راه ترقی

آخرين مطالب

افزایش مصرف آب به خاطر هوش مصنوعی! دانش

افزایش مصرف آب به خاطر هوش مصنوعی!
  بزرگنمايي:

راه ترقی- شرکت‌های مایکروسافت و گوگل در آخرین گزارش‌های زیست محیطی خود آورده‌اند که به دلیل استفاده از فناوری هوش مصنوعی مصرف آب خود را افزایش داده‌اند.

نزدیک به 1.7 میلیارد گالن آب

شرکت مایکروسافت افزایش 34 درصدی را از سال 2021 تا 2022 گزارش کرده است که تقریباً آمار مصرف 1.7 میلیارد گالن(6.4 میلیارد لیتر) آب را نشان می‌دهد، در حالی که گوگل افزایش 20 درصدی را در دوره زمانی مشابه گزارش کرده است.

شائولی رن، دانشمند دانشگاه کالیفرنیا ریورساید می‌گوید: منصفانه است که بگوییم بیشتر این افزایش مصرف آب به خاطر هوش مصنوعی است.

گزارش آوریل سال 2023 نشان داد که آموزش ChatGPT-3 به تنهایی 85 هزار گالن(700 هزار لیتر) آب مصرف کرده است. این تحقیق همچنین تخمین زد که ChatGPT باید معادل یک بطری آب 500 میلی‌لیتری برای مکالمه با یک کاربر و پاسخ دادن به حدود 25 تا 50 سؤال مصرف کند.

راهکارهای خنک کننده در مقیاس بزرگ در مراکز داده، جایی که محاسبات هوش مصنوعی در آنها اجرا می‌شود، مورد نیاز است تا از گرم شدن بیش از حد سرورها و سایر تجهیزاتی که این فناوری را پشتیبانی می‌کنند، جلوگیری شود. سیستم‌های HVAC(گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع) و برج‌های خنک کننده مقدار قابل توجهی آب مصرف می‌کنند.

علاوه بر این، محاسبات هوش مصنوعی می‌تواند انرژی‌بر باشد. در برخی مکان‌ها، تولید برق مورد نیاز برای این عملیات می‌تواند منجر به مصرف آب زیادی شود، به ‌ویژه زمانی که از فناوری‌های تولید برق مانند نیروگاه‌های ترموالکتریک استفاده می‌شود که برای خنک‌سازی به شدت به آب متکی هستند.

مایکروسافت در واکنش به این خبر در بیانیه‌ای گفت که در حال کار بر روی راه‌هایی برای کارآمدتر کردن سیستم‌های بزرگ، هم در آموزش و هم در کاربرد آنهاست.

این شرکت برای دستیابی به اهداف پایداری خود که قرار است تا سال 2030 کربن منفی، بدون مصرف آب و بدون ضایعات و زباله شود، اعلام کرد که به تجزیه و تحلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای خود، افزایش استفاده از انرژی پاک برای تامین انرژی مراکز داده، خرید انرژی‌های تجدیدپذیر و سرمایه‌گذاری روی سایر ابتکارات سازگار با محیط زیست ادامه خواهد داد.

در همین حال، شرکت Open AI که سازنده ربات ChatGPT است، می‌گوید به این که آموزش مدل‌های بزرگ می‌تواند انرژی‌بر و همراه با مصرف بالای آب باشد، واقف است و فعالانه برای بهبود آن تلاش می‌کند.

بررسی راه حل‌های خلاقانه

یکی از راه حل‌های مورد بررسی، کاهش انرژی مورد نیاز محاسبات هوش مصنوعی است. این تلاش‌ها می‌تواند با ساختن الگوریتم‌ها و سخت‌افزارهای بهتر که می‌توانند به ‌طور غیرمستقیم مصرف آب را کاهش دهند، هوش مصنوعی را از نظر انرژی کارآمدتر کند.

گزینه خلاقانه‌تری نیز وجود دارد. در سال 2018، مایکروسافت یکی از مراکز داده خود را در سواحل اورکنی(Orkney) غرق کرد و عملکرد آن را به مدت دو سال بررسی کرد. در نهایت مشخص شد که این مرکز در این دوره زمانی با افزایش کارایی کار کرده است.

مایکروسافت در زمان بازیابی آن در سال 2020 گفت که این فرآیند دارای مزایای زیست محیطی است. بخشی از دلیل آن‌ می تواند این باشد که آب، اطراف آن را خنک نگه داشته است.

جان روچ از مایکروسافت می‌گوید: این کار و تلاش چند ساله ثابت کرد مفهوم «مراکز داده در زیر آب» امکان‌پذیر است و همچنین از نظر لجستیکی، زیست محیطی و اقتصادی عملی است

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/779635/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش نشانان، دلاوران، نام آوران و ایثارگران عرصه حادثه

شهرداران نواحی چشم تیزبین مدیریت شهری مناطق

صدو پنجاهمین بازدید قدم به قدم در محله انبار نفت

دانش آموز امروز؛ پایه‌گذار جامعه فرداست

نواخته شدن زنگ تحرک در مدارس منطقه 20

جایزه جهانی برای خط 7 مترو تهران

احداث تبادل کندرو به تندرو در رویکرد شرق به غرب بلوار میرداماد

بنویسید آتش‌نشان، بخوانید جانفشان

تجهیز کانال‌های بازارچه شهرستانی به تله‌های زباله‌گیر

استقرار کاروان خودرویی دفاع مقدس در 30 مدرسه منطقه 13

جشنی با رنگ و بوی مهر

نوجوانان راوی  ایثارگری‌ها و از خودگذشتگی شهدا به نسل خود شدند

پیام شهردار منطقه 5 در پی شهادت حاج محمد حسین منصوری شهروند منطقه 5

ورود 105 اتوبوس و مینی‌بوس و 42 واگن تازه‌نفس به چرخه خدمت‌رسانی

تداوم شوراهای سلامت در منطقه11

مراکز پویش شهر منطقه 11 پیشرو در مهارت‌آموزی و توانمندسازی

برگزاری دومین رویداد ادبی «تهران به روایت دختران»

استقبال گسترده از دورهمی یاد ایام در منطقه 5

برای دختران و زنان امکان خدمت‌ و تاثیرگذاری در همه عرصه‌ها وجود دارد

نگفته‌های سخنگوی سازمان آتش‌نشانی از حادثه پلاسکو/ پیگیری شهردار تهران برای حل مشکل بیمه آتش‌نشانان پایتخت

ناگفته‌های سخنگوی سازمان آتش‌نشانی از حادثه پلاسکو/ پیگیری شهردار تهران برای حل مشکل بیمه آتش‌نشانان پایتخت

ترمیم حقوق کارکنان شهرداری تهران در انتظار صدور بخشنامه جدید/ از تحقق ترمیم حقوق استقبال می‌کنیم

هنوز هیچ نقطه‌ برای احداث آرامستان جدید تهران تأیید نشده است/ انتخاب نهایی بعد از طی مراحل کارشناسی و تصویب شورا

ساخت 30 هزار واحد پارکینگ در تهران

ثبت روزانه 3 هزار تماس با آتش‌نشانی در تهران/ وزارت کشور برای رفع مشکل سختی شغل آتش‌نشانان اقدام کند

اعمال سختی شغل آتش‌نشانان را پیگیری می‌کنیم/ اقدام خلاقانه شهرداری در کلنگ‌زنی چهار هزار و 500 واحد مسکونی برای آتش نشانان

قدردانی‌ مدیرعامل منطقه آزاد کیش از زحمات دکتر محمدرضا رضانیا، رئیس مرکز بهداشت کیش

کیشوندان شیعه و سنی قرن‌هاست که خویشاوندند

جوابیه باغ کتاب درباره افتتاح سینما روباز به خبر منتشر شده در شبکه شرق و خبرآنلاین

آراستگی محورهای منطقه 13 با اجرای طرح پنجشنبه‌های نگهداشت شهر

دفاع مقدس، تبلور رشادت و تجلی شهادت

اجرای پاکسازی و نظافت و لایروبی بیش از هزار متر مسیل قوری‌چای در منطقه 21

جزئیات آتش‌سوزی در یک انبار در بزرگراه صدر

رونمایی از اتوبوس‌های نو در پایتخت

بازدید رایگان آتش‌نشان‌ها از برج میلاد

ارائه تخفیف بلیت‌های بازدید از برج میلاد در هفته گردشگری

2 هکتار اراضی و 35 باب سوله غیر مجاز در منطقه 19 رفع تخلف شد

مرتضوی: آزمایش ژنتیک رایگان برای مادران ایرانی دارای همسر غیرایرانی در سراسر کشور انجام می‌شود

پیام تسلیت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پی درگذشت والده مجتبی مولوی

پیام تسلیت مرتضوی در پی درگذشت والده مجتبی مولوی

روزنامه شهرداری تهران: جرایم افاغنه در تهران زیاد نیست/ در مواردی هم که مرتکب قتل می شوند،هم میهنان خودشان را می کشند!

تحقق حاکمیت شهری برای افزایش روحیه مشارکت اجتماعی سرلوحه کار است

پیش‌بینی خدمات جدید در راستای هوشمندسازی پایتخت/ «باشگاه شهروندی» در تهران راه‌اندازی می‌شود

شهردار منطقه یک در جمع ایثارگران: اقتدار کشور مدیون دوران دفاع مقدس است

دیواره نگاره میدان انقلاب تغییر کرد

در آستانه روز آتش‌نشان؛ دیوارنگاره میدان انقلاب تغییر کرد

اهمیت آرای شهروندان در اداره شهر؛ جامعه‌ای که با نظر مردم اداره می‌شود، متمدن و پیشرفته است

ارائه خدمات رایگانِ حمل‌ونقل به افراد کم‌توان و ناتوان در سطح شهر/ نیازمندان برای دریافت خدمات با شماره تماس 6305 تماس بگیرند

تلاش شهرداری تهران برای مردمی‌سازی اداره پایتخت؛ هوشمندسازی بستر تحقق مدل مشارکت شهروندان است

تداوم هوای قابل قبول در پایتخت