیعی و آب، ما را در موقعیتی قرار می‌دهد که باید کاری انجام دهیم. کارآفرینی در حوزه آب و هوا، موضوعی مهم و در حال توسعه است.
در میان شرکت‌هایی که به دنبال رسیدگی به مشکلات آب اردن هستند، نام استارت‌آپ «آکواپرو»(Aquaporo) به چشم می‌خورد که چالش توسعه یک روش بهبودیافته را برای برداشت آب آشامیدنی از هوای اطراف بر عهده گرفته است و در عین حال، به پرورش نسل جدیدی از کارآفرینان حوزه آب و هوا کمک می‌کند.
قرن‌هاست که انسان‌ها آب را از جو برداشت می‌کنند؛ خواه از طریق جمع‌آوری شبنم و خواه جذب مه با کمک انواع خاصی از گیاهان. فناوری‌های جدیدتر، تورهای پیشرفته جذب رطوبت از مه و صفحات جمع‌آوری شبنم هستند اما این اختراعات معمولا فقط در مناطق دارای رطوبت بالا مانند بخش‌هایی از پرو، مراکش و اردن کار می‌کنند. اگرچه این مناطق به خشکی سایر کشورهای خاورمیانه نیستند اما میانگین رطوبت نسبی سالانه آن تقریبا 50 درصد است.
آکواپرو فکر می‌کند که یک راه حل متناسب با آب و هوای اردن را پیدا کرده است. دستگاه این استارت‌آپ، هوا را از میان نانومواد عبور می‌دهد. این قطعات پلاستیکی کوچک، حاوی شیارها و شکل‌های میکروسکوپی درون خود هستند که مانند صافی عمل می‌کنند، بخار آب را از هوا می‌گیرند و آلاینده‌ها را فیلتر می‌کنند تا آبی خالص‌تر از آب بطری ارائه دهند.
آکواپرو به سرپرستی «کایل کوردووا»(Kyle Cordova) مدیرعامل و «حسام الماسد»(Husam Almassad) مدیر مهندسی این استارت‌آپ، کار خود را در آزمایشگاه تحقیقاتی کوردووا در «انجمن علمی سلطنتی اردن»(RSS) آغاز کرد. کوردووا با گروهی از دانشجویان دوره کارآموزی کار کرد. طراحی اولیه‌ آنها شبیه یک فریزر با ردیف‌هایی از قفسه‌های شفاف بود که در بالای آن قرار گرفته‌اند. همه قفسه‌ها با نانومواد پوشیده شده بودند و به ردیف‌های نازکی از ماسه تک‌رنگ شباهت داشتند. در مقابل، مدل کنونی شیک‌تر و کوچک‌تر است و با کولرهای آبی که بیشتر خانواده‌های اردنی در خانه‌های خود دارند، ادغام می‌شود. این دستگاه که به اندازه یک کولر گازی است، در یک روز می‌تواند تا 35 لیتر آب را از 20 درصد رطوبت برداشت کند.
دستگاه آکواپرو می‌تواند بالای دو برابر بیشتر از دستگاه‌های برداشت آب با بهترین عملکرد در آب و هوای بیابانی، آب تولید کند. همچنین، این دستگاه با کاهش مصرف برق، هزینه‌های کاربر را کاهش می‌دهد. کوردووا و الماسد در پژوهشی که سال گذشته در مجله «Nature Communications» منتشر شد، نشان دادند این دستگاه در عین حال که استانداردهای ملی آشامیدنی را برآورده کرده، 169 درصد افزایش در تولید آب داشته است. دستگاه آکواپرو آن قدر خوب کار می‌کند که اولین مشتری آن دولت اردن است. سفارش اولیه دولت اردن، 1000 واحد است که از ژانویه 2024 به صورت رایگان در اختیار خانواده‌ها سراسر این کشور قرار خواهند گرفت. همچنین، بنیان‌گذاران استارت‌آپ آکواپرو در حال مذاکره با آژانس‌های توسعه گوناگونی هستند که می‌توانند این دستگاه‌ها را به برخی از آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها در اردن و فراتر از آن ارائه دهند.
تولید این دستگاه‌ها در اردن آغاز خواهد شد اما گروه آکواپرو در حال بررسی مناطق دیگری برای آینده هستند. آنها قصد دارند دستگاه‌هایی را در مقیاس بزرگ تولید کنند که هزینه ساخت هر واحد از آنها حدود 600 دلار است. این استارت‌آپ امیدوار است که با حمایت سازمان‌های غیردولتی و دولت اردن بتواند اولین مجموعه دستگاه‌ها را به صورت رایگان توزیع کند. این کار به منظور کمک کردن به برخی از آسیب‌پذیرترین ساکنان اردن برای دسترسی به آب آشامیدنی صورت می‌گیرد و در عین حال، پذیرش فناوری جدید را نیز به همراه دارد. آکواپرو، شهرهایی را هدف قرار داده که ناامنی آبی در آنها حاد است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/729514/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

خیابانی: در مورد ساخت ورزشگاه، به مردم راست بگویید

هشدار تن‌هاخ به ستاره یونایتد

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!

خوانندگی اختصاصی محسن یگانه برای طرفدار کوچکش

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

علی لاریجانی پیام داد

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

تصاویر کمتر دیده شده از استاد محمدرضا شجریان در جوانی

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

آغاز اردو از هجدهم

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی