راه ترقی

آخرين مطالب

همه چیز درباره ابرشهر 500 میلیارد دلاری عربستان فرهنگ و هنر

همه چیز درباره ابرشهر 500 میلیارد دلاری عربستان
  بزرگنمايي:

راه ترقی- پروژه «نئوم» برای نخستین‌بار توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در سال 2017 مطرح شد؛ مقصد جدید گردشگری که در ساحل دریای سرخ عربستان در حال ساخت است و بخشی از چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور و کاهش وابستگی به نفت است.

نئوم با وسعت حدود 26هزار و 500 کیلومتر مربع، بیش از دو برابر لبنان وسعت دارد و قرار است میزبان شهرهای هوشمند، بنادر تجاری، استراحتگاه‌های مجلل، مراکز تحقیقاتی، مکان‌های ورزشی و تفریحی و جاذبه‌های گردشگری باشد.

هرچند که برخی این پروژه عربستان را "جاه‌طلبانه" و "بلندپروازانه" دانسته‌اند، اما عربستان با تبلیغات گسترده و پرهزینه‌ای که روی پروژه «نئوم» دارد، آن را "واقعی" اعلام کرده است.

نئوم دقیقا کجاست؟

براساس آنچه در رسانه‌های عربستان سعودی تا کنون منتشر شده است، نئوم در شمال غربی عربستان سعودی واقع شده است و مساحتی در حدود 26هزار و 500 کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد. این منطقه که از جنوب به دریای سرخ و از غرب به خلیج عقبه محدود شده است، در امتداد سواحل شامل 500 کیلومتر خط ساحلی و 41 جزیره و تپه‌های بیابانی و کوه‌های پوشیده از برف گسترش می‌یابد.

نزدیکترین شهر عربستان سعودی به نئوم «تبوک» است، در حالی که شهر شرم‌الشیخ مصر کمتر از 100 کیلومتر با آن فاصله دارد. از دبی تا نئوم، یک پرواز سه ساعته فاصله است، در حالی که از لندن، مدت زمان سفر حدود پنج ساعت‌ونیم خواهد بود.

درون نئوم چه خبر است؟

زمانی که ابرپروژه نئوم به طور کامل تحقق یابد، این شهر میزبان 10 منطقه مختلف خواهد بود. تاکنون تنها چهار مورد از این مناطق به صورت رسمی اعلام شده است.

«سنداله»، نخستین مقصدی خواهد بود که در این کلان‌شهر به روی گردشگران باز می‌شود. این مقصد جزیره‌ای لوکس با مساحتی بالغ بر 840 هزار متر مربع در دریای سرخ، تمرکز زیادی بر حفظ زیبایی‌های طبیعی اطراف خود خواهد داشت که بیشتر آن‌ها دست نخورده و بکر هستند.

این جزیره شامل چندین هتل مجلل و یک اسکله تفریحی بزرگ و همچنین یک کلوپ ساحلی، مرکز سلامتی و مراکز خرید لوکس خواهد بود. گردشگرانی که به سنداله می‌روند می‌توانند با فعالیت‌هایی از جمله کایاک‌سواری، کایت، موج‌سواری، اسکی روی آب و غواصی بیشترین استفاده را از این مقصد جزیره‌ای داشته باشند.

منطقه بعدی «تروجنا» نام دارد که در کوه‌های نئوم، بخشی از مرتفع‌ترین رشته‌ کوه‌های عربستان سعودی قرار دارد. این نخستین مقصد مهم اسکی در فضای باز در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود.

این مقصد گردشگری کوهستانی که به شش منطقه مختلف تقسیم شده است، دارای امکاناتی برای اسکی‌بازان حرفه‌ای و آماتور خواهد بود که مسیرهایی با دشواری‌های متفاوت در سراسر قله‌های آن، که ارتفاع برخی از آن‌ها تا 2600 متر از سطح دریا می‌رسد، خواهد داشت.

در این منطقه استراحتگاه‌های سلامتی فوق‌العاده لوکس و هتل‌های درجه یک خانوادگی نیز از مهمانان پذیرایی می‌کنند، و همچنین یک حفاظتگاه طبیعی، مسیرهای پیاده‌روی، مسیرهای دوچرخه‌سواری در کوهستان و ورزش‌های آبی در یک منبع آب عظیم مصنوعی ایحاد می‌شود.

اگزاگون (8 ضلعی) جنبه جدی کلان‌شهر نئوم است که در واقع بزرگترین مجتمع صنعتی شناور جهان را در خود جای خواهد داد و در گوشه جنوب غربی این مقصد در دریای سرخ و نزدیک به کانال سوئز واقع شده است که آن را به موقعیتی فوق‌العاده برای تجارت تبدیل می‌کند.

اگزاگون که حول یک بندر یکپارچه و هاب لجستیکی می‌چرخد، یکی از پیشرفته‌ترین شهرهای جهان از نظر فناوری با جمعیتی حدود 90 هزار نفر خواهد بود که به آسانی در دسترس است و با انرژی 100 درصد پاک کار می‌کند، یک خط ریلی پرسرعت به منطقه لاین و فرودگاه نئوم ایجاد خواهد شد و بزرگترین ترمینال کروز در دریای سرخ را در خود جای خواهد داد.

در نهایت منطقه «لاین» قرار دارد که شاید بیشترین بحث‌ها درباره منطقه نئوم را به خود اختصاص می‌دهد. این شهرِ بدون خودرو 170 کیلومتر در میان صحرا امتداد دارد، اما عرض آن تنها 200 متر است. لاین که در یک نمای آینه‌ای طراحی شده برای انعکاس محیط بکر محصور شده است که در نهایت میزبان 9 میلیون نفر خواهد بود.

این شهر آینده‌نگر که 100 درصد از انرژی‌های تجدیدپذیر بهره می‌برد و توسط هوش مصنوعی اداره می‌شود، خانه‌ها، پارک‌های عمومی، مناطق پیاده‌روی، مدارس، مغازه‌ها و مکان‌های کاری را به‌صورت عمودی لایه‌بندی می‌کند و به ساکنان این امکان را می‌دهد تا در فاصله 5 دقیقه پیاده‌روی به همه این مکان‌ها برسند. ملزومات روزانه وسایل نقلیه ترانزیت بدون آلایندگی و سرعت بالا، ساکنان را با حداکثر زمان سفر 20 دقیقه به سایر مکان‌های درون لاین، مانند استادیوم‌های فوتبال، خانه‌های اپرا و موزه‌ها می‌برند.

لاین با طرح‌هایی از جمله تعادل بهینه نور خورشید، سایه و تهویه طبیعی، به علاوه فضاهای باز سبز چند سطحی، دارای آب و هوایی معتدل در تمام طول سال خواهد بود.

برای مشاهده تصاویر ماهواره‌ای، پیشرفت پروژه «لاین» کلیک کنید.

آیا نئوم اکنون به روی مراجعه کنندگان باز است؟

فرودگاه «Neom Bay» یکی از اولین عناصری بود که در نئوم افتتاح شد و میزبان پروازهایی از عربستان سعودی و امارات است. منطقه نئوم هنوز برای گردشگری باز نشده است، اما برخی از امکانات در این پروژه بزرگ در حال حاضر فعال هستند که شامل بندر چند میلیارد دلاری نئوم در شهر اگزاگون است. این تاسیسات که در ابتدا بندر «دوبا» نام داشت، برای پاسخگویی به حجم فزاینده محموله‌هایی که به نئوم می‌رسند طراحی شده است.

فرودگاه «Neom Bay» نیز فعال است. این مرکز حمل و نقل در ژوئن 2019 افتتاح شد و در حال حاضر پروازهایی از طریق شرکت هواپیمایی ملی عربستان سعودی، شرکت هواپیمایی دبی به مقصد لندن، دبی و چندین شهر دیگر در عربستان دارد.

سایر امکاناتی که در حال حاضر در نئوم باز است برای تامین نیروی کارِ در حال افزایش این منطقه طراحی شده‌اند و شامل امکانات اقامتی، پذیرایی و ورزشی است.

نئوم چه زمانی به روی بازدیدکنندگان باز می شود؟

جزیره سنداله در عربستان سعودی نخستین مقصد در نئوم برای پذیرایی از مسافران خواهد بود. نئوم در حال کار روی جدول‌های زمانی بلندپروازانه است و بسیاری از پروژه‌ها قرار است تا سال 2030 ساخته و افتتاح شوند.

جزیره سنداله به عنوان نخستین جاذبه گردشگری در نئوم افتتاح می‌شود و استراحتگاه جزیره در مسیر افتتاح در پایان سال جاری میلادی است.

«عبدالله الداخیل» ـ مدیر روابط عمومی وزارت گردشگری عربستان سعودی ـ می‌گوید: سنداله نخستین ویترین فیزیکی نئوم خواهد بود؛ زیرا چشم‌انداز ما به واقعیت تبدیل می‌شود. یک مقصد جزیره‌ای غیرقابل مقایسه و دروازه‌ای منحصر به فرد به دریای سرخ خواهد بود که در پایان سال 2023 با یک زمین گلف، 469 اتاق هتل و یک برنامه بازگردانی که شاهد بازگرداندن اورکس، بزکوهی، غزال‌های شنی و غزال‌های کوهستانی است، افتتاح می‌شود.

همچنین مقصد گردشگری کوهستانی تروجنا برای تکمیل در سال 2026 برنامه‌ریزی شده است و این منطقه قبلاً به عنوان میزبان بازی‌های زمستانی آسیایی 2029 معرفی شده است. در حالی که بندر اگزاگون در حال حاضر عملیاتی شده و اولین ترمینال کانتینری قرار است در سال 2025 شروع به کار کند و انتظار می‌رود اولین ساکنان شهر پس از آن وارد اگزاگون شوند.

منطقه لاین نیز همچنین تا سال 2025 نیمه‌عملیاتی خواهد شد و تا قبل از سال 2030 تکمیل می‌شود. با این حال، اولین جمعیت قابل توجهی که در این منطقه زندگی می‌کنند تا سال 2030 نخواهد بود. قرار است یک میلیون نفر ساکن این شهر هوشمند شوند.

کدام هتل‌ها در نئوم افتتاح می‌شوند؟

چندین هتل از اقتصادی تا سطح بالا و فوق لوکس در این منطقه فعال خواهند شد و از هم‌اکنون تا سال 2025، حداکثر 15 هتل در سال در نئوم افتتاح می‌شود. پس از آن سالانه 20 تا 30 هتل در نئوم ساخته می‌شود.

در سنداله، نخستین هتل‌ها توسط کمپانی بین‌المللی هتل‌سازی «ماریوت» اداره خواهند شد. این شرکت سه استراحتگاه مجلل از جمله اولین هتل اوتوگراف را در عربستان خواهد ساخت و اقامتگاه جزیره‌ای فوق‌العاده لوکس و چهارفصل سنداله نیز به آن خواهد پیوست.

در کوه‌های تروجنا، هتلی 25 ساعته با الهام از فیلم‌های علمی تخیلی و میراث آلپ افتتاح می‌شود. که دارای سینمای داخلی، یک رستوران مزرعه و یک فضای ناهارخوری روی پشت بام با استخر خواهد بود.

برای مسافرانی که می‌خواهند اوقات خود را در مقاصد کوهستانی سپری کنند، هتل کولکتیو تروجنا در سال 2026 افتتاح می‌شود و اقامتگاه‌های چادری پایدار با کمپ‌های آتش و فعالیت‌های فضای باز در تمام طول سال خدمات ارائه می‌کند.

نخستین هتل منطقه اگزاگون نیز در سال 2025 افتتاح می‌شود. هتل آینده‌نگر «Yotel» دارای تخت‌های هوشمند با صرفه‌جویی در فضا و یک ربات نگهبان خواهد بود و به گونه‌ای طراحی شده است که از لحلاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد. در حالی که مطمئناً پیشرفت‌های هتلداری در منطقه لاین نیز وجود خواهد داشت. فعلا هیچ اطلاعیه رسمی درباره اینکه کدام برندها به این شهر عمودی می‌آیند، اعلام نشده است.

آیا برای بازدید از نئوم به ویزاهای خاصی نیاز است؟

بازدیدکنندگانی که امیدوارند نئوم را ببینند باید برای سفر به عربستان سعودی ویزای توریستی درخواست کنند. اقدامات اخیر این فرآیند را برای بازدیدکنندگان بین‌المللی ساده کرده است و ویزاهای الکترونیکی چند بار ورود یک ساله، اکنون برای مسافران از 49 کشور جهان در دسترس است.

گردشگران همچنین می‌توانند در صورت داشتن ویزای ایالات متحده، انگلستان یا شینگن برای دریافت ویزا در هنگام ورود به یکی از مبادی ورودی عربستان سعودی اقدام کنند، در حالی که گردشگرانی که از فهرست کشورهای واجد شرایط نیستند می‌توانند از طریق سفارتخانه‌ها و کنسولگری های عربستان برای ویزا اقدام کنند.

گردشگرانی که امیدوارند در حین رفتن به مقصد دیگری نگاهی اجمالی به نئوم داشته باشند، می‌توانند با درخواست ویزای توقف رایگان این کار را انجام دهند.

اخیرا راه‌اندازی ویزای توقف 96 ساعته رایگان عربستان اعلام شده که شامل یک شب هتل رایگان از طریق عربستان سعودی است و مسافران تشویق به بازدید از شش محوطه میراث جهانی یونسکو در عربستان می‌شوند.


لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/771528/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک