راه ترقی

آخرين مطالب

رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در نهایت سرعت و دقت انجام شود اجتماعی

رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در نهایت سرعت و دقت انجام شود
  بزرگنمايي:

 راه ترقی- حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در بخش پایانی همایش سراسری هفته قوه قضائیه، بار دیگر از تلاش‌ها و مجاهدت‌های کلیه کارکنان عدلیه اعم از مدیران، قضات، کارمندان و همچنین رؤسا و کارکنان سازمان‌های تابعه دستگاه قضائی قدردانی کرد و خطاب به حاضران در این همایش گفت: خانواده‌های شما مدیران، قضات و کارکنان دستگاه قضا، به‌خاطر کار و مشغله زیادتان، متحمل رنج، زحمت و محدودیت‌های فراوانی هستند و به همین خاطر از شما انتظار می‌رود که در زمینه توجه و عنایت به خانواده و فرزندان دچار غفلت نشوید.

رئیس عدلیه سپس با اشاره به مشکلات و سختی کار در قوه قضائیه، تصریح کرد: اعتقاد من این است که به سبب حجم و سختی کار در قوه قضائیه و همچنین فشارهای بیرونی که بر این مجموعه وارد می‌شود، حقوق و مزایای کارکنان قوه قضائیه متناسب با تلاش آنها نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: علی‌رغم تمام تلاش‌های صورت‌گرفته اما همچنان مشکلات مربوط به امکنه و ساختمان‌ها و تجهیزات واحدهای قضائی در برخی از نقاط کشور حل نشده است و امیدواریم که با استمرار تلاش‌ها و همچنین مساعدت دولت و مجلس، تمامی این مشکلات حل شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت نظارت‌های میدانی، اظهار کرد: مسئولان و مدیران دستگاه قضائی در سراسر کشور، بازرسی‌ها، سرکشی‌ها و نظارت‌های میدانی را نسبت به زیرمجموعه خود و سایر مجموعه‌های مرتبط با مأموریت‌های عدلیه، گسترش و بسط دهند؛ قطعاً مسئول و مدیری که در میدان حاضر می‌شود و از نزدیک و بصورت ملموس مسائل و نارسایی‌ها را مشاهده می‌کند، نسبت به مدیری که صرفاً در اتاق کارش به مطالعه گزارشات اکتفا می‌کند، در اتخاذ تدابیر برای رفع مشکلات، از درک و جامعیت مطلوب‌تری برخوردار است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه به مسئولان ذیربط قضائی دستور داد در رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی نهایت سرعت و دقت و لحاظ موازین قانونی را به کار ببندند تا در این قبیل پرونده‌ها هر چه زودتر برای مال‌باختگان احقاق حق صورت گیرد.

رئیس دستگاه قضا در همین راستا تصریح کرد: مسئولان ذیربط قضائی باید جهات و ابعاد ناظر بر برخی پرونده‌های مستعد برای کثیرالشاکی شدن را به گونه‌ای مدیریت و تمشیت کنند که از تبدیل شدن آنها به پرونده‌های کثیرالشاکی جلوگیری به عمل آید.

رئیس عدلیه افزود: البته طی دو سال اخیر، از میزان ایجاد و تشکیل پرونده‌های کثیرالشاکی کاسته شده است.

رسیدگی سریع و دقیق به پرونده‌های مُسن از دیگر توصیه‌های رئیس قوه قضائیه خطاب به مسئولان ذیربط قضائی و رؤسای کل دادگستری‌ها بود؛ قاضی‌القضات در همین راستا گفت: به هیچ وجه قابل قبول نیست که پرونده‌ای در دستگاه قضائی مفتوح باشد و با گذشت 5 سال هنوز در مرحله بازپرسی باشد؛ در پرونده‌هایی ممکن است متهم یا متهمین متواری باشند، اما وقتی متهم در دسترس است و ادله و قرائن احصاء شده‌اند، تأخیر و تعلل در رسیدگی‌ها، قابل قبول نیست؛ لذا مسئولان ذیربط قضائی تدابیر ویژه‌ای را برای رسیدگی هر چه سریع‌تر به پرونده‌های مُسن اتخاذ کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه توصیه‌هایی مهم را در راستای حفاظت و صیانت از مجموعه قضائی کشور خطاب به همه مسئولان ذی‌صلاح قضائی در مرکز و استان‌ها مطرح کرد و در همین راستا بیان داشت: توصیه‌ها و تذکرات مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و دادسرای انتظامی قضات از جانب همه بخش‌های قضائی و دادگستری‌ها مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.

رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: هر یک از مسئولان و کارکنان قضائی باید در مجموعه خود نسبت به وظایف و تکالیف نظارتی و مراقبتی اهتمام و عنایت داشته باشند و این قبیل امور را صرفاً مختص مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و یا دادستانی انتظامی قضات ندانند؛ چنانچه ملاحظه کردید رفت‌وآمدهای برخی وکلا یا کارشناسان یا افراد دیگر به مرکز و واحد قضایی‌تان نامتعارف و خارج از قاعده است، اقدامات مقتضی را انجام دهید و از باب خیرخواهی و دلسوزی تذکرات لازم را به همکاران خود بدهید.

همچنین در این مراسم، رؤسای کل دادگستری‌های استان‌های خوزستان، گلستان و بوشهر، به نمایندگی از رؤسای کل دادگستری‌های سراسر کشور به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان ضمن بیان راهکارهایی در رابطه با کاهش ورودی پرونده به عدلیه و کاهش اطاله دادرسی در محاکم قضائی، اظهار کرد: برخورد با فساد و جلوگیری از وارد آمدن خسارت‌های کلان به بیت‌المال، بدون تلاش و مجاهدت کارکنان دستگاه قضائی میسر نخواهد بود.

آسیابی رئیس کل دادگستری استان گلستان نیز طی سخنانی اظهار کرد: متعاقب سفر رئیس قوه قضائیه به استان گلستان و ماموریت‌هایی که ایشان به دادگستری استان محول کردند، موضوع پتروشیمی گلستان که طی سالیان گذشته به یک معضل لاینحل در این استان تبدیل شده بود، حل شد و در نتیجه پیگیری‌های 18 ماهه، نقل و انتقال سرمایه به شرکت جدید اتفاق افتاد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دادگستری استان گلستان در زمینه جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در روستای زیارت گفت: پس از دستورات رئیس دستگاه قضا در این خصوص، دادگستری استان گلستان بر اساس مصوبه شورای حفظ حقوق بیت‌المال، اقدام به برقراری ایست بازرسی در ورودی روستای زیارت کرد و اکنون یک سال و نیم است که در این روستا ساخت‌وسازی صورت نمی‌گیرد.

مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر نیز در این مراسم با اشاره به سفر بدون تشریفات مردادماه سال گذشته رئیس قوه قضائیه به بوشهر و بازدید وی از انبارهای اموال تملیکی این استان، گفت: در نتیجه این سفر، تمامی ماشین‌آلات سنگین و سبک اموال تملیکی تعیین تکلیف شدند و امروز فروش اموال تملیکی در استان بوشهر به 4 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مهرانگیز با اشاره به قلع و قمع 770 هکتار از اراضی موضوع تغییر کاربری غیرمجاز در استان بوشهر، از صدور اسناد مالکیت حدنگاری برای بیش از 99 درصد اراضی ملی و بیش از 40 درصد اراضی کشاورزی این استان خبر داد.

در این همایش، تعدادی از مسئولان و کارکنان نمونه قوه قضائیه از سوی رئیس دستگاه قضا مورد تجلیل قرار گرفتند. «القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران، «دهقانی» رئیس کل دادگستری خوزستان، «عتباتی» رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی، حجت‌الاسلام والمسلمین «موسوی» رئیس کل دادگستری استان فارس، «اسپانلو» دادستان مرکز استان گلستان، «فلاح تفتی» مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک، «افراسیاب» معاون قضائی رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران، خانم «غلامی» کارمند دادگستری کل استان تهران و همچنین آقایان طهماسبی و نظرنیا، از مدیران نمونه دستگاه قضائی طی یک سال گذشته بودند که امروز از سوی رئیس قوه قضائیه مورد تقدیر قرار گرفتند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/773726/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

قوانین نقل و انتقالاتی جدید لیگ عربستان اعلام شد

«دنیس برکمپ» اسطوره هلندی آرسنال 56 ساله شد

نایب قهرمان جهان افتخارش را پیشکش امام مهربانی کرد

فصل برای اسطوره الهلال به پایان رسید

تمرین بارسلونا با تمرکز بر روی ال کلاسیکو

حواشی و درگیری های دیدار هوادار و ملوان از زبان میلاد فاندر

سخنگوی هوادار: 4 سال قاچاقی در لیگ برتر ماندیم!

کری ستاره‌های میلان: برای فینال آماده‌ایم!

بیرانوند می‌تواند در جشن قهرمانی تراکتور شرکت کند؟

محکومیت 12 میلیاردی به سود ساکت الهامی

انتقال غیرمنتظره؛ آزمون مقابل من‌سیتی و یوونتوس!

روایت مقام دولت سیزدهم از ماجرای نامه شهید رئیسی به روحانی پیش از گرانی بنزین

بهشتی پور: هیچ توافقی در نظام بین‌المللی تضمین ندارد

واکنش جبلی به ادعای جناحی عمل کردن صداوسیما؛ هیچ‌ شواهد و مستنداتی وجود ندارد

سردار جلالی: دانشگاه‌ها تهدیدات را شناسایی کنند و راهکار مقابله ارائه دهند

بابک زنجانی طلبکار شد؛ اموال به غارت رفته توسط ‎شرکت ملی نفت در نبود ما کجا گم شد؟

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

حمله بی‌امان فراستی به هوتن شکیبا: فاجعه بودی!

بازگشت یک کارگردان بعد از 10 سال به صحنه تئاتر

شنونده ترانه های جدید و برتر در هفته اخیر باشید

اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در قلب پایتخت

تحلیل رئیس اسبق گمرک ایران از حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس

پیکر پسر گمشده در رودخانه پیدا شد

انویدیا تراشه‌های رده پایین را به چین می‌فرستد

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

کاتاروهای برتر کشور در اردبیل معرفی شدند

انقلاب رونالدو در النصر

گندوز: ایران واقعا شگفت‌زده‌ام کرد

عنافجه: رقابت واقعی تیم ملی فوتسال ایران در آسیا تازه آغاز شده است

خاویر ماسکرانو: مسی ناراحت است، چون انتظارش بالاست!

استقلال با مجتبی جباری؛ شروعی امیدوارکننده در سه گام

آزادی به سپاهان می رسد؟

مادریدی سابق خوشحال از شب تلخ بارسلونا

پایان بدون سر و صدا علیرضا جهانبخش در راه خروج از فوتبال هلند

آقامیرزایی برنز گرفت

فرهیختگان: عراقچی با پاسخ نامه ملک سلمان راهی ریاض شد

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

جواد افشار: از سریال «گاندو» سوءاستفاده شد

اجرای مشترک خواننده گروه آریان با کریس دی برگ

جزئیات انسداد 10 روز جاده کندوان اعلام شد

رونمایی از دیوارنگاره خلیج فارس در نمایشگاه کتاب تهران

رگبار باران و تگرگ در 7 استان طی امروز و فردا

61 میلیارد تومان فروش در سه روز اول نمایشگاه کتاب

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!